DHA YURT BÜLTENİ – 10

dha-yurt-bulteni-10-cNbaad9m.jpg

Bartın’da kayıp 5 mürettebat için çalışmalar sürüyor(4)

2 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Bartın’da, kuru yük gemisinin batmasıyla ilgili aranan 5 mürettabattan 2’sinin cesedine ulaşıldı. İki mürettebatın cesedinin batan geminin 2 kilometre ilerisinde mugada sahilinin yanında ki araç ve yaya yolu bulunmayan koyda bulunduğu öğrenildi.

BARTIN, (DHA)

===================================

5 gündür aranan doktor, menfeze düşen otomobilinde ölü bulundu (2)- Yeniden
 
KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, 5 gün önce evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Doktor Uğur Tolun (51) ölü bulundu. Doktor Tolun’un, villasına yaklaşık 300 metre uzaklıkta, kamyonetinin, demir yolunun altından geçen menfeze düşmesi sonucu meydana gelen kazada öldüğü belirlendi.

Başiskele ilçesinde özel bir hastanede görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Uğur Tolun, 13 Ocak günü Kartepe’de bulunan evinden çıktı. Uğur Tolun’dan bir daha haber alınamadı. Yakınlarının ihbarı üzerine Uğur Tolun’un kamyoneti ile Kartepe bölgesine gittiği düşünülerek bu bölgede arama çalışması başlatıldı. Uğur Tolun’un aracının hangi yöne gittiğinin belirlenmesi için mobese, Plaka Tanıma Sistemi ve cep telefonu sinyallerine bakıldı.

ARACIYLA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Aramalar sürerken, doktor Uğur Tolun’un en son bir büfeden alışveriş yaptığı tespit edildi. Büfenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Uğur Tolun’un aracıyla büfeye yaklaştığı, ardından inip büfeye girerek alışveriş yaptığı görüldü.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT, itfaiye ve diğer sivil toplum kuruluşlarına ait arama kurtarma ekipleri, geçen süre içerisinde karla kaplı dağlarda arama yaptı. Aramalarda iz takip köpekleri ve dron da kullanıldı. Dağlık arazi, karış karış tarandı, ancak herhangi bir ize rastlanmadı.

175 KİŞİLK EKİPLE ARANIYORDU
Doktor Tolun’u arama çalışmaları, bugün sabah saatlerinde yeniden başladı. 175 kişilik ekiple aranan doktorun, evinin bulunduğu Derbent Mahallesi’nde de jandarma ekipleri arama çalışması yaptı. 

VİLLASININ BULUNDUĞU SİTEYE 300 METRE MESAFEDE BULUNDU
Doktor Uğur Tolun’un villasının bulunduğu siteye yaklaşık 300 metre mesafede, demir yolunun altında geçen menfezde aracı bulundu. İçerisinden az miktarda suyun aktığı menfezde ters dönen kamyonetin kapıları açıldığında doktorun cansız bedeniyle karşılaşıldı.

Menfezi fark etmeyerek aracıyla düştüğü tahmin edilen Doktor Uğur Tolun’un yakınları, acı haberi alıp kaza yerine geldi. Yakınları büyük üzüntü yaşadı. 
Aracın menfezden çıkarılması için çekici gelirken, bölgede çalışmalar devam ediyor.

SAVCI OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI
Doktor Uğur Tolun kamyonetin menfeze düşmesi sonucu yaşamını yitirirken, Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibi olay yerinde incelemede bulundu. Doktorun cenazesi araçtan çıkarılarak cenaze aracına konularak morga götürüldü. Çekicilerle aracın menfezden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Doktorun aracının fotoğrafları 
-Doktorun ölü bulunduğu bölgedeki aramalar
-Detaylar 

EK GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK 

Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR-Selda Hatun TAN/KARTEPE (Kocaeli), (DHA)- 

====================

Bakan Varank: Kılıçdaroğlu sözde değil, özde faşist bir genel başkandır
 
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sarf ettiği ‘Sözde Cumhurbaşkanı” ifadesine yönelik, “Bu tavrın adı tüm dillerde faşistliktir. Bakınız çok net söyleyeceğim; Kemal Kılıçdaroğlu sözde değil, özde faşist bir genel başkandır” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Kilis il kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da online olarak katıldığı kongrede, çevre illerden gelen milletvekilleri ve belediye başkanları ile partililer yer aldı. Bakan Varank kongre öncesi ziyaret ettiği valilik binasına makam aracını kendisi kullanarak geldi.

Kongre salonunda partililere seslenen Bakan Varank, en büyük yalanı, en büyük iftirayı atanın parti içinde ödüllendirildiği bir ana muhalefet partisi ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, “Genel başkanı bir yandan, parti yöneticileri diğer yandan Türkiye’nin gündemini yalan ve iftiralarla sabote etmek istiyorlar. Bu girişimlere karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve genel başkan yardımcılarımızla bir mücadelenin içindeyiz” dedi.

