Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

DİYARBAKIR’IN VERİMLİ TOPRAKLARINI SUYLA BULUŞTURACAK BARAJLAR TÖRENLE AÇILDI

DİYARBAKIR’ın çılgın projesi olarak bilinen ‘Silvan Projesi’ kapsamında inşa edilen Silvan Barajı’nın gövde dolgusu ve verimli toprakları suyla buluşturacak Başlar ve Ergani barajları ile Ergani içme suyu arıtma tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yönetimiyle katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene katılan Orman ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, 18 yılda 600 baraj inşa edip, 1,8 milyon hektar araziyi suya kavuşturduklarını söyledi.
Diyarbakır’ın çılgın projesi olarak bilenen Silvan Projesi kapsamında yapımı süren Silvan Barajı gövde dolgu çalışması tamamlanması ve Ergani Barajı, Başlar Barajı ve Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yönetimiyle katıldığı törenle yapıldı. Silvan ilçesinde düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hizmete açılan barajların Diyarbakır’ın verimli topraklarını suyla buluşturacağını söyledi. Son 18 yılda, 81 ilin tamamını suya kavuşturduklarını ve bereketli Anadolu topraklarını modern sulama sistemleriyle buluşturduklarını anlatan Bakan Pakdemirli, “Bilindiği gibi, su zengini bir ülke değiliz. Kurak ve yarı kurak bir coğrafyada yaşıyoruz. Son yıllarda küresel ısınmanın etkilerini de, ciddi şekilde hissetmeye başladık. Bu nedenle kaynaklarımızdaki her bir damla suyu değerlendirmek ve verimli kullanmak için, Bakanlık olarak, var gücümüzle çalışıyoruz. Son 18 yılda 600 baraj inşa ettik, 1,8 milyon hektar araziyi suya kavuşturduk. 2021 yılını su ve sulama yatırımlarında hamle yılı olarak belirledik. 7,3 milyar metreküp depolama hacmine sahip Silvan Barajı Projesi, Atatürk Barajı sulamasından sonra ülkemizin en büyük ikinci sulama Projesidir. Temelden 175,5 metre yüksekliği ile kaya dolgu baraj tipinde ülkemizin ve Avrupa’nın en yüksek barajıdır. Silvan Barajı’nın büyüklüğünü kısaca anlatmak gerekirse; barajda depolanacak su, İstanbul’un yıllık su ihtiyacının 7 katı kadar olacaktır. Barajın yüksekliği katları 3 metre olan 60 katlı bir gökdelene eşittir” dedi.

‘5 MİLYON FUTBOL SAHASI KADAR ALANI SULAYACAKTIR’
Baraj inşası sırasında terör saldırıları nedeniyle şehit olanları da rahmetle andığını vurgulayan Bakan Pakdemirli, “2022 yılında tamamlanmasını planladığımız Silvan Barajı’yla, Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ciddi bir büyüme ivmesi yakalayacaktır. Sulama inşaatları bitene kadar, enerji de üretecek Silvan Barajı’nın zamanla enerji üretimi azaltılarak sulama suyu miktarı, 1,8 milyon metreküpe çıkarılacaktır. Silvan Barajı, kanal ve depolama tesislerinin tamamlanmasıyla 2,4 milyon dekar araziyi, diğer bir ifadeyle yaklaşık 5 milyon futbol sahası kadar alanı sulayacaktır. Proje tamamlandığında ekonomimize yıllık 1,9 milyar lira katkı ve yaklaşık 305 bin kişiye istihdam sağlanacak” diye konuştu.
Başlar Barajı’nın da açılışını yapacaklarını ifade eden Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:
“30 metre gövde yüksekliği ve 29 milyon metreküp depolama hacmine sahip Başlar Barajı’ndan Bismil ve Silvan ilçelerimiz faydalanacaktır. Sulama yatırımlarının ise yüzde 26’sı tamamlanmış olup, proje sonunda toplam 38 bin 200 dekar alan sulamaya açılacaktır. Projenin tamamlanması ile yıllık 30 milyon liranın üzerinde net gelir artışı ve 5 bin kişiye istihdam sağlanacaktır.”

‘ERGANİ’NİN 2045 YILINA KADAR İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK
Törenle açılışı yapılacak diğer iki tesisin ise buradan kuş uçuşu 117 km uzaklıktaki Ergani Barajı ile 96 km uzaklıktaki Ergani İçme ve Arıtma Suyu tesisi olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, “15 milyon metreküp su depolama hacmine sahip Ergani Barajı’nın hizmete girmesiyle bu yıl sulama projesi de hayata geçecektir. Proje sayesinde 19 bin dekar arazi sulanacak, 2 bin 500 kişiye iş imkanı ve ekonomiye yıllık 13 milyon TL ilave katkı sağlanacaktır. Ergani İçme ve Arıtma Suyu Tesisi ile de Dicle Barajı’ndan gelen suları arıtarak vatandaşımıza sunacağız. Ergani’nin içme suyu ihtiyacı 10 milyon metreküptür. 126 milyon TL’ye mal olan bu tesis sayesinde Ergani ve köyleri 16 milyon metreküp içme suyuna kavuşacak ve 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Görüntüler ABONE FTP’ye geçildi)

Haber-Kamera: Burak EMEK-Serdar SUNAR /SİLVAN(Diyarbakır),(DHA)
===================================

