Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ERBAŞ: SIRTLAN SÜRÜLERİNİ VE CANİCE SALDIRILARINI ŞİDDETLE LANETLİYORUM, KINIYORUM
 
DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kudüs’te yaşananlara tepki göstererek, Müslümanlara birlik olma çağrısında bulunup, “Vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle lanetliyorum, kınıyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan tarihi Orhan Camisi önünde basın açıklamasında bulunarak, İsrail’e tepki gösterdi. İsrail’in yaptığını barbarlık olarak değerlendiren Erbaş, “İşgalci terör devleti İsrail Mescid-i Aksa’ya yönelik en çirkin teşebbüsün içerisindedir. Tam bir barbarlık ve vahşetle Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye çalışmakta, gözü dönmüş canavarlar Mescid-i Aksa’da masum Müslümanları canice katletmeye, Müslümanlara saldırmaya çalışmaktadırlar. Tüm dünyanın gözü önünde tarihe karşı, masumlara karşı, Filistin halkına karşı büyük bir soykırım yapılmaktadır. Vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Allah’ın, meleklerin, tüm insanların laneti zalimlerin, hainler ve işgalcilerin üzerine olsun” diye konuştu.

‘HELAK OLACAKSINIZ’
Erbaş insanlığın vicdanına seslendiğini belirterek, “İşgalcilere sesleniyorum ey zalimler azgınlıkta sınırları aştınız. Tüm zalimler gibi siz de helak olacaksınız, pişman olacaksınız. Sebep olduğunuz kaos ve anarşinin içinde yok olacaksınız. Yaktığınız terör ateşi cehenneminiz olacak. İnsanlığın vicdanına sesleniyorum. İnsanlığın en kadim şehri yok ediliyor. İnsanlığın ortak mirası yok ediliyor. Masum bir halk zorla evlerinden çıkarılıyor, evleri işgal ediliyor. Ölmediğinizi gösterin. İnsanlık sınavını kaybetmek üzeresiniz. Hukuk adına, özgürlük adına, insanlık adına söylediğiniz her cümle anlamını kaybetmek üzeredir. Ey Yahudiler, Hristiyanlar, çeşitli dinlerin mensupları, Kudüs’ün hatırasına ihanet ediliyor, peygamberlerin hatırasına ihanet ediliyor. Samimiyet sınavının sonundasınız. Eğer bu vahşeti engellemek içi harekete geçmezseniz Allah ve elçileri adına söyleyeceğiniz hiçbir cümlenin insanlık adında hiçbir zaman hiçbir karşılığı olmayacaktır” dedi.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRIDA BULUNDU
Erbaş, İslam dünyasına da seslenerek, “İslam dünyasına sesleniyorum; ey Müslümanlar, Müslümanların liderleri, önderleri hala bir araya gelmeyecek misiniz? Bir avuç azınlığın cesaret aldığı gafletten ne zaman uyanacaksınız? Sizi vahyin şehrine karşı umursamaz kılan nedir? Masumların yanında durmaktan alıkoyan nedir? Tarihin en büyük zorbalarının ve zalimlerinin bile Allah’ın mescidlerini kirletmeye gücü yetmemiştir. Elbette masum Filistinlilerin özgürlük mücadelesi de galip gelecektir. Zalimler yok olacak, mescitlerde barışın ve rahmetin çağrısı, insanlığın ufkunu aydınlatmaya devam edecektir ama Kudüs’ün izzeti çiğnenirken, masum insanların hayatına, inanç ve düşünce özgürlüğüne insafsızca müdahale edilirken, vahiyle kutsanan şehir tahrip edilirken duyarsız kalanlar, insanlık vicdanında mahkum, tarihin ve geleceğin önünde mahcup, alemlerin Rabbinin huzurunda rezil ve rüsva olacaklardır. Tüm Müslümanları ve insanlığı eliyle, diliyle, kalbiyle ve tüm imkanlarıyla Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

TÜM CAMİLERDE DUA EDİLECEK
Erbaş açıklamasına şöyle devam etti:
“Bu uğurda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Aziz milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs davasına sahip çıkmaya devam edecektir. Bugün inşallah öğle ezanının ardından ülkemizdeki tüm camilerimizden, tüm minarelerimizde Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu ve zalimlerin zulmünün son bulması için salalar okunacak ve dualar edilecektir.”Görüntü dökümü:
Ali Erbaş’ın gelişi
Ali Erbaş açıklama
Detay

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ-Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA)

