Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Eskişehir’de koronavirüs denetimi

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği ‘Dinamik Denetim Süreci’ genelgesi kapsamında Eskişehir’de denetimler yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haritaya göre, orta riskli il olarak sarı renkli kategoride bulunan Eskişehir’de, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Dinamik Denetim Süreci’ uygulaması yapıldı. Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, halkın yoğun olduğu İsmet İnönü Caddesi ve Porsuk Bulvarı’nda denetimlerde bulundu. Çok sayıda polisin katıldığı denetimlerde, işletme sahibi ve müşterilere uymaları gereken kurallar ile ilgili bilgi verildi. Yeme-içme mekanlarındaki maske, sosyal mesafe ve hijyen başta olmak üzere masalar arasındaki mesafe, müşteri kapasitesi, girişte HES kodu uygulaması, ateş ölçümü gibi kurallar denetlendi. Ekipler, sokakta gezerken maske takmayanlara cezai işlem uygularken, yanlış maske takanlara ise uyarılarda bulundu. Polis araçlarından da uyarı anonsları yapıdı.

Görüntü dökümü:
-Polis ekiplerinini caddeye gelmeleri
-Polis araçlarından uyarı anonsu yapılması
-Kalabalık detay
-Polisin maskelerini yanlış takanları uyarması
-Kafe ve restoranların denetlenmesi
-Maske takmayanlara ceza uygulanması
-Banka şubesi önünde bekleyenlerin uyarılması
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Caner AKSU/ESKİŞEHİR-DHA

======================

Reklam Alanı

‘Çok yüksek risk’ kategorisindeki Karadeniz, vaka oranında yine zirvede

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı güncel vaka sayısı haritasına göre 27 Şubat- 5 Mart 2021 tarihleri arasında nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il yine Karadeniz Bölgesi’nden çıktı. Haftalık verilere göre vaka oranı liderliğini koruyan bölgede Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon, 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası görülen iller oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından; 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü ilk 5 il, yine risk haritasında kırmızı renkle işaretlenen ‘yüksek riskli iller’in yer aldığı Karadeniz Bölgesi’nden çıktı. Haftalık verilere göre Samsun her 100 bin kişiye 348,36 Covid-19 vakası ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısının olduğu il oldu. Haftalık verilere göre; sırasıyla Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon, 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası görülen iller oldu.

Bakan Koca’nın açıkladığı il bazlı koronavirüs haritasında geçen haftaya göre Samsun, Sinop, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Çorum’da artış oldu, Trabzon, Rize ve Ordu’da iyileşme gözlendi. Sinop’ta vaka oranı 160,03’ten 314,15’e, 88,67 olan Artvin’in 109,14’e, 114,58 olan Gümüşhane 151,73’e, 262,17 olan Samsun’da 348,36’ya yükseldiği görüldü. ‘Kırmızı’ kategorideki iller arasında yer alan Trabzon’un ise son güncel tabloda her yüz binde vaka oranı 239,52’den 226,14’e, Rize’de 213,10’dan 208,21’e, Ordu da 301,76’dan 280,27’ye geriledi.

Son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit edilen bölgede, tedbir ve denetimlerin sıklaştırılması bekleniyor.

Bu arada ekipler bölgede denetim ve kontrollerini sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
(ARŞİV)
-Bölgede denetimler
-Karantina yerleri
-Drone detayları

HABER KAMERA: Fatih TURAN/TRABZON-DHA 

====================

Kırmızı kategorideki Konya’da, ‘kısıtlamasız cumartesi’ yoğunluğu

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı tabloya göre, ‘çok yüksek riskli’ il olarak kırmızı kategoride yer alan Konya’da, kısıtlama uygulanmayan ilk cumartesi cadde ve sokaklar, hava da sıcak olunca kalabalıklaştı. Maske ve mesafe kuralları hiçe sayıldı.

Sağlık Bakanlığı’nca vaka sayısına göre açıklanan haritada, ‘çok yüksek riskli’ il olarak kırmızı kategoride bulunan Konya’da, kademeli normalleşme ile kısıtlamanın kaldırıldığı ilk cumartesi günü cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu. Kentte hava sıcaklığının da artmasıyla koronavirüs tedbirleri unutuldu. Cadde ve sokakların kalabalıklaştığı kentte, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadı. Kentin işlek noktalarından Alaaddin Bulvarı ve Alaaddin Tepesi Parkı’nın da kalabalık olduğu gözlendi. 

