Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) NİKAH SONRASI KAÇAN EŞİNE ÖDEDİĞİ NAFAKAYI PROTESTO İÇİN İSTANBUL’A YÜRÜYOR
 
KASTAMONU’da, nikahın hemen ardından kaçan, boşanmak istediği eşine 4 yıldır tedbir nafakası ödeyen Mustafa Duman (32), protesto için İstanbul’a yürüyor. Sakarya’ya ulaşan Duman, “4 senedir boşanamadığım, 1 günlük resmi nikahlı eşime aylık 700 TL nafaka ödüyorum. Bir an önce bu işin çözülmesini istiyorum” dedi.

Kastamonu merkeze bağlı Pehlivan köyünde yaşayan Mustafa Duman, sosyal medya üzerinden 6 yıl önce tanıştığı A.R.B.D. ile 2017 yılının Ekim ayında evlendi. A.R.B.D., iddiaya göre, nikahın ardından ailesinin yanına kaçarken, Mustafa Duman da bir daha eşini göremedi. Boşanma davası açan Duman, eşine aylık 700 TL tedbir nafakası ödemek zorunda kaldı. Duman, bu durumu protesto için Kastamonu’dan yola çıkarak, İstanbul’a yürümeye başladı.

Yürüyüşünün 8’inci gününde Sakarya’ya ulaşan Mustafa Duman, kendisi gibi birçok kişinin mağdur olduğunu ve bu konunun bir an önce çözülmesini istediğini belirtti. Cuma günü İstanbul’a ulaşmayı hedefleyen Duman, “Kapıma devamlı icralar geliyor, haciz geliyor. Karşı tarafın avukatı, bana korku veriyor. Yani bir nevi tehdit ediyor. Nafakadan dolayı 20 bin TL para biriktiğini ve bunlarla ilgili icra göndereceğini söylüyor bana. Ben 4 senedir boşanamadığım, 1 günlük resmi nikahlı eşime aylık 700 TL nafaka ödüyorum. Boşanamadığım halde 700 TL’yi hala yazıyorlar ama neye dayanarak yazıyorlar, bilmiyorum. Bir an önce bu işin çözülmesini istiyorum. Benim gibi birçok mağdur var. Gelen mesajları gördükçe hüzünleniyor, ağlıyorum” diye konuştu. 

Mustafa Duman’a destek veren Adalet Platformu Türkiye Aile Meclisi Sakarya İl Başkanı İmdat Geyve de “Sadece süresiz nafaka uygulaması bile aileyi tahrip etmektedir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Mustafa Duman’ın gelişi 
İmdat Geyve açıklama
Mustafa Duman açıklama
Mustafa Duman detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)
=========================

Reklam Alanı

2) KOCASININ ‘YEMEK’ TARTIŞMASINDA ÖLDÜRDÜĞÜ KADIN, TOPRAĞA VERİLDİ

SİVAS’ta iftar öncesi yemek yapma nedeniyle tartıştığı eşi Rahmi Parlak (60) tarafından bıçaklanarak öldürülen Mevlüde Parlak (60) son yolculuğuna uğurlandı. 
Olay, 18 Nisan akşamı Karşıyaka Mahallesi, 62’nci Sokak’taki müstakil evde meydana geldi. Rahmi Parlak ve eşi Mevlüde Parlak arasında iddiaya göre iftar öncesi yemek yapma meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşünce, Rahmi Parlak bıçakla, Mevlüde Parlak’ı göğüs ve sırt kısmından 4 bıçak darbesi ile öldürdü. Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Rahmi Parlak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

‘GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ’
Olay sonrası, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda otopsi işlemleri tamamlanan Mevlüde Parlak’ın cenazesi ise ailesine teslim edildi. Yukarı Tekke Mezarlığı Ayyıldız Camisi’nde Parlak için cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sırasında Parlak’ın yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Parlak’ın cenazesi sıra mezarlığına defnedildi. 