Mustafa Varank, nüfusundan daha fazla sığınmacıya kapılarını açan Kilis’in tüm dünyaya hoşgörüyü ve misafirperverliği, İslam alemine de ensar olmayı yeniden hatırlattığını söyledi.

Sığınmacılar konusunda Avrupa’nın ve dünyanın iki yüzlü tavrına hep birlikte şahit olmaya devam ettiklerini belirten Varank, Türkiye’nin yaptığı operasyonlar ile bölgede birçok oyunu aynı anda bozduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Suriye’deki istikrarsızlığı Türkiye’ye taşıyamayanlar, oluşturmak istedikleri terör koridoruyla bizi kıskaca almak istediler. Gereken cevabı sadece Suriye’de vermekle kalmadık. Doğu Akdeniz’den Libya’ya, Azerbaycan’dan Irak’a kadar her alanda başarılı neticelerle Türkiye’nin cevabını muhataplarına ilettik. İletmeye de devam ediyoruz. Mesajımız çok net. Bölgede Türkiye’yi dışlayan ve kabuğuna çekilmeye zorlayan hiçbir adıma asla müsaade etmeyiz. Milli güvenliğimizi ve egemenliğimizi doğrudan tehdit eden terör yuvalarını ortadan kaldırmak için tarihi operasyonlar başlattık. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Kalkanı operasyonlarını başarıyla tamamladık. Sınırın öbür tarafındaki teröristlerin temizlenmesi sayesinde sınırımızda ve özellikle de Kilis’te güvenliği tesis ettik.”

‘HER SALDIRIDA HEDEFLERİMİZE DAHA SIKI SARILDIK’
Bakan Varank, Türkiye’ye yapılan her saldırırda AK Parti olarak hedeflerine daha sıkı sarıldıklarını da vurgulayarak, “Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim olayları, 15 Temmuz ve ekonomik saldırılar, bunların hepsi, Türkiye’yi iddiasından vazgeçirmek için kurgulandı. Ama biz her saldırıda hedeflerimize daha sıkı sarıldık. Bizi bu süreçte hiçbir terör örgütü, uluslararası odak ya da gizli-açık düşmanlık gösteren ülke yormadı, yoramaz. İstisnasız her saldırıda Türkiye düşmanlarının yanında saf tutan bir muhalefetle uğraşmak inanın insanın enerjisini tüketiyor” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU SÖZDE DEĞİL ÖZDE FAŞİST BİR GELEN BAŞKANDIR’
Varank, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sarf ettiği ‘sözde’ kelimesi ile ilgili de şöyle konuştu:

“Milleti balık hafızalı zannedip, ‘başörtüsü sorununu biz çözdük’ diye ortada gezinenlerin engellemelerine rağmen bu sorunu çözdü. İşte bugün yanlarına başörtülü kadınları alıp onlara adeta ‘vitrin mankeni’ muamelesi yapanlara rağmen bu sorunu çözdü. Bunları anlatıyorum, çünkü bu faşist zihniyet emin olun hala capcanlı, hala dipdiri. CHP demek, ayrımcılık demektir, ötekileştirme demektir, ikna odaları demektir. Fırsatını bulduklarında, en ufak bir güç elde ettiklerinde, zulmettikleri o eski günlere anında dönerler. Nitekim dönüyorlar da. Çıkıyor; ‘bana oy veriyorsan öğretmensin, vermiyorsan değilsin’ diyor. Öteki gün çıkıyor, 27 milyon vatandaşımızın oyunu hiçe sayarak, ilk kez halkın doğrudan oyuyla seçilen Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘sözde cumhurbaşkanı’ diyor. Bu tavrın adı tüm dillerde faşistliktir. Bakınız çok net söyleyeceğim, Kemal Kılıçdaroğlu sözde değil, özde faşist bir genel başkandır.”

Bakan Varank, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Melih Bulu’nun atanması ve sonrasında yaşananları da hatırlatarak şöyle devam etti:
“Kılıçdaroğlu’nun özlemini duyduğu Türkiye, ikna odalarının kurulduğu, inancından, siyasi görüşünden dolayı dışlananların, zulmedilenlerin olduğu, sermayenin ayrımcılığa tabi tutulduğu bir Türkiye’dir. İşte daha yeni Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atanması sonrası yaşananlar hafızalarımızı tazeledi. Bunların yürüttükleri şeyin adı asla siyaset değildir. Büyük hedeflere kilitlenmiş, bölgesinde ve dünyada artık farklı bir ligde mücadele eden Türkiye’nin gündemini bunlara esir etmeyeceğiz. Mücadeleden geri durmadan, Türkiye’yi büyütmek, milletimizin refahını yükseltmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