Reklam Alanı

ERDOĞAN: TÜRKİYE’Yİ 2023 HEDEFLERİNE KAVUŞTURMAYI NAMUS BORCU OLARAK GÖRÜYORUZ
 
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi 2023 hedeflerine kavuşturmayı namus borcu olarak gördüklerini belirterek, “Elimizdeki imkanların, sahip olduğumuz güven ve huzur ikliminin değerini bileceğiz. Bununla birlikte yönümüz hep geleceğe dönük olacaktır. Şimdi önümüzde 2023 hedefleri var. Son 8 yıldır neredeyse kesintisiz şekilde yaşadığımız saldırılar, maruz kaldığımız tuzaklar nedeniyle bazı alanlarda geride kalmış olsak da Türkiye’yi 2023 hedeflerine kavuşturmayı namus borcu olarak görüyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’ın Silvan Barajı gövde dolgu çalışması tamamlanması merasimi ve Ergani Barajı, Başlar Barajı ve Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni’ne video konferans yöntemiyle katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silvan Barajı ve HES’in GAP’ın en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Bu barajında içinde yer aldığı Silvan Projesi, sulama kapasitesi itibariyle de Atatürk Barajı’ndan sonraki en büyük tesis olduğuna değinen Erdoğan, Silvan Projesi Barajı, kaya dolgusu tamamlanmasıyla 4’te 3’ü biten barajın birlikte 8 ayrı barajı ve 23 sulama tesisi bünyesinde barındıran 2 milyon 300 bin dekar alanı sulayacak dev bir proje olduğunu belirtti.

‘GAP’IN BU SEMBOL ESERİNİ SÜRATLE BİTİRECEĞİZ’
Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) sembol eseri olan Silvan Projesin hızla tamamlayacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Diyarbakır merkez, Silvan ve Bismil ilçelerindeki ovaları sulayacak bu projeler sayesinde bölgedeki tarım üretiminde 2-3 katlık artış bekliyoruz. Bu da vatandaşlarımızın gelirlerini aynı nispette yükseleceği anlamına geliyor. İstihdamda sağlayacağı 305 bin kişilik artış ve ekonomiye kazandıracağı yıllık 2 milyar liraya yakın kazançla bu projeler Türkiye için de büyük öneme sahiptir. Tamamı 14 milyarlık bir harcamayla hayata geçirilecek olan Silvan Projesi’nde, henüz yüzde 16 gibi bir gerçekleşme sağlanması büyük bir kayıp olarak görüyorum. Bir süre önce başlattığımız yatırımlarda önceliği tamamlama aşamasında olanlara verme stratejimizi 2021 bütçesiyle bir adamı daha ileriye taşıyoruz. Yüksek katma değerli ve belirli bir gerçekleşme seviyesine ulaşmış projeleri hızla tamamlayarak elimizdeki kaynağı en verimli şekilde kullanmakta kararlıyız. Bu kapsamda Silvan Barajı’nı önümüzdeki yılın sonunda tamamlamayı ve su tutmaya başlamasına planlıyoruz. Aynı bu barajın suyunu diğer barajlara ve ovalara aktaracak Babakaya yer teslimi bugünlerde yapılacak olan Silvan tünellerini de havzada suyun birikmesine paralel şekilde faaliyete geçireceğiz. Proje çerçevesinde 263 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak tesisler inşa halindedir. Bu yılın sonuna kadar 105 bin dekarlık alanda sulama hizmeti verilmeye başlanacaktır. Projenin diğer safhalarını da hızlandırarak GAP’ın bu sembol eserini süratle bitireceğiz. Bugün açılışını yapacağımız bir diğer tesis olan Başlar Barajı, yaklaşık 29 milyon metreküp su depolama hacmine sahip, 38 bin dekar araziyi sulayacak önemli bir eserdir. Barajlarımızın yüzde 26’sı tamamlanmış durumdadır. Kalan kısmıyla ilgili çalışma ise sürüyor. Yağmurlama ve damlama sistemi ile inşa edilen buradaki sulama sistemleri sayesinde yüzde 60’a varan su tasarrufu yapılacaktır. İlave istihdamı 5 bin kişi, yıllık ilave kazancı 29 milyon lirayı bulacak Başlar Barajı, Bismil ve Silvan’ın köylerine hayırlı olmasını diliyorum. Açılışını yaptığımız Ergani Barajı 14 milyon metreküplük depolama hacmine sahip, 19 bin dekar araziyi sulayacak, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Ergani’mize kazandırdığımız ve bugün resmi açılışını yaptığımız bir değer eser de içme suyu arıtma tesisidir. Bu tesis 9 köylü birlikte ilçemizin 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak.”

