Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) Şehit polisin cenazesi Denizli’ye getirildi (2)

DENİZLİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay’ın cenazesi, Tavas ilçesi Ulukent Mahallesi’ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından öğle vakti Çarşı Camisi’ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene şehidin babası İsmail Kabalay, annesi Aysel Kabalay, eşi Şükran Kabalay, ablası Fatma Bölükbaşı ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Cengiz Güven, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık ve Kabalay Ailesi’nin yakınları katıldı.
Cenazede oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne Aysel Kabalay  “Ah yavrum ah kuzum benim. Bayrama böylemi gelecektin. Pırlanta gibi yetiştirdik biz onu. Doyamadım canım yavrum. Nasıl dayanayım yavrum. Arkandan beni de götür annem. Koca dağlar yıkıldı da altında kaldım oğlum. Ben gitseydim keşke. Cesurdu benim oğlum. Vatan için canım feda olsun derken canını verdi oğlum” diyerek, gözyaşı döktü. Şehidin eşi Şükran Kabalay ise, sık sık eşinin tabutuna sarılıp öperek, “Şehit olmak istedi, oldu. Şehidim nasıl gittin” diyerek, ağıt yakması yürekleri dağladı. Baba İsmail Kabalay da “Yavrusuna doyamadı, ben de yavruma doyamadım” diye gözyaşı döktü.
Şehit polis Kabalay’ın tabutu, cumanın ardından kılınan cenaze namazı sonrası, tören mangasındaki silah arkadaşları tarafından cenaze aracına taşındı. 3 yıllık evli olan ve 10 aylık ‘Asel’ isminde bir kız babası olan şehit polis Kabalay’ın cenazesi, götürüldüğü Ulukent Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Görüntü dökümü
————————–
-Cenazenin baba ocağına getirilmesi
-Şehidin annesi Aysel Kabalay ve babası İsmail Kabalay’ın gözyaşı dökmesi
-Tabutun cenaze alanına taşınması
-Tören alanında şehidin annesi Aysel, babası İsmail ve eşi Şükran Kabalay’ın gözyaşı dökmesi
-Cenaze namazının kılınması
-Helallik alınması
-Tabutun taşınması
Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

==========================================

2) IĞDIR’ DA HUSUMETLİ OLDUĞU KİŞİLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI; ÖLÜ VE YARALILAR VAR(1)
 
IĞDIR’ın Tuzluca ilçesine bağlı Kuru ağaç köyünde yaşayan E.A.’ nın husumetli olduğu kişilerin üzerine ateş açması sonucu ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Reklam Alanı

Yaralılar Tuzluca Devlet Hastanesine kaldırılırken, Jandarma köyde ve ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR 

IĞDIR(DHA) 

===========================================

3) EŞİNİN FALÇATALI SALDIRISINA UĞRAYAN HANNA: KORKMUYORUM YAŞAMAK İSTİYORUM

İSTANBUL’da bir alışveriş merkezinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Mesut Öztürkmen’in (44) falçata ile saldırması sonucu yüzünden yaralanan ve yüzünün bir kısmı felç olan Ukraynalı Hanna Butym (28) olayın ardından yeni bir hayat kurarak, “Korkmuyorum, yaşamak istiyorum ve yaşıyorum. Türkiye’yi seviyorum. Kötü insanlar da iyi insanlar da her yerde var. O nedenle Türkiye’de yaşayacağım” dedi. 

Olay 15 Ocak günü Bakırköy’de bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Mesut Öztürkmen, boşanma aşamasında olduğu ve kendisinden saklanan eşi Hanna Butym’i takip ederek alışveriş merkezinde yakaladı. Elinde bulunan falçatayla eşine saldırarak yüzünü kesen Mesut Öztürkmen’i çevrede bulunan kişiler engelledi. Olayın ardından yaralanan kadın hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan Mesut Öztürkmen polis tarafından yakalandı. Bakırköy 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Öztürkmen cezaevine gönderildi. 

