Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Kadın doktoru orakla yaralayan saldırgan elektronik kelepçeyle ev hapsi aldı

Rize’de Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Meltem Puşuroğlu’na orakla saldırıp yaraladığı suçlamasıyla gözaltına alınan Ali Sırrı Kulaksız, polis merkezinde tamamlanan sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce elektronik kelepçe takılarak, konutu terk etmeme şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Şüphelinin adliyeden çıkışı
Haber: Arzu ERBAŞ – Kamera: Doğancan İLEK RİZE-DHA

=======================

Kızını darp ederken kullandığı yastık ‘silah’ olarak kabul edildi

Reklam Alanı

KIZINI DARP EDEN ANNE: ELLERİM KOPSAYDI DA DÖVMESEYDİM

KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde kızına uyguladığı şiddet görüntüleriyle ilgili açılan soruşturma kapsamında tutuklanan Nurcan Serçe’nin mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. Kızını bahçede erkek çocuklarının yanında idrarını yaptığı için darp ettiğini söyleyen Nurcan Serçe’nin, darp olayı sırasında kullandığı yastık, mahkeme heyeti tarafından silah olarak kabul edildi.

Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşayan Nurcan Serçe’nin çocuğuna şiddet uyguladığı görüntüler, sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı. Kısa sürede büyük tepki gelen görüntülere Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerin ardından çocuğuna şiddet uygulayan Nurcan Serçe ile, olay anını cep telefonuyla kaydeden dini nikahlı eşi Hayrettin Bahar gözaltına alındı. Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan Nurcan Serçe ve dini nikahlı eşi Hayrettin Bahar cezaevine gönderildi.
“ELLERİM KOPSAYDI DA DÖVMESEYDİM”
Mahkemede verdiği ifadesinde kızını evin bahçesinde erkek çocukların yanında idrarını yaptığı için dövdüğünü söyleyen Nurcan Serçe, olaydan pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi. Çocuklarını düzenli olarak döven birisi olmadığını belirten Serçe, “Bu kasıtlı çekilen bir görüntü, ben yıllardır çocuklarıma bakıyorum. Ben dayakçı bir anne değilim aslında. Medyaya yansıyan görüntülerin açıklanabilecek hiçbir tarafı yok. Ellerim kopsaydı da çocuğumu dövmeseydim.   
MAHKEME HEYETİ YASTIĞI SİLAH OLARAK KABUL ETTİ
Titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında mahkeme heyeti tarafından incelenen görüntülerin ardından Nurcan Serçe ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan, dini nikahlı eşi Hayrettin Bahar ise ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüse Yardım’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan mahkeme heyetinin Nurcan Serçe’nin olay anında kızını nefessiz bırakmak için kullandığı yastığı silah olarak kabul etti.

Görüntü Dökümü
-Nurcan Serçe ve Hayrettin Kara’nın adliyeden çıkarılması (ARŞİV)
-Darp olayının görüntüsü
Haber-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU-Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli)(DHA)

========================

Anız yangını Yediemin otoparkına sıçradı: 28 hurda araç zarar gördü

SAKARYA’nın Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi’nde bulunan bir bisküvi fabrikasının arkasındaki boş arazide anız yangını çıktı. Alevler arazi yakınında bulunan Yediemin otoparkına sıçrayınca 28 hurda araç zarar gördü. 

Yangın, saat 16:00 sularında Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi’nde meydana geldi. Bisküvi fabrikası arkasında bulunan boş bir arazide anız yangını çıktı. Alevler kısa süre içerisinde büyüyerek, arazi yakınında bulunan Yediemin otoparkına sıçrayınca otoparkta bulunan 28 hurda araç zarar gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Ekipler yangınla ilgili inceleme başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Anız yangını
-Zarar gören hurda araçlar
-Yangını sndürme detayları
Haber-Kamera-Gven HASBAŞ/SERDİVAN(DHA)

