Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) EDİRNE’DE ESNAF KEPENKLERİNİ AÇTI, CADDE VE SOKAKLARDA YOĞUNLUK OLUŞTU
 
EDİRNE’de 17 günlük tam kapanmanın ardından bugün esnaf tekrar kepenklerini açtı, iş yerleri ve  fatura ödeme noktalarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Kentin meşhur ciğercileri ise tam kapanma arasının ardından tavalarını yeniden yakarak, paket servisi ile müşterilerine hizmet vermeye başladı. 
Türkiye genelinde koronavirüs  vakalarının artmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile uygulanan 17 günlük tam kapanma sona erdi. Kademeli normalleşme sürecinin ilk gününde ülke genelinde olduğu gibi Edirne’de de, esnaf bugün kepenklerini açarak müşterilerine hizmet vermeye başladı. Kısıtlamanın  sona ermesiyle birlikte vatandaş kendini dışarı atarken, cadde ve sokaklarda kalabalık oluştu. Özelikle banka ve fatura ödeme noktaları önünde uzun kuyrukların oluşması dikkat çekerken, uzun aranın ardından açılan berber, nalbur ve konfeksiyon gibi bazı iş yerleri önlerinde alışveriş için sıra beleyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kalabalıkta koronavirüs tedbirlerinin unutulduğu görüldü.  Tam kapanmanın bitimiyle  bazı ciğerciler de tavalarını yakarak müşterilerine paket servisi ile hizmet vermeye başladı.
‘YENİDEN DÜKKAN AÇMAK ÇOK SEVİNDİRİCİ’ 
Kentte restoran işleten Şener Sanal, “Bugün tamamen açılmayı bekliyorduk fakat paket servisle devam edeceğiz. Biraz daha kemer sıkacağız. Şu anda paket için malzemelerimizi hazırladık. Cumartesi gününden hazırlıklarımıza başladık. Şu anda 3’te 1 kapasite ile çalışıyoruz. En azından 17 günlük kapanmadan sonra dükkanımızı yeniden açmak çok sevindirici. Sonuçta işimizin başındayız. Esnaf arkadaşları ve müşterilerimizi özlemişiz. İnşallah en kısa sürede tamamen normalleşiriz” dedi. 
‘SONUNDA MÜŞTERİMİZE KAVUŞTUK’ 
Berber Berkan Çakıcı da, müşterileriyle tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek  “Sonunda işimize başlayabildik. 17 günden beri kapalıydı dükkanımız, sonunda dükkanımızı açtık. Müşterilerimiz gelmeye başladı. Tüm önlemlerimizi yeniden aldık. Maske ve hijyen kurallarına uyuyoruz. Müşterimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 
‘CİĞERCİLER, TAM AÇILMA BEKLİYOR’
Edirne’nin meşhur lezzeti tava ciğercilerinde de yeniden mesai hızlandı. Ciğerci esnafı Hamdi Dakni, hazırlıklarını tam açılmaya göre yaptıklarını belirterek, “Hazırlıklarımızı tam açılmaya göre yapmıştık fakat olmadı. En kısa zamanda tam açılmayı umuyoruz. Şu anda paket servisimiz devam ediyor. Biliyorsunuz Edirne ciğeri çok meşhur. Uluslararası düzeyde tanınırlığı olan bir ürün. Aslında şu an tam turizm sezonuydu fakat sezonu kaçırdık gibi. İnşallah devamını yakalarız” şeklinde konuştu. 
‘İNŞALLAH MÜŞTERİLERİMİZE KAVUŞURUZ’ 
30 yıllık ciğerci ustası Nusret Demir de, müşterilerini çok özlediklerini kaydetti. Demir, “Ciğerciler olarak tam açılmayı umut ediyorduk. İnşallah 1 Haziran’da komple açılırız. Aslında hedefimiz müşterilerle birlikte açılmaktı. İnşallah bu hastalık bitecek ve biz de masalarımızı açıp, müşterilerimizi bekleyeceğiz. Ciğer pişirmeyi bile unuttuk neredeyse bu arada. Bir açılıp, bir kapanıyoruz. Sonuçta bu bir hastalık ve sadece bizde değil, bütün dünyada var. Herkes gibi biz de bu hastalıkla yaşamaya alıştık. İnşallah en kısa zamanda tam açılırız ve müşterilerimize kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
————————
– Kalabalık cadde ve sokaktan görüntü
– Kepenk açan esnaf
– Dükkanların önünde yoğunluk oluşturan vatandaş
 – Esnaf Şener Sanal röportajı
– Berber dükkanı detay
– Traş olan vatandaş
– Berber Berkan Çakıcı röportaj
– Banka önünde kuyrukta bekleyen vatandaşlar
– Ciğerci esnafının ciğer pişirmesi
– Pişirilmiş ciğerden detay
– Esnaf Hamdi Dakni röportaj
– Ciğer pişirilmesi
– Ciğer detayı
– Esnaf Nusret Demir röportaj
– Kalabalık cadde ve sokaklardan detay

Haber – Kamera: Ali Can ZERAY – Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

=================================================

2) VAN’DA 3 KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI
 
VAN’ın Gürpınar ilçesinde 640 nüfuslu Çakınlı Mahallesi, 3 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.
Gürpınar ilçesine bağlı Çakınlı Mahallesi’nde 3 kişide koronavirüs tespit edildi. Bunun üzerine 68 hane ve 640 nüfuslu mahalle 10 gün süreyle karantinaya alındı. Mahallede, jandarma güvenlik önlemi alıp, giriş ve çıkışlara izin vermezken, sağlık ekipleri pozitif çıkan vakalarla temas halinde olan halkı tespit etmek için filyasyon çalışması başlattı.

