Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ERZURUM’DAKİ KAZADA OLUR KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANI İLE 2 KİŞİ YARALANDI

OLUR Belediye Başkanına ait makam aracı şarampole yuvarlandı. Yüzlerce metre sürüklenen aracın içerisinde bulanan 4 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Oltu, Kaleboğaz mevkiinde meydana geldi. Olur Kaymakamı İlker Eker, Belediye Başkanı Sıddık Demircan ve koruma polisi Murat Keskin’in içinde bulunduğu 25 FE 002 plakalı makam aracı, sürücüsü Sinan Yıldırım’ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Kazada hurdaya dönen araçtaki 4 kişi yaralandı. Yaralılar Oltu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kazayı duyan Oltu Kaymakamı Şenol Turan, hastanede tedavi altına alınan yararlıları ziyaret etti. Kaymakam Turan, “Arkadaşların hayati tehlikeleri yok. Durumları gayet iyi. Yaralanan Belediye Başkanımız Sıddık Demircan, kazada en fazla darbeye maruz kalan kişi olmuş. Çok şükür onun da ciddi bir problemi yok. Sağlık çalışanları tarafından yaralılarla yakinen ilgileniliyor. İnşallah hepsi en kısa zamanda sağlığına kavuşacak. Ucuz atlatılmış. Kazanın şekline bakacak olursak aracın fotoğraflarını gördükten sonra arkadaşların bu durumu beni mutlu etti” diye konuştu.
BAŞKAN VE KORUMA ERZURUM’A SEVK EDİLDİ
Erzurum’dan Olur ilçesine giderken kaza yapan ve Oltu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kaymakam İlker Eken, Belediye Başkanı Sıddık Demircan, koruma polisi Murat Keskin ve makam aracının sürücüsü Sinan Yıldırım’ın tedavileri devam ediyor. Başkan Demircan ve koruma polisi Keskin ambulansla Erzurum’daki Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
ÖNLERİNE KÖPEK ÇIKMIŞ
Kazanın aniden önlerine çıkan köpeğin neden olduğunu söyleyen Başkan Keskin’in makam şoförü Sinan Yıldırım, “İlçeye yaklaşık 8 kilometre vardı. Trafik levhalarının arkasından bir köpek aniden yola çıktı. Ona çarpmamak için direksiyonu kırınca adeta uçtuk. Hava yastıklarının tamamı açıldı. Taklalar atan araç en son benim üzerime düştü. Camdan dışarıya vücudumun yarısını çıkarabildim. Sonra kazayı görüp yanımıza gelenler aracı üzerimden kaldırıp önce beni sonra korumayı, kaymakam ve en son belediye başkanımızı çıkardılar” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yol görüntüsü 
-Aracın görüntüsünden detaylar
-Çekicilerin gelişi       
-Hastane görüntüsü  
-Oltu kaymakamı Şenol Turan röp.
-Şoförün konuşması
-Erzurum’a sevk edilen korumanın sedye ile ambulansa taşınması
-Ambulansın gidişi
-Kaymakamın fotoğrafı (siyah elbiseli)
-Başkanın fotoğrafı (makamda otururken)

Haber-Kamera: Murat AYDIN /OLTU(ERZURUM),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421251
============================================================================

2) ADANA’DA KAMYONET İLE CİP ÇARPIŞTI: AYNI AİLEDEN 3 ÖLÜ, 3 YARALI

ADANA’nın Saimbeyli ilçesinde, kamyonet ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada, karı- koca ve 1 çocukları hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. 
Kaza, dün akşam saatlerinde Feke- Saimbeyli karayolu Yeşilvadi mevkiinde meydana geldi. Yaşar Menteş yönetimindeki 01 Y 6906 plakalı cip ile İbrahim Türk’ün kullandığı 34 BTE 687 plakalı kamyonet, kafa kafaya çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde sürücülerden Yaşar Menteş ve yanındaki eşi Dursun Gülay Menteş’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Hurdaya dönen araçlardan itfaiye erleri tarafından çıkartılan yaralılar Ali Emre Menteş, Esra Yılmaz, Ayşe Yılmaz ve İbrahim Türk, sağlık ekiplerince Feke Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yaşar- Dursun Gülay Menteş çiftinin çocukları Ali Emre Menteş de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan durumları ağır olan Esra Yılmaz ve Ayşe Yılmaz, farklı hastanelere sevk edilirken, İbrahim Türk’ün hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza yerinden görüntü
-Kazaya karışan araçlar
-Yaralıların ambulans ile hastaneye getirilişi
-Yaralı yakının hastane önünde ağlaması

