Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ERKAN ERDEM, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SİİRT’in Eruh ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Erdem’in (28) cenazesi Niğde’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Eruh ilçe kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik ‘Eren-6 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan Operasyonu’ kapsamında terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta, ağır yaralanan ve kaldırıldığı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen şehit Uzman Çavuş Erkan Erdem’in naaşı, düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Kayseri’ye oradan da kara yoluyla Bor ilçesindeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Bor Şehitliği’ne getirildi. Törene şehidin yakınları ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Jandarma TEM Daire Başkanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘KARLI DAĞLARI AŞIP, TÜRK BAYRAKLARIYLA GELDİN’
Törende şehidin eşi Arzu Erdem, annesi Hatice ve ağabeyi Serkan Erdem ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi, oğlunun tabutuna sarılıp, “Vatan sağ olsun, böyle bayraklara sarılı mı gelecektin, kanın yerde kalmayacak kuzum, karlı dağları aştın da Türk bayraklarıyla geldin kuzum” ifadelerini kullandı. Ağabeyi Serkan Erdem de, “Devletimizin canı sağ olsun tosunum, vatan sağ olsun” dedi.

İl Müftüsü Osman Ayas’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan Erdem’in naaşı, Bor Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Şehidin cenazesinin getirilmesi
– Şehidin tabutuna sarılan yakınları
– Annesinin ağıtları
– Ağabeyinin şehidin fotoğrafını elinde tutması
– Cenaze töreni
– Helallik alınması
– Şehit eşinin otururken görüntüsü
– Genel görüntü

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ali KADI-Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)

=============

HURDALIKTAKİ PATLAMADA 6 KİŞİ YARALANDI; ŞOKA GİREN ÇOCUĞU POLİS SAKİNLEŞTİRDİ
 
SİVAS’ta, organize sanayi bölgesinde araç hurdalığında meydana gelen patlamada 6 kişi yaralandı. Hurdalıkta bulunan, patlamanın etkisiyle şoka giren Ömer Talha Baykal’ı polis sakinleştirmeye çalıştı.

1’inci Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki araç hurdalığında bugün saat 12.30 sıralarında otomobil parçalarının ayıklandığı kapalı alanda gaz sızıntısı sonucu patlama oldu. Olay sırasında hurdalıkta bulunan 1’i çocuk 8 kişiden Adem Uğurlu, Kadir Çınar, Mehmet Pınar, Mustafa Pınar, Abdussamet İzyurdu ve Mehmet Ali Yıldız yaralandı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. El, yüz ve baş bölgelerinde patlamaya bağlı yanıklar oluşan yaralılar ilk müdahalenin ardından Numune ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hurdalıkta bulunan ve patlamanın etkisiyle şoka giren Ömer Talha Baykal’ı polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Polis ekipleri, patlamaya ilişkin inceleme başlattı.
Görüntü Dökümü:
-Olay yerinden görüntüler
-Hurdalıklan görüntüler
-Ambulanslara alınan yaralıların görüntüsü
-Olayın şokunu yaşayan çocuğun görüntüsü
-Ekiplerin inclemeleri
-Genel detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) 

=======

OTOMOBİLLE KAMYONETE ÇARPTIĞI KAZADA YARALANAN TUBA KURTARILAMADI 

GAZİANTEP’te, refüj düzenlemesi için bölgede bulunan kamyonete çarpan otomobilin sürücüsü Tuba Daloğlu (35), 14 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, 28 Mart’ta Yamaçtepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, refüj düzenlemesi için yola park edilen, belediyeye ait kamyonete, Tuba Daloğlu’nun kullandığı 27 EL 546 plakalı otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle ön bölümü kamyonetin altına giren otomobildeki Daloğlu ve 4 kişi yaralandı. İhbarla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Sağlık durumu kritik olan Tuba Daloğlu, 14 gündür tedavi gördüğü hastanede, bu sabah yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk annesi olan Tuba Daloğlu’nun cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Ölen sürücü Tuba Daloğlu’nun fotoğrafı
-Kaza anı fotoğrafı
– Cenazenin çıkarılması
– Cenaze yakınlarından görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

===============

KAYIP HEMŞİREYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Antalya’da tartıştığı sevgilisine veda mesajı attıktan sonra kaybolan ve kendisinden 10 gündür haber alınamayan erkek hemşire Ahmet Uğur’u (29) arama çalışmaları devam ediyor.

