Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ARKADAŞLARININ KELEPÇELEDİĞİ KARDEŞLERİ POLİS KURTARDI  
 
BURSA’da, katı atık toplarken buldukları kelepçeyi inceledikleri sırada arkadaşları tarafından kelepçelenen Mikail ve Kazım Elitaş kardeşler, polisten yardım istedi. Polisler tarafından kelepçeden kurtarılan kardeşlerden Mikail Elitaş, “Arkadaşlar şaka olsun diye taktı. Çıkarmaya çalışırken iyice sıkıştı. Açamayınca biz de polisi aradık” dedi.
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi’nde meydana geldi. Geri dönüşüm tesisinde çalışan Mikail Elitaş ve kardeşi Kazım Elitaş, gün içerisinde topladıkları atıklar arasında bir kelepçe buldu. Mikail ve Kazım Elitaş, kelepçeyi incelediği sırada arkadaşlarından biri alarak şaka amacıyla iki kardeşi kelepçeledi. Kelepçeyi çıkaramayan kardeşler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Polisler kelepçeyi çıkardı.

‘ANAHTARI VAR SANDIK’

Polis ekiplerine teşekkür eden Mikail Elitaş, “Geri dönüşüm işçisiyiz. Çöpte bulduk. Arkadaşlar şaka olsun diye taktı. Anahtarı var sandık ama yokmuş. Çıkarmaya çalışırken arkadaşlar iyice sıkıştırdı. Kelepçeyi açamayınca biz de polisi aradık” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Kelepçelenen kardeşlerden detaylar
-Geri dönüşüm tesisinden detaylar
-Çalışanlardan detaylar
-Polis ekiplerinin kelepçeyi çözmesi
-Genel detaylar
-Mikail Elitaş’ın olayı anlatması
-Süre: 03.17 Boyut: 368 MB
Haber-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA

===========================

2) BODRUM’DA OYUNCU ÜSTÜNDAĞ RALLİ YARIŞLARI SONRASI HEYETLE KAVGA ETTİ
 
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, TOSFED Rallisi Kupa törenine oyuncu Mustafa Üstündağ’ın da karıştığı silahlı kavga gölge düşürdü. 1 kişinin yaralandığı kavga ile ilgili aralarında sanatçı Üstündağ’ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. 
Olay, akşam saat 19.30 sıralarında Yakaköy Mahallesinde bulunan özel bir kolejin bahçesinde meydana geldi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Ralli Kupasının 1’inci Ayak Bodrum Rallisinin kupa töreninin ardından oyuncu Mustafa Üstündağ (44) ve beraberindeki 5 kişi, ralli sırasında yaşanan kazayla ilgili komite üyelerini ihmalkarlıkla eleştirdi. Kupa töreninin yapıldığı alanda Üstündağ ve beraberindeki 5 kişi ile komite üyeleri ve federasyon yetkilileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine federasyon yetkililerinden 3 kişi darbedilirken, Üstündağ’ın yanındaki H.K. iddiaya göre arbede sırasında tabancayla H.G.’yi sağ dizinden yaraladı.
Kavga ihbarı üzerine törenin yapıldığı alana çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayın ardından çevrede inceleme yapan polis ekipleri aralarında Mustafa Üstündağ’ın da olduğu 6 kişiyi gözaltına alırken, olayda kullanılan tabancayı ele geçirdi. Soruşturma sürdürülüyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
-Kavga anı (Cep telefonu kamerası)

Haber:Selçuk AKBAŞ/ BODRUM (Muğla), (DHA)