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL-İbrahim ÖZTAŞ /SAİMBEYLİ(Adana),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421250
============================================================================

3) İFTAR ALIŞVERİŞİNDEN DÖNEN ANNEANNE-TORUN, YAYA GEÇİDİNDE MOTOSİKLETİN ÇARPMASIYLA ÖLDÜ

KONYA’da, iftar alışverişinden dönen Peruzed Koçak (57) ile torunu Ayşe Miray Doğru (7), yaya geçidinden yolun karşısına geçmek istediği sırada motosikletin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Motosikletiyle yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra durabilen sürücü Mehmet Urmamen (25) de yaralandı.
Kaza, dün saat 18.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Beyşehir Çevre Yolu’nda meydana geldi. Peruzed Koçak, torunu Ayşe Miray Doğru ile iftar için alışveriş yaptıktan sonra yaya geçidinden yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Mehmet Urmamen yönetimindeki 42 AFH 792 plakalı motosiklet, anneanne ile torununa çarptı. Yaklaşık 10 metre ileriye fırlayan Peruzed Koçak, olay yerinde, torunu Ayşe Miray Doğru ise kaldırıldığı yakındaki özel hastanede yaşamını yitirdi.
Anneanne ve toruna çarptıktan sonra yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra durabilen sürücü Mehmet Urmamen de yaralandı. Yaralı sürücü Urmamen, Meram Tıp Fakültesine kaldırıldı.
Kazayı haber olay yerine gelen yakınları ise Peruzed Koçak’ın cansız bedeninin başında, sağlık görevlilerine ‘Yaşama umudu yok mu?’ diye sordu, ardından sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cesetten detay
-Aldığı marul ve cesetten detay
-Motosikletten detay
-Yakınlarının cesedin başında ağlaması 
-Yakınlarından detay
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İsmail AKKAYA /KONYA,(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421244
============================================================================

