Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) KAPANMAYI OTELDE GEÇİRENLER, GÜVENLİ TURİZMLE TANIŞTI
 
ANTALYA’da, tam kapanma kararı alınmadan önce rezervasyon yaptırıp, bu dönemi otellerde konaklayarak geçiren vatandaşlar, ‘güvenli turizm’ tedbirleriyle karşılaştı. Kentteki 5 yıldızlı otelin genel müdürü Ali Kızıldağ, “Dünyada insanların kendi evleri de dahil olmak üzere Türkiye’deki turizm tesisleri kadar rahat edecekleri ve güvende olabilecekleri başka mekanlar olduğunu düşünemiyorum. Biz bu konuda ciddi hazırlıklar, prosedürler yaptık. Uygulamada da çok iyi denetlendik” dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kararı öncesi rezervasyon yaptıran vatandaşlar, bu dönemi ev yerine tatil yaparak geçirdi.  Kentteki 5 yıldızlı oteller ‘güvenli turizm’ sertifikası alarak yerli ve yabancı tatilcilere sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sundu. Otellerin her köşesine dezenfektan ve tek kullanımlık maskelerin bulunduğu stantlar yerleştirildi. Restoranlarda ise açık büfeler de müşteriyle teması kesilerek daha sağlıklı bir hale getirildi. Restorandaki masalar fiziki mesafe kuralına uygun bir şekilde konumlandı. Havuz başında yer alan şezlongların arası ise 1.5 metre arayla konumlanarak sosyal mesafeye uygun hale getirildi. Otellerde yer alan bar, disko ve oyun alanları gibi tüm sosyal alanlardaki etkinlikler koronavirüs nedeniyle iptal edildi.
HAFTADA 3-5 GÜN DENETLENİYOR
Antalya’nın turizm beldesi Belek’te yer alan 5 yıldızlı Calista Luxury Resort’un Genel Müdürü Ali Kızıldağ, Güvenli Turizm Sertifika uygulaması başlamadan önce otel olarak çalışmalara başladıklarını anlattı. Periyodik denetimlerin yapıldığını belirten Kızıldağ, “Haftada 3- 5 gün değişik kurumlar tarafından denetleniyoruz. Bunların bazıları haberli bazıları ise habersiz oluyor. Bunu artık rutin bir hizmet olarak algılamaya başladık. Hiçbir sıkıntımız yok. Bütün otellerin de bu konuda çalışmaları var. Dünyada insanların kendi evleri de dahil olmak üzere Türkiye’deki turizm tesisleri kadar rahat edecekleri ve güvende olabilecekleri başka mekanlar olduğunu düşünemiyorum. Biz bu konuda ciddi hazırlıklar, prosedürler yaptık. Uygulamada da çok iyi denetlendik” dedi.
KAPANMA SÜRECİNİ TATİL YAPARAK GEÇİRDİLER
Misafirin otele girişinden itibaren çıkışına kadar sosyal mesafe, maske ve dezenfeksiyon gibi önlemlerin alındığını aktaran Ali Kızıldağ, kararnamelerde belirtilen kuralların yanı sıra hem ulusal hem de uluslararası bütün kuralları uyguladıklarını anlattı. Kızıldağ, “Onlar açısından gayet keyifli geçti. Sonuçta hem tatil aradan çıktı hem de kapanma sürecini bu şekilde geçirdiler” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Otel genel plan görüntü
– Turistlerden detay
– Rezervasyon görevlilerinin temassız barkod sistemi,
– Dezenfektan detay
– Bavulların dezenfekte edilmesi
– Güvenli Turizm sertifika yazısı detay
– Bikinili turistler detay
– Yüzen tatilciler
– Otelde alınan önlemler detay
– Ali Kızıldağ Röp
– Genel ve detaylar

HABER: Aslı DURAN-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA,(DHA)

