Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TORBALI BELEDİYE BAŞKANI UYGUR HAYATINI KAYBETTİ

İZMİR’in Torbalı ilçesinde yaklaşık 1.5 ay önce oturduğu apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen ve solunum rahatsızlığı bulunan Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur (57), 4 gün önce tekrar rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur’un oturduğu Cumhuriyet Mahallesi Koruluk Evleri’nde bulunan apartmanda 1.5 ay önce  yangın çıktı. Başkan İsmail Uygur ile eşi Afet ve oğulları Ege Uygur’un da aralarında bulunduğu 7 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Solunum rahatsızlığı bulunan Başkan Uygur, 6 gün süren tedavinin ardından taburcu oldu. Evinde tedavisini sürdürülen başkan Ramazan İsmail Uygur, 14 Nisan gecesi yine solunum rahatsızlığına bağlı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesine alınan Uygur’un dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Uygur, evli ve 2 çocuk babası.  
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, “Torbalı Belediye Başkanımız sayın İsmail Uygur’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Acımız büyük” ifadelerine kullandı.

‘BAŞIMIZ SAĞ OLSUN’
Solunum rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur için siyasilerden de başsağlığı mesajları geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında “Torbalı Belediye Başkanımız Ramazan İsmail Uygur’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Uygur’a Allah’tan rahmet; başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.
Sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlayan AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da “İzmir Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne başsağlığı dilerim” dedi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise yaptığı paylaşımda “Vefat haberini almanın üzüntüsünü yaşadığım Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yayımladığı taziye mesajında “Torbalı Belediye Başkanımız Ramazan İsmail Uygur’un hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İSMAİL UYGUR KİMDİR
Ramazan İsmail Uygur, 1964 yılında Torbalı’da dünyaya geldi. İlk ve lise eğitimini Torbalı’da gördü. İzmir Ege Üniversitesi’nde Türk-İslam Felsefesi-Sosyoloji ve Psikoloji Eğitimi görerek lisans eğitimini tamamladı. Uygur, 1982 yılından beri Torbalı’da serbest muhasebeci olarak mesleğini yaptı. 1992 yılından bu yana üyesi olduğu ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak gösterildi ve 10 yıl Torbalı Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. Ramazan İsmail Uygur, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimde CHP’den 3’üncü kez Torbalı Belediye Başkanı oldu. Uygur, evli ve 2 çocuk babasıdır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Hastaneden genel ve detaylar

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY / İZMİR, (DHA)- ANKARA,(DHA)
19.04.2021 – Haber Kodu : 210419002
=============================================

Reklam Alanı

2) İFTAR ÖNCESİ ‘YEMEK’ NEDENİYLE TARTIŞTIĞI EŞİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

SİVAS’ta yaşayan Rahmi Parlak (60) iftar öncesi yemek yapma nedeniyle tartıştığı eşi Mevlüde Parlak’ı (60) bıçaklayarak öldürdü. 
Olay, dün saat 18.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi, 62’nci Sokak üzerindeki müstakil evde meydana geldi. İddiaya göre Rahmi Parlak ve eşi Mevlüde Parlak çifti arasında iftar öncesinde ‘yemek yapma’ meselesi yüzünden tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma sonrası Mevlüde Parlak, eşi Rahmi Parkak tarafından bıçaklandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, göğüs ve sırt kısmından 4 bıçak darbesi alan Mevlüde Parlak’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Rahmi Parlak ise İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Mevlüde Parlak’ın cansız bedeni ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Olay yerinden görüntüler
-Ölen kadının yakınlarının ağlaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)-
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418135
=============================================

3) ANNESİNİN ESKİ EŞİNİ POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRDÜĞÜ ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