12.04.2021 – Haber Kodu : 210412006

==========================================

3) ÇOCUK PARKINDA AV TÜFEĞİYLE ÇEVREYE RASTGELE ATEŞ ETTİ

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde iddiaya göre, parktaki çocukların gürültü yapmasına sinirlenen 1 kişi, av tüfeğiyle çevreye rastgele ateş etti. Çocukları korumaya çalışan 1 kişiyi bacağından yaralayıp kaçan şüpheli polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.
Olay bugün saat 16.00 sıralarında Akçeşme Mahallesi 2526 Sokak’taki çocuk parkında meydana geldi.  Hasan A. çocuklar parkta oynadığı sırada elindeki av tüfeğiyle havaya rastgele ateş açmaya başladı. Çocuklar ve çevredekiler panik yaşarken, parkta yeğenlerini korumaya çalışan Şahin Uzar sol bacağına isabet eden saçmalarla yaralandı.
Hasan A. olayın ardından kaçarken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sol bacağından yaralanan Şahin Uzar, ambulansla Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tüfekle olay yerinden kaçan Hasan A. ise evine girmeye çalıştığı sırada polis tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Yapılan incelemede, Hasan A.’nın parkta rastgele 6 el ateş ettiğini tespit edildi.
Olayın görgü tanıklarından Hüseyin Akcan, çocuklarının üzerine tanımadığı bir kişinin tüfekle ateş açtığını belirtip, “Çocuklarım parkta oynuyordu. 6 el tüfekle ateş edildiğini duyunca parka geldim. Burada kayınbiraderimin bacağından vurulmuş, yaralı buldum. Elinde tüfek bulunan kişi çocukların üzerine doğru ateş etmiş. Kayınbiraderim çocukları korumak için önlerine geçince yaralanmış” dedi.
Şüpheli Hasan A.’nın polisteki ilk ifadesinde çocukların parkta gürültü çıkardığını öne sürüp bu duruma sinirlendiği için çevreye ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
————————
-Olay yerinden görüntü
-Parktan görüntü
-Polislerden görüntü
-Görgü tanığı Hüseyin Akcan ile röp.
-Çocukların konuşmaları
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411131

===================

4) ANTALYA’DA 2 KİŞİ YERE YATIRDIKLARI KİŞİYİ DARBETTİ

ANTALYA’da 2 kişinin yere yatırdıkları bir kişiyi tekme, tokat ve sopalarla darp ettiği anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Olay, geçen gün Kepez ilçesi Varsak Aktoprak Mahallesi’nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle sokakta 3 kişiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle kavgaya dönüşen olayda karşı taraftaki gruptan birisi genci tekme, tokat, diğeri ise yere yatırarak sopayla darp etti. Üçüncü kişi ise sokakta darp olayını izledi. Elinde sopa olan kişi, yere yatırdıkları kişi ayağa kalkınca bu sefer de yakasından çekiştirdi. 
2 kişinin genci darp ettiği, bir kişinin ise izlediği olay cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Görüntü Dökümü
————————
– Darp olayı detay
– 2 kişinin bir kişiyi yere yatırması ve darp etmesi detay
– Genel detaylar

HABER- KAMERA: Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)
11.04.2021 – Haber Kodu : 210411118
==================================

5) ADANA’DA ARAÇ ALIŞVERİŞİ NEDENİYLE ÇIKAN KAVGADA 3 KİŞİ YARLANDI

ADANA’da Cahit ve Cihat Ö. kardeşler, aralarında araç alışverişi nedeniyle husumet bulunduğu Orhan S.’nin evini bastı. Taraflar arasında çıkan kavgada Orhan S., başına aldığı odun darbeleriyle yaralanırken, Cahit Ö. bıçakla göğsünden, Cihat Ö. ise başından yaralandı.
Olay, saat 18.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Cihat ve Cahit Ö. Kardeşler, aralarında araç alışverişi nedeniyle husumet bulunan Orhan S.’nin evine gitti. Tarafların arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Cihat Ö., yanında getirdiği odunla Orhan S.’yi darbetmeye başladı. Orhan S. ise evden aldığı bıçakla Cihat Ö.’yü başından, Cahit Ö.’yü ise göğsünden yaraladı. Kavgada Orhan S. ise odunla aldığı darbelerle başından yaralandı.

Mahallelinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri, ilk müdahalelerini yaptığı yaralıları ambulanslarla çevredeki hastanelere götürdü. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınan Cahit ve Cihat Ö. kardeşlerin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü 
————————–
-Olay yerinden genel görüntüler
-Olay yerindeki ambulans
-Detayalar
Haber:Anıl ATAR-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA.(DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411144

==========================================

6) BOZCAADA’YA GÜNÜBİRLİK GEZMEYE GELEN YERLİ TURİST KAFİLESİNE İZİN VERİLMEDİ

ÇANAKKALE’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesine Denizli, Balıkesir ve Kuşadası’ndan 3 yerli turist kafilesi günü birlik gezmeye geldi. Koronavirüs vaka sayısında son günlerde artış gözlenen adada, yerli turist kafileleri, gezmelerine izin verilmeden ana karaya geri gönderildi.  

Geçen yıl ‘koronavirüsün görülmediği yer’ olarak dikkatleri üzerine çeken Kuzey Ege’nin turizm cenneti Bozcaada’da son 2 haftada çok sayıda kovid-19 vakasının görülmesi üzerine polis adada önlemleri arttırdı. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen Geyikli İskelesi’nden saat 10.00 feribotu ile adaya 3 ayrı yerli turist kafilesi geldi. Günübirlik düzenlenen gezi nedeniyle polis, yerli turistlerin ada içerisinde gezmesine müsade etmedi. Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde sadece konaklama yapılacak otele transfer izini verildiği, günübirlik tur gezilerinin ise sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olmadığı hatırlatılan yerli turistler ise bu duruma tepki gösterdi.

Kuşadası’ndan geldiklerini söyleyen Tahsin Can, “Çanakkale’ye tur ile gezmek için geldik. İskelede hiçbir polis ya da jandarmanın uyarısı olmadan feribota bindik ancak feribotta iken bir polis memuru geldi ve adayı gezemeyeceğimizi belirtti. Biz de olayı şaşkınlık ile karşıladık ve adaya geldiğimizde gezmemize izin vermediler. Bunun ardından dönmek için bir feribot talep ettik ama bu da olmadı maalesef. Sabah 10.00’dan saat 16.00’ya kadar burada kaldık” dedi.

Denizli’den gelen Onur Akan ise, “Seyahat acentesinin düzenlediği kültür turuna geldik. Ben de kokartlı rehberim. Turizm Bakanlığı’nın acentalara vermiş olduğu yetkiyle buraya geldik. Seyahat numaralarımızı, sözleşmemizi, HES kodlarımızı gerekli yerlere tebliğ ederek kültürel bir geziye geldik. Ayvalık Cunda adası da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde. Biz orada yetkililere tüm evraklarımızı, otel konaklamalarımızı gösterdik ve bize yaptığımız turun yasal olduğunu söylediler” diye konuştu. 

TÜRSAB’IN ÜYELERİNE DUYURUSU
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği konuyla ilgili olarak internet sayfasından üyelerine 09. Şubat 2021 tarihli yaptığı duyurunun bir bölümünde şöyle diyor:
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için; içinde konaklama hizmeti yer almayan günübirlik turlar da bazı valilikler tarafından kısıtlama kapsamında değerlendirilmektedir.
Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı gün ve saatlerde konaklama veya ulaştırma hizmeti içermeyen günübirlik turların düzenlenmesi halinde mülki amillerce idari işlem tesis edilerek gerek tura katılanlar gerekse turu düzenleyenler için idari para cezası uygulanabileceği hususunu önemle bilgilerinize sunarız.”

Görüntü Dökümü
————————
-Bozcaada’dan arşiv drone görüntüleri.
-Bozcaada sokaklarından arşiv görüntüler.
-Yerli turistlerin bekletildikleri alandan görüntüler. 
-Kafiledeki bir vatandaşlar röp.
-Tahsin Can röp.
-Onur Akan röp.