=============================================

2) SINIR DIŞI EDİLMEYİ BEKLEYEN KAÇAKLARA POLİSTEN BAYRAM ZİYARETİ
 
KAHRAMANMARAŞ’ta polis, geçici barınma merkezinde sınır dışı edilmeyi bekleyen kaçak göçmenleri ziyaret edip tatlı ve dondurma ikram ederek bayramlarını kutladı.
Türkiye’ye kaçak yollardan giren ve polis tarafından yakalanan 25 Afganistan, 1 Haiti, 1 Bangladeş ve 1 Pakistan uyruklu toplam 28 kaçak göçmen, sınır dışı edilmek üzere Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’ne getirildi. Kaçak göçmenlerin sınır dışı işlemleri devam ederken, Ramazan Bayramı nedeniyle Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tatlı ve Maraş dondurması ile onları ziyaret etti. Kaçak göçmenlere tatlı ve dondurmaları elleriyle ikram eden polis, onların bayramını kutladı.
‘BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK’
Afganistan uyruklu Feyruz Çağrı, kaçak olmalarına rağmen kendilerine çok iyi davranıldığını ve ailelerinden uzakta oldukları Türkiye’de polislerin bayramlarını kutladığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin diğer devletler gibi olmadığını da belirten Çağrı, “Böyle bir şey beklemiyorduk. Sağ olsunlar bayram günü memleketimizde gözümüz kalmadı. Tatlımız geldi, emniyet müdürü, başkomiser geldi bayramımız mübarek ettiler. Biz böyle bir şey beklemiyorduk. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.
Polislerin semaverde çay da demlediği kaçak göçmenlere giyim yardımı da yapıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Geçici barınma merkezi
– Merkezin tabelası
– Polislerin araçtan tatlıları indirmesi
– Tatlıları tabaklara koyması
– Tatlıları göçmenlere ikram etmesi
– Göçmenlerin tatlıları yemesi
– Feyruz Çağrı ile röp.
– Kaçak göçmen ile röp.
– Polisin çay demlemesi
– Göçmenlerin çay alması
– Göçmenlere giyim yardımı yapılması

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

=============================================

3) İSLAHİYE’DE VAKA SAYILARI TAM KAPANMADA 3’E DÜŞTÜ
 
TÜRKİYE genelinde uygulanan tam kapanma ve koronavirüs tedbirleri ile Gaziantep’in İslahiye ilçesinde vaka sayısı, 3’e düştü. İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, uygulanan tam kapanmayla ilçede koronavirüs vaka sayılarının son 5 günde 3’e düştüğünü söyledi.
Koronavirüsle mücadele kapsamında, gerçekleştirilen tam kapanma ve koronavirüs tedbirleri, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde olumlu sonuç verdi. İlçenin risk haritasında 24-30 Nisan tarihinde 160 olan vaka sayısı, 13 Mayıs tarihinde 3’e düştü. İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan yaptığı yazılı açıklamada, “Tabloda görüleceği üzere vaka sayıları halkımızın ve esnafımızın gösterdiği büyük fedakarlıklar sonucu neredeyse sıfırlanma noktasına gelmiştir. Bu hafta pazartesinden bugüne kadar toplam 3 vakamız var. Bu tablonun bize önümüzdeki yaz sezonunda daha rahat hareket etme imkanı verecek. Bu noktaya büyük fedakarlıklar sonucu ulaşıldığını unutmamak gerekiyor. Bu kazanımı korumak için bu bayramda herkesin yüksek bir sorumluluk ve anlayış içinde tam kapanma kurallarına uyması gerekiyor. Katıldığım koronavirüs denetiminde küçük bir azınlığı hiçbir geçerli izni olmadan kapanma kurallarına uymamakta ve bencilce hareket etmekte olduklarını gözlemledim. Bu durum kurallara uyan toplumun büyük bölümünün fedakarlığını da tehlikeye atıyor. Tam kapanma kurallarına uyalım uymayalar ise uyaralım” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kent geneli (DRON)
– Boş meydan ve sokaklar
– Güvenlik güçlerinin uyarı anonsu
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA

=========================================

4) BAYBURTLU ÇİFTÇİLERİN BAYRAMDA TARLA MESAİSİ
 
BAYBURT’ta, kısıtlamadan muaf olan çiftçiler, Ramazan Bayramı’nda da tarlalarında ekim ve sulama yaparak, çalışmalarını sürdürdü.
Kentte geçen aylarda etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle birçok hububat ürünü, erken ekildiği için zarar gördü. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce de çiftçilere tohum desteğinde bulunuldu. Kısıtlamadan muaf olan çiftçiler, Ramazan Bayramı’nın son gününde de tarlalarında yeniden ekim ve sulama yaparak, çalışmalarını sürdürdü. Traktörlerle çalışmaların devam ettiği Kabaçayır köyünde çiftçiler, beklenen yağış öncesi ektikleri yulaflara gübreleme işlemi yaparken, mahsullerini de hububat sezonuna yetiştirmeye çalışıyor.
Çiftçi Tahsin Gada, “1 ay önce ekimini yaptığımız şeker pancarıyla yoncaları 5 gün önce don vurdu. Şimdi tekrar ekim yapmak durumunda kaldık. Allah yardımcımız olsun. Şeker pancarı, yulaf, bunları 20 gün önce ekmiştik; fakat dondan dolayı yeniden ekim yapıyoruz. İnşallah hububat sezonuna yetiştireceğizö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Tarladan drone görüntüleri
-Çiftçilerin çalışmaları
-Detaylar ve Tahsin Gada konuşma