İZMİR’in Kemalpaşa ilçesinde, Murat A. (35), annesinin eski eşi Mahmut Karşıcı’yı (55), sokakta pompalı tüfekle ateş ederek öldürüldü. Zanlının işlediği cinayet anları güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi.
Olay, dün öğleden sonra Kemalpaşa ilçesine bağlı Armutlu Hürriyet Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, Murat A. annesinin yaklaşık 1 buçuk yıl önce boşandığı eski eşi Mahmut Karşıcı’yı evlerinin önünde gördü. Sinirlenen Murat A., annesiyle ilgili çevrede olumsuz konuştuğunu ileri sürdüğü Karşıcı’ya, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle arka arkaya ateş etti. Murat A., kanlar içinde yere yığılan Karşıcı’ya yerdeyken de ateş etmeyi sürdürdü. Silah sesini duyan çevredeki kişilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerine saçma isabet eden Karşıcı’nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Jandarma ekipleri, başka bir suçtan girdiği cezaevinden 3 ay önce çıktığı öğrenilen Murat A.’yı gözaltına aldı. Karşıcı’nın cesedi, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemeleri sonrası otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri cinayetle ilgili soruşturma başlattı.

CİNAYET ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan, cinayet anları ise sokaktaki bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Murat A.’nın pompalı tüfekle yolda yürüyen Mahmut Karşıcı’ya önce arkasından defalarca ateş ettiği görülüyor. Güvenlik kamerasına, Murat A.’nın Karşıcı yere düştükten sonra da ateş etmeye devam ettiği yansıyor. Görüntülerde, zanlının cinayet sonrası bir süre daha olay mahallinde dolandığı, çevredekilerle konuştuğu ve bir evin bahçesine girdiği yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Olay yerinden görüntü
-Cesedin olay yerinden kaldırılmasından görüntü
(Güvenlik kamerası görüntüsü)
-Zanlının arkadan yürümesi
-Arkadan ateş etmesi
-Karşıcı’ya yerde yatarken ateş etmesi
-Zanlının çevrede dolanması
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Emircan DURAK /KEMALPAŞA(İzmir),(DHA)
19.04.2021 – Haber Kodu : 210419009 – 18.04.2021 – Haber Kodu : 210418119
=============================================

4) ABLASINI ALDATTIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ ENİŞTESİNİ TABANCAYLA ÖLDÜRDÜ 

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde, Mehmet Emin Ö. (36), ablasını aldattığını düşündüğü eniştesi Necmi Akgüneş’i (52) tabancayla vurarak öldürdü.
Olay, akşam saatlerinde Başiskele ilçesine bağlı Yakacık Mahallesi Efendi Sokak’taki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Necmi Akgüneş davet edildiği bir evde iftar yaptığı sırada eşi A.A. ile kardeşi Mehmet Emin Ö. eve geldi. Aldatıldığını düşünen A.A. ile evde bulunan bir kadın arasında tartışma çıktı. Mehmet Emin Ö. ise bu sırada bulundurma ruhsatlı tabancasını çıkartarak kabzasıyla eniştesi Necmi Akgüneş’in başına vurdu. Araya girenler tarafları ayırmaya çalışırken, Mehmet Emin Ö. bu kez de yakın mesafeden ateş ederek eniştesini göğsünden vurdu.
İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. Ağır yaralanan Necmi Akgüneş, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Merminin kalbine isabet ettiği anlaşılan Akgüneş, hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ise Mehmet Emin Ö.’yü gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Yaralının hastaneye getirilmesi 
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR /BAŞİSKELE(Kocaeli),(DHA)
19.04.2021 – Haber Kodu : 210419001
=============================================

5) ANTALYA’DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAKİ KAVGADA 4 KİŞİ YARALANDI; 24 BİN TL CEZA KESİLDİ

ANTALYA’da, 2 grubun sokak ortasındaki kavgasında 4 kişi yaralandı. Polis, kavgaya karışan 6 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ve maske takmamaktan toplam 24 bin TL para cezası uyguladı.
Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında Kepez ilçesi Kültür Mahallesi Ulusoy Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre M.Y. ve oğlu A.Y. ile E.A., M.A. ve Ş.A. kardeşler arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, birbirinden şikayetçi olmayan tarafları uzaklaştırdı.