4) ‘DAİRENİN KİRASINI VERİYORUM, İSTEDİĞİMİ YAPARIM’ DİYE TARTIŞTIĞI EV SAHİBİNİ ÖLDÜRDÜ

İZMİR’in Çiğli ilçesinde, ev sahibi Deniz Kanat’ın gürültü yaptığı gerekçesiyle uyarmak istediği kiracı O.H.’nin, “Dairenin parasını veriyorum, istediğimi yaparım” şeklindeki tepkisi üzerine çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Aldığı bıçak darbeleriyle apartmanın önüne yığılan Kanat, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, yaralı olarak olay yerinden kaçan O.H. ise kısa sürede yakalanarak tedavi için hastaneye götürüldü.
Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Ataşehir Mahallesi 8258 sokakta bulunan 3 katlı apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, 1 ay önce apartmanın 2’nci katına kiracı olarak taşınan O.H. (24), evine geldiği sırada apartmanın kapısını sert şekilde kapattı. Apartmanın 3’üncü katında oturan ve gürültüden rahatsız olan ev sahibi Deniz Kanat (43), kiracısını uyarmak için alt kata indi. O.H.’ye daha önce de bu konuda uyardığını belirten Kanat, evinde 87 yaşında hasta olduğunu ve kapıyı sert kapaması sonucu korkarak heyecanlandığını söyledi.
‘KİRAYI VERİYORUM, İSTEDİĞİMİ YAPARIM’ TARTIŞMASI
İddiaya göre O.H.’nin, “Dairenin kirasını veriyorum, istediğimi yaparım” demesi üzerine taraflar arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kanat ve O.H. birbirlerini bıçakla yaralarken, çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine ihbarda bulundu. Aldığı bıçak darbeleri sonucu can havli ile apartmandan sokağa çıkan kanat, kanlar içerisinde yere yığılırken, yaralandığı öğrenilen şüpheli O.H. ise olay yerinden kaçtı. Kısa sürede adrese gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Deniz Kanat’ı ambulans ile Bakırçay Üniversitesi Çiğli Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan Deniz Kanat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kanat’ın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
YARALI YAKALANAN ŞÜPHELİ, TEDAVİYE ALINDI
Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, olay sonrası kaçan ve yaralı olduğu belirlenen şüpheli O.H., bekçiler tarafından yakalandı. Göğsünden yaralandığı anlaşılan O.H., tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldü. O.H.’nin polis nezaretinde sürdürülen tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği’ne götürüleceği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.
‘BİR SÜRÜ TEHTİTLER SAVURDU’
Hayatını kaybeden ev sahibi Deniz Kanat’ın bir yakını yaşanan olayı anlattı. Kavganın O.H.’nin apartman kapısını sert kapatması sonucu çıktığı belirten kişi, “Biz ev sahibiyiz, kiracı giriş kapısını çarpıyordu ve gürültü yapıyordu. Bizim de yukarıda 87 yaşında hastamız var. Korkuyordu kendisi, uyarmak için indik. ‘Kapıyı biraz daha yavaş kapatır mısın, hastamız her giriş çıkışınızda korkuyor.’ dedik. Bir sürü tehditler etti, ‘Evin parasını veriyorum’ dedi. Sonra da olaylar oldu, daha fazla konuşmak istemiyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Evden detay
-Olay yerinden detay
-Ekiplerden detay
-Deniz Kanat’ın bir yakını röp.
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK-Fırat AKAY /İZMİR,(DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422007
============================================================================

