Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Mersin’de 5 katlı apartmanda korkutan yangın: 8 kişi kurtarıldı

MERSİN’in Akdeniz ilçesinde 5 katlı apartmanda çıkan yangında bir bebek, 2 çocuk olmak üzere 8 kişi kurtarıldı. Kontrol altına alınan yangında itfaiye ekiplerinin binada soğutma çalışmaları sürüyor.

İlçedeki 5 katlı bir binada henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangında mahsur kalan yaşlı bir kadın, itfaiye ekiplerinin merdivenle balkona ulaşmasıyla kurtarıldı. Kadınla birlikte bir bebek, 2’si çocuk olmak üzere 8 kişi ekipler tarafından binadan çıkartılarak kurtarıldı. Alevlerin sardığı apartmanda ekiplerin yaptığı müdahaleyle yangın büyük ölçüde söndürüldü. Ekipler, binada soğutma çalışmalarına başladı. 

Görüntü Dökümü
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi
-İtfaiye erinin çocuğu sırtında ambulansa götürmesi
-5’inci katta mahsur kalan ailenin vinçle indirilmesi
-Çocuğun annesine sarılması
-Genel ve detaylar
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

====================

Zonguldak Valisi Tutulmaz: Mutasyonlu virüs 50’nin üzerinde ve her geçen gün artıyor

Reklam Alanı

ZONGULDAK Valisi Mustafa Tutulmaz, vaka sayılarındaki artışın önüne geçilememesi durumunda kırmızı kategoriye çıkacaklarını belirterek, “Böyle devam ederse kırmızıya yaklaşıyoruz Mutasyonlu virüs sayısı 50’inin üzerinde. Her geçen gün artıyor ve daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Risk haritasında yüksek riskli iller arasında yer alan Zonguldak’ta, ‘Yeni dinamik denetim süreci’ kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz denetim gerçekleştirdi. Gazipaşa Caddesi’nde gerçekleştirilen uygulamada, kafe, restoran, çay ocakları gibi iş yerleri denetlendi. Bir restorana giren Vali Tutulmaz, müşteriye HES kodu sorulmadığını tespit etti. Restoran sahibine uyarıda bulunan Vali Tutulmaz, “Denetimin ilk günü bugün. Bunun cezası çok ağır. HES kodunu gelen müşteriye soralım.” dedi. Vali Tutulmaz, iş yerleri çalışanlarına ve vatandaşlara kurallara uymaya özen gösterilmesini tavsiyelerinde bulundu. Denetimin ardından açıklamada bulunan Vali Tutulmaz, artık yeni bir döneme geçildiğini söyledi. Yeni dönemde kontrollü sürecin ön planda tutularak yönetimleri daha dinamik hale getireceklerini ifade eden Vali Tutulmaz, “Burada denetim kolluk kuvvetlerinin denetiminden ziyade belediyelerin, meslek odalarının ve STK’ların özellikle işyerlerinin aktif katılımıyla bu denetimleri sağlayacağız. Bu denetimler tüm vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilecek. Bu salgından hepimiz mağdur oluyoruz. Sayılar arttıkça ilde yaşayan herkes mağdur oluyor.” dedi.

‘BÖYLE GİDERSE KIRMIZI KATAGORİYE GİRECEĞİZ’
Vali Tutulmaz, Zonguldak’ın şu anda turuncu kategoride olan iller arasında olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
“Hedefimiz mavi olan iller arasında olmaktır. Bunun bir bedeli var ve son derece dikkatli ve kararlı şekilde hareket ederek olacak bir durum. Bunu elde edemiyorsak sarıda olmaya çalışalım. Bunu da elde edemiyorsak en kötü ihtimalle bulunduğumuz yeri koruyalım. Bunun bir üstü kırmızı işaretli olan illerdir. Buradaki konum ise bir hafta önce yaşanan sıçramalar burada devam ediyor. Yükselme eğilimi var. 30’lu rakamlara inmiştik. Yeniden şu anda 60’lı rakamlardayız. Böyle devam ederse kırmızıya yaklaşıyoruz. Halkımızı buradan uyarıyoruz. Bu rakamlar 15 daha yükselirse kırmızıdayız. Onun için çok dikkatli olmamız lazım. En yüksek riskli konumdan uzaklaşmamız lazım. Buda ancak dikkatle ve son derece hassas davranmakla olacaktır. Bir kişinin hatası bu yeni mutasyonlu virüs ile beraber çok hızlı şekilde çok kişiye olumsuz şekilde yansıyabilir. Zonguldak halkı olarak sürekli hassasiyet içinde olmamız gerekiyor. Mutasyonlu virüs vaka sayısı 50’nin üzerine çıktı. Her geçen gün artıyor. Daha dikkatli olmamız gerekiyor.”

