Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ 10

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ŞEHİT KIZI ELA, CENAZEDE AĞLAYAN ANNESİNE ASKER KEPİ TAKTI

HAKKARİ’de, görev sırasında ayağı kayıp suya düşen ve boğulma tehlikesiyle kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın, Adana’da gözyaşları için son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 9 yaşındaki kızı Elçin Günaydın’ın cenazede annesi Serap Günaydın’a asker kepi giydirdiği anlar ise çevredekileri duygulandırdı.

12 Nisan günü Hakkari’de görev başında ayağı kayıp suya düşen ve boğulma tehlikesiyle kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın’ın naaşı bugün sabah saatlerinde Adana’ya getirildi. Şehit için Seyhan ilçesindeki Merkez Cami’de tören düzenlendi. Törene, Adan Valisi Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Şehidin annesi Sultan Günaydın, babası Mehmet Günaydın ve eşi Serap Günaydın cenaze alanına gelirken gözyaşlarına boğuldu.

ANNESİNE DE ASKER KEPİ TAKTI

Şehit Ramazan Günaydın’ın kızı Elçin Günaydın ise babasının cenazesine asker kepi takarak katıldı. Cenaze töreni boyunca ağlayan annesini teselli etmeye çalışan minik Elçin, daha sonra annesinin başına da bir asker kepi taktı. Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Adana Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————-
– Şehit Ramazan Günaydın’ın yakınlarının tören alanına gelişi
– Şehit kızı Elçin Günaydın ve eşi Serap Günaydın’ın görüntüleri
– Şehidin anne ve babasının ağladığı görüntüler
– Şehit Ramazan Günaydın’ın tabutunun alana getirilmesi
– Genel ve detay görüntüler
– Şehit Ramazan Günaydın’ın tabutunun cenaze aracına götürülmesi

Haber: Can ÇELİK Kamera: ADANA, (DHA)

==============

EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE: 7 YILDIR OĞLUMUN HASRETİNİ ÇEKİYORUM

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlat nöbetini, kaldıkları otelde sürdürdü. 226 ailenin 593’üncü gününe girilen eyleminde, 14 yaşındayken, kaçırılan oğlu Hamza için Hakkari’den gelen Zümrüt Salim, “Onlar, çocuklarını özel okullarda okutuyorlar. Bizim evlatlarımızı dağa mahkum ettiler; aç, susuz bıraktılar. Allah bizim ahımızı onlarda bırakmasın. 7 yıldır oğlumun hasretini çekiyorum” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU

Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

‘EVLATLARIMIZI ALMADAN GİTMEYECEĞİZ’

Ailelerin evlat nöbeti, 593’üncü gününde sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde sürdü. Hafızlık okurken, 2015 yılında terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Hamza için Hakkari’den gelerek, evlat nöbetini sürdüren Zümrüt Salim, oğlunun peşini bırakmayacağını söyledi. Evladına teslim olması için çağrıda bulunan Salim, şöyle konuştu: 

“Oğlum hafızlık kursundan çıkınca HDP’liler kaçırıp, PKK’ya teslim ediyor. Ben oğlumu HDP’den ve PKK’dan istiyorum. 2 ramazan oldu, ben buradayım. Oğlumu HDP’den almadan buradan gitmiyorum. Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Bizim evlatlarımızdan ne istiyorlar? Dağda perişan etmişler. Bizim evlatlarımızı getirsinler. Kendi çocuklarını niye göndermiyorlar? Onlar, çocuklarını özel okullarda okutuyorlar. Bizim evlatlarımızı dağa mahkum ettiler, aç ve susuz bıraktılar. Allah, bizim ahımızı onlarda bırakmasın. 7 yıldır oğlumun hasretini çekiyorum. Kokusunu özledim. Ben oğlumu istiyorum. Oğlum beni duyuyorsan, görüyorsan çık, gel. Burada perişan olduk. Çıkın, gelin, devletimize teslim olun. Bizim devletimiz güçlüdür. Ceza yok, hapis yok, çık gel.”

Görüntü Dökümü
————
Ailelerden detay
Çocuklarının fotoğrafları
Anne Zümrüt Salim ile röp.
Annelerden detay
Anne Zümrüt Salim’in oğlunun fotoğrafına sarılması
Anne Salim’in ağlaması
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

=========

HAYATINI KAYBEDEN İNGİLTERE PRENSİ’NİN BABASI, TÜRBEYE ÇİZMELERİYLE GİRMİŞ
 
YEREL tarih araştırmacısı, Sultan Divani Mevlevihanesi Müzesi Müdürü ve alan kılavuzu Hasan Özpınar, hayatını kaybeden İngiltere Prensi Philip Mountbatten’ın babası Yunan Prensi Andrew’in 100 yıl önce Yunan komutanı olarak geldiği Afyonkarahisar’da, Sultan Divani Hazretleri’nin türbesini ziyaretinde çekilen bir fotoğrafın arşivinde yer aldığını söyledi. Özpınar, Prens Andrew’in, Sultan Divani’nin huzuruna çizmeleriyle çıktığını gösteren fotoğrafı anlattı.