Haber-Kamera: Serkan İLİK/BOZCAADA, (Çanakkale), (DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411147

===========================================

7) BARTIN’DA HEYELAN; KAYALAR YOLA DÜŞTÜ

BARTIN’ın Hasankadı Beldesi yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle kayalar yola düştü. Belediye ekiplerinin temizleme çalışmasının ardından yol, ulaşıma açıldı. 
Bartın Hasankadı Beldesi yolunda heyelan meydana geldi. Yokuşta bulunan kayalar yola düştü. Sürücülerin haber vermesi üzerine belediye ekipleri iş makinesi ile yoldan kayaları kaldırdı. Yol yeniden trafiğe açıldı. Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, yağmurun devam ettiğini belirterek, yol güzergahında heyelan tehlikesinin devam ettiğini söyleyip, sürücülerin dikkatli olmalarını istedi. 

Görüntü Dökümü
————————
-Ekiplerin yolda çalışma yapması 
Haber-Kamera: BARTIN,(DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411127

==================

8) ZONGULDAK’TA HEYELAN KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

 ZONGULDAK’ta meydana gelen heyelan nedeniyle İstanbul Karayolu kısa süreliğine ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, karayolundaki toprak ve kaya parçalarını temizledikten sonra trafik akışı normale döndü.

Heyelan, akşam saatlerinde Zonguldak-İstanbul Karayolu’nun Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi kavşağına yakın bölgede meydana geldi. Kentte etkili olan yağmurun ardından meydana gelen heyelanda, dik yamaçtan kopan kaya parçaları yolu kapattı. Toprakla birlikte yola düşen kaya parçaları nedeniyle trafik durunca, polis ekipleri sürücüleri yan taraftaki tünele yönlendirdi. Trafik, tünel içinden bir süre çift yönlü verildi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından yoldaki toprak ve kayalar temizlendi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü 
———————-
-Kapanan karayolu
-Ekiplerin çalışması
-Detaylar

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,(DHA)

Haber Kodu : 210411151

======================

9) KARLARIN ERİMESİ İLE KURA NEHRİ TAŞTI, OVA GÖLE DÖNDÜ
 
ARDAHAN’da, havaların ısınmasıyla birlikte Yalnızçam ve Allahuekber dağlarından doğan, Ardahan’ın içinden geçtikten sonra Gürcistan’dan Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri taştı. Nehrin taşmasıyla Ardahan Ovası suyla doldu.
Dağlarda ve ovada eriyen karlar ve yağan yağmur sebebiyle debisi yükselen Kura Nehri, Ardahan Ovası’nı göle döndürdü. Ovada hayvanlarını sulamaya getiren Salih Topcu, “Memleketimize baharın gelmesiyle birlikte, çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Dağlarda ve ovalardaki karların erimesiyle Kura Nehri coştu. Bizler de hayvanlarımızı coşan suda su ihtiyaçlarını gideriyoruz. Her taraf yemyeşil oldu” dedi.
Karabatak, martı, leylek, ördek, gri balıkçıl ve çok sayıda kuşun görüntülendiği suyla dolan ovada, bölge halkı hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Görüntü Dökümü
————————
-Kura nehri ve Ardahan Kalesi’nden görüntü
-Göle dönen Ardahan Ovası’ndan görüntü
-Su altında kalan ağaçlardan görüntü
-Kuşlardan görüntü
-Suya taş atan çocuktan görüntü
-Su içen hayvanlardan görüntü
-Salih Topçu ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI – ARDAHAN (DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411114

======================================

10) ZONGULDAK’TA DENİZDEKİ ÇAMURLU ALAN ARTTI

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, etkili olan yağışın ardından dereden akan çamurlu suyla rengi değişen Kandilli beldesindeki Köseağzı Plajı’ndaki suyun kirliliği bugün daha da arttı.

