DHA YURT BÜLTENİ- 10 

dha-yurt-bulteni-10-GnhtWNCe.jpg

 

‘Delikanlı’ Fırat ile 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
 
İZMİT’te kendisi gibi işitme engelli olan Engin E,’yi darbedip görüntülerini sosyal medyada paylaşması üzerine gözaltına alınan ‘Delikanlı’ lakaplı Fırat K. ve olayla bağlantısı olduğu tespit edilen E.M. ve M.A. adliyeye sevk edildi.

Olay 22 Mart günü İzmit’te bir bağ evinde meydana geldi. Fırat K. iş verme vaadiyle Aydın’da yaşayan kendisi gibi işitme engelli olan Engin E.’yi İzmit’e çağırdı. Fırat K., Engin E.’yi işportada bir gün çalıştırdıktan sonra parasını aldı ve bir bağ evinde darp edip, ardından görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Engin E. olayın ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Görüntülerin tepki toplaması üzerine Fırat K. ile olay anında beraber oldukları ileri sürülen E.M. ile M.A. dün gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Fırat K.’nın işitme engelli tercüman aracılığıyla ifadesi alındı. Fırat K. ve yanında bulunan 2 kişi, “Kasten adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde yaymaö suçlamasıyla Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

========================

Öykü Arin, ‘Çukur’un setinde
 
LÖSEMİ tedavisi gören babasının verdiği yarı uyumlu nakille hayata tutunan Öykü Arin Yazıcı (6), ‘Öykü Arin’e umut ol’ kampanyasına destek veren ‘Çukur’ dizisinin setini ziyaret etti. Sette keyifli haliyle dikkat çeken Öykü Arin, oyuncu Aras Bulut İynemli ve Rıza Kocaoğlu ile sohbet etti, onlara şarkı söyledi. Öykü Arin, Çukur ekibine kök hücre destekleri için teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

İzmir’de yaklaşık 2 yıl önce Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı, tedavisi için Antalya’ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından ‘Öykü Arin’e umut ol’ kampanyası başlatıldı. Yurt içi ve dışında binlerce kişi, Öykü’ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. 11 Nisan 2019’da hastanede tedaviye alınan Öykü Arin’e, annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca aynı yıl 26 Haziran’da babası Çağdaş Yazıcı’dan yapılan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu. Tedavisi boyunca steril odada kalan Öykü Arin, çeşitli eğlenceler bularak vaktini geçirdi. Taburcu olmasının ardından uzun süre evde kalarak enfeksiyon kapmamaya özen gösteren Öykü Arin, Covid-19 nedeniyle steril ortamlarda kalmaya çalışıyor. Geçen ağustos ayında İzmir’deki evine dönen Öykü Arin’in kontrolleri devam ediyor.

‘ÇUKUR’ SETİNİ ZİYARET ETTİ
Tedavisinin başlarında ‘Öykü Arin’e umut ol’ kampanyaları düzenlenerek, binlerce kişi Öykü Arin’e umut olmak için kök hücre bağışında bulundu. Öykü Arin için başlatılan kök hücre bağışına birçok dizi ve filmden destek geldi. ‘Çukur adlı dizide de kök hücre bağışını destekleyici duvar yazıları ve sahneler yer aldı. Geçen günlerde İstanbul’a giden Öykü Arin, yeni yaşını sevdikleriyle birlikte kutladı. Şu sıralarda İstanbul’da bulunan Öykü Arin, kendisine destek olan Çukur dizisinin çekildiği seti ziyaret etti. Set ortamında keyifli dakikalar geçiren Öykü Arin, ‘Yamaç’ karakterini canlandıran Aras Bulut İynemli ve ‘Aliço’ karakterini canlandıran Rıza Kocaoğlu’yla sohbet ederek, onlara şarkı söyledi.

‘KÖK HÜCRE BAĞIŞI HAYAT KURTARIR’
Çukur dizisinin resmi sosyal medya hesaplarında Öykü Arin’in Aras Bulut İynemli ve Rıza Kocaoğlu’yla birlikte olduğu video paylaşıldı. ‘Çukur’da umut var, Sevgili Öykü Arin ve ailesi Çukur setindeydi. Kök hücre bağışı hayat kurtarır! Donör olun’ paylaşımı 970 binden fazla görüntüleme aldı.
Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı ise “Çukur ekibi 2019 yılında Öykü Arin’e ve tüm öyküler için yürüttüğümüz kök hücre kampanyasını dizinin gündemine taşımıştı ve #Çukurdaumutvar çalışması ile çok sayıda kişinin donör olmasını sağlamıştı. Biz de Öykü Arin’le ziyaret edip şarkılarla teşekkür ettik. Çok teşekkürler. İyi ki varsınız. Donör olun! Çünkü kök hücre bağışı hayat kurtarır” paylaşımını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Öykü Arin’in Aras Bulut İynemli ve Rıza Kocaoğlu’yla birlikte
– Öykü Arin’in şarkı söylemesi
HABER-KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- 