Olayın ardından 3 defa ameliyat olan ve yüzünde kısmi felç meydana geldiğini belirten Hanna Butym, Mesut Öztürkmen’in kendisini defalarca kandırdığını ama çok sevdiği için bunlara katlandığını belirtti. Eşinin sosyal medya hesapları üzerinden başka kadınlarla da görüştüğünü gören ve bunun üzerine ayrılmak istediğini söyleyen Hanna Butym, “Daha sonra zorlu günler başladı. Mesut Öztürkmen çalışmayı hiç sevmezdi. Bir iki hafta gittikten sonra bütün işlerden ayrılıyordu. Ben çalışmaya başladım ve kirayı ödeyip çocuklara bakıyordum. Daha sonra ona da çalışmasını söyledim, normal bir aile gibi yaşayalım dedim. Daha sonra başka kadınlarla konuştuğunu gördüm. Bana ihanet ediyormuş. Zaten bana iyi bakmıyordu, kötü bir hayatımız vardı. Ben bu şekilde yaşamak istemediğimi söyledim. Daha sonra ‘bana gidersen seni öldüreceğim’ dedi. Ben Ukrayna’ya annemi görmeye gitmek istediğimi söyledim ve gittim. Oradan mesaj atıp bir daha gelmeyeceğimi kendisinden boşanacağımı söyledim. O da bana beni öldüreceğini söyledi, her gün tehditler ediyordu. Daha sonra Türkiye’ye gelip avukat aracılığıyla boşanma davası açtım. O da bunu görünce Türkiye’ye geldiğimi anladı ve beni yeniden tehdit etti” dedi. 
‘BEN O GÜN ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM’ 
Olayın yaşandığı günü hayatı boyunca unutmayacağını belirten Hanna, “Kız kardeşim de eşiyle İstanbul’a geldi ve biz beraber bir alışveriş merkezine gittik. Kardeşim eşiyle beraber orada bir fotoğraf paylaşınca Mesut Öztürkmen bizim orada olduğumuzu anladı. İki gün sonra yeniden alışveriş merkezine gidince karşımıza çıktı bir anda. Benim saçımdan tuttu bana saldırarak yüzümü kesti, boğazımı da kesmeye çalıştı. Öldürmek istedi zaten kendisi de öldürmek istediğini söylemişti. Daha sonra insanlar araya girdi beni kurtardılar. O gün ben gerçekten öleceğimi düşündüm. Sadece çok kan gördüm ve kendimi çok kötü hissettim. Tanrıya çok teşekkür ederim ki hala hayattayım. Yaşamak istiyorum ve şu anda hayatı daha çok seviyorum. O yüzden yaşamaya çalışıyorum. Yavaş yavaş hayatım da düzeliyor. Türkiye’ye de çok alıştım, burayı sevdim. 3 yıldır burada olduğum için arkadaş çevrem de var şu an burada yaşamak istiyorum. Salgın olduğu için çalışmıyorum ama salgın bittikten sonra çalışacağım” diye konuştu. 
‘YENİ BİR YAŞAMA TEK BAŞINA BAŞLAMAK ÖLMEKTEN DAHA İYİ’ 
Mesut Öztürkmen’in cezaevine girmesinin ardından yeni bir düzen kurduğunu ifade eden Hanna Butym, şöyle konuştu: 
“Şiddet gören kadınlara yaşamın çok güzel olduğunu söylemek istiyorum. Şiddet içerisinde yaşamak çok kötü bir şey insanca muamele görmüyorsunuz. Lütfen o hayatı bırakın. Hiç korkmayın tek yaşamaktan. Tanrının bize her zaman yardımı olacaktır. Yeni bir yaşama tek başına başlamak ölmekten daha iyi.”  
‘KÖTÜ İNSANLAR HER YERDE VAR’ 
Yaşamaya Türkiye’de devam etmek istediğini açıklayan Hanna Butym sözlerine şöyle devam etti: “Mesut Öztürkmen cezaevinde olduğu için şu an korkmuyorum ama dışarıda olduğu zaman çok korkuyordum. Çünkü o beni öldürmekten vazgeçmedi. Dışarı çıktığı zaman beni öldüreceğini tekrar düşünüyorum. Onun psikolojisi normal değil. Çünkü o insanla yaşadığım için çok iyi biliyorum. Korkmuyorum, yaşamak istiyorum ve yaşıyorum. Türkiye’yi seviyorum. Kötü insanlar da iyi insanlar da her yerde var. O nedenle Türkiye’de yaşayacağım.”  