5) CENAZELER KARIŞTI, İKİNCİ KEZ TOPRAĞA VERİLDİ

ALMANYA’da yaşamını yitiren Remzi Sarıkaya (72) ile Manisa Turgutlu ilçesinde yaşamını yitiren Muammer Türker’in (80) cenazeleri gasilhanede karıştı. Türkiye’ye getirilip, İzzetin Mahallesi’nde toprağa verilen Sarıkaya’nın mezarı yeniden kazılıp, çıkarılarak Turgutlu Mezarlığı’nda bir kez daha defnedildi. Türker’in cenazesi ise yakınları tarafından alınıp, İzzetin Mahallesi Mezarlığı’na götürülerek son yolculuğuna uğurlandı.
Almanya’nın Stuttgart şehrinde yaşayan evli, 4 çocuk babası Remzi Sarıkaya, geçen 17 Nisan Cumartesi günü evinde yaşamını yitirdi. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden Sarıkaya’nın cenazesi, ailesi tarafından 3 gün sonra önce hava yoluyla İzmir’e buradan da cenaze aracıyla Manisa’nın Turgutlu ilçesine getirildi. Sarıkaya’nın cenazesi, defin işlemleri için aynı gün ailesi tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Gasilhanesi’ne koyuldu. İddiaya göre, ailesine cenazenin dün toprağa verileceği söylendi.
Turgutlu’nun kırsal İzzettin Mahallesi’nde önceki gün yaşamını yitiren KOAH hastası Muammer Türker’in (80) cenazesi de aynı Turgutlu Mezarlığı’ndaki gasilhaneye getirildi. Dün öğle saatlerinde gasilhaneye gelen Türker’in ailesine, gasilhane görevlisi tarafından yanlışlıkla Remzi Sarıkaya’nın cenazesi teslim edildi. Türker’in yakınları durumdan habersiz Sarıkaya’nın namazını kılıp, İzzettin Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verdi.
SARIKAYA’NIN OĞLU CENAZELERİN KARIŞTIĞINI FARK ETTİ
Babasına son görevini yerine getirmek için gasilhaneye gelen Taner Sarıkaya, kendisine teslim edilmek istenen cenazenin babası olmadığını fark edip, durumu görevlilere bildirdi. Bunun üzerine gasilhane görevlileri, mezarlık görevlileri ile İzzettin Mahallesi Mezarlığı’na gidip, Sarıkaya’nın mezarını kazdı. Sarıkaya’nın naaşı, cenaze nakil aracı ile tekrar Turgutlu’ya getirildi. Sarıkaya’nın cenazesi gasilhanede yakınlarına teşhis ettirilip, teslim edildi. Gasilhanenin önünde kılınan namazın ardından Sarıkaya’nın tabutu bir süre omuzlarda taşındı. Sarıkaya gasilhaneyle aynı yerde bulunan Turgutlu Mezarlığı’nda gözyaşları ve dualar eşliğinde ikinci kez toprağa verildi. Gasilhanede bekleyen Türker’in cenazesi de İzzettin Mahallesi Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.
Remzi Sarıkaya’nın oğlu Taner Sarıkaya yaptığı açıklamada, “Bugün saat 11.00 gibi cenazemizi defnetmek için buraya geldik. Bize morgun üst tarafından cenazemizi vermek istediler. Bunun üzerine cenazemizi alt bölüme koyduğumuzu söyledim. Ancak, buna rağmen ‘Yok, bu sizin cenazeniz’ dediler. Israrcı olduk. Bu sırada cenazeleri yıkayan hoca geldi. O, ‘evet’ ben başka cenazeyi yıkadım’ dedi. Araştırdık, babamızın cenazesi başka bir kırsal mahalleye götürülmüş, orada defnedilmiş. Sistem yok, cenazelerin üzerinde hiçbir isim de yazmıyor. Allah’a şükür son anda fark ettik. Hiç kimsenin böyle bir şeyle karşılaşmamasını temenni ediyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Turgutlu Mezarlığı’ndan görüntü
-Gasihaneden görüntü
-Remzi Sarıkaya’nın yanlışlıkla defnedildiği İzzettin Mahallesi Mezarlığı’nda getirilerek cenaze aracından çıkartılmasından görüntü
-Sarıkaya için ikinci kez kılınan cenaze namazından görüntü
-Sarıkaya’nın tabutunun omuzlarda taşınarak mezara götürülmesi
-Babasının cenazesi karışan Taner Sarıkaya ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ /TURGUTLU(Manisa),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421242
============================================================================