BABA İLE OĞLU VE KARDEŞLERDEN TAŞLI KAVGA
M.Y. ve oğlu A.Y. ile E.A., M.A. ve Ş.A. kardeşler, 1 saat sonra aynı cadde üzerinde bu kez taşlı, yumruklu ve tekmeli kavgaya tutuştu. Kaldırım taşlarının havada uçuştuğu kavgada, M.Y. ile oğlu A.Y. ve karşı taraftan da iki kardeş yaralandı. Babası ile ağabeyinin yaralandığını gören İ.Y. de kavgaya dahil oldu. Kavgayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri tarafları ayırırken, yolu da trafiğe kapattı. Polis ekipleri, yaptıkları aramalarda, bölgeye yakın bir noktada döner bıçağı buldu. Döner bıçağının olayla ilgili olup olmadığını araştıran polis, ekip otosunda muhafaza altına aldı.

KÜFÜRLEŞME VE SÖZLÜ TARTIŞMA
Polis, 4 yaralı için sağlık ekiplerinden destek istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, baba M.Y. ile oğlu A.Y.’nin ayakta duramayacak kadar alkollü oldukları dikkat çekti. Yaralı olan baba ve oğlu ile yaralı 2 kardeş Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ile Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

24 BİN TL CEZA UYGULANDI
Polis ekipleri, kavgaya karışan 6 kişiye, sokağa çıkma kısıtlaması ihlali ve maske takmamaktan dolayı toplam 24 bin TL cezai işlem uyguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Kavgaya karışan kardeşlerden detay
-Baba ve oğlundan detay
-Polis ekiplerinden detay
-Kaldırım taşlarından detay
-Döner bıçağından detay
-Kardeşler ile baba ve oğul arasında sözlü tartışmalardan detay
-Kardeşlerin ambulansa alınmasından detay
-Baba ve oğlun ambulansa alınmasından detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Adem AKALAN /ANTALYA, (DHA)
19.04.2021 – Haber Kodu : 210419006
=============================================

6) BİRİNCİ KATTAKİ EVLERİNİN PENCERESİNDEN DÜŞEN KADIN ÖLDÜ
 
AFYONKARAHİSAR’da, 1’inci kattaki evlerinin penceresinden beton zemine düşen Güler Teke (79), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında Afyonkarahisar merkez Cumhuriyet Mahallesi Tuana Apartmanı’nda meydana geldi. Güler Teke; kızı, yatalak damadı ve torunuyla oturduğu apartmanın 1’inci katındaki evlerinin penceresinden iddiaya göre, dengesini kaybederek düştü. 6 metre yükseklikten beton zemine düşen Teke, ağır yaralandı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Güler Teke, götürüldüğü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Güler Teke’nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna konuldu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

‘BÜYÜK İHTİMALLE DÜŞMÜŞ’
Öte yandan, olay yerine polis ekipleriyle gelen Güler Teke’nin oğlu İbrahim Teke, gazetecilerin sorusu üzerine, “Ben de bilmiyorum. Anlattıklarına göre camdan düştü mü, artık ne oldu bilmiyorum. Yani büyük ihtimalle düşmüş ya da oradan atmış kendini” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
– Güler Teke’nin oğlu ile polis arasındaki konuşma
– Olay yerinden detaylar
– İbrahim Teke’nin konuşması
– Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmalardan detaylar

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418138
=============================================

7) SOKAK ORTASINDA RASTGELE ATEŞ AÇTI: 2 YARALI
 
KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde bir kişinin sokak ortasında rastgele ateş açması sonucu 2 kişi yaralandı.
Olay, dün saat 17.00 sıralarında Körfez Kuzey Mahallesi Ağadere Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir kişi sokak ortasında tabanca ile rastgele ateş açtıktan sonra otomobille kaçtı. Bu sırada olay yerinde bulunan 2 kişi, kurşunların hedefi oldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri kalçasından yaralanan Mehmet Ali Yıldırım (48) ile bacağından yaralanan Ekrem Gelturan’ı (48) Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri ateş açtıktan sonra kaçan şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Olay yerinden görüntüler
– Ekiplerin çalışmaları
– Hastaneden görüntü
– Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR-Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418126
=============================================