‘İNŞALLAH DİYARBAKIR’DA SULANMAYACAK TEK KARIŞ ARAZİ KALMAYACAK’
18 yılda Diyarbakır’da DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapılan 10 milyara yakın yatırımla 118 tesisi hizmete açıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da sulanmayacak tek karış arazinin kalmayacağını ifade ederek, “Tamamlanan 4 ayrı içme suyu tesisiyle 123 bin kişinin su ihtiyacı karşılanmıştır. Hizmete aldığımız 88 milyon metreküplük biriktirme hacmine sahip, 3 ayrı barajla şehrimizin topraklarının verimini artırdık. İnşası süren, Silvan, Ambar, Kale, Koludere ve Kuruçay barajlarını tamamı da bitme aşamasındadır. Bugüne kadar hizmete aldığımız 12 sulama tesisiyle 355 bin dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 250 milyon lira gelir artışı sağladık. İnşallah Diyarbakır’da sulanmayacak tek karış arazi kalmayacak. İnşası süren 13 ayrı sulama projesi de yatırım önceliğimiz arasında yer alıyor. Arazi tapulaştırma ve tarla içi geliştirme faaliyetlerinde yaklaşık 6,5 milyon dekarda tescil işlemini tamamladık. Yapımı biten 58 ayrı dere ıslahı çalışması ile 59 ayrı yerleşim yerini su taşkınından koruduk. Hidroelektrik santrallerinin kurulu gücü 47 megavata, yıllık enerji üretimi 150 milyon kilowat saatte ulaştı. Görüldüğü gibi Diyarbakır’ın sahip olduğu su kaynaklarını ve araziyi bölge halkımıza ve ülkemize en verimli tarım ve enerji faaliyetlerini sürdürecek şekilde yürütüyoruz” dedi.

‘2023 YILINA KADAR 150 YER ALTI BARAJINI TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılına kadar 150 yer altı barajını tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, “Dünyada etkisi giderek artan iklim değişikliğinin sonuçlarından biri de bizim de içinde yer aldığım bazı bölgelerde kuraklık tehdidinin baş göstermektedir. Geçtiğimiz 10 yılda sıcaklık ölçümü düzenli olarak yapıldığı, son 200 yılın en sıcak dönemini yaşadık. Ülkemiz sanıldığının aksine su zengini zaten değildi. Kuraklık tehdidinin artmasıyla birlikte mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanma zorunluluğu doğmuştur. Şayet geçtiğimiz 18 yılda 255 milyarlık bir yatırımla 600 adet barajı ve 423 adet hizmete alarak 45 milyar metreküplük bir depolama hacmine ulaşmamış olsaydık işimiz çok zordu. Karşı karşıya durduğumuz durum bizi alternatif su depolama arayışına yönlendirmektedir. Bu çerçevede yer altı barajları üzerinde duruyoruz. Esasen insanlığın kadim çağlardan beri uyguladığı bu yöntem, kuraklık tehdidiyle birlikte yeniden ön plana çıkmıştır. Biz de ülkemizi bu imkandan en ileri düzeyde faydalandırmak için hızla harekete geçtik. Halen devam eden çalışmalarla 2023 yılına kadar 150 yer altı barajını tamamlamayı hedefliyoruz. Ülkemizi hem küresel afet etkilerinden koruyacak hem hedeflerine ulaşmayı sağlayacak eser ve hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘ESKİ TÜRKİYE’NİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ EN İYİ DİYARBAKIR BİLİR’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmayı namus borcu olarak gördüklerini aktırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eserler ve hizmetler asıl büyük hamlemizin sadece altyapısıydı. Yıllarca bu ülkenin enerjisini ve vaktini iç çatışmalarla, iç kavgalarla heba edenlerin yol açtıkları kayıpları da telafi ederek milletimizin önüne yepyeni bir vizyon koyduk. İnşallah 83 milyon hep birlikte tek yürek, tek bilek olarak hareket etmek suretiyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını hızlandırıyoruz. Ülkemizin nereden nereye geldiğini bilen akıl, vicdan sahibi herkes kazanımlarımızın farkındadır. Türkiye’yi eski günlerine geri döndürmekten söz eden kaos ve kriz tüccarlarının bu kazanımlara göz diktiklerini biliyoruz. Milletimiz hiç kimsenin demokratik ve ekonomik kazançlarına el uzatmasına izin vermeyecektir. Komşularımız başta olmak üzere nice ülkenin, toplumun yaşadığı zulümleri, acıları bize de tattırmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye’nin ne anlama geldiğini en iyi Diyarbakır bilir. Bunun için ülke ve millet olarak kendi gündemimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Elimizdeki imkanların sahip olduğumuz güven ve huzur ikliminin değerini bileceğiz. Bununla birlikte yönümüz hep geleceğe dönük olacaktır. Şimdi önümüzde 2023 hedefleri var. Son 8 yıldır neredeyse kesintisiz şekilde yaşadığımız saldırılar, maruz kaldığımız tuzaklar nedeniyle bazı alanlarda geride kalmış olsak da Türkiye’yi 2023 hedeflerine kavuşturmayı namus borcu olarak görüyoruz” dedi.

‘EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ OLMA HEDEFİNE DAHA YAKINIZ’
Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma sürecinde Türkiye’nin büyük avantajlara sahip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
“Artık dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine daha yakınız. Bölgesel ve küresel siyasi, askeri, kültürel, ekonomik bir güç olarak iddiamız her geçen gün daha belirgin şekilde ete kemiğe bürünüyor. Kendi halkıyla birlikte bölgesindeki ve dünyadaki her mazlumların, mağdurların her kökenden, renkten, inançtan insanların umudu olan Türkiye yükselişine şahitlik ediyoruz. Kadim çağlardan beri bölgenin ilim ve irfan yuvası, medeniyet ve refah kapısı olan Diyarbakır, bu yeni dönemde de Türkiye’nin lokomotif şehirlerden olmayı sürdürecektir. Diyarbakır’dan yükselen huzur, barış, kardeşlik, dostluk ve sevgi haleleri dalga dalga tüm bölgeyi ve dünyayı kuşatacaktır. Biz de yaptığımız yatırımlarla, getirdiğimiz hizmetlerle, kazandırdığımız eserlerle Diyarbakır’ın yanında olmaya devam edeceğiz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Görüntüler ABONE FTP’ye geçildi)