6) AŞI YAPTIRMAYANLARIN GEREKÇESİ, KORKU VE İKİ AŞI ARASINDA KALMAK

ANTALYA’da aşı tanımlanmasına rağmen aşı yaptırmayanları ikna için özel tim kuruldu. Aşı ikna timleri telefonla ulaştıkları kişileri yüzde 80 oranında ikna ederken, aşı olmayanların büyük kısmının korku ve iki aşı arasında kaldıkları için aşı yaptırmadıkları ortaya çıktı.
Türkiye’de hem Biontech hem de Sinovac aşılarıyla koronavirüse karşı mücadele sürüyor. Aşı olması için tanımlanan vatandaşların büyük kısmının aşı olmaya gitmediğinin ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı, her ilde özel olarak çalışan ‘aşı ikna timleri’ni devreye aldı. Antalya’da 35 aşı ikna timi oluşturulurken bu timler hem sahada hem de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan çağrı merkezinde vatandaşı telefonla arayarak ikna etmeye çalışıyor.
Aşı timleri her gün yüzlerce kişiye ulaşarak neden aşı olmadıkları yönünde bilgi almaya çalışıyor. Vatandaşın çoğu bu hizmetten memnun olduğunu belirtirken ‘Neden aşı olmadınız?’ sorusuna geçerli bir gerekçe sunamıyor. Aşı ikna timleri aradıkları 10 kişiden 8’ini ikna etmeyi başarırken, aşı olmayanların sunduğu en büyük gerekçe ise ‘Aşı olan bir arkadaşımda Covid-19 belirtileri oldu. O yüzden korktum aşı olmadım’ ile ‘İki aşı arasında kalınca hiçbirini yaptırmak istemedim’ oldu.
Sağlık İl Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya’da şu ana kadar birinci doz 404 bin 567 kişi, ikinci doz ise 235 bin 387 kişi olmak üzere toplam 639 bin 954 kişiye aşı uygulandığını açıkladı. Dr. Hülür, sağlık çalışanları, huzurevi ve özel bakımevi sakinleri ve çalışanları, 60 yaş üzeri vatandaşları ve eşleri (yerleşik yabancılar dahil), öğretmenler, basın mensupları, kolluk kuvvetleri polis ve jandarma, adliye mensupları ve çalışanları, turizm çalışanları, sağlık durumundan dolayı öncelikli, yani kronik hastalığı olanların aşılandığını kaydetti.
Aşı sırası gelmesine rağmen aşısını yaptırmayanlarla ilgili olarak Antalya’da 35 aşı ikna ekibi oluşturulduğunu dile getiren Dr. Hülür, aile hekimlerinin de aşı hakkı olduğu halde aşısını olmayan vatandaşları arayıp aşının gerekliliği, aşının kişiyi hastalığın ağır seyrinden koruduğu, kişinin aşı olması durumunda hem ailesini hem de toplumu koruduğunun anlatıldığını söyledi. Aşı hakkındaki endişelerin bu şekilde giderildiğini kaydeden Dr. Hülür, “Pandemi sürecinden tek çıkışımızın aşılanma olduğu anlatılmaktadır” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Aşı yapılması arşiv görüntüler detay
-Aşı ikna ekibi detay
-DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR anons
-Aşı ikna personellerinden detay
-Aşı ikna personelinin vatandaşı ikna etmesi (telefon diyalogları detay)
-Detaylar

Haber: Alparslan ÇINAR -Kamera: Burak YALMAN /ANTALYA,(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421221
============================================================================

7) SERVİS MİNİBÜSÜYLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 8 YARALI

ANTALYA’nın Döşemealtı ilçesinde bir servis minibüsüyle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2’si ağır 8 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Yeniköy Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile Turgut Özal Caddesi’nin kesiştiği kontrolsüz kavşakta meydana geldi. Antalya Bilim Üniversitesi çalışanlarını taşıyan Erdoğan Yılmaz yönetimindeki 07 DFZ 27 plakalı servis minibüsüyle, sürücüsü henüz belirlenemeyen 34 CVD 219 plakalı otomobil, hatalı geçiş nedeniyle kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle yan devrilen servis minibüsünden fırlayan Yakup Calkurt yaşamını yitirirken, araçtaki 7 kişi ile otomobildeki Zahide Hangül adlı çocuk yaralandı. 
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Minibüste sıkışan Nurcan Kırıcı, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından aracın camı kırılarak çıkartıldı. 2’si ağır, 8 yaralı çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yakup Calkurt’un cenazesi ise otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. 
Kazayı öğrenir öğrenmez olay yerine gelerek, yaralıların durumuyla ilgilenen Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in üzgün olduğu gözlendi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralıların servis minibüsünden çıkarılması
-Yaralının sedye ile taşınması
-Caddede yaşanan panik anı
-Yan yatmış servis ve yerdeki yaralının sedyeye konması
-Ölünün üzerinin beyaz örtü ile kapalı
-Servis minibüsünün camının kırılması
-Ambulansın gelişi
-Ambulanstan yaralı çıkarılırken
-Rektör Yüksek’in bilgi alırken
-Rektör Yüksek’in kaldırıma oturmuş üzgün halde
-Kazaya karışan arabadan görüntü

Haber-Kamera: Veli KÖKEN /DÖŞEMEALTI(Antalya),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421204
============================================================================