8) TIR, PARK HALİNDEKİ BETON MİKSERİNE ÇARPTI, SU ŞİŞELERİ YOLA SAVRULDU

İZMİR’in Bornova ilçesinde, seyir halindeki bir TIR, kayganlaşan zeminde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, park halindeki beton mikserine çarptı. Kazada, TIR’ın dorsesinde bulunan litrelik su şişeleri yola savrulurken, iki araçta da hasar meydana geldi.
Kaza, gece saat 01.00 sıralarında Kemalpaşa Mahallesi 7240 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Ömer Kılıçtaş (52), yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde kullandığı 06 BYL 944 plakalı TIR’ın kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan TIR, yolun sağ tarafında park halindeki beton mikserine çarptı. Çarpmanın etkisiyle, TIR’ın dorsesinde bulunan litrelik su şişeleri yola saçıldı. Sürücü Kılıçtaş kazayı yara almadan atlatırken, TIR ve beton mikserinde hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen trafik ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Kazayı yara almadan atlatan sürücü Kılıçtaş, “İstenmeyen bir sebepten dolayı araba kontrolümden çıktı. Yağışta kaydı, bizde bir şey yok Allaha şükür” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Tırdan detay
-Ekiplerden detay
-Devrilen sulardan detay
-Sürücü ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Halil İbrahim KARABIYIK -Kamera: Fırat AKAY / İZMİR, (DHA)
19.04.2021 – Haber Kodu : 210419007
=============================================

9) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETLİ AĞIR YARALANDI; KAZA KAMERADA
 
İZMİR’in Tire ilçesinde, otomobilin çarptığı motosikletin sürücüsü Halil Akyol (65), ağır yaralandı. Kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Tire- Torbalı karayolu Yeniçiftlik köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Tire istikametinden Torbalı yönüne motosikletiyle seyir halinde olan Halil Akyol, yolun solunda bulunan akaryakıt istasyonuna girmek istedi. Bu sırada arkasından gelen ve aynı yönde seyir halinde olan, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 35 AUR 653 plakalı otomobil, Akyol’un kullandığı motosiklete çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Akyol, ağır yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Halil Akyol, Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan, kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde; motosikletin akaryakıt istasyonuna girmek istediği sırada, otomobilin çarpması ve sürücünün metrelerce savrulması ile bir vatandaşın Akyol’un yanına koştuğu yer aldı.
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Kaza anının güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Yiğit SOYLU/TİRE (İzmir), (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418136
=============================================

10) KIRIKKALE’DE İKİ KATLI EVDE YANGIN

KIRIKKALE’nin Bahşili ilçesinde 2 katlı bir evin çatısında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla söndürülürken, evde hasar meydana geldi.
Yangın, gece saat 00.20 sıralarında Bahşili ilçesi Doğanay Mahallesi’nde Dursun ve Şerife Uzun çiftine ait 2 katlı evin çatısında meydana geldi. Çatı katında bulunan eski araç lastiklerinin tutuşması sonucu alevler kısa sürede evin ikinci katına sıçradı. Evde yaşayan çift ise yangını fark eden komşularının yardımıyla evden çıkarıldı. İhbar üzerine, olay yerine Kırıkkale Belediyesi ve Bahşili Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu yangını kontrol altına alarak söndürdü. Elektrik tesisatından çıktığı değerlendirilen yangında, evin ikinci katında ve çatısında hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yangın görüntüleri
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak CAN / KIRIKKALE, (DHA)
19.04.2021 – Haber Kodu : 210419010
=============================================