Haber-Kamera: Burak EMEK-Serdar SUNAR /SİLVAN(Diyarbakır),(DHA)
===================================

GİRESUN’DA HEYELAN ANI ARAÇ İÇİ KAMERASINA YANSIDI

GİRESUN’da Tirebolu-Doğankent karayolunda meydana gelen heyelan anı bir araç içi kamerasına anbean yansıdı.
Tirebolu-Doğankent karayolunun Kozköy köyü mevkiinde öğlen saatlerinde heyelan meydana geldi. Heyelan sonrasında yol çift yönlü olarak bir süre ulaşıma kapandı. Ekiplerce yapılan çalışma sonrasında yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Heyelan anı bir araç içi kamerasına anbean yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Heyelan anı kamera kaydı
-Heyelan bölgesinden detay
-Yolda araç kuyrukları

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU /GİRESUN,(DHA) 
==================================

İRAN’DAN HAKKARİ’YE 12 KATIR SIRTINDA GETİRİLEN 99 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, 12 katır sırtında İran’dan getirildiği belirlenen 99 kilo eroin, 60 litre asit anhidrit ve 2 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçunu önlemeye yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, İran’dan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine, 12 katır ve 7 kaçakçı takibinde uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Dün Yüksekova’nın Güldalı köyünde yapılan aramalarda, şüphelilerin malzeme sakladıkları bölgede, 197 ayrı paket içerisinde preslenmiş 99 kilo eroin, eroin yapımında kullanılan 60 litre asit anhidrit maddesi ile 2 bin paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. 7 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Jandarma ekipleri köpekle uyuşturcuyu toprak altında araması
-Uyuşturucuyu bulması
-Uyuşturucu önünde fotoğraf çekmesi
-Genel detay

Haber-Kamera: Mehmet ÖZKAN /HAKKARİ,(DHA)
==========================

JANDARMA BASKININDA 5 KİŞİ AYNI TUVALETE SAKLANDI

KAHRAMANMARAŞ’ın Göksun ilçesinde jandarmanın baskın yaptığı kıraathanede 5 kişi, yakalanmamak için aynı tuvalete saklandı. Tuvaletten 5 kişinin çıkmasına şaşıran bir asker, “5 tane adam bu tuvaletten çıktı” dedi.
Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükkızılcık Mahallesi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kıraathanenin açık olduğunu belirledi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde ekipler kıraathaneye baskın yaptı. Jandarma, baskında tuvaletten sesler geldiğini fark etti. Tuvaleti kontrol eden ekipler, içeride 5 kişiyle karşılaştı. Bu duruma şaşıran bir asker, “5 tane adam bu tuvaletten çıktı” dedi. 
Ekipler, kıraathanede bulunan 14 kişinin her birine sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek ve sosyal mesafe kuralına uymamaktan 6 bin 938’er lira olmak üzere toplam da 97 bin 132 lira idari para cezası yazdı. Kıraathanenin işletmecisi hakkında da adli işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Tuvaletten çıkmaları
Kıraathanede bulunanlar

Haber-Kamera: Ömer KOÇ /KAHRAMANMARAŞ,(DHA)
======================

KISITLAMAYI İHLAL EDİP, POLİSLERE SİNİRLENEN SÜRÜCÜ: YAZ KARDEŞİM

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde il dışından geldiğini söyleyen sürücüye, sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Duruma sinirlenen sürücü, otomobilinden inip “Yaz kardeşim” diyerek kimliğini polislere verdi.
Polis ekipleri sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Karasu Plaj Caddesi’nde uygulama yaptı. Bu sırada 06 EF 6255 plakalı otomobil ekiplerce durduruldu. Otomobil sürücüsü il dışından geldiğini söylese de polis, mazeretini kabul etmedi. Sinirlenen sürücü otomobilinden inerek, “Yaz kardeşim” diyerek kimliğini polislere verdi. Polis ekipleri sürücüye sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı gerekçesiyle ceza kesti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Kontrol noktasına aracın gelmesi
Polis ve sürücü arasındaki konuşma
Sürücüye ceza yazılması

Haber-Kamera: Levent KIZILASLAN /SAKARYA,(DHA) 
=============================

KAYSERİ’DE POLİS ARACINA ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ, YAYA OLARAK KAÇTI

KAYSERİ’de polisin ‘dur’ uymayarak kaçan otomobilin sürücüsü, yaşanan kovalamacada polis aracına çarptı. Kimsenin yaralanmadığı kazada otomobili terk eden araçtaki 2 kişi, olay yerinden yaya olarak kaçtı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Melikgazi ilçesi Osman Kavuncu Bulvarı’nda yol kontrolü yapan polis ekipleri, 38 ACA 734 plakalı otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü ve yanındaki 1 kişi kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacada otomobil, Mehmet Baydur Caddesi’nde polis aracına çarptı. Hasarlı kaza sonrası otomobilde bulunan 2 kişi karanlıktan da faydalanarak olay yerinden yaya olarak kaçtı. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Olay yerinde bırakılan otomobil ise çekici ile otoparka çekildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yeri
-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN-Yusuf AĞAŞE /KAYSERİ,(DHA)
=====================================