Görüntü dökümü:
-Kentteki kalabalık alanlardan görüntüler
-Açık alanlarda birarada yemek yiyenlerin görüntüsü
-genel ve detay

Haber-Kamera: Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA))

================================================

Kırmızı kategorideki Konya’da eğlence mekanına baskın; 64 kişiye cezai işlem uygulandı

KORONAVİRÜS vaka artışında kırmızı kategoride olan Konya’da denetimlere katılan polislerin sayısını yüzde 100 artırıldı. Kentte açık olduğu belirlenen bir alkollü mekana yine baskın yapıldı. Baskında 64 kişiye sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kuralını ihlalden cezai işlem uygulandı.

Koronavirüs vakalarına göre, çok yüksek riskli iller arasında kırmızı kategoride olan Konya’da, sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde eğlence merkezine giden 64 kişiye ceza kesildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Selçuklu ilçesinde bir eğlence mekanının açık olduğu ve Kovid- 19 önlemlerine uyulmadığı ihbarını aldı. Harekete geçen ekipler, baskın yapılan mekandaki 64 kişiye sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kuralını ihlalden cezai işlem uyguladı.

DAHA ÖNCE YİNE MÜHÜRLENMİŞ

Denetlenen iş yerinin ise daha önce mühürlendiği ancak mührün kırıldığı öğrenildi. İş yeri sorumlusu Selami Y. hakkında ‘Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘Mühür bozma’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:
-Eğlence merkezinden görüntüler
-Polis baskını 
-Detay 

Haber-Kamera:Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, DHA

=====================================

Hakkarililer, kısıtlamasız hafta sonunda kayak merkezine akın etti

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı haritaya göre, ‘düşük riskli’ il olarak mavi kategoride bulunan Hakkari’de, aylar sonra kısıtlamanın uygulanmadığı ilk cumartesi günü, 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’ndaki kayak merkezi kalabalıklaştı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından vaka sayısına göre açıklanan haritada, ‘düşük riskli’ il olarak mavi kategoride yer alan Hakkari’de, 3,5 ay sonra cumartesi günü sokak kısıtlaması uygulanmadı. Kayakseverler ise kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Merga Bütan Kayak Merkezi’ne akın etti. Türkiye’de kar bulunan sınırlı kayak merkezlerinden olan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje ile 15 milyon lira masraf yapılarak, donanımlı hale getirilen Merga Bütan Kayak Merkezi, bu hafta kalabalıklaştı. 

Kayak merkezi girişinde kontrol noktası oluşturan jandarma ekipleri, hem trafik kontrolü hem de HES kodu sorgulaması yaptı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, “İlimize hem erken kar yağdı hem de kar kalınlığı olarak iyi bir kar yağdı. Pandemi yasakları kapsamında kayak merkezinde kısıtlamalara gidildi. Hafta içi günü birlik gelen vatandaşlara biz tesislerimizi açtık. Hafta sonları ise sadece lisanslı sporcularımıza açtık. Tabi Van’da özellikle karın olmaması, bu sene onların kayak merkezinin açılmamasından kaynaklı buraya inanılmaz bir talep oldu. Biz hiçbir şekilde tedbiri elden bırakmadık. Sosyal mesafe, hijyene ve maskeye dikkat ederek vatandaşları kayaktan faydalandırmaya çalıştık. Aynı şekilde sporcularımız da bu kurallar çerçevesinde müsabakalara hazırlandılar. İlimizde ‘düşük riskli’ iller arasında olmasından dolayı hafta sonu kısıtlamaları kaldırıldı. Tabi buraya yoğun bir şekilde ilgi artmaya başladı. Pistlerimiz artık ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği bir potansiyele sahip” diye konuştu. 

