Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİR’DE DENİZE DÜŞEN UÇAĞI ÇIKARMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

İZMİR’in Foça ilçesinde düşen KT-1 tipi eğitim uçağının enkazının denizden çıkartılması için bölgede günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden çalışmalar başladı. Çalışmalar İstanbul’dan dün sabah gelen Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’na bağlı ‘TCG Alemdar’ kurtarma gemisi ve dalgıçlar tarafından yürütülüyor.

İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim uçuşu için havalanan KT-1 tipi uçak,  9 Nisan’da saat 10.40’ta Foça açıklarındaki İngiliz Burnu Orak Adası önlerinde denize düştü. Uçağın düştüğünü gören balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 helikopter, polis, sahil güvenlik, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçaktaki fırlatma sistemi sayesinde paraşütle atlayıp, denize düşen pilotlar Albay Ahmet Kendir ve Yarbay Hakan Eryılmaz, kurtarılarak sahile çıkarıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alınan pilotların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı ise ilk verilere göre eğitim uçağının motor arızası nedeniyle kaza kırıma uğradığını açıkladı.
Düşen uçağı denizden çıkarmak için dün çalışmalara başlandı. İstanbul’dan gelen Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’na bağlı ‘TCG Alemdar’ kurtarma gemisi ve dalgıçlarla yapılan çalışmalar gece saatlerine kadar sürdü. Gece yarısı çalışmalara ara verildi. Gece boyunca 2 Sahil Güvenlik botu bölgeden ayrılmayarak güvenliği sağladı. Karadan Foça Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, denizden ise Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrolü sağladığı bölgede, su altındaki enkaz çalışmalarına bugün günün ilk ışıklarıyla birlikte kaldığı yerden tekrar başlandı. Bölgede, balıkçıların denizden geçişlerine kontrollü olarak izin veriliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Bölgedeki çalışmalardan görüntü
-‘TCG Alemdar’ kurtarma gemisinin görüntüsü
-Vinçlerin çalışmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Seyfi GÜL – Tolga TAHÇI – FOÇA (İzmir), (DHA)

==================================

Reklam Alanı

2) ‘YÜKSEK RİSKLİ’ BİNGÖL’DE, KISITLAMA SESSİZLİĞİ
 
SAĞLIK Bakanlığı’nca açıklanan son ‘vaka oranı’ haritasında turuncu kategorideki ‘yüksek riskli’ iller arasında yer alan Bingöl’de pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sessizlik hakim oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı, ‘vaka oranı’ haritasına göre mart ayında ‘mavi’ kategorideki ‘düşük riskli’ iller arasında yer alan Bingöl, son zamanlarda artan vakalar nedeniyle turuncu kategorideki ‘yüksek riskli’ iller kategorisine yerleşti. Bu kategorideki kentlerde, İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüs tedbirleri nedeniyle cumartesi saat 21.00 ile pazartesi saat 05.00 arasında kısıtlama uygulanması nedeniyle Bingöl’de, cadde ve sokaklar boş kaldı. Sabah saatlerinde sessizliğe bürünen kentte, ekiplerin sokağa çıkma kısıtlamasında alınan tedbirlere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Cadde ve sokaklardan detaylar
-Trafik polislerinin araçları kontrol etmeleri
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Aziz ÖNAL-BİNGÖL,(DHA)

==================================

3) YOL ORTASINDAKİ YILANI ELİYLE YAKALAYIP, SU BİDONUNA KOYDU

ANTALYA’nın Kepez ilçesinde, yol ortasındaki engerek yılanını görenler, ne yapacaklarını şaşırdı. Bir vatandaşın kuyruğundan yakalayıp su bidonuna koyduğu yılan, ardından doğal hayata geri bırakıldı. 
Olay, Kepez ilçesi Karşıyaka Mahallesi 3930 sokak üzerinde yaşandı. Top oynayan çocuklar, yol üzerindeki yılanı görünce ailelerine haber verdi. Çocukların haber vermesi üzerine gelen yakınları, yılanı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Bir vatandaş, elindeki çubukla müdahale ettiği engerek yılanını, boş su bidonuna sokmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bunun üzerine bir başka vatandaş, kuyruğundan yakaladığı yılanı su bidonuna soktu. 
Yılan, daha sonra doğal yaşamına geri bırakıldı. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülere yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Yol ortasındaki yılandan görüntü
– Yılanın bidona konulması

HABER-KAMERA: ANTALYA, (DHA)

================================

4) KOVALAMACADA ÇALDIKLARI OTOMOBİLLE YAKALANDILAR 
 
DÜZCE’de çaldıkları otomobille kaçmaya çalışan 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı. 

Olay, öğle saatlerinde, Düzce’nin Beyköy beldesinde meydana geldi. Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde 01 EEH 89 plakalı otomobili gören polis ekibi, ‘dur’ ihtarında bulundu. Polis ekipleri yaklaşık 10 kilometre süren takibin ardından otomobili durdurdu. Otomobilde bulunan Abdülkadir S. ve Kudret K. gözaltına alınırken, hırsızlık suçlarından arandıkları, aracın da çalıntı olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Kaçan otomobilin durdurulmasından görüntüler 
-Otomobilden indirilen şahısların kelepçelenmesi ve polis arabasına alınması 
-Kaçan şahısların alkol kontrollerinin yapılması 
-Çalıntı otomobilin görüntüsü 
-Polislerin otomobilde arama yapmasının görüntüsü 
-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA) 

================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!