Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TUNCELİ’DE ÖRTÜ YANGINI
 
TUNCELİ’de Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki Buzlutepe mevkisinde örtü yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekiplerin yangına müdahale ettiği belirtildi.
Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki Buzlutepe mevkisinde örtü yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ederken, Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin de alanda hazır bekletildiği belirtildi.
Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, görevli olmayan vatandaşların bölgeye girmemesi istenerek, “Bölgeye Hozat istikametinden ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Bu sebepledir ki, araçlarımız ve ekiplerimiz, Ovacık istikametinden çalışmaktadır. Bölge, görevli olmayan vatandaşlarımız için risk arz etmektedir. Vatandaşlarımızın, görevli arkadaşlarımıza kolaylık göstermeleri ve Ovacık Kaymakamlığımızın izni olmaksızın alana girmemeleri rica olunurö denildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Orman yangını
-Dumanların yükselmesi
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ, (DHA)

=====================================

2) YÜKSEK GERİLİM HATTI HELİKOPTERLE TEMİZLENDİ, VATANDAŞLAR PANİĞE KAPILDI
 
ŞANLIURFA’da yüksek gerilim hatlarında oluşan kirliliğe bağlı iletim performansını arttırmak için izolatörler, havalanan helikopterden sıkılan saflaştırılmış suyla temizlendi. Helikopterin yüksek gerilim hattı tellerine takıldığını düşünen vatandaşlar ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.
Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye (TEİAŞ), bağlı bir helikopter kırsal Mehmetçik Mahallesi’nde bulunan yüksek gerilim hatlarındaki izolatörlerin temizliği için havalandı. Yüksek gerilim hatlarında zamanla kirlilik ve çevre koşullarına bağlı iletim performansı azalan izolatörler, helikopterden sıkılan saflaştırılmış suyla temizlendi. Yüksek gerilim hattının üzerinde havada sabit duran helikopteri gören vatandaşlar, tellere takıldığını zannederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, bilgi verdi. Olay yerine gelen ekipler tarafından bakım yapıldığı bilgisi verilen vatandaşlar, rahat bir nefes aldı. Helikopterle temizlik çalışmaları, vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yüksek gerilim hattında helikopterle temizlik yapılması
– Havada sabit duran helikopter
– Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA – DHA

=====================================

3) MERSİN’DE TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINA 4 GÖZALTI
 
MERSİN’de sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG propagandası yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG’nin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmanın ardından operasyon düzenledi. Operasyonda, sosyal medya üzerinden terör örgütünü övücü, yükseltici, destekleyici paylaşımlar yapan 4 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Polislerin araçla gitmesi
-Polislerin sokakta güvenlik önlemi alması
-Polislerin binaya ve eve girmesi
-Evlerde yapılan aramadan genel ve detay

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

=====================================

4) OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ
 
ŞANLIURFA’da otomobilin çarptığı ehliyetsiz motosikletin sürücüsü Mehmet Ölmez (15), yaşamını yitirdi.
Eyüpkent Mahallesi’nde, kent merkezine doğru giden S.Y.’nin kullandığı plakasız otomobil ile ehliyetsiz Mehmet Ölmez (15) yönetimindeki plakasız motosiklet çarpıştı. Kazada Ölmez, yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Ölmez, yaşamını yitirdi.
Ölmez’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırılırken, gözaltına alınan otomobil sürücüsü, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Acil serviste bekleyenler
– Cenaze aracının gelmesi
– Morgdan alınan cenaze araca konulması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA

=====================================

5) SERİKLİ GENÇLER ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETTİ

ANTALYA’nın Serik ilçesindeki Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan elektrikli araç ekibi, 40 bin lira maliyetle elektrikli araç üretti. Ekip, eylül ayında düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (Teknofest 2021) yarışacak.
Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden danışman öğretmen Sedat Ünlü nezaretinde takım kaptanı Serhat Büyükevren ve öğrenciler Rüstem Resul Öten, Hüseyin Mert Çam, Mert Şahin, Ahmet Şahin, Mert Acar, Ali Bilal Karakorkmaz, Alihan Ala ve Berat Özen’den oluşan elektrikli araç ekibi, 25 bin lirası TÜBİTAK tarafından, kalan kısmı ise sponsor desteğiyle karşılanan toplam maliyeti 40 bin TL olan, tüm aksamını kendilerinin yaptığı ‘Hole in one’ ismini verdikleri elektrikli araç üretti. 15 Haziran’da çalışmaya başlayan ekip, 4 Ağustos’ta tamamladığı araçla deneme sürüşlerine başladı. 21-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (Teknofest 2021) Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışları’na Türkiye genelinde katılan 40 okul arasından 18. olarak katılmaya hak kazanan Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Antalya’yı temsil edecek.
Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, “Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin TÜBİTAK’ın desteği ile neleri başarabileceklerini gördük. Bizim gençlere destek olmak ve teşvik etmemiz gerekiyor. Bu projeye 25 bin lira destek verdi. 25 bin liraya bu araçla Serik’te istediği şekilde tur atabiliyor. İmalat sayısı arttıkça maliyetler daha da düşecektir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Serik’te biz bir ekibiz. Ekip olunursa başarılmayacak hiçbir şey yok. Bu ekip inşallah bizi mutlu edecektir” dedi.
Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kılıç, “Teknofest kapsamında düzenlenen elektrikli araç yarışları için kaportası, şasesi, ön düzeni tamamı okulumuzda hazırlanan elektrikli araç ile yarışmaya katılacağız” diye konuştu.
Metal teknolojileri öğretmeni ve danışman öğretmen Sedat Ünlü, şöyle dedi:
“Aracın yapımında danışman olarak görev aldım. Bu aracı öğrencilerimizin isteği üzerine yarışmaya katılmak için yaptık. Aracın şasesini komple kendimiz atölyemizde imal ettik. Aracın ismini ‘Hole in one’ koyduk ki ilçemizi temsil etsin istedik. Anlamı golfte en iyi vuruş anlamına geliyor. Simge olarak golf topu koyduk. Takımımızın adı ‘Serik elektrikli araba.’ Yarışta birinci olabilmek için 75 kW’lık bir elektrik motoru koyduk. Bu aracımızı haziran 15’inde yapmaya başladık. Ağustos’un 4’ünde tamamladık. Bu hafta İstanbul’a gideceğiz. 40 okulun yarışacağı yarışmaya 18. olarak davet edildik. Antalya’dan tek okuluz. Derece yapacağımıza inanıyoruz. Derece yapmak için özellikle görünüşüne özen gösterdik. Görsel olarak derece yapsın istedik. Yarışlar 5 gün sürecek, derece yapacağımıza inanıyoruz.”
Takım Kaptanı Serhat Büyükevren de “Dereceye gireceğimize çok inanıyorum. Araç tamamen kendi tasarımımız. Her şeyi bize ait. İstanbul parkta derece alacağımıza güveniyorum” dedi.
Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ve okul müdürlerinin katılımı ile okul bahçesinde aracın tanıtımı ve gösteri sürüşü yapıldı. Aracı takım kaptanı Serhat Büyükevren kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Müdürü Murat Kılıç
– Metal Teknolojileri öğretmeni ve Danışman öğretmen Sedat Ünlü
– Takım Kaptanı Serhat Büyükevren
– Aracın sürüş gösterileri
– Araçtan detay görüntüler

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

=====================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!