Kayak merkezine gelen Şirin Adıyaman da “Hafta sonu kısıtlaması nedeniyle kayak merkezine gelemiyorduk. Şu an hafta sonu tatili ve mart ayında kayak yapmanın tadını çıkarıyoruz” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kayak merkezinde kontrol noktası kuran jandarma ekipleri
– Vatandaşların kayak kayması
– Kızakla kaymaları
– Vatandaşlardan Şirin Adıyaman konuşması
– Pisten kayanlar
– Gençlik spor il müdürü Emin Yıldırım konuşması
– Muhabir anonsu
– Telesiyej binen vatandaşlar
– Ak parti il başkanı ve eski milletvekili Mutallip Özbek konuşması
– Kayak merkezinden genel görüntü
– Genel detay

HABER: Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)-

============================

Vaka sayısı artan Tokat’ta cadde ve sokaklarda yoğunluk 

TOKAT’ta bugün açıklanan haftalık koronavirüs haritasında vaka artışının sürmesine rağmen cadde ve sokaklarla meydanlarda yoğunluk devam etti.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 27 Şubat- 5 Mart dönemini kapsayan haftalık koronavirüs haritasındaki verilere göre, vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5’te Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Tokat yer aldı. Tokat’ta, geçen hafta vaka sayısı 100 binde 166,50 olurken, bu hafta 228,82’ye yükseldi. Buna rağmen vatandaşlar park, meydan, cadde ve sokaklarda yoğunluk oluşturdu. Yoğunluğun kısıtlamanın esnetildiği hafta sonunda daha da arttığı görülürken, polis ekipleri ise yoğunluğun olduğu bölgelerde vatandaşları sosyal mesafe ve maske konusunda uyardı. 

‘HALKIMIZIN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR’
Vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Vedat Deli, “Halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat etmeliyiz. Vatandaşlar işi olmadıkça çarşıya çıkmasın. Tedbirlerimiz yeterli ama biz halk olarak dikkat etmiyoruz. Ondan dolayı da vakalarımız yüksek seviyede seyrediyor” dedi.

’15 GÜN SÜRESİNCE KENDİMİZİ KARANTİNAYA ALMALIYIZ’
Üniversite öğrencisi Buket Kaya ise “Hafta sonu olduğu için her yer dolu, malum AVM’ler de dolu. Birçok vatandaş alışverişe gelmiş. Bence 15 gün süresince kendimizi karantinaya almalıyız” diye konuştu. 

Yener Polat ise “Tokat olarak tedbirleri elden bırakmış durumdayız. Böyle devam ederse birinciliğe yerleşmemiz söz konusu. Vatandaşlarımızın işi olsa da olmasa da dışarı çıkıyor. Hafta sonu cumartesi yasağının kalkmasıyla birlikte de caddeler yoğun oluyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Kent merkezinden görüntüler
-Caddelerde yaya youğunluğu
-Vatandaş röportajları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)

==============================

Covid’le mücadelede başarılı kent Uşak’ta vatandaş sokağa çıktı

UŞAK’ta da kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte, hafta sonu kısıtlamasının kalkmasının ardından vatandaşlar ilk cumartesi gününü dışarda geçirdi.

Türkiye’nin virüse karşı başarısıyla dikkat çeken kentlerinden olan Uşak’ta geçen hafta 18.40’lık vaka oranı, 10.83’e düştü. Koronavirüs haritasında ‘Mavi’ renkle gösterilen Uşak’ın sakinleri, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle bugün sokaklara ve parklara gitti. Vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uyduğu görüldü. Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler de kalabalık ortamlarda vatandaşlara maskelerini çıkartmamaları ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını belirten anonslar yaptığı da duyuldu.

Koronavirüse karşı Tarhana çorbası içerek bağışıklığını güçlendirdiği ifade eden vatandaşlardan Osman Eren, “Uzun süredir evde kapalı kalarak psikolojik baskı oluştu. Uşak halkı olarak tedbirleri elden bırakmadık. Sosyal mesafe, maske kurallarına riayet ettik ve sonunda kazanan biz olduk” dedi. Koronavirüs haritasında Uşak ilinin “Mavi” olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden bir diğer vatandaş Orhan Çavdar ise, tedbirleri elden bırakmayarak koronavirüs ile mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Caddeden Genel ve Detay görüntü
-Kafeden Genel ve Detay Görüntü
-Osman Eren Röp
-Orhan Çavdar Röp

Haber- Kamera: Feyzi DAVULCU / UŞAK, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!