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================

İŞ ARKADAŞI TARAFINDAN BANYODA ÖLÜ BULUNDU
 
BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yalnız yaşayan Aydın Sağlık (45), evindeki banyoda iş arkadaşı tarafından ölü bulundu. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Mustafakemalpaşa ilçesindeki Şeyhmüftü Mahallesi, Seyit Gazi Sokak’ta meydana geldi. Piyanistlik yapan ve bir süredir ilçedeki akaryakıt istasyonunda çalışan Aydın Sağlık, sabah işe gelmeyince iş arkadaşları, telefon ile ulaşmaya çalıştı. Ancak telefonlara yanıt verilmeyince, Sağlık’ın bir iş arkadaşı, evine doğru gitti. Bir süre kapıda bekleyen iş arkadaşı, ses çıkmayınca kapıyı kırarak içeri girdi ve Sağlık’ın banyodaki hareketsiz bedeni ile karşılaştı.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptığı incelemede 45 yaşındaki adamın hayatını kaybettiğini belirledi.  Polis ekipleri ve cumhuriyet savcısının evdeki incelemesinin ardından Sağlık’ın cesedi Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü;
-Olay yerinden detaylar
-Sağlık’ın cenazesinin götürülmesi

Haber-Kamera: Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA)

===============================

AFYONKARAHİSAR’DA HUSUMETLİLERİN SİLAHLI KAVGASINDA 2 ÖLÜ, 4 GÖZALTI

*- AFYONKARAHİSAR’da Basri T. (43) aralarında husumet bulunan Ural K.’yi (30) arazide çıkan tartışmanın ardından tabancayla öldürdü. Olayı görüp gelen Ural K.’nin babası Mustafa K. (56) ise sopayla darbettiği Basri T.’yi elinden aldığı tabancayla öldürdü. Olayla ilgili Mustafa K.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
Olay, merkeze bağlı Bostanlı köyünde saat 07.30 civarında meydana geldi. Aralarında senelerdir devam eden arazi anlaşmazlığı ve hayvan otlatma nedeniyle husumet olan Basri T. ile Ural K. arazide karşılaştı. Birbirlerine komşu da olan taraflar arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Bunun üzerine Basri T. yanında bulunan tabancayla Ural K.’ye iki el ateş etti. Olay yerinin yakınında oturan Ural K.’nin babası Mustafa K. de silah sesini duyup, dışarı çıktı. Elindeki sopayla geldiği olay yerinde oğlunu kanlar içinde gören Mustafa K. ise sopayla darbettiği Basri T.’nin elindeki tabancayı alıp, ateş etti.
Olayın ardından çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Gelen ekipler kasığından vurulan Basri T.’nin olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirlerken, göğsünden vurulan Ural K. ile elinden yaralanan Mustafa K. ise ambulanslarla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Ural K. de hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayı haber alan Basri T. ve Ural K.’nin yakınları büyük üzüntü yaşadı. Jandarma komşu olan ailelerin arasında herhangi bir başka sorun yaşanmaması için bölgede önlem aldı.
Jandarma, hastanedeki tedavisinin ardından Mustafa K. ile olaya karıştığı değerlendirilen 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Görüntü dökümü
————–
– Ural K.’nin evinden görüntü
– Jandarma aracından detay 
– Adli Tıp Kurumu dış plan görüntü
– Genel görüntü
– Afyonkarahisar Devlet Hastanesi dış plan görüntü

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYOKARAHİSAR, (DHA)

==============

CİPİN ÇARPTIĞI ADAM HAYATINI KAYBETTİ 

Bursa’nın İnegöl ilçesi girişindeki köprülü kavşak üzerinde meydana gelen kazada, cipin çarptığı İhsan Güneş(59) hayatını kaybetti. 
Kaza, saat 10.00 sıralarında İnegöl-Alanyurt bölgesini birbirine bağlayan köprülü kavşak üzerinde meydana geldi. 
İnegöl’den Alanyurt’a seyir halinde olan sürücü Semiha Y.(30) yönetimindeki 16 AID 439 plakalı cip, köprülü kavşaktan karşıya geçen İhsan Güneş’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen adam ağır yaralandı. Çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesinin ardından yaralıyı İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ağır yaralı İhsan Güneş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Semiha Y. ise, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü;
-Yaralıdan detaylar
-Hastaneden detaylar
-Cipin görüntüsü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa), (DHA)