Ereğli ile Kandilli beldesi arasında bulunan Köseağzı Plajı’na akan derenin debisinin, şiddetli yağış sonrası yükselmesiyle suyun rengi dün çamura döndü. Bugün de devam eden kirlilikle denizde çamurlu suyla oluşan sarı alan daha da arttı. Öğle saatlerinde kıyıya vuran yunus ölüsü ve telef olmuş buzağı görüldü. Plajdaki sosyal tesis işletmecisi Ozan Tıngaz kirliliğin devam ettiğin ifade ederek, “Dün buranın çamuru azdı. Şu anda bayağı çoğalmış. Ölen hayvan da var. Yunus gelmiş. Orada bir inek yavrusu da var. Sebebini bilmiyoruz. Çamurdan mıdır değil midir? Ama burada bir olay var. Biz bu durumun yetkililerce gelip incelenmesini ve soruşturulmasını istiyoruz” dedi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun talimatı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Köseağzı mevkiinden Armutçuk Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) kadar kontrol etti. Kirlenmenin bu bölgeden kaynaklanmadığı, daha üst bölgelerin de kontrolünün yapılacağı bildirildi. 

Görüntü Dökümü
————————
– Denizin drone görüntüleri (ARŞİV) 
– Denizdeki çamur seviyesinin artması 
– Kıyıya vuran yunus balığı 
– Ölen inek yavrusu 
– Ozan Tıngaz ile röportaj 
– Dereden akan çamur 
– Genel ve detay görüntüler  

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA) 

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411134

===================================

11) BOLU DAĞI’NDA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU

BOLU Dağı’nın D-100 Karayolu ve TEM yolu geçişinde kar yağışı ve sis etkili olurken, ulaşımda aksama yaşanmadı. Bölgede yeşil alanlarda kar kalınlığı 20 santimi buldu, Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.  
Bolu Dağı’nda perşembe akşamı başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, bugün de devam etti. Bolu Dağı’nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar küreme çalışması sayesinde yolda kar tutmazken, yeşil alanlar ise beyaz örtüyle kaplandı. Yeşil alanlarda kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı. Yağış nedeniyle ulaşımda aksama olmadı. Bölgede ayrıca yer yer sis de etkili oldu. Sis, Bolu Dağı’nın bazı noktalarında görüş mesafesini 20 metreye kadar düşürdü. 

Görüntü Dökümü
——————-
-Yoldan görüntüler 
-Bolu Dağı Tüneli çevresi  
-Detaylar 
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411086

===================================

12) MANAVGAT’TA TEKNELER YANDI

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde yat çekek yerinde bağlı bulunan 2 tekne dün gece çıkan yangınla büyük zarar gördü.
Manavgat’ta yat çekek yerinde özel bir firmaya ait çekek kanalında bulunan ve çalışanların kaldığı ‘Yadigar’ adlı 28 metrelik yatta dün gece bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın aynı tekneye bağlı olarak bulunan 18 metrelik ahşap ‘MR Travel’ adlı tekneye de sıçradı. Yangın sebebiyle halatları kopan ve bağlı olduğu teknelerden ayrılarak Manavgat Irmağı’nda sürüklenen MR Travel tamamen yandı. Yangından yakında bulunan ‘Yağmur-2’ adlı tekne de etkilendi.
Çalışanların haber vermesiyle olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Yangın sebebiyle Yadigar ve MR Travel adlı tekneler kullanılamaz duruma geldi. 

Görüntü Dökümü
————————
– Yanan teknelerden görüntü (Vatandaş kamerası)

HABER: Mithat ABAKAN- KAMERA: MANAVGAT, (DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411130

=============================

13) TMO, NİĞDE’DE PATATES ALIMLARINA BAŞLADI

NİĞDE’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçilerin depolarında kalan patatesler satın alınmaya başlandı. Depolardaki yaklaşık 250 bin ton patates tazelik durumlarına göre seçilip TIR’lara yüklenerek Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla büyük destek geldi. TMO’nun, çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates ile 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere satın alacağı bildirildi. Bu kapsamda, kentteki depolarda bulunan 250 bin ton patates, tazelik durumuna göre seçilip TIR’lara yüklenerek Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandı. Üreticiler, depolarda bekleyen patateslerin satın alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmesini sevinçle karşıladı.