YERLİ AŞIDA SON VİRAJ
Bakan Mustafa Varank, başlayan aşılama programıyla birlikte pandemide bir dönüm noktasına gelindiğini, ithal edilen aşıların yanında yerli aşı çalışmalarında da artık son viraja girildiğinin altını çizerek, “Elde edeceğimiz başarılı neticelerle, toplumumuzun tamamını aşılayıp, bu sıkıntılı süreci Allah’ın izniyle arkamızda bırakacağız. Biliyorsunuz, ekonomi ve hukuk alanında önemli bir reform gündemimiz var. Bakanlıklarımız tam bir uyum ve eş güdüm içinde bu gündeme odaklanmış durumda. Şeffaf ve öngörülebilir bir anlayışla yatırım ortamımızı daha da güçlendireceğiz. Türkiye’nin yönü üretimdir, yatırımdır, istihdamdır. Önümüzdeki dönem Türkiye’ye yatırım yapanların çok daha fazla kazanacağı bir dönem olacak” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Valiliği ziyaret
– Kongreye katılanlar
– Kongre salonu
– Mustafa Varank’ın konuşması
– Genel ve detay görüntüler
Haber: Kadir GÜNEŞ -Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

====================

Kangal köpeği, kuzuya annelik yapıyor 

GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, 3 yaşındaki dişi Kangal köpeği ‘Lassi’, kendi yavrularıyla birlikte annesi ölen kuzuyu da emziriyor.
Kalaycık Mahallesi’nde Mesut Karakuş’a ait koyunlara bekçilik yapan dişi Kangal köpeği ‘Lassi’, 25 gün önce 12 yavru dünyaya getirdi. Lassi, kendi yavrularının yanı sıra annesi ölen kuzuyu da emzirmeye başladı. Kangal köpeğinin, 12 yavrusuyla birlikte kuzuya da annelik yapması, görenleri şaşırtıyor. 20 yıldır besicilik yapan ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını anlatan Mesut Karakuş, “Kangal köpeğinin kendi yavrularıyla birlikte annesi ölen kuzuyu da emzirdiğini görünce çok şaşırdım, Kangal köpeklerinin içgüdüsel olarak diğer köpeklerden farklı olduğunu bu şekilde anlamış olduk. Biz kuzuya takviye olarak süt veriyoruz ama o yine de aç kaldığı zaman köpekten süt emiyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
—————————– 
– Koyunlar yayılırken 
– Kangal köpeği ve kuzu 
– Kangalın kuzuyu emzirmesi (GSM çekimi) 
– Mustafa Karakuş ile röp 
– Kangalın kendi yavrularını emzirmesi 
– Meraklıların ziyareti 
– Genel ve detay görüntüler 
Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA) 

====================

Kar yağışı Akdeniz Bölgesi’nde etkili oluyor

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Akdeniz Bölgesi’nde de etkili oluyor. Antalya’nın yüksek bölgelerindeki bazı ilçelere yılın ilk karı düştü. Antalya- Burdur, Burdur- Denizli, Akseki- Seydişehir Alacabel mevkiindeki kar yağışları sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Soğuk ve kar yağışlı hava Akdeniz Bölgesi’nde etkisini gösterdi. Antalya’nın yüksek kesimlerindeki bazı ilçelere yılın ilk karı yağdı. Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde yılın ilk karı düştü. Antalya kent merkezine 1 saatlik uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölgede kar yağışı başladı. Antalya-Burdur Karayolu, Burdur- Denizli Karayolu, Akseki- Seydişehir Karayolu Alacabel mevkiinde kar yağışları yüzünden ulaşım aksadı, karayollları ekipleri yolları açmak için büyük çaba harcadı. Karayolları ve trafik ekipleri kar lastiği, zincir ve çekme halatı olmadan yola çıkılmamasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Saklıkent kayak merkezinden görüntü
– Burdur- Denizli Karayolundan sıkışan trafik
– Karlı yollardan genel görüntüler
– Alacabel mevkiinden görüntü
– Detay
HABER: Ahmet İSTEK-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

====================

Araçta 2 çocuğu varken uyuşturucu kullandı, polis baygın halde buldu
 
ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde otomobilinin yanında uyuşturucu madde kullanmış olarak baygın vaziyette bulunan M.E.’nininde yapılan aramada 13 paket eroin ele geçirildi. Olay sırasında araçta 2 küçük çocuğu da bulunan M.E., sevk edildiği mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

Geçen perşembe Manavgat’ın Salkımevler Mahallesi kanal yolundaki otomobilin kenarında bir kişinin yattığı, otomobilde de 2 küçük çocuk bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede yerde yatan M.E.’nin uyuşturucu madde kullandığı ve baygın olduğunu tespit etti. M.E., Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürülürken, otomobilde bulunan 2 küçük çocuğu ise M.E.’nin annesi F.K.’ye teslim edildi. Anne F.K., oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu, bu illetten kurtulması için başvurmadığı merci kalmadığını belirterek, acilen tedaviye alınmasını istedi. 

Hastaneden taburcu edilen M.E.’nin evine geçen cuma günü polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 paket eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan M.E., uyuşturucu ticareti yapmadığını, evdeki uyuşturucuları kullanmak için aldığını söyledi. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan M.E. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Savcının sorgusunun ardından, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen M.E., adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Manavgat adliyesinden görüntü
-Şüphelinin adliyeye getirilmesi

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Exit mobile version