OTİZMLİ ÇOCUĞU DÖVEN KARGO GÖREVLİSİNE TAZMİNAT DAVASI AÇACAKLAR

ÇOCUK İstismarı ile Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇOCUKÇA) Derneği Başkanı avukat Buğra Kağan Oğuz, atipik otizmli Kuzey Kaan S.’yi(10), cep telefonuyla fotoğrafını çektiği için dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp, serbest bırakılan kargo görevlisi K.T.’ye tazminat davası açacaklarını söyledi. Dayak anına ait ortaya çıkan yeni görüntülerde ise, kargo görevlisinin Kuzey Kaan’ın topunu alıp, boş araziye fırlattığı görülüyor.
Serik’e bağlı Merkez Mahallesi’nde yaşayan zabıta memuru Hakan S. ve Saniye S.’nin atipik otizmli oğlu Kuzey Kaan, 13 Ocak günü, saat 17.00 sıralarında evlerinin önünde oynarken, karşı binaya kargo paketi getiren K.T.’nin cep telefonuyla fotoğrafını çekti. İddiaya göre fotoğrafının çekilmesine sinirlenen kargo görevlisi K.T., Kuzey Kaan’ı önce itekledi ardından da apartman boşluğunda tokatladı. Çocuğu, çevreden yardıma koşanlar kurtardı. Tepkiler üzerine kargo görevlisi bölgeden uzaklaşırken, sesleri duyan anne Saniye S. oğlunun yanına geldi. 
Olayı haber alıp eve gelen baba Hakan S., binanın güvenlik kamerasını inceleyeyince, oğlunun dövüldüğü anı gördü.  K.T. hakkında polise şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kargo görevlisi sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece adli konrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ’
Antalya Çocuk İstismarı İle Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma (ÇOCUKÇA) Derneği Başkanı avukat Buğra Kaan Oğuz, “Çocuğumuza darp olayına karışan kargo görevlisi K.T.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına Serik Cumhuriyet Savcılığı’na itirazda bulunduk. İtirazımız şu anda Manavgat Sulh Ceza Mahkemesi tarafından değerlendiriliyor. Buradan çıkacak kararın ardından tutuklanma ihtimali yüksek. Biz yüksek adalete güveniyoruz. Ayrıca bu hafta içerisinde şahısla ilgili ceza davası açacağız. Ardından da manevi tazminat davası açacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YENİ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan çocuğun darbedildiği ana ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, kargo görevlisi K.T.’nin yürüdüğü sırada arkasından Kuzey Kaan S.’nin topla oynayarak geldiği, K.T.’nin topu alıp, boş araziye fırlattığı görülüyor. Daha sonra Kuzey Kaan S.’yi kovalayan K.T.’nin olay yerinden uzaklaşması ile kısa süre sonra geri gelmesi de görüntülere yansıdı.
Görüntülerin devamında kargo görevlisinin apartmanların olduğu bölgeden çıkıp, park halindeki aracına binerek olay yerinden ayrıldığı yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
(Güvenlik kamerası görüntüsü)
-Yeni çıkan görüntülerde çocuğun topla oynaması     
-Kargo görevlisi K.T.’nin topu alıp fırlatması
-K.T.’nin birkaç defa gelip gitmesi
-Son olarak K.T.’nin aracına binip gitmesi

Haber-Kamera: Namık Kemal KILINÇ /SERİK(Antalya),(DHA)
==============================

EŞİ ALİ’Yİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF EDEN ALİME TOPRAK, ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

MERSİN’in Anamur ilçesinde, muz serasında cesedi bulunan Ali Toprak’ı öldürdüğünü itiraf eden eşi Alime Toprak, adliyeye sevk edildi.
Anamur ilçesinde, muz serasında cesedi bulunan Ali Toprak’ın ölümündeki sır perdesi aralandı. Ali Toprak’ın ölümünün ardındaki sır perdesini aralamak isteyen ailesi Müge Anlı’ya başvurdu. Müge Anlı’nın sorularını yanıtlayan Alime Toprak, diğer seraya gittiğini, döndüğünde ise ses gelmeyince içeri girdiğini o sırada eşi Ali Toprak’ın yerde yattığını söyledi. Ses vermediğini, kafasının kanadığını gördüğünü anlattı. Kendisinin o sırada bayıldığını belirtti. Her defasında diğer seraya gittiğini söyleyen Alime Toprak’ın gizli kamerada görülmemesi şüpheleri artırdı. Müge Anlı ve ekibinin olayın üzerine gitmesi üzerine Alime Toprak, kocasını öldürdüğünü itiraf etti. Cinayeti itiraf eden ve eşinin üzerine yürüdüğünü belirten Alime Toprak, “Ben yapmasam o beni öldürecekti. Benim büyük oğlum hiç üzülmedi, babasından çok çekti” dedi.

