Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN SOYLU’DAN BİLDİRİ TEPKİSİ: KELİMENİN TAM ANLAMIYLA EDEPSİZLER (2) 
 
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Batman’da katıldığı güvenlik toplantısında 104 amiralin bildirisine sert eleştiride bulundu. Bakan Soylu, “Maalesef zihinsel kodları gelişmeyenleri çok gördük. Bağımlı yaşamaya alışkın olanlar, öğretilmiş çaresizlikleriyle eski alışkanlıklarını çözüm görüyorlar. Bunlar zavallıdırlar, istismarcıdırlar, hukuk tanımazlar, milleti bilmezler ve kelimenin tam anlamıyla edepsizdirler” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Batman’a geldi. Bakan Soylu, temasları kapsamında Vali Hulusi Şahin’i ziyaret ederek, valilik binasında yapılan ‘Güvenlik Toplantısı’na başkanlık etti.

Bakan Soylu, toplantı öncesinde gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 103 amiralin yayımladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, “Gerekli açıklamaları yaptık. Yapmaya da devam ederiz ama bazen üstlenen sıfatlar, sorumluluk sahibi olmaya yetmiyor. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü noktasında tüm ilgi alanlarımızı etken alanlara döndürüyoruz. Tam bu dönemin içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atılan adımlar, elde edilen başarılar, aslen düşmanlarımızı, vesayetçilerimizi çaresiz bırakıyor. Hatta fitneye itiyor, hatta çatlatıyor. Ve Türkiye’ye karşı yapabileceklerinde de etkisiz hale getiriyor. Maalesef zihinsel kodları gelişmeyenleri çok gördük. Bağımlı yaşamaya alışkın olanlar, öğretilmiş çaresizlikleriyle eski alışkanlıklarını çözüm görüyorlar. Bunlar zavallıdırlar, istismarcıdırlar, hukuk tanımazlar, milleti bilmezler ve kelimenin tam anlamıyla edepsizdirler. Bunlar son kalıntılardır. Kalıntılar doğal olarak seleksiyona uğrarlar, tarihe karışır giderler ya da temizlenirler. Büyüyen ve güçlü Türkiye, aynı zamanda tam bağımsızlık bizim sevdamızdır. Bütün mücadelemizi bunun için gerçekleştiriyoruz. Söyleyeceğimiz cümle şudur, sabrımızı zorlamasınlar. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, devletimize, milletimize, tarihimize, medeniyetimize bağlıyız ve sadığız. Ve biz buradayız. Ülkemizin yapacak çok işi vardır. Bunları hep birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu tür çapaklar çıkacak mı? Maalesef geçmiş hastalıkların sirayet ettiği bazı sonuçları üzülerek görüyoruz ki olur. Görevimiz çapakları temizlemektir” dedi.

Görüntü Dökümü
———
Valilik binası
Soylu’nun gelişi
Soylu ve beraberindekilerin karşılanması
Valilik şeref defteri imzalanması
Toplantı salonu
Süleyman Soylu’nun açıklaması
Genel ve detay
Burak EMEK- Reşat YİĞİZ/ BATMAN (DHA)- 

===========================

2) OĞLUNU SU KUYUSUNA GÖMEN BABA, OĞLUNUN ÜVEY ANNESİNE TECAVÜZ ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Reklam Alanı

ZONGULDAK’ın Karadere köyünde 20 Aralık’tan bu yana kayıp olan Aydın Zengin’i (32) öldürdükten sonra gömdüğü ortaya çıkan baba Sait Zengin (55) ifadesinde, su kuyusu içinde çıkan tartışmada oğlunun tüfeği doğrulttuğunu, boğuşma sırasında tüfeğin ateş alması sonucu olayın meydana geldiğini söyledi. Sait Zengin oğlunun üvey annesi eşi Ü.Z.’ye tecavüz ettiğini ileri sürerken, cinayetle ilgili Ü.Z., Sait Zengin’in diğer oğlu A.Z. ve bir arkadaşı gözaltına alındı. 