========================

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Yeni Anayasa Türkiye’nin hep gündemindedir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği yeni anayasa konusunda da açıklamalarda bulunarak, “Sadece millete ait, egemenlik hakkına bağlı yeni bir anayasa yapmanın zamanı gelmedi mi? ‘Bu nereden çıktı?’, hiçbirimizin deme hakkı yok. Bu Türkiye’nin hep gündemindedir.” dedi. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylara da değinen Yazıcı, “Boğaziçi’ndeki eleştiri, protesto hakkı o sınırı aşarak dayatmaya doğru gidiyor. Hiçbir devlet dayatmayla iş yapmaz.” diye konuştu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi, Site Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla konuşma yaptığı kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor eski bakanı Suat Kılıç, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, partililer ve vatandaşlar katıldı. Kongrede konuşan eski bakan Suat Kılıç, ülkede ki muhalefet partileri ve muhalefet odaklarının yeniden Gezi Parkı olayları denemelerine kalkıştığını söyledi. Bunun bir muhalefet olmadığını ifade eden Kılıç, “Amaçları Türkiye’de yeni bir yıkım senaryosunu hayata geçirmektir. Muhalefet etmek, bizi eleştirmek değil hedefleri. Türkiye’nin kazanımlarını yerle bir etmek, Türkiye’yi yeniden yerleyeksan etmek  isteyenler var karşımızda. Ama şunu bilmek ve anlamak mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin bugüne kadar elde ettiği kazanımları kazanmak zor ama bu kazanımları tek seferde yerleyeksan etmek kolaydır.” dedi.
‘YENİ ANAYASA TÜRKİYE’NİN HEP GÜNDEMİNDEDİR’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği yeni anayasa konusunda da açıklamalarda bulunarak şöyle dedi:
“Türkiye büyük ve önemli bir ülke. Sorunlar bitmez, sorunlar olacak. Yeter ki bu sorunlara doğru teşhis koyup çözüm arayan kadrolar olsun. Çözüm arayan tek kadro Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki AK Parti kadrolarıdır. Anayasa bir ülkenin tabiri caizse hukuksal mimarisidir. Milletin hakkı olmasına rağmen milletimizin bu hakkını doğrudan doğruya hiçbir zaman kullanamamıştır. Sadece millete ait, egemenlik hakkına bağlı yeni bir anayasa yapmanın zamanı gelmedi mi? ‘Bu nereden çıktı?’, hiçbirimizin deme hakkı yok. Bu Türkiye’nin hep gündemindedir. Zaman geldi gündem olarak geriye düştü, zaman geldi öne geçti ve Türkiye’yi her sorundan arınmış bir şekilde 2023 Türkiye’siyle, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına böylece yeni bir anayasa ile erişmesini arzu ediyoruz. Bu vatanı seven herkes, bu millete saygı duyan herkes bu anayasa çağrısına olur vermek zorundadır. Birlikte yapalım, birlikte düzenleyelim ve bundan böyle millet onayladığı toplumsal sözleşmeyle sorunlarını tasfiye etmiş şekilde yürüyüşüne devam edecek.”
‘DAYATMA BİR HAK DEĞİLDİR’
Boğaziçi Üniversitesi ve bir takım konuları gündeme taşıyarak ülkenin huzurunu bozmaya çalışanların olduğunu söyleyen Yazıcı, “Boğaziçi Üniversitesi gündemini yaşıyoruz. Vatandaşın beğenmediğini eleştirme hakkı var. Beğenmediğine karşı gösteri yapma hakkı da var. Bu demokrasinin gereği. Ama hiçbir birey, hiçbir topluluk eleştiri, protesto, gösteri hakkımı kullanıyorum diyerek dayatma yapamaz. Dayatma bir hak değildir. Boğaziçi’ndeki eleştiri, protesto hakkı o sınırı aşarak dayatmaya doğru gidiyor. Hiçbir devlet dayatmayla iş yapmaz. Bunu, bu şekilde değerlendirmek ülkemizin çıkarları açısından doğru olduğu inancındayım.” dedi.
Konuşmaların ardından tek listeyle gerçekleştirilen seçimde mevcut başkan Zeki Tosun, yeniden AK Parti Zonguldak İl Başkanlığına seçildi.

Görüntü Dökümü:
-Salondan detaylar
-Hayati Yazıcı’nın konuşması
-Suat Kılıç’ın konuşması
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA) 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!