ADLİYE’YE SEVK EDİLDİ
Cinayetin ardından gözaltına alınan Alime Toprak, emniyetteki işlemlerinin ardından ilk olarak olayın yaşandığı muz serasında savcı gözetiminde yaşananları anlattı. Alime Toprak daha sonra Anamur Adliyesi’ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Olay yerinden görüntü
-Olay yeri ekiplerinden görüntü
-Anamur Adliyesinden görüntü
-Alime Toprakın adliyeye çıkartılması

Haber-Kamera: Soner AYDIN-Mithat ÜNAL /ANAMUR(Mersin),(DHA)
==================================

GÜVENLİK GÖREVLİSİ KULÜBEDE ÖLÜ BULUNDU, KIZI FENALIK GEÇİRDİ

ANTALYA’nın Döşemealtı ilçesinde bir sitede güvenlik görevlisi olan Necati Düzgören (50), güvenlik kulübesinde ölü bulundu. Haberi alıp, olay yerine gelen Düzgören’in kızı, sinir krizi geçirdi.
Olay, saat 14.30 sıralarında, Altınkale Mahallesi’nde meydana geldi. Bir villa sitesine kargo getiren görevli, kapıyı açan olmayınca yardım almak için güvenlik kulübesine girdi. Güvenlik görevlisi Necati Düzgören’in hareketsiz oturduğunu gören kargo görevlisi, sitede oturanlara haber verdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Necati Düzgören’in hayatını kaybettiğini belirledi.
Babasının ölüm haberini alıp olay yerine gelen kızı Esra sinir krizi geçirdi. Yüksek tansiyon hastası olduğu belirtilen, birkaç ay önc eeşinden ayrıldığı ifade edilen 3 çocuk babası Necati Düzgören’in cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı morguna kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Fenalık geçiren kızın görüntüsü
Olay yerinden görüntüler
Kulübeden görüntü
Güvenlik görevlisinin koltukta görüntüsü (BLURLANMIŞ)

Haber-Kamera: Veli KÖKEN /DÖŞEMEALTI(Antalya),(DHA)
======================

ANTALYA’DA ALMAN ASILLI TÜRK VATANDAŞI YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA’da, Alman asıllı Türk vatandaşı Andreas Moussa (52), çilingir yardımıyla girilen ‘home ofis’ olarak kullandığı dairede televizyon açık, yatağında uzanır vaziyette ölü bulundu.
Olay, saat 20.30 sırasında Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi Şarampol Caddesi’nde bulunan bir iş hanının birinci katında bulunan ofiste meydana geldi. Alman asıllı Türk vatandaşı Andreas Moussa’dan uzun süre haber alamayan yakınları, iş hanı içerisinde komşusu olan ve dövme işiyle uğraşan Mehmet Ozan Gürler’i arayarak ‘home ofis’ olarak kullandığı daireye bakmasını istedi. Gürler, yangın merdiveninin penceresinden daireye baktığında Moussa’yı yatağında hareketsiz şekilde yatarken gördü.

KOMŞUSU DEVRİYE YAPAN POLİSLERE HABER VERDİ
Gürler, hemen aşağıya inerek yolda devriye yapan polis ekiplerine haber verdi. Ekipler ve Gürler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kapının kapalı olmasından dolayı ekipler tarafından çilingir çağrıldı. Çilingir yardımıyla girilen evde sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Alman asıllı Türk vatandaşı olan Andreas Moussa’nın yaşamını yitirdiği belirlendi.

TELEVİZYON AÇIK
Olay yerine gelen belediye tabibi ölümü şüpheli görürken, savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Andreas Moussa’nın cansız bedeni kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu sırada haberi alan Andreas Moussa’nın üvey oğlu olduğu öğrenilen bir kişi de olay yerine gelerek, ekiplerden bilgi aldı. Ekipler, daireye girdikleri esnada televizyonun açık olduğunu görürken, Moussa’nın ise üzerine battaniye serili olarak yatağında olduğu öğrenildi.

‘AŞAĞIYA İNİP POLİSLERE HABER VERDİM’
Mehmet Ozan Gürler (39), “Yakınları eşimi aradı ve Moussa’dan haber alamadıklarını söyleyerek bakmamızı istedi. Ben de gidip kapısına vurarak zile bastım. Ses alamayınca, kapıya kulağımı dayadım içeriden televizyon sesi geliyordu. Yangın merdiveninden dolaşarak cama baktım. Cam açıktı, oğluna telefonda ‘Bak cam açık ama perde kapalı, perdeyi açayım mı dedim’, o da bana ‘Aç, ulaşamıyorum’ dedi. Ben de perdeyi açtım, bir baktım ölü olduğunu gördüm. Ondan sonra aşağıya inerek devriye gezen polislere haber verdim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Polisler detay
-Bina detay
-Moussa’nın üvey oğlu detay
-Sağlık ekipleri detay
-Komşu Mehmet Ozan Gürler röp
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA,(DHA)
=========================

KAYSERİ’DE YEĞENİNİ POMPALI TÜFEKLE YARALADI

KAYSERİ’de Gökhan Y., tartıştığı yeğeni Ataberk T.’yi pompalı tüfekle vurarak yaraladı. Durumu ağır olan Ataberk T., hastanede tedavi altına alınırken, Gökhan Y., kaçarak kayıplara karıştı.
Olay, gece saatlerinde Melikgazi ilçesi Kılıçaslan Mahallesi Molla Sokakta meydana geldi. Cezaevinden şartlı tahliye olan Gökhan Y., ticari taksi şoförlüğü yapan yeğeni Ataberk T.’nin çalıştığı durağa geldi. Burada Gökhan Y. ile Ataberk T. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Gökhan Y. yanında getirdiği pompalı tüfekle yeğeni Ataberk T’yi yaraladı. Çevredekilerin yardımıyla ağır yaralanan Ataberk T., özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Olayın şüphelisi Gökhan T. ise kaçarak kayıplara karıştı. Polis, zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Polis ekipleri
Olay yeri incelemeleri
Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yusuf AĞAŞE /KAYSERİ,(DHA)
========================

Vincin ters dönen sepetinden düşen reklamcı, öldü (2)
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANINDAN AÇIKLAMA 