8) ÇAYA DÜŞEN 5 YAŞINDAKİ FERMAN, BOĞULDU

KARABÜK’te dengesini kaybedip çaya düşen 5 yaşındaki Ferman Misoğlu, akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi.
Olay, önceki gün akşam saatlerinde, Karabük Cumayanı köyünde meydana geldi. Ferman Misoğlu arkadaşı ile Eskipazar Çayı’nın kenarında oyun oynarken dengesini kaybederek suya düştü. Küçük çocuk akıntıya kapılırken, haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri geldi. Küçük çocuğun cansız bedeni yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulundu. Yapılan incelemelerin ardından küçük çocuğun cenazesi morga kaldırıldı. Ferman’ın cenazesi dün köy mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Jandarma araçlarından görüntü
-Çocuğun cenazesinin adli tıptan çıkarılması ve araca konulması
-Ölen çocuğun fotoğrafı

Haber-Kamera: Yasin ALDEMİR /KARABÜK,(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421216
==========================

9) ALAŞEHİR’DE ARAZİ TARTIŞMASINDA KAN DÖKÜLDÜ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Süleyman Ş. (60) tarafından av tüfeğiyle vurulan Yaşar Dönmez (61) yaşamını yitirirken, eşi Raz Dönmez (58) yaralandı. Olayın ardından evinde suç aleti olan tüfekle yakalanan Süleyman Ş., gözaltına alındı.
Evli 4 çocuk babası Yaşar Dönmez, eşi Raz Dönmez, dün saat 10.00 sıralarında Alaşehir’in kırsal Yeşilyurt Mahallesi Çavuşlar Yolu üzerindeki bağlarında çalışırken yanlarına, aralarında hisseli arazileri nedeniyle anlaşmazlık bulunan Süleyman Ş. geldi. İddiaya göre, Dönmez çifti ile Süleyman Ş. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine Süleyman Ş., yanındaki av tüfeğiyle Dönmez çiftin ateş etti. Yaşar Dönmez, kanına ve göğsüne, eşi Raz Dönmez ise bacaklarına isabet eden saçmalarla yaralandı. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dönmez çifti, ambulansla Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Durumu ağır olan Yaşar Dönmez, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Eşinin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi. Jandarma olayın ardından kaçan Süleyman Ş.’yi evinde suç aleti olan tüfekle yakalayıp, gözaltına aldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Ölen Yaşar Dönmez ve yaralanan eşi Raz Dönmez’in birlikte fotoğrafı
-Yaralıların hastaneye sevk edilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN /ALAŞEHİR(Manisa),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421241
============================================================================

10) SİİRT’TE, MAÇTA ÇIKAN OLAYDA 1 KİŞİ YARALANDI

SİİRT İl Özel İdare Spor ile Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor karşılaşmasında futbolcu ve teknik heyetin karıştığı kavgada 1 kişi yaralandı.
Misli Com. 3’üncü Lig 4’üncü grupta mücadele eden Siirt İl Özel İdare Spor, sahasında Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor’u konuk etti. Siirt Atatürk Stadyumu’nda 2-2 biten karşılaşmanın ardından Dila Gıda Adıyaman 1954 Spor oyuncuları hakeme itirazda bulundu. İtiraz sırasında her iki takım futbolcuları ve teknik heyet arasında kavga çıktı. Kavgada stadyumda görevli 1 kişi yaralandı. Kavga, stadyumda görevli polislerin müdahalesiyle daha fazla büyümeden sonlandırıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Maçın arından çıkan olaylar  
-Polisin müdahalesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK /SİİRT,(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421238
============================================================================

11) SOKAK ORTASINDA TARTIŞTIĞI ENİŞTESİNİ BACAĞINDAN VURDU

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde A.A., sokak ortasında tartıştığı eniştesi S.Ö.’yü tabancayla bacağından vurdu. A.A. gözaltına, S.Ö. ise tedaviye alındı.
Olay, dün saat 17.00 sıralarında Serdivan Kemalpaşa Mahallesi 112. Sokak’ta meydana geldi. A.A. ile eniştesi S.Ö. arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. A.A. tabancasını ateşleyerek S.Ö.’yü bacağından vurdu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan S.Ö., olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri A.A.’yı gözaltına alırken, silaha ve olay yerinde bulunan palaya da el koydu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralının ambulansa alınması
-Olay yeri detay
-Polis ekipleri detay
-Boş kovan ve pala detay

