Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) POLİS, 2 KARDEŞİ ARACIYLA SÜRÜKLEYEN ŞÜPHELİYİ CEP TELEFONU SATIŞ İLANIYLA YAKALAMIŞ

ADANA’da polis ekiplerinin, pazarlık sırasında cep telefonunu alıp kaçarken aracına tutunan Ali İrge (19) ile ablası Tuğba Akdağ’ı (23), metrelerce sürükleyip yaralanmalarına neden olan Ali Can Ç.’yi (26), e-ticaret sitesi üzerinden cep telefonu satış ilanı vererek yakaladığı ortaya çıktı. İlan üzerine iletişime geçen Ali Can Ç.’nin, belirlenen noktaya gelmesiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Olay, 6 Nisan günü saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi’nde meydana geldi. Ali İrge, cep telefonunu satmak için bir e-ticaret sitesine ilan verdi. Ali İrge, kendisiyle yine internet üzerinden irtibata geçen Ali Can Ç. ile bin 900 TL’ye anlaşıp, buluştu. Bu sırada tarafların yanına Ali İrge’nin kardeşi Tuğba Akdağ da geldi. Plakasız hafif ticari araçla gelen Ali Can Ç., bakmak için Ali İrge’den cep telefonunu aldı. Ali Can Ç., aracın kapılarını kilitleyip kaçmak istedi. Araca tutunan Tuğba Akdağ ile kardeşi Ali İrge, çevredekilerin gözü önünde metrelerce sürüklendi. Bu sırada olay yerinde olan Akdağ’ın 3 yaşındaki kızı Miray ise aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Kardeşlerin yaşadığı dehşet anları, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

POLİS, ŞÜPHELİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kolundan ve başından yaralanan Tuğba Akdağ, yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye götürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alıp, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

‘HEM MALIMA HEM CANIMA KASTETTİ’
Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Tuğba Akdağ, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Markete gittiği sırada kardeşinin caddede beklediğini gördüğünü belirten Akdağ, “Ne yaptığını sorunca, cep telefonunu satacağını söyledi. O sırada bir araç geldi ve plakası olmadığını görünce şüphelendim. Kardeşimi uyarmaya gidiyordum ancak adamın cep telefonunu alıp kaçması bir oldu. Bizi de aracıyla birlikte sürükledi. Bu bir canilik. Benim malımda gözü var da bizi niye beraberinde götürüyor? Hem malıma hem de canıma kastetti. Şikayetçiyim” diye konuştu.

POLİS ŞÜPHELİYİ BENZER YÖNTEMLE YAKALADI
Şüphelinin peşine düşen polis, aynı e-ticaret sitesi üzerinden birden çok hesap açarak cep telefonu satışı için ilan verdi. Olaydan bir gün sonra bir kişi, bu ilanlardan biri için iletişime geçip, pazarlık yapmadan söz konusu cep telefonunu satın almak istediğini belirtti. Bunun üzerine polis, şüpheli olduğunu değerlendirdiği kişiyle buluşmak için randevulaştı. Şüpheli Ali Can Ç., dün sabah saatlerinde buluşma adresi olarak belirlenen merkez Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kozan Caddesi’ne geldi. Bölgede önlem alan polis, Ali Can Ç.’yi gözaltına aldı.

Reklam Alanı

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Emniyete götürülen Ali Can Ç.’nin sorgusunda suçunu itiraf ettiği belirtildi.
Bu arada Ali Can Ç.’nin, daha önce de benzer yöntemle iki kişinin daha cep telefonunu çaldığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali Can Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
(Güvenlik Kamerası)
– Ali İlge ile Tuğba Akdağ’ın aracın yanına gelmesinden görüntüler
– Aracın hareket etmesinden görüntüler
– Ali İlge ile Tuğba Akdağ’ın sürüklenmesinden görüntüler
– Aracın olay yerinden kaçmasından görüntü
(Aktüel)
– Şüphelinin emniyetten çıkarılmasının görüntüsü
– Emniyet Müdürlüğü tabelasından görüntü
– Tuğba Akdağ ile röportaj
– Tuğba Akdağ’ın vücudundaki yaralardan görüntüler
– Tuğba Akdağ’ın kızı Miray’ın görüntüsü
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

========================

(ÖZEL)
2) BİN 300 METRE UZUNLUĞUNDAKİ YERALTI ŞEHRİ TURİZME KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR
 
KAYSERİ’de 2 yıl önce yapılan çalışmalarda ortaya çıkan ve pandemi nedeniyle temizlik ve aydınlatma çalışması yapılmayan bin 300 metre uzunluktaki yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy ve beraberindeki heyetyer altı şehrinin bulunduğu Melikgazi ilçesi Büyükbürüngüz Mahallesi’nde 2 yıl önce araştırma yaptı. 30 girişi bulunan bin 300 metre uzunluğundaki, 2 bin yıllık yeraltı şehri keşfedildi.Temizlik ve aydınlatma çalışmalarının yapılmasının planlandığı yer altı şehrindeki çalışmalara pandemi engel oldu. 

