Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN KASAPOĞLU: O ESKİ TABLOLARI GENÇLERİMİZE YAŞATMAYACAĞIZ
 
ŞIRNAK’ta düzenlenen ‘Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nın final müsabakalarına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ülkenin standartlarının yükselmesi için her imkanın seferber edildiğini ifade ederek, “Demokrasi, hukuk düzeninin standartlarını daha da artıracağız. Ülkenin standartlarının yükselmesi için her imkanı seferber ettiğimiz gibi, hiçbir mücadeleden de kaçınmayacağız. Sonuna kadar koşacağız. O eski tabloları gençlerimize yaşatmayacağız” dedi.
Şırnak’ta 14 ilden 139 sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’ final müsabakası Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Bakan Kasapoğlu, beraberindeki Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunan, Cudi Dağı manzaralı 2’si kapalı, 2’si açık, 4 tenis kortunda mücadele eden sporcularla bir araya gelerek başarılarda bulundu.
‘ULUSLARARASI KUPAYI DA GELİŞTİRECEĞİZ’
Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’na ilişkin yapılan törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şırnak’ın spor ve sporcuların gelişmesi için her türlü imkana kavuşturduklarını söyledi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Kasapoğlu, “Bugün burada mutluluk, festival, şölen, iyilik, yeşillenen tohumlar var. Şükür ediyoruz. Bu güzel coğrafyanın kutsal emanetini hep birlikte omuzlarımızda taşıyoruz. İnşallah bugün olduğu gibi kardeşliği güçlendireceğiz, aydınlığı daha aydınlık kılacağız. Nuh’un gemisindeki gibi hep birlikte aynı gemide kardeş olarak, bir ve beraber olarak, güçlü bir şekilde aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Bu ülkenin her bir insanı mutluluğun en güzelini hak eden her bir ferdi bizler için birbirinden değerlidir. Onun için buradayız ve şükürler olsun. Hep birlikte ortak akılla, konuşarak tartışarak karar verdiğimiz çalışmaları birer birer gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Şırnak’ta sporun geliştiğini, sporcuların yetiştiğini, gençlerin istedikleri şekilde kendilerini geliştirmeye yönelik her türlü imkanla buluştuğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün burada ulusal bir kupa var, inşallah uluslararası kupayı da geliştireceğiz. Şırnaklılar en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Sporun birleştiren, dayanışmayı, kardeşliği artıran yönünü görmekten ayrı bir heyecan duyuyorum. 140’a yakın sporcumuz var. Daha da çok olacak inşallah. Tenis, atletizm, voleybol gibi her alanda gayreti olan alın teri döken gençlerimiz var” dedi.
‘DEMOKRASİ, HUKUK DÜZENİNİN STANDARTLARINI DAHA DA ARTIRACAĞIZ’
Türkiye’nin standartlarının yükselmesi için her imkanı seferber edildiğini anlatan Bakan Kasapoğlu, “Her yerde güçlü yürüyüşün seferberliği var. Atılan tohumların yeşerdiğini görmenin mutluluğu, heyecanı var. Bir, beraber, öncü Türkiye’nin ilelebet payidar olacağının müjdesi var. Sayın Cumhurbaşkanı’mız dünya lideridir. Mazlumlara ses olan, kimsesizlere nefes olan bir liderdir. Onun öncülüğünden 19 yıldan beri hastaneler, havalimanı, eğitim, sanayi, ekonomi, sporun gelişmişliği gibi her alanda yürüyen, koşan bir Türkiye var. Bu hızı daha da artıracağız. Amacımız insanımızın mutluluğudur. Demokrasi, hukuk düzeninin standartlarını daha da artıracağız. Ülkenin standartlarının yükselmesi için her imkanı seferber ettiğimiz gibi, hiç bir mücadeleden de olduğu gibi bugüne kadar kaçınmayacağız. Sonuna kadar koşacağız. O eski tabloları gençlerimize yaşatmayacağız. Karanlığa götürmek isteyenlere inat aydınlığın ışıltısı için daha güçlü el ele vererek, fitneye hiçbir suretle meydan vermeden bir, beraber ve kardeş olarak koşacağız” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Bakan’ın gelişi
-Saygı duruşu istiklal marşı
-Halk oyunları gösterisi
-Tenis Müsabakaları
-Ödül töreni
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