Rize’de bir alışveriş merkezinin tabelasını değiştirmeye çalışırken, çıktığı vincin sepetinin ters dönmesi sonucu reklam şirketi sahibi Aslan Yıldız’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili İş Güvenliği Uzmanı Merve Semiz açıklamalarda bulundu. Semiz, vince çıkan kişinin kişisel koruyucu donanımları kullanmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI 
Rize’de bir alışveriş merkezinin tabelasını değiştirmeye çalışırken, çıktığı vincin sepetinin ters dönmesi sonucu reklam şirketi sahibi Aslan Yıldız’ın hayatını kaybettiği olay bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
İş Güvenliği Uzmanı Merve Semiz’in açıklaması
+++
Güvenlik kamerası kaydı

Haber-Kamera: Selman KUTLU /RİZE,(DHA)
=========================

KUMLUCA’DA EV YANGINI

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde 3 katlı binanın ikinci katındaki daire çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
Yangın, saat 15.00 sıralarında Haciveliler Mahallesi Çaydağıldığı mevkiindeki 3 katlı Kolakoğlu Apartmanı’nın ikinci katındaki dairede meydana geldi. Osman Kolakoğlu’na ait dairede çıkan yangını gören mahalle sakinleri itfaiyeyi aradı. Olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangın sırasında evde bulunan aileyi merdivenle kurtarırken, alevlere de müdahale etti. Yangın söndürülerek kontrol altına alınırken, ev kullanılamaz hale geldi. Elektrik aksamındaki kısa devreden kaynaklandığı tahmin edilen yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kurtarılan aile itfaiye aracı üzerinde (Vatandaş kamerası)

Haber: Ramazan SARIKAYALI /KUMLUCA(Antalya),(DHA)
=========================

Tartıştığı komşu esnafa kafa atıp, dövdü (2)
‘ŞİKAYETÇİ OLDUM, TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

Isparta’da esnaf komşusu M.Ç. ve babası tarafından darbedilen Musab Akçil, o anları anlattı. Akçil, “Bu şahısların arka sokakta mağazaları var. Bizim mağazamızın oraya gelip müşterilerimizi çalmak için bekliyorlar. Olay günü de dükkanımın önüne geldiler. Olay kaldırımın üzerinde oluyor. Normal bekliyordum. Yanıma geliyorlar. Burada bekleyemeyeceğimi söyleyip küfür ederek bana saldırdılar. ‘Niçin küfür ediyorsun’ dediğimde darbetmeye başladılar. Daha sonra polisleri aradım. Hastaneye giderek tedavi olup, beyin travmasından dolayı rapor aldım. Şikayetçi oldum. Takipçisi olacağım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
Musab Akçil’in konuşması
Olay yerinden görüntü

Haber-Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ /ISPARTA,(DHA)
========================

SAĞLIKÇILARA KÜFREDEN KİŞİ, AMBULANS ŞOFÖRÜNCE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İZMİR’in Torbalı ilçesinde A.T.S. isimli bir kişi, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan bir grup personele hakaret ve küfredip, kendisini uyaran ambulans şoförünün üzerine yürüdü. A.T.S.’nin ambulans şoförü tarafından etkisiz hale getirildiği o anlar güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.
Olay, saat 15.00 sıralarında Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde meydana geldi. İddiaya göre, A.T.S. isimli bir kişi, Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan bir grup personele bilinmeyen nedenden dolayı hakaret ve küfür etti. Bu sırada olay yerinde bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli ambulans şoförü Yusuf Dilbaz, A.T.S.’yi küfür ve hakaret etmemesi konusunda uyardı. Uyarıya aldırış etmeyen A.T.S., Dilbaz’ın da üzerine yürüdü. Saldırı karşısında kendini savunan Dilbaz, A.T.S.’yi etkisiz hale getirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, saldırganı gözaltına aldı. Öte yandan, ifadesi alınan A.T.S.’nin serbest bırakıldığı öğrenildi.

‘KÜFÜRLER EDEREK ÜSTÜMÜZE GELDİ’
Saldırganı etkisiz hale getiren ambulans şoförü Yusuf Dilbaz, “Şahıs küfürler ederek üstümüze geldi. Ben de bana ve arkadaşlarıma zarar gelmemesi için kendimizi savundum” dedi.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Öte yandan, İlçe Sağlık Müdürlüğünde meydana gelen olay güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, A.T.S. ile 112 çalışanı arasında sözlü tartışma başlaması, ardından A.T.S.’nin personele saldırıda bulunduğu, vatandaşların korkarak içeri girdiği ve 112 personelinin saldırıya karşı geldiği görüldü. Daha sonra içeriden çıkan bir doktorun kavgayı ayırmak için araya girdiği de güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: İbrahim DANIŞ /TORBALI(İzmir),(DHA)
=========================

KÖPEKLERİN SALDIRISIYLA YARALANAN KARACAYA SUNİ TENEFFÜS YAPTI
 
BARTIN’ın Ulus ilçesinde Sefa Kaya (55), köpeklerin saldırısına uğrayan karacaya suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Sefa Kaya’nın müdahalesine rağmen talihsiz karaca kurtarılamadı.
Ulus ilçesine bağlı Ağaköy köyünde yaşayan emekli maden işçisi Sefa Kaya, köpeklerin saldırısına uğrayan karacayı gördü. Kaya köpekleri kovalayarak, karacayı kurtardı. Çeşitli yerlerinden yaralanan karacayı evinin önüne getiren Kaya, karacaya müdahale etti. Suni teneffüs ve kalp masajı yapan Kaya, “Hadi aşkım, hadi canım, nefes al” diyerek 5 dakika müdahalede bulundu. Ancak tüm müdahalelere rağmen karaca öldü. Karaca daha sonra köyde gömüldü. Sefa Kaya’nın karacaya müdahalesi vatandaşlar tarafından cep telefonuna kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Sefa Kaya’nın karacaya suni tenefüs yaptığı anlar