Antalya’da bir sağlık kuruluşunda çalışan hemşire Ahmet Uğur, 1 Nisan günü kız arkadaşıyla tartıştı. Tartışmanın ardından sevgilisine veda mesajları atan Uğur, telefonunu kapatıp, ortadan kayboldu. Tüm aramalara rağmen Uğur’a ulaşamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis, hemşirenin bulunması için geniş çaplı çalışma başlattı. Araştırmada, Uğur’un son olarak Döşemealtı ilçesinde bulunan Güver Uçurumu yakınlarında görüldüğü belirlendi.
10 gündür evine dönmeyen Ahmet Uğur’un bulunması için Güver Uçurumu bölgesinde bugün tekrar arama çalışması yapıldı. UMKE, AFAD ve AKUT’un yanı sıra çok sayıda gönüllü vatandaşın da destek verdiği aramalara kadavra köpeği ‘Melo’ da katıldı. Ekiplerin kanyonda ulaşamadığı sarp kayalık alanlar ise UMKE’ye ait drone ile tarandı.
Gönüllü vatandaş grubu da AFAD ve UMKE ekipleri rehberliğinde ormanlık alanda arama gerçekleştirdi. Aramalarda bir sonuç elde edilemezken, çalışmaları yakından takip eden Ahmet Uğur’un ağabeyi Kerim Uğur, ekiplere teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Güver uçurumundan görüntü
– Bölgede arama yapan ekiplerden görüntü (DRONE GÖRÜNTÜSÜ)
– Ekiplerin görüntüsü
– Hazırlık yapan ekiplerden görüntü
– Bölgede çalışma yapan ekiplerden görüntü
– DRONE ile yapılan çalışmadan görüntü
– Polis köpeğinin ormanlık alanda arama yaparken görüntüsü
– Arama çalışmasına katılan gönüllülerden görüntü
– Kayıp gencin  kaybolduğu zamanki sırt çantalı resmi
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

===============

PARMAĞINA SIKIŞAN YÜZÜĞÜ İTFAİYE ÇIKARDI

AMASYA’da yabancı uyruklu bir kadının parmağına sıkışan yüzük, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı.

Kentte yaşayan Suriye uyruklu ismi açıklanmayan bir kadın elinin şişmesi sonucu sağ el parmağına taktığı yüzük sıkıştı. Amasya Şerafettin Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne giden kadının parmağındaki yüzük çıkarılamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Hastaneye gelen itfaiye ekipleri kadının parmağındaki yüzüğü çıkardı.

Görüntü Dökümü

———————-

-İtfayenin yüzüğü çıkarması 

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/ Amasya, (DHA) – 

===========

KORONA HAKEMİNDEN SARI VE KIRMIZI KARTLI UYARI
 
YEŞİLÇAM oyuncusu Osman Cavcı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde restoran ve kafelere gelen misafirleri pandemi nedeniyle kurallara uyması konusunda ‘Korona Hakemi’ olarak uyarıyor. Hakem kıyafetiyle vatandaşların karşısına çıkarak dikkat etmeleri gerekenleri anlatan Cavcı, maske ve mesafe kurallarına uymayan müşterilere düdük çalıp sarı kart gösteriyor. Cavcı, “Sarı karta dikkat etmezsek, hayat bize kırmızı kart gösterir” diyor.

Karşıyaka Belediyesi tarafından belediye iştiraki Kent A.Ş.’ye bağlı Tersane, Denizkent, Gondol, Park, Dino ve Taypark kafeteryalarında pandemiye karşı farkındalık yaratmak amacıyla ‘Korona Hakemi’ uygulaması başlatıldı. Pandemi sürecinin devam ettiğini hatırlatarak vatandaşların rehavete kapılmasını önlemek amacıyla uygulanan yöntem ilgi topladı. Haftanın 3 günü uygulama kapsamında hakem forması giyen Yeşilçam oyuncularından Osman Cavcı, maske ve mesafe kurallarına uymayan müşterileri düdük çalıp, sarı kart göstererek uyarıyor. Cavcı, mezurayla vatandaşlar arasındaki mesafeyi de ölçüyor.

Mizahi yolla vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Cavcı, “Bu uygulama özellikle çocukların çok dikkatini çekti. Çocuklar fotoğrafımı çekiyor ve korona kurallarına uyma konusunda yetişkinlerden daha dikkatliler. İzmir’in maviye dönmesi, normalleşmenin yaşanması için, korona kurallarına dikkat etmelerinin gerekliliğini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde vatandaşların zaman zaman rehavete kapılarak maske ve mesafe konusunda dikkati elden bıraktıklarını vurgulayan Cavcı, şaka yollu uyarsalar da ceza yazılacağını sanan vatandaşların da olduğunu dile getirdi.