Haber-Kamera: Ramiz Kaan OKTAR /SERDİVAN(Sakarya),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421237
============================================================================

12) SINDIRGI’DA 4.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BALIKESİR’in Sındırgı ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sındırgı ve çevresinde kısa süreyle hissedilen deprem, yıkıma yol açmadı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 00.17’de Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Derinliği 7 kilometre olarak hesaplanan deprem, Sındırgı ile çevre ilçelerden hafif şekilde hissedildi. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 3.9, derinliğini ise 12.4 kilometre olarak tespit etti.
BAŞKAN YAVAŞ: OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, 4.0 büyüklüğündeki depremin ilçede şiddetli şekilde hissedildiğini belirtti. Ekiplerin ilçe genelinde yaptığı incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını ifade eden Başkan Yavaş, şunları söyledi:
“Sındırgı ilçemize bu gece meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem, özellik şehir merkezinde ciddi manada hissedildi. Birkaç günden beri devam eden depremler, bugün 4.0 büyüklüğünde gerçekleşti. Allah’ım beterinden korusun. İlçe merkezimiz ve kırsal mahallelerimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Belediyemiz, diğer kamu kurumlarıyla birlikte herhangi bir duruma karşı da hazırlıklıyız. Rabbim böyle afetlerden ülkemizi, milletimizi korusun inşallah. Sındırgı’ya geçiş olsun.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Sındırgı sokaklarından görüntüler
-Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş açıklama
-Cadde, meydan ve sokaklardan detaylar

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN /SINDIRGI (Balıkesir),(DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422004
============================================================================

13) HUSUMETLİ OLDUĞU KİŞİNİN ARACINI PARÇALAMAYA ÇALIŞTI

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, husumetli olduğu Birol Akkaya’nın otomobilini demirle parçalamaya çalışan U.O., çevredekilerin polise haber vermesiyle kaçtı. Olay yerine gelen anne F.O., şüpheli olarak aranan oğluna telefon açarak, tepki gösterdi. 
Olay, dün akşam saat 20.00 sıralarında Abalı Mahallesi’nde meydana geldi. Bir kişinin park halinde bulunan otomobile demirle zarar verdiğini görenler polise haber verdi. Birol Akkaya’ya ait olduğu tespit edilen otomobilin camları ve kaportasında hasar meydana gelirken şüpheli kişi kaçtı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı çalışmada kaçan şüphelinin U.O. olduğu tespit edildi.
U.O.’nun babası O.O. ve annesi F.O. da olay yerine geldi. Bu sırada kendisini arayan oğlu U.O. ile görüşen anne F.O., “Polisler burada. Köpekliğini yaptın yine oğlum. Bak başının çaresine. Benimle işin yok” diyerek tepki gösterdi.
U.O.’nun yakalanması için çalışma başlatılırken otomobilin sahibi Birol Akkaya’nın çalışmak için Antalya’ya gittiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Parçalanan araba
-Polisin aracın görüntülerini çekmesi
-Anne ve babanın olay yerine gelmesi
-Babanın oğlu için içmiş yapmış demesi
-Annenin  oğlu ile telefonda konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE /EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421262
============================================================================