Görüntü Dökümü:
-Cenaze namazından görüntüler
-Cenazenin götürülüşü
-Yakınlarının üzüntüsü
-Ölen kadının fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 
=========================

3) BURSA’DA BİN POLİSLE 5 FARKLI ŞAFAK OPERASYONU: 29 TUTUKLAMA

Bursa’da, yaklaşık bin polisin katılımıyla 15 gün içerisinde yapılan 5 farklı şafak operasyonlarında gözaltına alınan 36 kişiden 29’u, çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez ilçelerdeki farklı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yaklaşık bin polisin katıldığı şafak operasyonları, farklı tarihlerde 15 gün boyunca devam etti. Operasyonlar sonucunda, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptığı şüphesiyle 36 kişi gözaltına alındı.

GALYA İLE ARAMA
Eğitimli narkotik köpeği ‘Galya’nın da kullanıldığı operasyonlarda, önceden belirlenen adreslere baskın yapıldı. Ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinin kapılarını koçbaşları ile kırarak içeri girdi. Gözaltına alınan 36 şüphelinin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 10 kilo 350 gram metamfetamin, 2 kilo 600 gram esrar, 1 kilo 100 gram bonzai,  62 bin 807 bin adet uyuşturucu hap, 56 bin yeşil reçeteye tabi uyuşturucu hap, 100 gram kokain, 1 kilo eroin, 4 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek ve tüfeğe ait 11 adet fişek, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 65 bin 335 lira ve bir miktar döviz ele geçirildi. Operasyon anı, dronla görüntülendi. 

29 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 36 şüpheliden 29’u, ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak’ suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 şüphelinin adliyedeki işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
————————-
-Kapıların koçbaşı ile kırılması
-Operasyon anı görüntüleri
-Şüphelilerin gözaltına alınması
-Ele geçirilen malzemelerden detaylar
-Narkotik köpeği Galya’nın ev ve otomobildeki armalarından detaylar
-Dron görüntüleri
-Haber: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)
=========================

4) ŞIRNAK’TA 1 KÖY, KARANTİNAYA ALINDI

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Ilıcak köyü, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Beytüşşebap ilçesine bağlı Ilıcak köyü, çok sayıda kişide koronavirüs tespit edilmesiyle 20 Nisan’dan itibaren ikinci duyuruya kadar karantinaya alındı. Karantinaya ilişkin Beytüşşebap Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İlçemiz Ilıcak köyünde Covid-19 vakalarının artması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 20 Nisan 2021 tarihi saat 07:00’dan itibaren ikinci bir karara kadar karantina kararı alınmıştır. Bu kapsamda köye giriş-çıkışlar yasaklanmış olup zorunlu sebepler bulunması halinde kolluk kuvvetlerince denetlenerek yapılacaktır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları bu süre içerisinde Vefa Sosyal Destek Ekipleri tarafından karşılanacaktır” denildi.

Belediye Başkanı Habip Aşan ise köy sakinlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürüttüklerini belirtip, karantina nedeniyle alınan tedbirlere uyulması için çağrıda bulundu.

Görüntü Dökümü
————–
Köyden görüntü
Güvenlik güçlerinin köy girişinde aldığı önlemler
Habib Aşan’ın açıklaması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/ BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak),(DHA)

=============

5) KAZA YAPAN SÜRÜCÜ 8,50 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

KÜTAHYA’da, refüje çarptıktan sonra kaza yerinden ayrılıp, bir süre sonra geri dönen otomobilin sürücüsü S.G., 8,50 promil alkollü çıktı.
Kaza, saat 03.30 sıralarında Yunus Emre Mahallesi Akçay Caddesi’nde meydana geldi. S.G. yönetimindeki 34 NVD 95 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkıp refüje çarptı. Kazanın ardından araçtan çıkan sürücü, bölgeden ayrıldı. Bir süre sonra geri dönen sürücünün yapılan alkol testinde 8,50 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Polislerin sorusu üzerine sürücü, içtiği içkileri tek tek saydı.
Otomobil, trafik polislerinin incelemesinin ardından çekiciyle kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağına uymamak ve alkollü araç kullanmak suçlarından idari para cezası kesilen sürücü S.G. ise Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.

Görüntü dökümü 
-Kaza yapan sürücünün aracı 
-Polisin alkol metreye üflemesi 
-Sürücü ile polisin diyalogu 
-Aracın çekilmesi
-Sürücünün cezalara imza atması  

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KUTAHYA-DHA 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!