Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Tekne faciasında yaşamını yitiren teğmen toprağa verildi 

ÇANAKKALE’nin Gökçeada ilçesinde teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut’un cenazesi, memleketi Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca beldesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut, Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu, Uzman Erbaşlar Şener Altay ile Mehmet Çelik, Off Road Türkiye şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk’e ait fiber tekne ile geçen cuma günü balık tutmak için denize açılırken, tekne alabora oldu. Boğulan Teğmen Musa Bulut’un cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Teğmenin cenazesi buradan alınarak memleketi Bartın’a getirildi. Ulus ilçesi Kumluca Beldesi pazar yerindeki tören öncesinde annesi Saniye Bulut, “Yavrucuğum mekanın cennet olsun. 2 tane evlat verdim ben, ben nasıl dayanayım yavrum. Vatanımız sağolsun, Allah onlardan bin kere razı olsun.ö diyerek feryat etti. Teğmen Musa Bulut’un eşi Betül ve iki çocuğu tabuta sarılarak, gözyaşlarına boğuldu.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Bartın Valisi Sinan Güner, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Tuğgeneral Alper Sır, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fahri Semiz, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Abdülcelil Çakar tarafından kıldırılan cenaze namazının sonrasında askeri manganın omuzlarında cenaze arabasına konulan Teğmen Musa Bulut’un cenazesi, Konuklu köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Teğmen Musa Bulut’un 3 yıl önce ablası Sultan Eriş’in Ankara Kızılcahamam’daki trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Teğmenin bayrağa sarılı cenazesi
-Detay görüntüler
-Anne Semiha Bulut’un feryat etmesi
-Çocuklarının tabutu başında ağlaması
-Cenaze namazı
-Cenazenin taşınması
Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

Reklam Alanı

==========================

40 yıl sonra baba mesleği ‘sepetçiliğe’ döndü

ANTALYA’nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan Durmuş Uygun, 40 yıl sonra baba mesleği olan sepetçiliğe geri döndü. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçede kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutabilmek için proje üreteceklerini kaydetti.

Türkiye’de kentlilik bilinci en yüksek ilçelerden biri olan Konyaaltı, modern köyleriyle de dikkati çekiyor. Modern yapıları, sosyal donatı alanları ile kent kimliği ön plana çıkan Konyaaltı, köy hayatı özlemi çekenler için de doğanın içinde eşsiz güzellikler sunuyor. Konyaaltı Belediyesi, kent sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak projelerin yanında daha önce köy statüsünde yer alan mahallelerde hizmet üretmeye devam ediyor.

BABA MESLEĞİNE DÖNDÜ
Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olarak gösterilen sepetçilik, Konyaaltı’nda can buldu. Doyran Mahallesi’nde market işleten Durmuş Uygun, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yıllar sonra tekrar baba mesleğini eline aldı. Markette boş kaldığı zamanlarda dağlardan topladığı malzemelerle ekmek selesi ve yumurta sepeti ören Uygun, market işlerinin kötü gittiği bu günlerde el işçiliğiyle kendisine ek gelir sağlıyor. Pandemi öncesi işlerinin iyi olduğunu, pandeminin etkisiyle işlerinin azaldığını söyleyen Uygun, bu nedenle dükkandaki boş zamanlarında yeniden baba mesleğini icra etmeye başladığını kaydetti. 40 yıl önce de sepetçilik yaptığını anlatan Uygun, Konyaaltı Belediyesi’nin kendi mesleğinin içinde bulunduğu kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutmaya yönelik girişimlerinin değerli olduğu aktardı.

EL EMEĞİNE VURGU
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kırsala yatırımları önemsediklerini kaydetti. Başkan Esen, kırsal mahallerinin her birinin kendine özgü güzelliği olduğunu belirterek, bu özellikleri ile o bölgeleri ön plana çıkaracaklarını vurguladı. Konyaaltı’nın bazı mahallelerinde kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutan vatandaşlar olduğunu belirten Esen, kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri belediye olarak yaşatmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. İlçede kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutan kişileri bir araya getirerek proje üreteceklerini dile getiren Esen, “Bazı mesleklerin ekonomik açıdan çok gelir getirmese de ayakta kalmasının değerli olduğu kanısındayız. Bu tür meslekler kültürümüzün geleceğe aktarılmasında önemli işlev görüyor. Konyaaltı Belediyesi olarak sanatkarlarımızı imkanlar dahilinde desteklemeye devam edeceğiz. El emeği en yüce emeklerden biridir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Kamışı keserken farklı açılardan görüntü
– Sepet yaparken görüntü
– Durmuş Uygun’un açıklamaları
– Detay
HABER-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

=========================

DARP EDİLEN ÇİĞ KÖFTECİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU 

Çiğ köfteciyi döven kişi: İstediğimi döverim, istediğime söverim (2)