========================

Sakarya’da, eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı yakalandı
 
SAKARYA’da terör örgütü DEAŞ’ın ‘Yalnız Kurt’ eylemcisi olarak aranan Irak uyruklu M.S.J. yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında başta Antalya olmak üzere birçok farklı şehirde aranan DEAŞ’ın ‘Yalnız Kurt’ eylemcisinin Sakarya’da olduğu tespit edildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir merkezinde gerçekleştirilen operasyonda Irak uyruklu M.S.J. yakalanırken, yapılan aramada kamuflaj ve kama bulundu. M.S.J.’nin sorgusunda, 2 Kasım 2020’de Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen saldırıdan ilham aldığı ve Türkiye’de benzer bir eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı. İlk ifadesinde, annesinin Şiiler tarafından öldürüldüğünü ve bu yüzden Şiilere ve ABD’ye düşman olduğunu belirten örgüt üyesinin daha önceden DEAŞ ile irtibat kurmadığı, kaydının bulunmadığı ve herhangi bir eylemde bulunmadığı ve eylem yapmak için hazır beklediği belirtildi.

ÖRGÜT İÇİN ZEKAT TOPLUYORDU
Bir başka operasyonda ise 2015 yılında Irak’ta terör örgütü DEAŞ adına finans kaynağı yaratan ve ‘Zekat Divanı’ ismi verilen yapılanmanın üst düzey yöneticilerinden olan Irak uyruklu Y.G.A.A. gözaltına alındı. İlk sorgusunda DEAŞ bağlantısını itiraf eden ve sosyal medyada çok sayıda örgüt adına propaganda yaptığı tespit edilen kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Emniyet tarafından verilen görüntü
Zekat toplayan kişinin görüntüleri
Emniyetin operasyon görüntüleri
Emniyet Müdürlüğü detay görüntüsü
Eylemcinin kama ve kamuflajının fotoğrafı
HABER-KAMERA:Ramiz Kaan OKTAR-Onur GÜDEN/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA)
========================

Yasak bölgede balık avlayan 2 balıkçı, polislere yakalandı

SAMSUN’da yasak bölgede serpme ile balık avlayan 2 balıkçı, denizde devriye gezen polis ekiplerince yakalandı. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Bürosu ve Deniz Polisi, denizde yasaklı bölgede av yapan balıkçılara yönelik çalışma başlattı. Tekkeköy açıklarında devriye gezen polisler, bir teknede misinalı serpme ile kefal avı yapıldığını tespit etti. Balık avına yasak bölgede yakalanan A.T. ve Ü.T., kıyıya alındı ve 100 kilograma yakın kefal balığına el konuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
– Teknenin kıyıya çekilmesi
– Balıklara el konulması
– Balıkçılara cezai işlem yapılması
– Detaylar
Haber-Kamera: Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

========================

Cami musluklarını çalan hırsız yakalandı

Burdur Merkez Şirinevler Camii’nin şadırvan ve tuvaletlerindeki muslukları çalan hırsız yakalandı.

Burdur Merkez Şirinevler Camii’nde bulunan şadırvan ile kadın ve erkek tuvaletlerindeki musluklar 15 gün arayla iki kez çalındı. Caminin güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık olayı üzerine çalışma başlatan Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, şüpheli Ö.C.’ı yakaladı. Ö.C., muslukları hurdacıya sattığını söyledi.
Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ö.C., savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 
İMAM, MESAJLI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Şadırvan ve tuvaletlerdeki muslukları çalınan Şirinevler Camii’nin imamı Mustafa Yavuz, hırsızlara astığı yazıyla mesaj göndermişti. Şadırvan ve tuvalete, “Allah sana akıl, fikir, hidayet nasip etsin kardeşim. Bir daha ihtiyacın olursa Allah için muslukları yerinden sökme. Cami görevlisinden ihtiyacını iste, temin edilsin” mesajı asan imam Yavuz, “İhtiyacı varsa gelsin ben parasını vereyim” demişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Emniyet Müdürlüğü dış görünüş
– Şüphelinin getirilişi
– Cami Güvenlik Kamerası görüntüleri
– Sökülen musluklardan detay
HABER-KAMERA:Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) – 

========================

50 metrelik uçuruma yuvarlanan aracın sürücüsü nefes kesen operasyonla kurtarıldı

DÜZCE’nin Yığılca ilçesinde kontrolden çıkan otomobil 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yaralı sürücü UMKE ve jandarma ekiplerinin nefes kesen çalışmasıyla kurtarıldı.

Kaza öğlen saatlerinde Yığılca’ya bağlı Geriş köyünde meydana geldi. Düzce istikametine seyir halinde olan Nuri Yeşilyurt idaresindeki 81 BZ 777 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Araçtan kendi imkanlarıyla çıkan yaralı sürücü, durumu güvenlik güçlerine bildirerek uçurumda mahsur kaldığını söyledi. Olay yerine gelen UMKE ve jandarma ekipleri, yaralı sürücüyü almak için taşıma tahtası ile uçurumdan aşağıya indi. Tahtaya yatırılan yaralı sürücü Yeşilyurt, gerekli kontrollerin yapılmasının ardından iple bağlanarak uçurumdan yukarıya çekildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Nuri Yeşilyurt, ambulansla Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Yaralı sürücünün uçurumdan çıkarılırken görüntüsü (Vatandaş kamerası) 
Dosya adı dzcuçurumayuvarlananotomobil
HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

Exit mobile version