14) TUZAĞA DÜŞÜRDÜKLERİ KİŞİLERE GÖRÜNTÜLERLE ŞANTAJ YAPAN ÇETEYE OPERASYON

TEKİRDAĞ’ın Kapaklı ilçesinde T.T. adlı kadının evine davet edip birlikte olduğu erkeklerin görüntülerini çektikten sonra eve gelen kişilerin şantaj yaparak gasp ettiği çete üyeleri yakalandı. 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Kapaklı’da yaşayan E.Y., sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kadınla arkadaş olduktan sonra daveti üzerine evine gitti.  E.Y., kadınla ilişkiye girdikten bir süre sonra eve iki kişi E.Y’yi etkisiz hale getirip darp ederek kredi kartı ve banka hesaplarında bulunan 30 bin TL ile cep telefonu ve nakit paralarını aldı.  Bu kişiler, E.Y.’yi elinde uygunsuz görüntüleri bulunduğunu ve şikayetçi olması halinde kullanacaklarını belirterek, şantajda bulundu.
Gasp edilen E.Y, önceki gün Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, başından geçenleri anlatarak şikayetçi oldu. Şikayet üzerine kapsamlı araştırma başlatan polis, güvenlik kameralarını incelemeye aldı.  Polis, E.Y.’yi evine davet eden T.T., adlı kadın ile diğer şüpheliler T.A., O.A., R.A., S.K., VE S.C.’yi yakaladı. İncelemede şebeke üyelerinin daha önce de benzer yöntemle tuzağa düşürdükleri erkekleri gasp ettiğini belirledi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından Çerkezköy adliyesine sevk edilen şüphelilerden T.T., O.A., RA. VE T.A. çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken, S.C. ile S.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelilerin güvenlik kamerası görüntüleri
-Şüphelilerden detaylar
-Şüphelilerin adliyeye çıkarılması
-Detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA /ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)
22.04.2021 – Haber Kodu : 210422003
============================================================================

15) BURSA’DA KİMLİK SORGUSU YAPILAN MOTOKURYENİN UYUŞTURUCUDAN ARANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında uygulama yapan polis ekiplerinin kimlik sorgulaması yaptığı motokurye Oğuzhan K., uyuşturucu kullanma ve bulundurma suçundan arandığı tespit edilince gözaltına alındı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında yol uygulaması yapan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye Mahallesi Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde şüphelendikleri bir motokuryeyi durdurdu. Kısıtlamada çalışma belgesini soran ekipler, sürücü Oğuzhan K.’nin (26) GBT sorgulamasını yaptı. Sorgulamada uyuşturucu kullanma ve bulundurma suçundan arandığı ortaya çıkan Oğuzhan K., gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Şüphelinin gözaltına alınması
-Polis ekiplerinden görüntüler
-Olay yerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421261
============================================================================

16) KIRAATHANEDE KUMAR OYNAYAN 15 KİŞİYE 57 BİN LİRA CEZA

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde polis ekipleri, kısıtlama saatlerinde kıraathanede kumar oynarken yakaladığı 15 kişiye 57 bin lira ceza uyguladı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken Şehy Sinan Mahallesi’ndeki bir kıraathanenin açık olduğunu saptadı. İş yeri sahiplerinin müşterileri içeriye aldıktan sonra kepenkleri kapattığı ve çevresini de kameralarla takip ettiğini belirleyen polis, kısıtlamanın bulunduğu gece kıraathaneye operasyon düzenledi.
Operasyonda masalarda kumar oynarken yakalanan 15 kişiye toplam 57 bin lira idaresi para cezası uygulandı, iş yeri hakkında tutanak tutuldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Polisin kıraathaneye girmesi
-Masalarda oyun oynayanlar
-Oyun masaları ve oturanlar
-Kıraathaneden detaylar
-İçerideki kamerayı takip edilen bilgisayar
-Detaylar

Haber Mehmet YİRUNÇORLU(Tekirdağ), (DHA)-
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421214

============================================================================

17) MOTOSİKLETLİ KURYENİN YARALANDIĞI KAZA KAMERADA
 
MANİSA’nın Salihli ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletli kurye yaralandı. Kaza anı ise bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi ile 326 Sokak kesişiminde meydana gelen kazada; Şükrü Ç. yönetimindeki 45 SC 9990 plakalı otomobil, Mehmet Ö.’nün kullandığı 34 RJ 0584 plakalı motosikletli kuryeye çarptı. Kazada Mehmet Ö., yaralandı. Yaralı Mehmet Ö., ihbarla gelen ambulansla Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.
Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Güvenlik kamarasına yansıyan kaza anı görüntüsü

Haber- Kamera Emre SAÇLI  SALİHLİ (Manisa), (DHA)
21.04.2021 – Haber Kodu : 210421233

============================================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!