EN ÇOK PATATES VE SOĞAN TÜKETİMİ DARALDI
Kentte patates alımlarını koordine eden TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, salgın döneminde en çok patates ve soğan tüketiminde daralma yaşandığını söyledi. Güldal, “Haliyle yeni hasat döneminin yaklaşmasıyla beraber 2020 yılı sonbaharında depolanmış olan bu ürünlerin bir şekilde tüketilmesi ve israf olmaması gerekiyor. Çünkü milli bir servet bu ürünlerimiz. Üreticilerimizin elinde kalan ürünlerin değerlenmesi ve yeni sezonda yeni ürünleri üretmeleri için Cumhurbaşkanımız’ın talimatlarıyla suratle başlayarak Niğde ve Nevşehir ilerinde 2 günde sevkiyatlarımızı başlattık. Malum mübarek ramazan ayına giriyruz. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mutfaklarına bu ürünler ücretsiz olarak nakledilecek ve sofralarına katkı olacak” dedi.
Üreticilerden Necdet Ünal ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Ünal, “Bu karar olmasa patateslerimiz depoda kalacaktı. Buradan gidecek patateslerimizin ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı için de çok mutluyuz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
– Muhabir Ali Kadı’nın anonsu
– Patates deposundan görüntü
– Depoda çalışan kadınlardan görüntü
– Patateslerin kamyona yüklenmesi
– Detay görüntüler
– TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın açıklaması
– Üretci Necdet Ünal’ın açıklaması 
Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411091

=================================

14) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KAMYONET TAKLA ATIP ALEV ALDI: 1’İ AĞIR, 2 YARALI

İZMİR’in Narlıdere ilçesinde, otoyolda seyir halindeki bir otomobil, aynı yönde ilerleyen kamyonete arkadan çarptı. Bariyere çarpıp, takla atan kamyonetin alev alması sonucu küle döndüğü kazada 1’i ağır, 2 kişi yaralandı.

Kaza, saat 00.30 sıralarında İzmir Çevreyolu Balçova yol ayrımı yakınında meydana geldi. İddiaya göre, Serhat K. (23) idaresindeki 35 AZR 56 plakalı otomobil, Narlıdere yönünden Balçova istikametine seyir halinde olduğu sırada, aynı yönde ilerleyen Ömer Ç. (27) yönetimindeki 35 AUR 477 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Ömer Ç. idaresindeki kamyonet kontrolden çıkarak önce  bariyerlere çarptı daha sonra da takla attı. Kaza sırasında, kamyonet sürücüsü Ömer Ç. araçtan fırlayarak yola savruldu. Kazayı gören diğer sürücüler, durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazada ağır yaralanan Ömer Ç. ve  hafif yaralandığı öğrenilen Serhat K. ‘ya müdahalede bulundu. Ayrıca, çarpmanın etkisiyle yanmaya başlayan kamyonete ise itfaiye ekipleri müdahalede etti.  Yangın kısa sürede söndürülürken, yaralılar ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Ömer Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan, İzmir Çevreyolu Balçova istikametinde trafik akışı kaza nedeniyle bir süre tek şeritten sağlandı.

Görüntü Dökümü
————————
-Kaza yerinden detay
-Ekiplerden detay
-Araçlardan detay
-Drone görüntüsü
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY/İZMİR,(DHA)

12.04.2021 – Haber Kodu : 210412003

============================

15) KORKUTELİ KARAYOLU ÜZERİNDE KAMYONA ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde otomobilin kamyona arkadan çarptığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ağır yaralandı. Kaza saat 22.30 sıralarında, Antalya- Korkuteli Karayolu 20’nci kilometresinde meydana geldi. Korkuteli istikametinden Antalya’ya seyir halinde olan Yahya D. yönetimindeki 07 GN 378 plakalı otomobil, aynı istikamette seyir halindeki Osman K’nin (41) kullandığı 33 VP 523 plakalı tomruk yüklü kamyona arkadan çarptı. Kazada otomobilde bulunan Mustafa Kalkay yaşamını yitirirken, sürücü Yahya D. ile Hüseyin Işık ve Adem Çatak (42) yaralandı.

Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri, jandarma, polis ve itfaiye sevk edildi. Otomobildeki 3 yaralı, ambulanslarla Döşemealtı ve Antalya’daki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Adem Çatak, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayı haber alarak ne gelen Mustafa Kalkay’ın yakınları, olay yerinde sinir krizi geçirdi. Kalkay’ın koronavirüs hastalığından yeni kurtulduğu ve karantina sürecinin iki gün önce sona erdiği öğrenildi.

Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Kalkay’ın cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Osman K. ise ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
————————
Kaza yerinden detaylar
Mustafa Kalkay’ın yakınlarının feryatları

Habeer-Kamera: Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI (Antalya), (DHA)

12.04.2021 – Haber Kodu : 210412004

=====================================

16) KISITLAMAYI İHLAL EDEN 2 ŞÜPHELİ UYUŞTURUCU MADDE İLE YAKALANDI
 
Bursa’da kısıtlamayı ihlal eden 2 kişi, bekçilerin şüphe üzerine arama yapmak istemesi üzerine kaçtı. Koşarken üzerlerinden bulunan uyuşturucuyu bir evin bahçesine attığı belirlenen 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Olay saat 02.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Yenikaraman Mahallesi’nde meydana geldi. Kısıtlama saatlerinde devriye gezen bekçiler, şüphelendikleri 2 kişiyi durdurarak kimliklerini sordu. Şüpheliler Atakan A. ve Sefa Ç., kimliklerinin yanlarında olmadığını belirtti. Bekçilerin üst araması yapmak istemeleri üzerine kaçmaya başlayan şüpheliler, üzerlerinde bulunan uyuşturucuyu bir evin bahçesine attı. 2 şüpheli kısa sürede yakalanırken, attıkları belirlenen uyuşturucu da evin bahçesinde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilere ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten cezai işlem uygulandı.

Görüntü Dökümü:
——————————–
-Ekiplerin bahçe duvarına çıkarak uyuşturucu araması
-Ele geçirilen uyuşturucudan görüntüler
-Şüphelilerden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)

12.04.2021 – Haber Kodu : 210412005

==============================

17) BODRUM’A SEZONUN İLK RUS TURİST KAFİLESİNİ GETİREN UÇAK, SU TAKI İLE KARŞILANDI
 
MUĞLA’nın Bodrum ilçesine, Rusya’dan sezonun ilk turist kafilesini getiren uçak Milas-Bodrum Havalimanı’nda su takı, yolcuları ise karanfillerle karşılandı.    

Türkiye’nin öncü destinasyon yönetim şirketlerinden biri, Bodrum’da sezonu 9 aya çıkaracak ‘full charter’ uçuşlarının ilkini bugün Rusya’nın başkenti Moskova’dan Bodrum’a yapılan direkt uçuş ile gerçekleştirdi. Rusya’nın başkenti Moskova’dan 233 yolcuyla havalanan bir hava yolları şirketine ait uçak, Milas-Bodrum Havalimanı’na indi. Sezonun ilk Rus kafilesini taşıyan uçak, havalimanında ‘su takı’ gösterisiyle karşılandı, uçaktan inen yolculara ise karanfil dağıtıldı.

TÜRSAB Başkanı Yüksel Aslan, ‘Milas Bodrum Havalimanı’na 2021 yaz sezonunun ilk charter yolcu uçağı bugün saat 13.50’de Moskova’dan indi. 233 yolcu getiren uçaktan inen turistler, seyahat acenteleri tarafından karşılanarak Bodrum’daki otellerine götürüldüler. 18 Nisan itibarıyla aynı hava yolu şirketi, her gün Moskova ve Kiev’den Bodrum’a uçacak”  dedi. 

Görüntü Dökümü
————————
-Uçağın su takı ile karşılanmasından görüntü
Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

11.04.2021 – Haber Kodu : 210411128

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!