Haber-Kamera: BARTIN,(DHA)
========================

ORDU’DA MAHALLEYE İNEN 12 YABAN DOMUZU AVLANDI

ORDU’nun Fatsa ilçesine inerek tarım arazilerine zarar veren yaban domuzları özel izinle avlandı. Bir grup avcı mahallede çıktığı avda 12 yaban domuzu avladı.
Karadeniz’de etkili olan kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan yaban domuzları, mahallere kadar indi. Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Dolunay Mahallesi’ndeki evlerin yakınına kadar gelen domuzlar, bölgedeki tarım arazilerine zarar verdi. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneğine (FAVDER) yetki vererek, yaban domuzlarının avlanmasını istedi. Bu kapsamda dün gece yaban domuzu avına çıkan derneğe bağlı avcılar, 12 yaban domuzunu avladı.

‘İNSAN SAĞLIĞINI DA TEHDİT EDEBİLİYORLAR’
FAVDER Başkanı Cemil Pekbüyük, bu dönemlerde yaban domuzlarının ciddi anlamda zarar verdiğini belirterek, yaban domuzlarının görülmesi halinde yetkili mecralara bildirilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan avcılıkla insan sağlığını tehdit eden unsurların kaldırıldığını ifade eden Pekbüyük, “Sayın Kaymakamımızın talimatı üzerine Dolunay Mahallemizde yaban hayatının popülasyonunun artmasıyla yaban domuzları insan hayatına ve tarım arazilerine zarar vermesiyle gündeme gelmişti. Bununla alakalı resmi bir av düzenledik. Toplamda 12 tane yaban domuzunu avlamış olduk. O bölgedeki yaban domuzlarını ve insan sağlığını tehdit eden unsurları aradan kaldırmış olduk. Ekibimle güzel bir av gerçekleştirdik. Umarım faydalı olabilmişizdir. Çünkü orada insanlar yürüme alanlarında ciddi sıkıntılar içerisindeydi. Bu dönemlerde yaban hayvanları ciddi anlamda zarar veriyor. İnsan sağlığını da tehdit edebiliyorlar. Bunların yavrulama dönemi başlayacak. Yuva yapmaya çalışacaklar. Yüksek kesimlere yağan kar nedeniyle ciddi derecede domuz sürüleri geldi. Vatandaşlar gördükleri yerlerde yetkili kurumlara müracaat ederlerse biz gerekeni yaparızö diye konuştu.

‘YABAN DOMUZLARI TÜM DÜZENİMİZİ ALTÜST ETTİ’
Mahallede oturan Çağla Begüm Kılıç, yaban domuzları nedeniyle tüm düzenlerinin bozulduğunu ifade ederek, “Mahalle sakinleri olarak bu konuda gerçekten sıkıntı yaşıyorduk. Yaban domuzları tüm düzenimizi altüst etti. Örneğin akşam olduğunda dışarıya çıkamıyorum. Çünkü dağdan, tepeden, bir yerden domuz çıkacak diye korkuyorum. Bu beni çok endişelendiriyordu. Umarım domuz katliamından birisi ölmez. Çünkü ben de domuzlar tarafından parçalanıp ölü bulunacağım diye korkuyorum. İnşallah bir çözüm bulunurö şeklinde konuştu.
Ziya Mert Kılıç ise, “Biz arkadaşlarımızla dışarıda oynuyoruz mesela domuz bahçeden aşağı iniyordu. Çok korkuyoruz. Markete gidemiyoruz. Önlem alınması gerekiyor. İlla birisinin ölmesine gerek yokö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Avlanan yaban domuzlarının görüntüsü
-Diğer detaylar
-Avcılar derneği başkanı ile röportaj
-Vatandaş röportajları

Haber-Kamera: Nurcan ŞANLI /FATSA(Ordu),(DHA)
========================

DEMİR BASAMAĞIN ALTINA SIKIŞAN KİRPİYİ, ZABITA KURTARDI 

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde baharat dükkanının önündeki demir basamağın altına sıkışan kirpiyi, zabıta ekipleri kurtardı. Veteriner tarafından sağlık kontrolünden geçirilen kirpi, daha sonra doğal ortama bırakıldı.
Kuşadası’nda esnaflık yapan Şevket Soysal, saat 10.30 sıralarında iş yerini açarken, önündeki demir basamağın altına sıkışan kirpiyi gördü. Soysal, Kuşadası Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye gelen zabıtalar, demir basamağı kaldırıp, kirpiyi sıkıştığı yerden kurtardı. Sağlık kontrolünden geçirilmesi için veterinere götürülen kirpi, daha sonra zabıtalarca Aydın Bulvarı üzerindeki ormanlık alanda doğaya bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Zabıtaların kirpiyi kurtarma görüntüsü
-Kirpinin doğal ortama bırakılma görüntüsü

Haber-Kamera: Eşber OKAYER /KUŞADASI(Aydın),(DHA)
==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!