Afyonkarahisar’da yerel tarih araştırmacısı, Sultan Divani Mevlevihanesi Müzesi Müdürü, Kocatepe ve Dumlupınar alan kılavuzu Hasan Özpınar, vefat eden İngiltere Prensi Philip Mountbatten’in babası Yunan Prensi Andrew’in, 100 yıl önce Afyonkarahisar’daki Sultan Divani Hazretleri’nin türbesine ziyaretinde çekilen bir fotoğrafın arşivinde bulunduğunu söyledi. Fotoğrafın Türk ulusu ve değerleri açısından acı verici olarak nitelendiren Hasan Özpınar, Prens Andrew’in Yunan işgal yıllarında Afyonkarahisar’a Yunan komutanı olarak geldiğini ve Sultan Divani’nin huzuruna çizmeleriyle çıktığını anlattı. Özpınar, “Arşivimizi karıştırırken geçen yıllarda yayınladığımız ‘İşgal Günlerinde Afyonkarahisar’ kitabında bir fotoğraf gözüme çarptı. Bundan tam 100 yıl önce 1921- 22 yıllarında İngiltere Prensi Philip’in babası o dönemde bir Yunan Ordusu’nda komutan. Afyonkarahisar’a gelmiş ve bugün de önemli bir ziyaret mekanı olan türbeyi ziyaret etmiş. Acı verici bir fotoğraf bu. Türbeye çizmeleriyle giren bir prensi görüyoruz” dedi.

‘YUNAN ZULMÜNÜN AÇIK DELİLİ’

Bu fotoğrafın pek çok şeye bedel olduğunu aktaran Hasan Özpınar, “Prens Philip’in babası o dönem ki Prens Andrew Yunan Orduları’nın başında Anadolu işgaline gelenlerden birisi. Anadolu’da pek çok zulüm yaptığını biliyoruz. Hatta bu zulümler pek çok kitaba geçmiş, Genelkurmay Başkanlığımızın yayınladığı Türk İstiklal Harbi adlı kitapta şöyle bir ifade var; Sakarya Savaşı’nın olduğu günlerde esir aldığımız bir Yunan askeri yaptıkları tüm zulümlerin yakıp yıkmaların vesaire her şeyin Prens Andrew’in yani Philip’in babası Andrew tarafından emir verildiğini ifade ediyor. Bu fotoğraf da aslına bakılırsa yalın ve öz olarak Yunan zulmünün açık bir delili” diye konuştu.

Prens Andrew’in pozunun bir benzerinin yine ayrı tarihlerde Bursa’da Orhan Gazi’nin türbesi başında yine bir Yunan komutanı Sofoklis Venizelos’un verdiğini anlatan Hasan Özpınar, “‘Kalk ey Orhan Gazi milletini kurtar’ şeklinde ifadeleri var” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Hasan Özpınar’ın konuşması
– Özpınar’ın kitaptan fotoğraf göstermesi 
– Özpınar’ın televizyon ekranından fotoğrafı anlatması
– Sultan Divani sandukasından detaylar

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

==========

DİYARBAKIR’DA, HAFTALAR SONRA UYGULANAN KISITLAMADA TARİHİ MEKANLAR SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

DİYARBAKIR’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında kentin tarihi mekanları, park ve bahçeler boş kaldı. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan ve ‘diriliş’ sloganıyla başlatılan restorasyon çalışmalarına ara verilmeden devam edildi.

İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüsle mücadele kapsamında ramazan ayında Türkiye genelinde yeniden uygulanmaya başlanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında Diyarbakır sessizliğe büründü. Güvenlik güçleri, oluşturdukları uygulama noktalarında araçları durdurarak içindekilerin kısıtlamadan muaf olup olmadığını kontrol etti. Kent genelinde kısıtlamaya uyulduğu gözlendi. 

SURLARDA RESTORASYON DEVAM EDİYOR

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan 5 bin yıllık tarihi surların tahrip olmuş bölümleri için Diyarbakır Valiliği’nce ‘diriliş’ sloganıyla başlatılan restorasyon çalışması, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen sürdü. Tarihi İçkale ve Hazreti Süleyman Camisi’ni çevreleyen tarihi surlarda koronavirüs tedbirlerine uyularak çalışmalar devam etti.

Görüntü Dökümü
————
Muhabir Emrah Kızıl anons
Hz. Süleyman Cami’nden detay
Millet Bahçesi
Tarihi On Gözlü Köprü
Dicle Vadisi
Boş sandalye ve masalar
Ulu Cami’nden detay
Dört Ayaklı Minare
Gazi Caddesi’nden detay
Muhabir Emrah Kızıl anons
Restorasyon çalışmaları
Sur üstünde çalışan işçiler
Genel ve detay
Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

===============

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!