Jandarma ekipleri, Zonguldak’a bağlı Karadere köyünde yaşayan Aydın Zengin’in 20 Aralık’tan bu yana kayıp olduğunu ve ailesinin herhangi bir ihbar ve başvuruda bulunmadığını tespit etti. Sait Zengin’in oğlunun Manisa’nın Soma ilçesine bulunan maden ocaklarına çalışmaya gittiğini söylemesine rağmen Aydın Zengin’e ulaşılamadı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Aydın Zengin’in öldürülmüş olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine baba Sait Zengin’in ifadesine başvuruldu. İfadesinde oğlunu öldürdüğünü söyleyen Sait Zengin, cesedini de ormanlık alanda birlikte açtıkları su kuyusuna gömdüğünü anlattı. Cumhuriyet Savcısı gözetiminde Sait Zengin ile birlikte ormanlık alana giden jandarma ekipleri bölgede arama çalışması yaptı. İş makinesiyle kazılan su kuyusundan Aydın Zengin’in cesedine ulaşıldı. Aydın Zengin’in cesedi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sait Zengin ise işlemler için jandarma karakoluna götürüldü. 

‘EŞİME TECAVÜZ ETTİ, AÇTIĞIMIZ SU KUYUSUNA GÖMDÜM’ 
Sait Zengin’in cinayeti tek başına işlememiş olabileceğini düşünen savcılık, cinayet ile ilgili üvey anne Ü.Z., Sait Zengin’in bir arkadaşı ile Çanakkale’de yaşayan diğer oğlu A.Z.’yi gözaltına aldı. 4 kişinin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken Sait Zengin’in ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini söylediği öğrenildi. İfadesinde oğlunun sürekli suç işleyen ve sorunlar çıkaran bir kişi olduğunu anlatan Sait Zengin, eşi Ü.Z.’ye tecavüz ettiğini iddia etti. Olay günü ise ormanlık alana su kuyusu açmak için gittiklerini anlatan Sait Zengin, kuyu içindeyken çalışmayla ilgili aralarında tartışma çıktığını ve oğlunun tüfeği kendisine doğrulttuğunu, çıkan boğuşmada tüfeğin ateş almasıyla oğlunun vurularak öldüğünü ileri sürdü. Sait Zengin, korktuğu için oğlu hakkında kayıp ihbarında da bulunmadığını ve cesedini açtıkları su kuyusuna gömdüğünü belirtti. 

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ 

04.04.2021 – Haber Kodu : 210404007

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)- 

=========================

3) İSTANBUL’DAKİ EVİNDE ÖLÜ BULUNAN ŞÜKRİYE, HATAY’DA TOPRAĞA VERİLDİ
 
İSTANBUL Küçükçekmece’de yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan Şükriye Bulgurcu’nun (28) cenazesi, memleketi Hatay’da toprağa verildi.

Üniversite okumak ve oyunculuk eğitimi almak için 2103 yılında memleketi Hatay’dan İstanbul’a giderek, başladığı Kadir Has Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun olan Şükriye Bulgurcu, geçen cuma günü Küçükçekmece’deki evinde arkadaşları tarafından ölü bulundu. Bulgurcu’nun cenazesi, otopsinin ardından memleketi Hatay’daki Mezarlık Kompleksi’ne getirildi. Bulgurcu, burada kılınan cenaze namazının ardından Antakya Asri Mezarlığı’nda son yolcuğuna uğurlandı. Oyunculuk hayali olan kızına bakmak için yıllarca hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Şükriye Bulgurcu’nun annesi Nadire Bulgurcu ve yakınları, defin sırasında güçlükle ayakta durabildi.

Görüntü Dökümü:
—————————
– Şükriye Bulgurcu’nun diploma alması
– Şükriye Bulgurcu’nun cep telefonuyla kendisini ve arkadaşını selfie video çekmesi
Haber: İzzet NAZLI – Kamera: HATAY,(DHA)

=========================

4) SINAVA GİRERKEN KİMLİĞİNİ UNUTAN ÖĞRENCİYE POLİS YARDIMI
 
ADIYAMAN’da, kimliğini unutan ve Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci sınavına girecek olan Rıdvan Taş, polisler tarafından sınava yetiştirildi.

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’ne, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci sınavına girmek için gelen Rıdvan Taş, kimliğinin yanında olmadığını fark edince 155 polis hattını arayarak yardım istedi. Okula gelen polis ekipleri Taş’ı, araçlarına alarak Nufus Müdürlüğü’ne götürdü. Burada kimlik belgesi alınan Taş, yine polis ekipleri tarafından okula getirilerek sınava girmesi sağlandı. Sınava yetiştirilen Taş, polis ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Okul önü ve polis ekipleri
– Taş’ın polis aracına binmesi
– Taş ile röp.
– Sınavı bekleyen öğrenciler
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

=========================

5) KISITLAMADA PALANDÖKEN’DE ADRENALİN
 
ERZURUM Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen ‘Freestyle Snowboard Şampiyonası’na katılan snowboard ve kayakçılar rampalardan atladı. Yarışmada bazı sporcular dengelerini koruyamayınca metrelerce sürüklenerek yürekleri ağıza getirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı Palandöken’de kısıtlamada kayak yapanlar zevkli ve heyecanlı dakikalar yaşadı.