11) AKARYAKIT İSTASYONUNDA KAHVE İÇEN 14 KİŞİYE 44 BİN TL CEZA

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasında bir akaryakıt istasyonunda kahve içen 14 kişiye toplam 44 bin 100 TL ceza kesildi.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasında tedbirlerini artıran polis ekipleri, Bursa-Ankara karayolundaki akaryakıt istasyonunda kalabalık bir grubun bulunduğu yönünde ihbar aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, kısıtlamaya uymayıp, kahve içen 14 kişiye topla 44 bin 100 TL para cezası kesti. Yapılan işlemlerin ardından kısıtlamayı ihlal eden 14 kişi, evlerine gitmeleri konusunda uyarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kalabalıktan görüntüler
-Polis ekiplerinin akaryakıt istasyonuna gelmesi
-Polis ekiplerinin kalabalığa cezai işlem uygulaması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Yavuz YILMAZ /İNEGÖ(Bursa), (DHA)
=============================================

12) DATÇA’DA 4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
 
MUĞLA’nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Datça’nın yanı sıra çevre ilçelerden de hissedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, dün akşam saat 19.26’da merkez üssü Ege Denizi olan Muğla’nın Datça ilçesinin 28 kilometre açığında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7.27 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Datça’nın yanı sıra çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde can ve mal kaybı olmadı.
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Muğla ili Datça ilçesi açıklarında, saat 19.26’da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Muğla İl AFAD, Datça ilçe Emniyet ve İlçe Jandarmadan alınan bilgilere göre, olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır. Geçmiş olsun Muğla.” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Sokaklardan görüntüler

HABER: Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), (DHA) –
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418130
=============================================

13) BODRUM’DA GÖKTEN ÇAMUR YAĞDI
 
MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde toz taşınımı nedeniyle dün gece saatlerinde hafif yağmurla birlikte çamur yağdı. Sabah uyandıklarında araçlarının çamurla kaplı olduğunu gören Bodrumlular, oto yıkamacılar kısıtlama nedeniyle kapalı olunca akaryakıt istasyonlarının yıkama alanlarına akın etti.
Kuzey Afrika’dan esen rüzgarla taşınan toz, Bodrum’u da olumsuz etkiledi. Bodrum’da önceki gece bölgesel hafif sağanak yağmur ile birlikte kentin üzerine çamur yağdı. Bodrumlular, sabah otomobillerinin üzerini çamurla kaplandığını gördü. Kısıtlamadan muaf kimi sürücüler araçlarını kendi imkanları ile temizlerken, kimileri ise yağışlı havanın devam edecek olması nedeniyle beklemeyi tercih etti. Oto yıkamacılar kısıtlama nedeniyle kapalı olunca bazı vatandaşlar, akaryakıt istasyonlarındaki yıkama alanlarına gitti.
Otomobilini temizleyen Savaş Özşeker (58), aracına bindiğinde çamurdan önünü göremediğini söyledi. Özşeker, “Otomobilimi akşam temizletmiştim. Sabah uyandığımda çamur içindeydi ve berbat görünüyordu. Yolda camdaki çamurdan önümü göremiyordum. Ön camı silerek gideceğim yere kadar bu şekilde zor da olsa gittim. Bu çamur tazyikli suyla yıkanmadan kolay kolay arınmaz” dedi.
Menderes Mandalinci de gece yağmurla birlikte çamur yağdığını belirterek, “Genelde bu aylarda hep böyle oluyor. Gece çalışıyorum. Sabaha kadar çamur yağdı. Şimdi aracımı temizleyip, eve gideceğim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Çamurlu araçlardan görüntü
-Park halindeki araçlardan görüntü
-Vatandaşların kendi imkanları ile temizlenmesinden görüntü
-Çamurla kaplı araçlardan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ /  BODRUM (Muğla), (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418124
==============================================

14) BURSA’DA İKİ KATLI METRUK BİNADA YANGIN
 
BURSA’nın İnegöl ilçesinde, 2 katlı metruk bina çıkan yangında küle döndü.
Yangın, dün akşam saat 19.30 sularında İnegöl ilçesi kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde meydana geldi. Hüseyin Gün’e ait 2 katlı metruk binada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek, binayı sardı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Küle dönen bina iş makinesiyle kontrollü yıkılırken, yangının çıkın nedenini belirlemek için soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Yanan metruk binadan görüntüler