==================

EVİ YANAN HURDACI, 5 ÇOCUĞU VE EŞİYLE ORTADA KALDI

*- ANTALYA’da hurda toplayarak geçimini sağlayan Mahsun Gezer’in (35) ailesiyle oturduğu ev, yangında kül oldu. 5 çocuğu ve eşiyle ortada kalan Gezer, “Tüm eşyalar yandı. Bayram öncesi ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. 
Yangın bu sabah Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi Petunya Sokak üzerindeki iki katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Geçimini hurda toplayarak sağlayan Mahsun Gezer’in evinden duman çıktığını görenler önce itfaiyeye, ardından polise haber verdi. O sırada evde olan Nejla Gezer, yangını fark eder etmez 5 çocuğunu da yanına alarak evden çıktı. Kısa sürede verilen adrese gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, 15 dakikalık çalışmanın ardından yangını söndürdü. 
Yangını eşi ve 5 çocuğu ile birlikte gözyaşları içinde izleyen Mahsun Gezer, 10 yıl önce Diyarbakır’dan Antalya’ya geldiğini söyleyerek, “Ben hurda toplayarak geçimimi sağlıyorum. Günlük 80-100 TL kazanıyorum. Evin ihtiyaçlarını ve kirayı çıkardıktan sonra kalan parayla zor bela televizyon, buzdolabı ve kanepe gibi ihtiyaç mallarını almıştım. Onlar da şimdi yandı. Bayram öncesi ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. 
Bu eve 4-5 ay önce taşındığını sözlerine ekleyen Mahsun Gezer, “Yangının nasıl çıktığını bilmiyorum. Çocuklar da çıkarmış olabilir. Günlük 80-100 TL kazanıyordum ama pandemiden dolayı da işler kötü. Ne yapacağımı bilmiyorum. Allah’a sığınıyorum. 500 TL kira ödüyorum ve 5 çocuğumdan biri zihinsel engelli” diye konuştu.
5 çocuğu ile odada yatarken evde yangın çıktığını söyleyen Nejla Gezer ise kendilerini sokağa zor attıklarını belirttikten sonra küçük çocuğuna sarılarak gözyaşı döktü. 
Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü
————–
– İtfaiye ve polis aracının görüntüsü
– Yangında zarar gören evin dış plan görüntüsü
– Evde kalan ailenin görüntüsü
– Masum Gezer RÖP (Evi yangında zarar gören kişi)
– Vatandaşların görüntüsü
– İtfaiye ekibinin görüntüsü

HABER: Süleyman EKİN- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

============

OSMANİYE’DE HOROZ DÖVÜŞTÜREN 8 KİŞİYE 151 BİN TL CEZA

OSMANİYE’de bir evin bahçesinde horoz dövüştüren 8 kişiye, ‘koronavirüs tedbirlerini ihlal’, ‘hayvana eziyet ve dövüştürmek’ suçlarından toplam 151 bin 488 TL ceza kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekiplerince, Gebeli Mahallesi’ndeki evin bahçesinde horoz dövüşü yapıldığı bilgisi alınması üzerine çalışma başlatıldı. Ahlak Büro ve HAYDİ ekiplerince baskın yapılan evde, horoz dövüşü için arena etrafına toplanmış 8 kişi gözaltına alındı. Ev sahibine horoz dövüşü yaptırmaktan adli işlem uygulanırken, horoz başına 10 bin 400 TL olmak üzere toplam 83 bin 200 TL ceza kesildi. Evde bulunan 8 kişiye ‘koronavirüs tedbirlerini ihlal’, ‘hayvana eziyet ve dövüştürmek’ suçlarından 151 bin 488 TL ceza kesildi. Öte yandan, koruma altına alınan horozlar, HAYDİ ekibi tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Görüntü dökümü
—————————
-Bahçede gezinen tavuklar
-Horoz dövüşü arenası
-Kafeslerdeki horozlar
-Şahısların ikametten çıkartılmaları (Yüzlere mozaik atılmalı)
-İkametten çantalar ile çıkartılan horozlar
-Emniyet Müdürlüğüne HAYDİ aracı ile getirilen horozlar 
-Horozların araçtan indirilmeleri, detaylar

Haber: İbrahim EMÜL–Kamera: OSMANİYE,(DHA)

===================

NURDAĞI’NDA SOKAĞA ÇIKAMAYANLARA DAVUL VE ZURNALI EĞLENCE

GAZİANTEP’in Nurdağı ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmada evde kalanlar, kamyonet kasasında davul zurna çalan belediye ekibi tarafından eğlendirildi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmada, evde kalanların moral ve motivasyonunu yükseltmek için Nurdağı Belediyesi tarafından davul zurna ekibi görevlendirildi. Kamyonet üzerindeki ekip, davul ve zurna çalarak sokak sokak dolaşıp pencere, balkon ve teraslara çıkanları eğlendirdi, ailelere de dışarıya çıkmamaları için uyarıda bulundu. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan davul-zurna ekibi, birçok sokağa uğrayıp, oyun havaları çalarak insanların dışarı bakmasını sağlayarak eğlenceli dakikalar yaşattı.
Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak,”Pandemi döneminde kısıtlamalardan dolayı eve kapanan vatandaşlarımıza moral ve motivasyonlarını düzeltmek amacıyla  yöresel davul zurna ekibiyle vatandaşlarımıza farklı etkinlikle moral vermeye çalışıyoruz. Davul zurna ekibinin bu moral turunda vatandaşlarımızın eşlik ederek  mutlu olduğu görmek bizleri de sevindirdi” dedi.