===================================

2) İNŞAATTAN DÜŞEN İŞÇİYE MÜDAHALE EDEN SAĞLIK EKİBİNE SALDIRI
 
BURSA’da çalıştığı inşaatın 2’nci katından düşen Zafer Erçetin (41), ağır yaralandı. Erçetin’in sağlık ekiplerince ambulansta ilk müdahalesi yapıldığı sırada çalışma arkadaşları arasında olduğu öğrenilen bir kişi, hemen hareket edilmediği iddiasıyla ambulansın camını kırdı. Yaralının hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, polis taş atan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatttı.
Olay, saat 12.30 sıralarında İnegöl ilçesi Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, dengesini kaybeden Zafer Erçetin, çalıştığı inşaatın havalandırma boşluğundan beton zemine düştü. Yaklaşık 3 metre yükseklikten düşen Erçetin, ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı işçi, sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılmak üzere ambulansa alındı. Bu arada işçinin çalışma arkadaşları ambulansın yanına geldi. Erçetin’in çalışma arkadaşları arasında bulunanlardan biri, sağlık ekibiyle kısa süreli tartıştı. Damar yolu açımı için beklemenin normal olduğunu söyleyen görevlilere kızan kişi, ambulansın hemen hareket etmediği iddiasıyla sinirlenerek ambulansı taşlayarak kaçtı. Camı kırılan ambulansla  İnegöl Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralı Erçetin’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, ambulansa taş atan şüpheliyi arıyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yaralının taşınmasından görüntü
-İnşaattan görüntüler
-Ambulanstan görüntüler
-Detaylar

Reklam Alanı

Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa), (DHA)

===================================

‘KAYIP’ DEDİĞİ EŞİNİ ÖLDÜRÜP, İŞ MAKİNESİYLE ARAZİYE GÖMMÜŞ (3)
3) TUTUKLANDI

Antalya’nın Alanya ilçesinde kayıp başvurusunda bulunduğu eşi Aslı Öztürk’ü çıkan tartışma sonrası boğarak öldürdüğü, daha sonra halıya sarıp, götürdüğü araziye iş makinesiyle gömdüğünü itiraf eden Mesut Öztürk’ün adliyedeki işlemleri tamamlandı. Savcılık ifadesinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen Mesut Öztürk, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

HABER: ANTALYA, (DHA)

===================================

4) KONTROLDEN ÇIKAN DOMATES YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ SÜRÜCÜ KAZAYI YARALANMADAN ATLATTI

SAKARYA’nın Arifiye ilçesinde bulunan TEM Otoyolu girişindeki virajda kontrolden çıkan domates yüklü kamyon devrildi. Sürücü kazayı yaralanmadan atlattı.
Kaza öğle saatlerinde TEM Otoyolu Arifiye Gişeleri bağlantı yolunda meydana geldi. Antalya’dan İstanbul’a domates götüren Nevzat Toğrul idaresindeki 34 LMA 98 plakalı domates yüklü kamyon, D-650 Karayolu’ndan TEM Otoyolu’na giriş yapmak için bağlantı yoluna girdi. Virajda sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon, yol kenarındaki bariyerlere çarptıktan sonra yeşillik alana devrildi.  Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve acil sağlık ekipleri gönderildi. Acil sağlık ekiplerinin ilk kontrollerinde, sürücü Nevzat Toğrul’un kazada yaralanmadığı anlaşıldı. Yeşillik alana devrilen kamyon, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Kazayı yaralanmadan atlatan sürücü Nevzat Toğrul, “Hep döndüğümüz bir viraj, çokta yavaştım ama sanırım kasadaki mal devrilerek kamyonu buraya yatırdı. Şükür bana bir şey olmadıö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Olay yerinden görüntüler
– Devrilen kamyonun görüntüsü
– Sürücü Nevzat Toğrul ile röp.
– Detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ARİFİYE (Sakarya),(DHA)

===================================

5) ABANT’IN KEYFİNİ OTELLERDE KALAN TATİLCİLER ÇIKARDI

BOLU’da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu kısıtlaması nedeniyle, Abant Tabiat Parkı’ndaki ilkbahar manzaralarının keyfini yalnızca Abant çevresindeki otellerde konaklayan tatilciler çıkardı.
Normal günlerde her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, manzarasıyla kendisine hayran bırakan Abant Tabiat Parkı, koronavirüs tedbirleri nedeniyle piknik ve gezilere kapatıldı. Yalnızca Abant çevresindeki otellerde konaklayan tatilciler tarafından ziyaret edilebilen tabiat parkında, tatilciler eşsiz manzaraların tadını çıkardı. Tatilciler, göl çevresinde yürüyüş yapıp, iskelelerde manzara fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Abant manzaraları
-Az sayıdaki tatilci
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

===================================

6) HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNA DÜŞEN KEDİ KURTARILDI

KAHRAMANMARAŞ’ta bir apartmanın havalandırma boşluğuna düşen kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Hayrullah Mahallesi’ndeki bir apartmanın sakinleri binadan kedi sesi geldiğini duydu. Kediyi aramaya başlayan apartman sakinleri, kedinin havalandırma boşluğuna düştüğünü fark edip itfaiyeden yardım istedi. Apartmana gelen ekipler yaptıkları çalışma sonunda kediyi mahsur kaldığı yerden kurtardı. İtfaiye ekipleri ayrıca apartmandan çıkardıkları kediye süt verdi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kedinin havalandırma boşluğundan çıkarılması
– Çuvala konulması
– Süt verilmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

======================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!