HABER KAMERA: Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT, (DHA)-

=============================================

5) KARADENİZ’İN KAPSAMLI HAYVAN HASTANESİNDE SONA GELİNDİ
 
ORDU’da Büyükşehir Belediyesi’nce kentte kurulacak olan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Hastanesi çalışmalarında sona gelindi. 800 sokak hayvanının aynı anda bakımı ve tedavisinin yapılabileceği hastane, ihtiyaç halinde bölge illerin de kullanımına açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, hayvan hastanesinde terapi havuzu oluşturularak, hayvanlara suyla terapi uygulanacağını belirtti.
Hayvanların yaşam haklarını korumak ve onların daha donanımlı bir ortamda rehabilite edilmelerini sağlamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Hayvan Hastanesi projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Geçici Hayvan ve Rehabilitasyon Bakımevi’ndeki atıl binaların yıkımını gerçekleştirerek, mevcut araziyi genişletti. Mevcut alanların yıkımı sonrası modern koşullarda hizmet verecek olan hayvan hastanesi inşaatına başlayan ekipler, şubat ayından bu yana sürdürdüğü çalışmalarda sona geldi. Ameliyathanelerden yoğun bakım ünitelerine, engelli rehabilitasyon ünitelerinden muayene odası ile röntgen ve laboratuvar bölümlerine kadar pek çok modern donanımla kurulan kampus, sokak hayvanlarının umudu olacak.
‘HAYVANLARA SUYLA TERAPİ UYGULANACAK’
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, hastanedeki çalışmaları inceledi. Hastanenin sadece Ordu’ya değil, çevre illere de ihtiyaç halinde cevap verebileceğini belirten Güler, burada 800 sokak hayvanının aynı anda bakımı ve tedavisinin yapılabileceği söyledi. Kurulacak hastanenin, Orta ve Doğu Karadeniz’in en büyük ve en kapsamlı sokak hayvanları hastanesi olacağını belirten Güler, “Hayvan hastanemizin en büyük özelliği personellerimizin kendi imkanları çerçevesinde burayı yapması. Yani ihale etmeden tamamen kendi imkanlarımız ile alt yapısı, betonu gibi yapılmış bir yer. Bu anlamda arkadaşlarımızı kutluyorum. Çok güzel bir eser ortaya çıkardılar. Donanımlı hastanemizde 800 sokak hayvanımızın tedavisi ve bakımları yapılabilecek. Aynı zamanda bir gün içerisinde 50 hayvanımız kısırlaştırılabilmesi yapılabilecek. Yine burada terapi havuzu oluşturarak hayvanlarımıza suyla terapi yöntemi uygulanacak. Bu canlılar bizim paydaşlarımız. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Burası sadece Ordu’ya değil, ihtiyaç anında komşu illerimize de imkân sağlayabilecek. Canımızdan can katarak böyle güzel bir çalışmayı onların hizmetine sunuyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hayvan hastanesinin drone görüntüsü
-Hastanenin içerisinden detay görüntüler
-Hilmi Güler’in çalışmaları inceleme görüntüsü
-Hilmi Güler’in açıklamaları

Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

=============================================

6) BURDURLU ÇOCUKLARDAN İSRAİL PROTESTOSU

BURDUR’da çocuklar Filistin’de, İsrail’in çocukları öldürmesini protesto etti.
Burdur merkez Emek Mahallesi’nde bir araya gelen çocuklar önce kağıtlara Türk ve Filistin bayrakları çizerek üzerine ‘Sizinleyiz Filistin’, ‘Filistinli kardeşlerimizin yanındayız’ sloganları yazdı.
Burdurlu çocuklar daha sonra ellerinde Türk bayrakları ve kendi yazdıkları pankartlarla ‘Kahrolsun İsrail, çocuklar ölmesin’ sloganları atarak bir süre mahallenin sokaklarında yürüyüp, dağıldı.

Görüntü dökümü
——————-
– Çocukların Filistin ve Türk Bayrağı çizimleri (cep tel görüntüsü)
– Sokakta slogan atarak yürümeleri (cep tel görüntüsü)

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- 

===================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!