Emlak sektöründe çalışan Murat Yeşilada (37), uygulamanın sosyal mesafe, maske ve hijyen konularını hatırlatması açısından fayda sağladığını belirterek, “Hakemin müdahalesini severek izledik, hoşumuza da gitti. Amacına ulaşan bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Biz elimizden geldiği kadar sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyuyoruz ama ne kadar dikkat etsek de bu tür uyarılar gerekebiliyor. Sadece Karşıyaka’da değil İzmir’in diğer ilçelerinde de uygulanmasının faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Yemek için gittiği restorana girerken maske takmayı unuttuğu sırada hakemi kendisine sarı kart gösterdiğini dile getiren Ali Erdoğan (47) ise “Gerçekten akılda kalıcı. Bir daha maskemi takmayı unutacağımı sanmıyorum. Kurallara dikkat etmemiz açısından fayda sağlayacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Osman Cavcı röp.
– Vatandaşlardan Murat Yeşilada, Ali Erdoğan röp.
-Korona hakemi vatandaşları uyarırken görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Eda Ebru NANECİ- Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR, (DHA)

======================

KİLİS’TE, 10 NİSAN POLİS HAFTASI KUTLANDI

KİLİS’te, 10 Nisan Polis Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Kentte düzenlenen kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlamalarda Kilis Valisi Recep Soytürk,  İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Güngör ile  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra polisler Şehitliği ziyaret etti. İl Müftüsü Abdurrahman Şahin’in şehitler için dua okumasının ardından şehitliğe karanfil bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Sehitlikte tören
– Seygı duruşu istillal marşının okunması
– Şehitlerin mezarına karanfiller konurken
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA

=========================

‘AFYONKARAHİSAR’DA VATANDAŞIN ALGISI DAHA YÜKSEK’
 
AFYONKARAHİSAR İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, 10 Nisan Polis Haftası törenindeki açıklamasında, küresel koronavirüs salgınında polisin 24 saat mesai esaslı özveriyle çalıştığını söyledi. Temiz, “Salgının ilk günlerine göre Afyonkarahisar’da vatandaşın algısı daha yüksek durumdadır” dedi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 176. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası Afyonkarahisar’da da törenlerle kutlandı. Törene İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar POMEM Müdür Vekili Mehmet Kunt, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Akçay, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, polis memurları katıldı. Afyonkarahisar’da ilk tören Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türk bayrağı göndere çekildi. Atatürk Anıtı’na Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar POMEM Müdür Vekili Mehmet Kunt, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Akçay çelenk sundu.

‘POLİS KÜRESEL SALGINDA 24 SAAT MESAİDE’

Çelenk töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, “Personelimizin tamamı şu anda tüm özverileriyle çalışmaktadır. Koronavirüs küresel salgınında elbette sağlık çalışanları çok önemli hizmetler sunmaktadır. Bizler de onlarla birlikte görevdeyiz. Onlara yardımcı olma anlamında Emniyet Teşkilatı olarak tüm polis memuru arkadaşlarımız 24 saat sürekli görevleri başındadır. Sağlık çalışanları hastanelerde, sağlık kurumlarında ama bizler toplumun her alanında yurtlarda, hastanelerde, sokaklardayız. Sokağa çıkma kısıtlamalarında, maske ve sosyal mesafe denetlemelerinde 24 saat görev başındayız. Özellikle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında görev alan personelimiz yaklaşık iki katına çıkıyor. İl merkezinde hafta sonu takviyelerle 300’e yakın personelimiz çalışıyor. Hafta içi günlerde ise merkezde çalışan personelimiz 150’dir. Koronavirüs küresel salgını nedeniyle denetimler devam ediyor” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, yazılan cezalara ve tutanaklara göre Afyonkarahisar’da sosyal mesafe ve maske kullanımında bilinçlenme durumunu değerlendirerek, “Son dönemde özellikle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla ceza uygulamasından daha çok vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye yönelik algı oluşturmaya çalışan arkadaşlarımız, daha çok ikaz etme yönüne gidiyor. Vatandaşlarımız da hem sosyal mesafeye hem doğru maske kullanımına özen gösterme ve hijyenle ilgili bir düzelme var. Salgının ilk günlerine göre Afyonkarahisar’da vatandaşın algısı daha yüksek durumdadır” diye konuştu.

ŞEHİTLİĞE KARANFİL BIRAKILDI

Çelenk töreninin ardından Kocatepe Asri Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği ziyaret edildi. Şehit polisler Ayhan Sarıçiçek ve Mehmet Dama’nın kabri başında dua edildi. Bir din görevlisi tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılar tarafından dua edildi. Şehitlik ziyareti şehit polislerin kabirlerine karanfil bırakılmasıyla tamamlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kocatepe Anıtı detay, 
– İl Emniyet Müdürü Ali Temiz basın açıklaması,
– Saygı duruşu ve İstiklal Marşı detay
– Çelenk sunumu, 
– Anıtta toplu fotoğraf detayı
– Şehitlik ziyareti, 
– Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua detayları
– Şehitliklere karanfil bırakılması detay,
– Temiz’in Şehit Ailesi ile konuşması

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

======================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!