‘HAKARETLER, KÜFÜRLER SAVURARAK DARBETTİ’
Afyonkarahisar’da sipariş ettiği çiğ köftenin acılı olduğu gerekçesiyle G.Ş. tarafından darbedilen iş yeri çalışanı Yılmaz Koç, olayla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere bugün Afyonkarahisar Adliyesi’ne geldi. Çalıştığı çiğ köfte şubesinin Türkiye genelindeki sahibi olan Abdulkadir Demirel, ablası ve babasının eşlik ettiği Yılmaz Koç, burada gazetecilere açıklamada bulundu. Yaşanan olayı anlatan Yılmaz Koç, G.Ş.’nin alkollü olduğunu savunarak, “Bir acısız çiğ köfte istedi. Tabii dedim, yaptım, verdim. Yemeğe başladığında iki tane arkadaşı geldi. Onlara da dürüm istedi. ‘Acılı mı acısız mı yapayım’ dedim. ‘Hayır onlara acılı yap’ dedi. İki dürümü hazırlarken ‘bu da acılı olmuş’ dedi. ‘Abi ben size acısız yaptım. İstersen tekrar yapayım’ dedim. ‘Ya ben bilmeyecek miyim, acılı bu’ dedi. Kalktı, geldi, ‘gel tadına bak’ dedi. ‘Abi acısız dürüm bu. Bak, ben acılı ikram edeyim’ dedim, Sonra ‘ben bunu yemem’ dedi, oturdu. ‘Acısız dürümü ilk kez böyle yiyorum’ dedi. Sonra ‘abi acısız yaptım istersen tekrar yapabilirim’ dedim. ‘Gerek yok’ dedi. Sonra sinirlendi, birden elindeki çiğ köfte dürümünü bana fırlattı. Hakaretler, küfürler savurarak tezgahın arkasına geçip darbetti” dedi.

‘KENDİMİ SAVUNDUM SADECE’
G.Ş.’nin alkollü olduğunu anladığı ve olayın meydana geldiği yerin çalıştığı iş yeri olması dolayısıyla karşılık vermek istemediğini vurgulayan Yılmaz Koç, “O yüzden kendimi savundum sadece, sonra sakinleştirmek için çabaladım ama sakinleşmedi. Arkasından gelen müşteriyi görünce zaten dükkandan çıktı, para fırlatarak. İşten ayrılmadım aslında. Hem kendimi dinlenmek için hem de ailemin içi rahatsın diye bir süre izin aldım. Patronum da yardımcı oldu, tabii dedi kendini dinle, izin al. Bir süre sonra tekrar döneceğim işime. İşten çıkma gibi bir olayım yok” diye konuştu.

‘ADALET YERİNİ BULSUN’
G.Ş.’nin, kendisine küfredildiği iddialarının sorulması üzerine Yılmaz Koç, şu açıklamayı yaptı:
“Bizim kameramız sesli ve görüntülü. seslerin hepsi mevcut orada. Emniyete de verildi, haberlere de çıktı. Benim hiçbir şekilde ona küfür ya da hakaret söylemim olmadı. Adli yollardan adalet yerini bulsun, cezasını çeksin. Tabii ki şikayetçi oldum. Savcılığa da ifade vermek için geldim. Adli yolları takip ediyorum.”

‘HER TÜRLÜ DE HUKUKİ ÇERÇEVEDE KONUNUN ARKASINDAYIZ, TAKİPÇİSİYİZ’
Abdulkadir Demirel ise Yılmaz Koç’un sonuna kadar yanında ve arkasında olduklarını belirterek, “Sosyal medyada çok üzerimize geliyorlar, işten çıkarıldığı ile alakalı. Burada ailesi de var. Biz bir süre psikolojik olarak düzelsin diye kendisine izin verdik. Herhangi bir şekilde işten çıkarılması söz konusu değildir. Her türlü de hukuki çerçevede konunun arkasındayız, takipçisiyiz bundan sonraki süreçte” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Yılmaz Koç’un açıklaması
– Abdulkadir Demirel’in açıklaması
HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

======================

Pusetten düşen Eymen bebek, hayatını kaybetti
 
GAZİANTEP’te, pusetten düşerek ağır yaralanan 6 aylık Eymen Ekici, bir haftalık yoğun bakım mücadelesini kaybetti.

Olay, geçen hafta pazartesi günü Onatkutlar Mahallesi’nde meydana geldi. Aynur Ekici, oğulları Eren Tunahan (8) ve 6 aylık Eymen bebeği evde bırakarak ekmek almak için markete gitti. Bu sırada Eymen bebek, pusette hareket edince düştü. Başına aldığı darbe ile yaralanan Eymen bebek, eve gelen annesinin çağırdığı ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Acil serviste yapılan müdahale sonrası yoğun bakım ünitesine alınan Eymen bebek, bu sabah doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Ölümü ile ailesini yasa boğan Eymen bebeğin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi sonrası defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Cenaze aracının gelişi 
– Cenazenin aileye teslim edilişi
– Defin edilmek üzere aracın çıkışı
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!