Ejder 3200 ve Türkiye Kayak Vakfı tarafından deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi’nin 2 bin 800 metresinde serbest stil snowboard olarak bilinen ‘Freestyle Snowboard Şampiyonası’ düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 15’i kadın 50 sporcu rampalardan atlayış yaptı. Adrenalin dolu anların yaşandığı şampiyonada sporcular zaman zaman zorlandı. Atladıktan sonra pistte dengesini sağlayamayan sporcular metrelerce sürüklenirken, yarışı tamamlayanlar başarılarını kutladı. 

‘TÜRK KAYAK VAKFIYLA BİRLİKTE ORGANİZE EDİYORUZ’
Şampiyona hakkında bilgi veren Ejder 3200’ün Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, “Bugün Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek özel bir yarışmayı Türk Kayak Vakfı’yla birlikte organize ediyoruz. 3200 Ejder Türk Kayak Vakfı Freestyl Snowboard Şampiyonası. Hali hazırda burada 50 civarında bu spora gönül vermiş sporcular bulunmakta. Türkiye’nin en büyük snow parkı burası. Netice itibariyle sezon boyunca yüzlerce kayak misafiri bu parktan istifade etme imkanı bulmuş. Bugün de sezonu 50 bay bayan sporcuyla beraber taçlandırıyoruz” diye konuştu.

’17 NİSAN’DA YAZ SEZONU AÇILACAK’
 Nisan ayında olunmasına rağmen Palandöken’deki pistlerde 150 santimetre kalınlığında kar bulunduğunu ve bütün pistlerin açık olduğunu kaydeden Bağrıyanık, “Kış kayak sezonu nisan 15’e kadar devam edecek. 17 Nisan itibariyle 2021 yaz kayak sezonu olarak isimlendirdiğimiz sezonu açıyoruz. Yaz sezonunun 19 Mayıs’a kadar devam etmesini planlıyoruz. Yerli yabancı kayak milli takımlarını ağırlamaya devam edeceğiz. İlklerin ve enlerin kayak merkezi olan Palandökende ilk kez gerçekleştirilecek bir faaliyet bir organizasyon olacak” dedi

‘GÜZEL BİR FAALİYET GERÇEKLEŞTİRDİK’
Türk Kayak Vakfı Başkanı Atakan Alaftargil, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:
“3-4 Nisan’da Erzurum Palandöken pistlerinde muhteşem kar eşliğinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Serbest stil snowboard şampiyonasını ilk kez gerçekleştireceğiz. ‘Böyle bir altyapıyı neden daha geniş kitlelere yaymayalım’ diye düşündük yıl içinde snow parkımızı güzel bir hale getirdik. Snow parkımızdan güzel geri dönüşler aldık. Sonuçta güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl hem snowboard hem alp olarak gerçekleştirip büyük kitlelere yaymak istiyoruz güzel bir ödülle arkadaşları uğurlayacağız. Herkesi Palandöken’e kayağa davet ediyorum. Yıl içinde birçok katılımcı gelmişti dün yeni gelenler oldu. Herkes büyük hayranlıkla pistlerimizi, kar kalitemizi ve alt yapıdan övgüyle bahsetti. Ülkemizde söyle bir altyapısı güzel pisti olan yeri maalesef bugüne kadar tanıtamamışız. Bu büyük bir tanıtım olacak. Türkiye’deki en güzel boardcı ve kayakçılar dün akşam inanılmaz övgüler ve heyecanla karşılandılar.”
Yarışmaya katılan sporculardan Ses Öner ise, havanın çok güzel olduğunu, yarışmanın heyecanlı ve zevkli geçtiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Selim Bağrıyanık ile röp
-Atakan Alaftargil ile röp
-Kayak ve snowboardla atlama
-Pistte düşenler
-Bir sporcu ile röp
-İzleyiciler
Haber-Kamera: Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA) 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!