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418132
=============================================

15) NORVEÇ BAYRAKLI KRUVAZİYER GEMİSİ BODRUM’A GELDİ
 
NORVEÇ bayraklı ‘Viking Orion’ isimli dev kruvaziyer gemi, sezon hazırlıkları kapsamında mürettebat değişimi ve ikmal için Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi.
Hırvatistan’ın Rijeka Limanı’ndan gelen 227 metre uzunluğunda 34 metre genişliğindeki 980 yolcu kapasiteli Viking Orion isimli kruvaziyer gemisi dün sabah saatlerinde Bodrum Cruise Port’un iskelesine demir attı. Bodrum’da 12 gün boyunca kalacağı bildirilen gemiden 20 personelin ayrılacağı, 300’e yakın yeni yabancı personelin alınacağı kaydedildi. Gemiye alınacak yeni personellerin, koronavirüs tedbirleri kapsamında farklı günlerde ve gruplar halinde alınacağı öğrenildi.
Viking Orion isimli kruvaziyer gemisinin personelin görev başlaması ve 123 tonluk yakıt ikmalinin ardından Cebelitarık’a gitmek üzere gitmek üzere Bodrum’dan ayrılacağı öğrenildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Gemiden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ/ BODRUM (Muğla), (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418131
=============================================

16) MUĞLA’DA KARAKULAK FOTOKAPAN TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ
 
MUĞLA’da nesli tükenme tehlikesi altındaki karakulak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin tarafından araziye yerleştirilen fotokapan tarafından görüntülendi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin tarafından araziye yerleştirilen fotokapan, bir karakulağı görüntüledi. İlemin’in ‘Timur’ adını verdiği yabani kedinin sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüsü büyük ilgi çekti. Birçok kişi tarafından izlenen ve paylaşılan görüntüde karakulağın aksayarak ilerlediği görüldü.
Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, karakulağın görüntüsünü paylaşırken, “Muhtemelen ülkemizdeki en net Karakulak görüntüsünü kaydettim. Timur biraz aksıyor. Bulunduğu alan tamamen doğal bir bölge. Yüksek ihtimal kayalıklarda avlanırken ayağını incitti, durumu iyi” ifadelerini kullandı.

‘3 KARAKULAK VE BİR VAŞAK AYNI NOKTADA ARAÇ ÇARPMASI SONUCU ÖLDÜ’
Geçtiğimiz günlerde araç çarpması sonucu 3 karakulak ve vaşağın öldüğünü de belirten İlemin, “Karakulaklar ve diğer etçillerimiz çok fazla tehdit ile karşılaşıyor. Doğal yaşam süreçlerinde bile zorlu koşullarda avlanıyorlar, ürüyorlar ve yavru büyütüyorlar. En doğal alanları bile insan tehdidi altında; maden ocakları gibi habitat tahribi, kaçak av, doğadaki başıboş köpekler bunların başlıcaları. Öte yandan, mevcut habitatlar karayolları ile parçalanmış durumda. Son örneğini geçtiğimiz günlerde yaşadık. Kısa zaman içinde 3 Karakulak ve bir Vaşak aynı noktada araç çarpması sonucu öldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile geçen hafta yaptığımız görüşmelerde ilk önlemler için harekete geçtik. Geçişlerin en yoğun olduğu noktalara ilgi çekici uyarı tabelaları yerleştirilecek. Sonrasında ekosistem geçiş noktalarının oluşturulması planlanıyor. Umarım gelecek nesiller daha güvende olacak. Timur’u takip etmeye devam ediyoruz. Bilgi geldikçe aktarmaya devam edeceğim” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Karakulağın fotokapana yansıyan görüntüsü

Haber: Selçuk AKBAŞ/BODRUM (MUĞLA), (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418142
=============================================