Görüntü Dökümü 
————————
-Hanna Butym ile röportaj 
-Detaylar 
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=======================================

4) MARMARİS’TE TAM KAPANMA SESSİZLİĞİ

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde, tam kapanmaya denk gelen Ramazan Bayramı’nda cadde ve sokaklar da sessizlik hakim olurken, polis ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. İki günde 237 araç, 817 kişi kontrol edildi. Tam kapanma kurallarına uymayan 33 kişi hakkında cezai işlem yapılmak üzere tutanak tutulurken, evraklarında eksiklik bulunan 7 araç otoparka çekildi.

Türkiye’nin önemli turizm şehirlerinden Marmaris ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma nedeniyle bayramın ikinci gününde sessizlik hakimdi. İlçenin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturan polis ekipleri araç ve vatandaşları kontrol etti. Dün ve bugün toplam 237 araç denetlenirken, 817 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Tam kapanma kurallarına uymadıkları belirlenen 33 kişi hakkında tutanak tutulup, cezai işlem yapılmak üzere Marmaris İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’na gönderildi. Evraklarında eksiklik bulunan 7 araç polis otoparkına çekildi. Polis dronu ile yapılan görüntülemede bu aylarda geçmişte normalde kalabalık olan ana cadde ve sokaklar boş kaldığı görüldü.
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ” Tam kapanmanın son günü olan 17 Mayıs saat 05.00’e kadar ilçe giriş-çıkışlarda ayrıca sokak aralarında 7 gün 24 saat esasına göre denetimlerimiz devam edecektir. Dün ve bugün yapılan denetimlerde ciddi bir sorun ile karşılaşılmamıştır. Vatandaşlar tam kapanma kurallarına riayet ediyor” dedi.

Görüntü dökümü:
—————————-
-Güvenlik güçlerinin yol kontrollerinden görüntü
-Dron ile denetimlerden görüntü
-Marmaris’teki boş sokak ve caddelerden görüntü
Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

======================================

5) TOKAT’TA FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

TOKAT’ta, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tokat Şubesi üyeleri tarafından kent merkezinde bulunan Ali Paşa Camisi’nde Cuma namazı sonrası İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. AGD Tokat Şube Başkanı Bekir Durupınar tarafından kıldırılan namaza çok sayıda dernek üyesi katıldı. Namaz sonrası Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, İsrail aleyhine sloganlar attı.  
Yapılan saldırıları kınadıklarını söyleyen AGD Tokat Şube Başkanı Bekir Durupınar “Biz bütün Müslümanları ve mazlumları terörist İsrail’e karşı birlikte olmaya davet ediyoruz. Terör örgütü İsrail’in çok yakında devrileceğini göreceğiz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan, bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terör örgütü İsrail hak ettiği tokadı Allah’ın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir” dedi.

Görüntü Dökümü
——————————
-Cenaze namazından görüntüler
-AGD Başkanı konuşması
-Genel Detay
Haber-Kamera:Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA)-

==========================================

6) KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİLİN AKARYAKIT İSTASYONUNA GİRMESİ KAMERADA

ANTALYA’da meydana gelen kazada, kontrolden çıkan otomobil akaryakıt istasyonuna girdi. Araç yıkama makinesine çarparak duran araçtaki sürücü ağır yaralandı. Kaza anı istasyonun güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Kaza bu sabaha karşı Döşemealtı ilçesi Kovanlık mevkiinde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 07 HFA 83 plakalı otomobil, kent merkezine doğru seyir halindeyken kontrolden çıktı. Yoldan çıkan otomobil akaryakıt istasyonuna metreler kala toprak yığınına çarptıktan sonra havalanarak istasyona girdi. Yakıt pompalarını sıyıran otomobil, büyük bir süratle araç yıkama makinesine çarptı. İstasyonda çalışanların müdahale ettiği sürücü ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılırken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Süratli olduğu gözlenen otomobilin yoldan çıkışı ve toprak yığınına çarptıktan sonra havalanarak istasyona girişi saniye saniye görüntülenirken, o an istasyonda bulunan bir kadının otomobili fark ederek geri kaçışı ve istasyondakilerin şaşkınlıkları da kameraya yansıdı. Aracın yakıt pompalarına ve istasyondakilere çarpmaması olası can kaybını önlerken, sürücünün alkollü olduğu iddia edildi.