‘ÇOK HEYECANLANDIK’
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, “Yeraltı şehirleri dikey ve yatay olarak ikiye ayrılır. Kapadokya’daki yer altı şehirleri geniş hacimli ve dikey yeraltı şehirleri iken Kayseri’dekiler ise, yatay olarak uzundur. Mahalle dışında yaptığımız ölçümlerin ardından mahalle içinde yaptığımız çalışmalarda ‘Aymanlı’ adını verdiğimiz yeraltı şehrine ulaştık. Ölçüm yaptığımızda çok heyecanlandık; çünkü ilk aks ölçüsü bin 300 metreydi. Daha yer altı şehrinin kollarının ve diğer iki aksını ölçtüğümüzde daha uzun yer altı şehrinden bahsetmek mümkün” diye konuştu.

’30’DAN FAZLA KAPATMA TAŞI VAR’
Özsoy, yeraltı şehrinin çok sayıda girişinin bulunduğunu belirterek, “Yeraltı şehrinden 30’dan fazla güvenlik kapatma taşı var. Bu da bize 30 kapısının olduğunu gösteriyor. Hepsi çok sağlam olan kapatma kapıları son derece ağır ve büyük. Bölgenin definecilikten en az şekilde etkilenmesi de son derece dikkat çekici. Büyükbürüngüz yer altı şehri temizlik ve aydınlatma ile hizmete sunulabilir. Pandemi işlerin yavaşlamasına neden oldu. Ancak önümüzdeki dönemlerde Koramaz Vadisi ile Bürüngüz yeraltı şehri paket olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Bürüngüz yeraltı şehrinden görüntü
– Yeraltı şehrindeki koridor ve odalardan görüntü
– Prof.Dr Osman Özsoy ile röportaj
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Yasin DALKILIÇ – Kamera: Melih KAMIŞ /KAYSERİ, (DHA)

================================

3) DÜNYANIN KEKİK DEPOSU DENİZLİ’NİN KEKİĞİ TESCİLLENDİ

PAMUKKALE Belediyesi’nin kentte üretilen kekik için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığı Coğrafi İşaret Tescil başvurusu kabul edildi.

TÜİK’in 2020 yılı verilerine göre Türkiye’de kekik üretim alanı 184 bin 711 dekar olurken, 172 bin 461 dekarı Denizli’de bulunuyor. Dünyada üretilen kekiğin yüzde 75 Türkiye’de, bu üretimin ise yüzde 95’ini Denizli’nin Pamukkale ilçesinde gerçekleşiyor. Üretilen kekiklerin neredeyse tamamı dünyanın dört bir köşesine ihraç ediliyor. Pamukkale Belediyesi, kekik ile ilgili olarak 27 Ocak 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na ‘Denizli Kekiği’ adıyla coğrafi işaret tescil başvurusunda bulundu. Bu başvuru kabul edilirken, 3 aylık askı sürecinin tamamlanmasının ardından 7 Nisan 2021 tarihinde Denizli Kekiği, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiş oldu.
Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ı ziyaret etti. Asan tarafından Zolan ve Örki’ye coğrafi işaret tescil belgesi teslim edildi. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, “Bana göre asıl iş bundan sonra başlıyor. Hem Denizli’ye hem de ülkemizde büyük katkılar sağlayacak çalışmalarla dünyadaki pazarın daha da büyümesi sağlanabilir. Biz kurum olarak Denizli ile işbirliğine hazırız” dedi. Türkiye’den dünyanın 88 ülkesine kekik ihracatı yaptığını ifade eden Başkan Avni Örki ise, “Bundan sonra bu ürünün pazarlamasında Denizli adı küresel pazarda önemli bir yer edinmiş olacak. Denizli birçok konuda olduğu gibi bu konuda da adını dünyaya duyurmaya devam edecek” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, kentin önemli değerlerinden olan kekiğin artık Denizli ismiyle birlikte tescil edildiğini, bu tescilin Denizli’ye ve ülkemize büyük katkıları olacağına inandığını söyledi. Ziyaret sonunda Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a kekik ürünleri hediye edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
(ARŞİV)
-Kekik tarlasından detay görüntüler
-Kekik hasadı yapılmasından görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber : Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

=================================

4) ISPARTA’DA ASANSÖR BOŞLUĞUNA DÜŞEN ADAM YARALANDI

ISPARTA’da bir inşaatın asansör boşluğuna düşen Muhammet Aslan (35), yaralandı. Hastaneye kaldırılan Aslan, tedaviye alındı.