17) KISITLAMADA EVLERE GİDEREK UYUŞTURUCU SATAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ESKİŞEHİR’de koronavirüs tedbirleri kapsamında akşamları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında evlere giderek uyuşturucu hap sattığı tespit edilen Kürşat A., polis tarafından yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında evlere uyuşturucu satıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Kimliği tespit edilen Kürşat A. polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve evinde yapılan aramalarda 515 uyuşturucu hap, 115,66 gram bonzai, 3,86 gram toz esrar, 3,49 gram metamfetamin maddesi ile hassas terazi ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi alınan Kürşat A., çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu madde ticareti’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Aynı operasyon kapsamında uyuşturucu kullandığı belirlenen 4 kişi hakkında da ‘uyuşturucu madde bulundurmak veya kullanmak’ suçlarından adli soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Şüphelinin adliyeye çıkarılması
-Ele geçirilen uyuşturucuların fotosu

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR, (DHA)-
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418118
=============================================

18) SANATÇININ ATÖLYESİNDEN 650 BİN TL’LİK ÇİNİLERİ ÇALAN HIRSIZ YAKALANDI 
 
KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde, çini sanatçısının atölyesinden 650 bin TL değerindeki yaklaşık 200 adet çini eserini çalan hırsız yakalandı.
Darıca ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi’nde, bir sanatçının atölyesinden 650 bin TL değerinde yaklaşık 200 adet çini eseri çalındı. Sanatçının ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, yapılan araştırma sonucu, çalınan eserlerin bir kısmını ikinci el eşya satan bir dükkanda ele geçirdi. Eserleri dükkana satanın M.K.A. isimli şüpheli olduğunu belirleyen polis, düzenlenen operasyonla hırsızı yakaladı. M.K.A., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, ele geçirilen eserler ise sanatçıya teslim edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Şüphelinin adliyeye çıkarılması
– Çinilerin fotoğrafı

HABER: Dinçer AKBİR/KOCAELİ, (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418127
=============================================

19) KAMYONUNA YÜKLENEN DEMİRLERİ SATTI, YAKALANDI
 
KOCAELİ’nin Darıca ilçesinde, fabrikadan kamyonuna yüklediği demirleri çalarak Balıkesir’de satan kamyon şoförü M.F., yakalandı. 
Darıca ilçesinde 13 Nisan günü kamyonuna 196 bin TL değerinde 26 ton demir yükleyen nakliyeci kamyon şoförü M.F. kayıplara karıştı. İddiaya göre sürücünün telefonuna ulaşamayan ve demirlerin gitmesi gereken adrese ulaşmadığını öğrenen fabrika yetkilileri durumu polise bildirdi. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda kamyoncu M.F.’nin demirleri 100 bin TL karşılığında Balıkesir’deki bir işletmeye sattığı tespit edildi. Düzenlenen operasyon ile şüpheli M.F. ve satışa aracılık ettikleri anlaşılan U.E. ve Ş.B. gözaltına alındı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Şüphelinin adliyeye çıkarılması 

HABER: Dinçer AKBİR/KOCAELİ, (DHA)
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418129
=============================================

20) TRAFİK POLİSLERİ KISITLAMADA YAVRU KÖPEKLERİ BESLEDİ

KOCAELİ’de sokağa çıkma kısıtlaması sırasında denetim yapan trafik polisleri, yavru köpekleri besledi.  
İzmit’te hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetimlere katılan trafik ekipleri, TEM Otoyolu Otogar Gişeleri mevkiinde yavru köpekleri gördü. Trafik polisleri 8 yavru köpeğe yanlarında bulunan yemekleri vererek besledi. Polislerin yavru köpekleri besledikleri anların görüntüleri sosyal medyada ilgi gördü.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
(Cep telefonu kamerası) 
-Polislerin yemek kaplarını köpeklerin önüne koyması

HABER: Dinçer AKBİR/KOCAELİ, (DHA) 
18.04.2021 – Haber Kodu : 210418128
=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!