Görüntü Dökümü
————————
-Karantinaya alınan Çakınlı Mahallesi gişiri
-Giriş-zıkışlara kapatılan mahalle
-Jandarmanın güvenlik önlemi alması

Reklam Alanı

HABER: Tuncay AVCI/ GÜRPINAR (Van), (DHA)-

=================================================

3) VAN’DA KADEMELİ NORMALLEŞMENİN İLK GÜNÜNDE YOĞUNLUK
 
VAN’da tam kapanmanın sona ermesinin ardından bugün sabah saatlerinde bankalar önünde uzun kuyruklar oluştu, sosyal mesafe kuralı ihlal edildi. Yoğunluğun yaşandığı kent merkezinde 17 gün aradan sonra esnaf işbaşı yaptı, herkesin kurallara uyması çağrısında bulundu.
Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma bugün saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Van’da tam kapanmanın  sona ermesiyle birlikte sabahın erken saatlerinde başlayan kademeli normalleşme ile birlikte kent merkezinde yoğunluk yaşanırken, özellikle bankaların önünde uzun kuyruklar oluştu, sosyal mesafe hiçe sayıldı. Kısıtlamanın kalkmasıyla Van’da trafikte  de yoğunluk yaşanırken, 17 günlük aradan sonra  esnaf da işbaşı yaptı,
Yusuf Adıyaman “Umarım bir daha böyle bir şey olmaz. Esnaf olarak biz çok etkilendik. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına lütfen bütün halkımız uyusun. Şu an Türkiye’de Van çok iyi bir durumda. Hepsinden tek isteğimiz esnaf ve halk olarak bu hastalıktan çok etkilendik. Bu hastalığın bir an önce bitmesi için lütfen kurullara uyalım.”dedi.
Bir banka önünde kuyrukta bekleyen Erdoğan Ataç da  yasağın kalmasıyla birlikte özellikle bankalar önünde uzun kuyruklar oluştuğunu, vatandaşların sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğini söyledi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kent merkezindeki insan yoğunluğu
-Banka önünde kuyrukta bekleyenler
-Erdoğan Ataç ile röportaj
-Banka önündeki kuyruk
-Caddelerdeki insan yoğunluğu
-Giyim mağazasına gelen müşteriler
-Esnaf Yusuf Adıyaman ile röportaj
-Caddede gezenlerden genel ve detaylar
-Kuaförde tsaç ve satak tıraşı olanlar
-Kuaför Yakup Alataş ile röportaj
-Detaylar

HABER: Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- 

=================================================

4) YÜKSEKOVA’DA, TAM KAPANMA SONRASI YOĞUNLUK
 
HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde, cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu oluşurken, sosyal mesafeye de dikkat edilmediği görüldü. 
Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanmanın saat 05.00 itibariyle sona ermesiyle Yüksekova’da da yoğunluk oluştu. Özellikle bankalar, ATM’ler ve postane önlerinde uzun kuyruklar oluştu. Kuyruklarda sosyal mesafeye de dikkat edilmediği görüldü. İlçe merkezinde görev yapan polis ekipleri ise sık sık uyarılarda bulundu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Cadde ve sokaklarda oluşan kalabalıktan detaylar
-Banka ve PTT önlerinde metrelerce oluşan kuyruktan detaylar
-Merkezden detaylar
-Dükkanlarını temizleyen vatandaş
-Genel detaylar

HABER: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- 

=================================================

5) TEKİRDAĞLILAR TAM KAPANMANIN ARDINDAN SAHİLE AKIN ETTİ

TEKİRDAĞ’da, tam kapanma sonrasında vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sahile akın etti. Havanın güzel olduğu kentte vatandaşlar sahilde yürüyüş yaptı, oltayla balık tuttu.
Koronavirüsle mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanmanın ardından bugün 1 Haziran’a kadar kademeli normalleşmeye geçildi. Hava sıcaklığının 24 derece olduğu Tekirdağ’da vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren sahil kesimine akın etti. Gencinden yaşlısına sahil kesimine gidenler, tam kapanmanın ardından temiz havada yürüyüş ve parklarda spor yaptı. 
Sahile balık tutmaya gelen Oğuzhan Şen, tam kapanmada evde kalmaktan sıkıldığını belirterek, “Mecburen bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Hobilerimizi yapmaya devam etmek zorundayız. Hayat devam ediyor ki, umarım daha güzel günler bizleri bekliyor olsun. Balık var, özlemiştim. Yaklaşık 20 gündür dışarıya çıkmıyorduk. İlk fırsatta hobilerimizi yapmaya geldim. Yaşadığımızı hissettik, inşallah bundan sonra hep böyle olur” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Sahilde yürüyenler
-Muhabir Mehmet Yirun anons
-Vatandaşların banklarda oturması
-Spor yapanlar
-Balık tutanlar
-Balık tutan Oğuzhan Şen ile röp.
-Detaylar

Haber- Kamera: Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/ TEKİRDAĞ,(DHA)

=================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!