Görüntü dökümü
——————————-
– Kent turu (DRON)
– Davul zurnacılarla sokak turu
– Davul zurnayla oynayanlar
– Vatandaşlardan teşekkür
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

================

GÖZLERİ OYULMUŞ HALDE BULUNAN KEDİ, TEDAVİYLE HAYATA TUTUNDU

ADANA’dan Gaziantep yönüne otomobille seyahat eden bir hayvansever tarafından yol kenarında gözleri oyulmuş halde sokak kedisi bulundu. Osmaniye’de götürüldüğü klinikte tedaviye alınan ve ölmek üzere olduğu belirlenen kedinin göz küreleri ameliyatla alındıktan sonra mühürlendi. ‘Yakışıklı’ ismini verdiği kediyi tedavi eden Veteriner Hekim Ali Laçinbala, Hayvan Hakkı Yasası’nın revize edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu canlara şiddet uygulayan birisinin eşine, çocuklara veya bir kadına ilk fırsatta şiddet uygulayacağı bilimsel bir gerçektir” dedi.

Otomobiliyle Gaziantep’e doğru ilerleyen bir hayvansever, yol kenarında yaralı bir kedi gördü. Otomobilini yol kenarında durduran vatandaş, kedinin gözlerinden yaralı olduğunu fark etti. İnternetten yakın bir veteriner hekim kliniği arayan vatandaş, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Tedavi Merkezi’nin adresine ulaştı. Yaralı kediyi İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala’ya teslim eden vatandaş, tedavi başladığı sırada klinikten ayrıldı.

İKİ GÖZÜ DE OYULMUŞ
Veteriner Hekim Ali Laçinbala, kediyi muayene ettiğinde ilk başta enfeksiyona bağlı bir vaka olmasını dilediğini ancak yaptığı inceleme sonucu kedinin iki gözünün oyulduğunu tespit ettiğini dile getiren Laçinbala, “Mübarek Ramazan ayında böyle bir olayın karşımıza çıkması bizleri derinden yaraladı ve Hayvan Hakkı Yasası’nın revize edilmesi konusu tekrar aklımıza geldiö dedi.

TAŞ VEYA KÜT CİSİMLE GÖZLERİ DARBE ALMIŞ
Ali Laçinbala, yaklaşık 2,5 saat süren operasyon sonunda kedinin parçalanmış göz kürelerinin dip kısımlarından elektrokoter marifetiyle kanamasız bir şekilde yerinden alınıp, göz kapaklarının ise karşılıklı mühürlendiğini belirtti. Tedavi sürecini anlatan Laçinbala, “Enfeksiyondan değil de resmen bir darbe almış. Bu taş olabilir veya küt çisim travması olabilir. İki gözünde de göz küresi tamamen dışarıda ve çok ciddi nekrozlar vardı. Ayrıca kedimiz geldiğinde açlıktan ölmek üzereydi hemen gelir gelmez sıvı takviyesine, mineral takviyesine başladık. Göz kürelerini aldığımız canımızın göz kapaklarına altışar dikiş attık gözleri mecburen mühürlemek zorunda kaldık. Antibiyotik tedavimiz devam ediyor. Uyuz etkenine de rastladıkö diye konuştu.

‘HAYVANLARA YAŞAM HAKKI VERİLSİN’
Yakışıklı ismini verdiği kedinin operasyondan 12 saat sonra tamamen kendisine geldiğini ancak hala seslerden çok korktuğunu anlatan Laçinbala şunları söyledi:
“Kedimiz artık beslenebiliyor, su içebiliyor ve yürüyerek ortamı keşfedebiliyor. Hayvan Hakkı Yasası’nı önemsiyoruz çünkü hayvana şiddet gösteren birisi bizimle yan yana yemek yiyemesin. Bunlar ifşa edilsin, bu hayvanlara yaşam hakkı verilsin istiyoruz. Bu canlara şiddet uygulayan birisinin eşine, çocuklara veya bir kadına ilk fırsatta şiddet uygulayacağı bilimsel bir gerçektir. Artık bu şiddet kabahatten suça dönüşsün.ö

Görüntü dökümü
—————————-
– Kedi gözleri oyulmuş halde sedye üzerinde görüntüsü 
– Kedinin gözlerinin muayene edilmesi, cımbızla temizlik yapılması
– Göz kürelerinin elektrokotel ile çıkartılması
– Operasyondan detay görüntüler
– Veteriner Hekim Ali Laçinbaba ile röportaj
– Ameliyat sonrası kedinin beslenmesi
– Kedinin balkonda gezinmesi, beslenmesinden detaylar

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!