Görüntü Dökümü
-Denetimden detaylar
– Vali Mustafa Tutulmaz ile röp.
-Kent merkezinden detaylar
-Drone  görüntüsü
Haber-Kamera: Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

====================

Uygulama yapan polislere yemek getirdi

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde polis ekipleri uygulama noktasında koronavirüs denetiminde bulunurken, Ömer Yılmaz yemek getirdi. Ömer Yılmaz, “İhtiyaçları olduğunda getirmeye mecburuz biz, evlatlarımız onlar bizim” dedi.

Yüksek riskli şehirler arasında bulunan Sakarya’da polis ekipleri şehrin giriş-çıkış noktalarında uygulama yaptı. Araçları tek tek durduran polis ekipleri vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı. Çok sayıda sürücü ve yolcunun maske takmadığı görülürken, vatandaşlara uyarıda bulunan polisler maske de dağıttı.

POLİSLERE YEMEK GETİRDİ
Serdivan 32 Evler Mahallesi’nde bulunan uygulama noktasına yakın bir yerde oturan Ömer Yılmaz, polislere evinde yapılan yemekleri tencere ile getirdi. Gazetecilerin kendisini görüntülemesini istemeyen Ömer Yılmaz, “İhtiyaçları olduğunda getirmeye mecburuz biz, evlatlarımız onlar bizim” dedi. Polisler, Ömer Yılmaz’a teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Uygulama noktasından detay
Polislerin vatandaşları uyarması
Vatandaşlara maske verilmesi
Ömer Yılmaz’ın yemek getirmesi
Ömer Yılmaz konuşması
Detay
HABER: Ramiz Kaan OKTAR/KAMERA: Onur GÜDEN/SERDİVAN (Sakarya),(DHA)

====================

Kanser hastaları, kemik iliği nakliyle hayata tutunuyor

ADANA  Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Erişkin Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi’nde kemik iliği ve benzeri kanser hastalığına sahip olan kişilerin, yapılan kemik iliği nakilleri sonrası ölüm oranları sıfıra düştü.

Çağın en çok can alan hastalıklarından biri olan kanser, onlarca türüyle insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Bununla birlikte özellikle kemik iliği, kan kanseri gibi türlerde ilik nakli önemli bir tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. Bu kapsamda Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Mart 2020’de kurulan Erişkin Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi’nde bugüne kadar kemik iliği nakli gerçekleşen 14 hasta sağlığına kavuştu. Naklin, kanser hastalarının önemli bir umudu olduğunu kaydeden Erişkin Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Didar Yanardağ Açık, şu ana kadar çalışmalarının başarıyla devam ettiğini belirtti.
BAŞARI ORANI YÜZDE YÜZ
Merkezin Mart ayında ruhsat almasına karşın pandemi nedeniyle Eylül 2020’den itibaren hasta kabul etmeye başladığını ifade eden Dr. Didar Yanardağ Açık, nakil işlemlerinde ölüm oranlarının sıfır olduğunu dile getirdi. Daha çok yetişkinlerde kemik iliği kanseri hastalarına nakil yaptıklarını söyleyen Açık, “Bölgenin buna ihtiyacı vardı. Eylül ayından itibaren 14 nakil işlemi gerçekleştirdik. Bunların da sonuçları gayet iyi oldu. Bu da bizi çok mutlu etti” diye konuştu.
Lenfoma kanseri Can Şenyürek ise kök hücre nakli için ilk olarak merkezde tedavi altına alındığını belirterek  “Aşırı zayıflama şikayetim vardım. Birden 8 kilo verdim. Tedavi ile düzeldim, vücudum yerine geldikten sonra kök hücre uyguladılar. 21 gündür buradayım. Memnunum. Çok iyi bakıyorlar. Kök hücre nakli için buraya geldim” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
– Dr. Didar Yanardağ Açık ile röp
– Hasta ile röp
– Hastaneden detyalar
Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

==========================

Eski eşiyle konuşmak istedi, eski eşinin arkadaşı tarafından vuruldu 

Görüntü Dökümü
————————
-Ambulans içindeki yaralıdan görüntü
-Ambulanstan detay
-Polis aracından detay
-Apartmandan detay
-Genel ve detaylar
Haber–Kamera: Yusuf KANTARLI/ ADANA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!