Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ÖMER FARUK, SİLAHLI SALDIRIDA ÖLDÜ

GAZİANTEP’te, sokak ortasında çıkan tartışmada tabancayla vurulan doğal gaz tesisatçısı Ömer Faruk Canbay (26), yaşamını yitirdi.

Olay, dün akşam Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Ömer Faruk Canbay ile husumetli olduğu arkadaşları arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası 5 kişi, evinin önüne geldikleri Canbay ile yeniden tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan mermiler Ömer Faruk Canbay’a isabet etti. Gelen sağlık görevlileri Canbay’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Ömer Faruk Canbay’ın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Olayla ilgili polis ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında ise şu ana kadar ismi açıklanmayan 3 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Adli Tıp Kurumu
– Cenaze aracının gelişi
– Cenazenin çıkarılışı 
– Defin edilmek üzere götürülüşü
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber:Ahmet ATMACA-Kamera:Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA)

==========================

DİYARBAKIR’DAKİ HAVA ŞEHİTLİĞİ’NDE HÜZÜNLÜ BAYRAM

DİYARBAKIR’daki şehit aileleri, bayramının ilk gününde evlatlarını kabirleri  başında ziyaret etti.

Ramazan bayramında sokağa çıkma kısıtlamasında muaf olan şehit ailelerinin kabir ziyaretleri sürüyor. Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Hava Şehitliği’nde evlatlarının kabirlerini ziyaret eden şehit aileleri, bayramı hüzünlü geçirdiklerini söylediler.  

2017 yılında Kocaköy ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar’ın babası Mehmet Çağlar, bayramı buruk geçirdiklerini belirterek, mezarlık ziyaretine izin verilmesi dolayısıyla  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettti. Çağlar, “Hüzünlüyüz, şehitlerimizi görünce seviniyoruz. Fatiha okuyoruz, Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Bizim şehitlerimiz de vatani görevini yaparken namusu, bayrağı, ezan ve imanı için şehit oldular. Gururluyuz, Allah’a hamd olsun ki bize bu şerefi vadettiği için. Mehmetçiklerden Allah bin defa razı olsun. Polis ve askerler de bunların devamını getiriyor. Bunlar ne ilk ne de son şehitler olmayacaktır. Allah bütün şehitlerimizden ve devletimizden razı olsun” dedi.

Şehit annesi Kamile Çağlar ise, şehit oğlunun 4’üncü bayramı olduğunu ve her bayram geldiğini ifade ederek, “Allah devletimize zeval vermesin. Bu imkanı bize verdiği için teşekkür ediyoruz. Her gün buraya geliyoruz. Çocuklarımızı ve şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Yasin ve Kuran-ı Kerim okuyoruz” diye konuştu.

Şehidin 8 yaşındaki kızı Hiranur Çağlar da, babasının bayramını kutlamaya geldiğini söyledi.

Görüntü Dökümü
—————
Şehitlik girişi
Hava Şehitliği
Şehitlerin kabirleri
Yakınlarının gelmesi
Dualar okunması
Röportajlar
Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)

=====

BURSA’DA POLİSE SALDIRAN 3 KİŞİ, ADLİYE SEVK EDİLDİ 

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek, kendilerini uyaran polis ekiplerine saldıran 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, gece saatlerinde İnegöl’e bağlı Mesudiye Mahallesi’nde meydana geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasına uyulmadığı yönünde gelen ihbar üzerine polis ekipleri, 1. Aydın Sokak’a gitti. Kısıtlamayı ihlal eden kişiler, polis ekiplerince evlerine gitmeleri yönünde uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan Talip A., Osman B. ve Hikmet B., iddiaya göre, polislere saldırdı. Ekiplerin anonsu üzerine olay yerine çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Gelen ekipler, şüphelileri etkisiz hale getirdi. Olayda 5 polis hafif şekilde yaralanırken, saldırganlar ise gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan polislerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliye sokağa çıkma kısıtlamasına uymadıkları gerekçesiyle 9 bin 450 TL cezai işlem uygulandı.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Şüphelilerin sağlık kontrolü için getirildikleri hastaneden çıkışlarından görüntü
Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

======================================

BODRUM HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ

TÜRKİYE’nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla’nın Bodrum ilçesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanmayla Ramazan Bayramının ilk günü hayalet şehre döndü. Her yıl yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğrayan, nüfusu 6 katına çıkan Bodrum, tam kapanma kararının ardından sessizliğe büründü.

İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle 17 günlük tam kapanma kararından önce ikinci konutu olan yazlıkçıların gelmesiyle birlikte 185 bin olan nüfusun 600 bine dayandığı ünlü tatil bölgesi Bodrum sessizliğe büründü. Ramazan Bayramının 1’nci günü saat 06.35’de, kılınan bayram namazına akın eden vatandaşlar, daha sonra evlerine döndü. Bodrum’un cadde, sokak ve meydanları boş kalırken, Bodrum’un dünyaca ünlü, Kumbahçe, Gümmet, Bitez ve Paşa Tarlası sahilleri yabancı turistlere kaldı. Turistler hava sıcaklığının 30 dereceye yaklaştığı ve deniz suyu sıcaklığının ise 19 derece ölçüldüğü Bodrum’da yabancı tatilciler, sıcak havada denizin tadını çıkardı. Bodrum girişinde polis ekipleri sıkı denetim yaptı. Polis ekipleri tek tek durduğu araçların içindekilere izin belgeleri olup olmadığını kontrol etti. Mahalle aralarında jandarma ve polis ekipleri denetim yaparken deniz de ise Sahil Güvelik ekipleri denetimleri yaptı.
Restoran işleten Remzi Tekçe, “Bizde tam kapanma nedeniyle işletmemizi kapattık. Bodrum bu bayramda bomboş kaldı. Hastalığın geçip, eski günlerine dönmesini bekliyoruz” dedi. Tur teknesi sahibi Hasan Ayyıldız (63), “Bodrum hiç bu kadar boş kalmamıştı. Geçen yıllara göre kalabalık olan Bodrum, Pandemi nedeniyle sessizliğe büründü. Geçen yıl Ramazan Bayramında bile yoğundu. Bu yıl Mayıs ve Haziran aylarındaki turlarda iptal oldu. Bir an önce virüsün kalkarak normale dönmek istiyoruz. Bodrum’un eski haline dönmesini istiyoruz” dedi.

Görüntü dökümü:
-Bodrum sokaklarından detaylar
-Sahilden detaylar
-Turistlerden detaylar
-Havadan drone ile detaylar
-Cami de namaz kılınmasından detay
Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera : Deniz TOKAT/BODRUM , (Muğla), (DHA)

======================================

YAVRU TAVŞAN TEDAVİYE ALINDI

BARTIN’ın Ulus ilçesinde tarlada yaralı bulunan yavru tavşan Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedaviye alındı.

Ulus ilçesi İbrahim Deresi köyünde oturan Recep Yılmaz tarlada çalıştığı sırada hareket etmeyen tavşanı buldu. Durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verilmesinin ardından köye gelen ekipler yaralı tavşanı alarak, veterinere götürdü. Veteriner, tavşanın sol ayağının kırık olduğunu belirledi. Tedavisi yapılan yavru tavşan iyileşmesinin ardından bulunduğu alana bırakılacak.

Görüntü dökümü 
————————–
-Yavru tavşanın görüntüsü 
-Tavşanın tedavi edilmesi
Haber-Kamera: BARTIN,(DHA)

======================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!