Olay, saat 07.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi 108. Cadde üzerinde bulunan bir inşaatta meydana geldi. İnşaatın asansör boşluğuna yaklaşık 3 metre yükseklikten düşen Aslan, yaralandı. Yardım çığlıklarını duyanların ihbarı üzerine adrese emniyet, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Aslan, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yardımıyla bulunduğu yerden çıkartıldı. Vücudunda kırıklar olduğu belirlenen Aslan, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Asansör boşluğuna düşen adamın kurtarılmasından görüntüler
-İnşaattan çıkarılıp ambulansa bindirilmesinden görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

=================================

5) AĞRI’DA SUNİ TOHUMLAMA YAYGINLAŞTIRMA PROJESİ BAŞLADI

AĞRI’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla valilik koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ortaklığıyla ‘Etçi ve Kombine Irkların Suni Tohumlama Yaygınlaştırılması Projesi’ hayata geçirildi. Vali Dr. Osman Varol, “Şu anda ilimizde yaklaşık 200 bin dişi hayvan varlığına sahibiz. Buradaki hedefimiz yaklaşık olarak 50 bin tohumlama ile mevcut sayımızın 4 de birini hedefliyoruz. İnşallah bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. 

411 bin 183 büyükbaş hayvan varlığı ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde 3’üncü Türkiye’de ise 11’inci sırada yer alan Ağrı’da, ‘Etçi ve Kombine Irkların Suni Tohumlama Yaygınlaştırılması’ Projesi (ETKİYAP) ile hayvancılık sektöründeki potansiyelin ortaya çıkarılması ve yılsonu itibariyle 40 bin adet suni tohumlamadan doğan buzağının elde edilmesi hedefleniyor.
Projenin uygulandığı merkeze bağlı Konuktepe köyünde çiftçi Erhan Aslan’ın kurmuş olduğu ve yaklaşık 140 simental cinsi büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikteki programa; Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nihat Polat, Kafkas Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Öztürkler ve vatandaşlar katıldı.
Valisi Dr. Osman Varol, hayvan varlığı açısından Türkiye’de önemli bir yere sahip Ağrı’da mevcut hayvan varlığı verimliliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen projenin kente değer katacağını söyledi.

‘İLİMİZİN, ÜLKEMİZİN TARIMLA KALKINACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’
Yeni dönemle birlikte dünyada tarım ve hayvancılığa yapılan yatırımların stratejik bir öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Varol, tarım ve hayvancılık anlamında yaptıkları diğer çalışmalarla birlikte Ağrı’yı bu alanda önemli bir üretim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Vali Varol, “‘Potansiyelini Keşfet Ağrı’ sloganı ile sürdürdüğümüz çalışmalarla hayvan sayımızı arttırmak ve hayvancılığın katma değerini yükseltmek amacıyla projeler üretiyoruz. Bundan 20-25 yıl öncesinde Ağrı olarak Türkiye’de hem et hem süt tedarikinde önemli bir noktadaydık. Ancak bugün çok geriye gitmiş durumdayız. Bizim bu durumumuzu düzeltmemiz için çok doğru tespitler yapmak zorundayız. Bu tespitler üzerinde de doğru projeler üretmemiz gerekmektedir. Bugün başlangıcını yaptığımız bu projemiz de bu anlamda çok kıymet verdiğimiz işlerden bir tanesidir. Şu anda 411 bin civarında büyükbaş hayvan varlığımız var. 1 milyon 350 bin civarı küçükbaş hayvan varlığımız var. İşte bu hayvan sayımızın sayısını arttırmak zorundayız hem de bunun katma değerini arttırmak zorundayız. Şimdi sayıyı arttırmak için yaptığımız başka çalışmalarımız da var. 5 yılda 750 bin koyun projemiz var. Bu projemiz de çok güzel bir şekilde devam ediyor. Bu proje ile şu ana kadar 7 bin 500 küçükbaş hayvan sayımız arttı. Yine büyükbaş hayvan yetiştiriciliği anlamında sayının arttırılması için devam eden çalışmalarımız var. İnşallah bunlarla ilgili de olumlu sonuç alacağız. Bunun yanında katma değerimizi yani gelirimizi de iki ya da üç katına çıkarmayı ve hayvanlarımızda ırk iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda Bakanlığımızın da öncü çalışmaları var. Bu öncü çalışmaların en güzel örneklerinden birini şu anda Ağrı’da gerçekleştiriyoruz. Şu anda ilimizde yaklaşık 200 bin dişi hayvan varlığına sahibiz. Buradaki hedefimiz yaklaşık olarak 50 bin tohumlama ile mevcut sayımızın 4 de birini hedefliyoruz. İnşallah bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Biz bu işe çok önem veriyoruz. İlimizin, ülkemizin tarımla kalkınacağını düşünüyor, tarım ve hayvancılığın gelişimine çok önem veriyor, tarıma yapılan yatırımın dönüşünün çok daha büyük olacağına inanıyor, dünyanın her yerinde tarımsal üretimin stratejik bir hal aldığını biliyor, sahip olduğumuz potansiyelden güç alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından çiftçi Erhan Aslan’a ait hayvan işletmesinde incelemelerde bulunan Varol, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Büyükbaş hayvan tesisinden görüntüler
-Vali Varol’un programa gelişinden görüntüler
-Vali Varol’un konuşması
-Vali Varol’un suni tohumlama ile ilgili yetkililerden bilgi alması
-Vali Varol’un tesisde inceleme yapması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

===================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!