Görüntü dökümü
————————–
– Kazanın meydana geldiği akaryakıt istasyonundan ve kaza yerinden detay görüntüler
– Kaza anı güvenlik kamerası görüntüleri
Haber-Kamera: Süleyman EKİN- Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

==========================================

7) BAYRAMDA, EVSİZ KALDILAR

KARAMAN’ın Ermenek ilçesinde çıkan yangında evleri tamamen kullanılmaz hale gelen 2 aile, bayramda evsiz kaldı. 

Evlerden birinde oturan Durmuş Sözen (51), bayramı yakınlarının yanında geçirdiklerini ifade ederek, “Çok zor bir durum. Allah kimseye göstermesin. Üzgünüz” dedi. Değirmenlik Mahallesi’nde oturan Mustafa Yüksel’e ait evde arife günü saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler bitişiğindeki 3 eve daha sıçradı. Komşuları, alevlerin yoğun olduğu Mustafa Yüksel ve Durmuş Sözen’i uyandırıp, aileleriyle birlikte dışarı çıkardı. İhbar üzerine mahalleye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ahşap ve kerpiç evlerden yükselen alevlere müdahale eden ekipler, zaman zaman güçlük çekti. Mahallelinin de desteğiyle yangın söndürüldü. Yangında 2 ev kullanılmaz hale geldi.
Bayramı evsiz geçiren Durmuş Sözen, ilçedeki maden ocaklarından emekli olduğunu belirterek, “Ocaktan emekliyim. Maaş yetmediği içinde ara sıra çalışıyordum. İlk defa bir bayramı, eşimin dostumun yanlarında geçiriyorum. Çok zor bir durum. Allah kimseye göstermesin. Üzgünüz. Allah’tan gelen bir şey, evimiz yandı, kül oldu.” dedi.
Eşi Ebru Sözen de 10 yıllık emeklerinin kul olduğunu belirterek, “Çok üzgünüm. 10 yıllık emeklerimiz, her şey çöpe gitti. Allah’ım kimseye böyle bir şey yaşatmasın.” diye konuştu. 
Komşularının uyandırmasıyla eşiyle birlikte evi terk edip canlarını kurtardıklarını belirten Mustafa Yüksel de (68), “Ben de emekliyim. O gün uyuyordum. Komşularım kapıyı çalıp, yangın olduğunu haber verdi. Hemen çıkın, dediler. Ben de eşimle birlikte evi terk ettim. Ev perişan oldu. Her şey yandı, kül oldu. Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.
EVLERİN ALTINDAN SOKAK GEÇİYOR
Ermenek’te, arazi yapısı nedeniyle bazı evlerin 1 veya 2 odasının altından sokak geçiyor. Sokağın geçtiği evin bölümünün ise ahşap kirişler üzerine oturtulduğu görülüyor. Yörede örtmeli ev’ olarak bilinen evlerin, zemin üzeri 1 kat şeklinde olması dikkat çekiyor. Zemin kat, genellikle kiler veya ahır, üst kat da ev olarak kullanılıyor. Örtmeli evler, bu özelliği dolayısıyla korumaya alındı; ancak bazılarının yıkılma riski bulunuyor. Bölge halkı, örtmeli evlere alıştığı için evlerin altındaki sokaklardan gerek yaya olarak gerekse araçlarıyla geçiyor.
Mustafa Yüksel’in oğlu Mehmet Yüksel, babasına ait evin altından da sokak geçtiğini belirterek, yangının buradan geçen bir kişinin dalgınlık sonucu yere attığı ateş sonucu ahşabın tutuşmasıyla çıkmış olabileceğini söyledi. Yüksel, mahallede 5-6 evin ‘örtmeli ev’ olduğunu, bu evlerin koruma altında bulunduğunu belirtti. 

Görüntü Dökümü
——————
– Alevlerden detay
– Yanan evlerin son hali
– Ev sahiplerinin, evde inceleme yapması 
– Örtmeli evlerden detay
– Röportajlar 
Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA))
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!