Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1) İZMİR’DE DENİZE DÜŞEN UÇAĞI ÇIKARMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI (2)
UÇAK DENİZDEN ÇIKARILDI

İzmir’in Foça ilçesinde denize düşen KT-1 tipi eğitim uçağının enkazının büyük bölümü bugün saat 12.50’de, Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’na bağlı ‘TCG Alemdar’ kurtarma gemisinin vinci ile çıkartıldı. Uçağın enkazı kurtarma gemisine alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Uçağın enkazının vinçle çıkartılmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Tolga TAHÇI – Seyfi GÜL – Kameraman: Can ÇUBUKÇIOĞLU / FOÇA (İzmir), (DHA)-

=====================================

Reklam Alanı

2) VİLLADA EĞLENEN 52 KİŞİYE 180 BİN LİRA CEZA
 
İZMİR’in Bornova ilçesinde koronavirüs tedbirlerini ihlal edip, villada eğlence düzenleyen 52 kişiye, toplam 180 bin 388 lira ceza uygulandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, suç ve suçlularla mücadele ve Covid-19 tedbirlerinin denetlenmesi kapsamında, 9 Nisan’da yaptığı kontrollerde, Kayadibi Mahallesi’nde bulunan bir villada eğlence düzenlendiğini belirledi. Villaya düzenlenen operasyonda, içeride bulunan 52 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 180 bin 388 lira idari para cezası uygulandı. Yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 3 kişiye de tebligat yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Operasyon anının görüntüsü

Haber: Tolga TAHÇI – Kamera: İZMİR, (DHA)-

=====================================

3) SOKAK KÖPEĞİNE PİTBULL SALDIRISI KAMERADA
 
BURSA’da bakımı yasak olmasına rağmen sahibinin tasmasız ve ağızlıksız gezdirdiği ‘pitbull’ cinsi köpek, sokakta sahipsiz köpeği ısırarak, yaraladı. O anlar cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. Yaralı köpek belediye ekiplerince tedaviye alınırken, pitbull cinsi köpeğe ise el konuldu.

Olay, dün İnegöl ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Ilıcak Sokak’ta meydana geldi. Bakımı yasak olmasına rağmen sahibi tarafından tasmasız ve ağızlıksız gezdirilen Japon ırkı pitbull cinsi köpek, sokak köpeğine saldırdı. Köpekler, çevredekiler tarafından güçlükle ayrıldı. ‘Pitbull’un ağız ve ayağından ısırdığı köpek, yaralandı. Pitbull cinsi köpeğin sahibi ise olayın ardından köpeğini bırakarak, yaya olarak bölgeden uzaklaştı. Kanlar içinde kalan sahipsiz köpek ile saldırgan köpek, ihbar üzerine olay yerine gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerince alındı. Tedaviye alınan sahipsiz köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, pitbull cinsi köpeğe ise el konuldu. Polis ekipleri, pitbull cinsi köpeğin sahibini bulmak için çalışma başlattı. 

KÖPEĞİN SALDIRDIĞI ANLAR KAMERADA
Öte yandan pitbull cinsi köpeğin, sahipsiz köpeğe saldırdığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülere; köpeğin saldırdığı ve çevredekilerin köpekleri ayırma çabaları yansıdı. Görüntüler sosyal medyada paylaşılınca, tepki topladı.

‘BU CİNS SALDIRGAN KÖPEĞİN BAKIMI YASAK’
Yaralı köpeğin tedavisini yapan İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi Veterineri Mesut Karıman, “Dün gerçekleşen pitbull saldırısı sonucu yaralanan sokak köpeğimiz barınağımıza getirildi. Şu anda röntgenini çektik. Sağ ön bacağındaki 2 parmağın kırık olduğunu gördük. Ayağında şişlik de var. Biz ona yönelik tedavi yoluna gideceğiz. Şu anda alçıya alarak durumunun düzeleceğini düşünüyorum. O kadar büyük çaplı kırık olduğu gözükmüyor. Ülkemizde yasak olan köpek ırkları var. Bunlardan biri de Japon ırkı pitbullar. Saldırgan köpek ve bakımı yasak. Sahiplendirilmesi, satışı ve üretimi de yasak. Bu tip köpeklere sahip olan kişiler kontrolsüz şekilde dışarıda köpekleri gezdirip ve yakalanırsa 7 bin 802 TL ceza uygulanmaktadır. Bu nedenle bu tip ırklara yönelmeyin. Barınaklarımızda olan köpeklerimizi sahiplenin. Bu yaralı köpeğimiz de bizim kontrolümüz altında kalacak. Sahibi de varsa sahibine de verilmeyecek. Eğer sahibi gelirse gerekli cezai işlem uygulanacak” dedi. 

Görüntü Dökümü:
————————
-Pitbull cinsi köpeğin sokak köpeğine saldırdığı andan görüntü
-Çevredekilerin pet şişeyle su dökerek, köpekleri ayırma çabasından görüntü
-Yaralı köpeğin tedavisinden görüntüler
-Veteriner Mesut Karıman ile röportaj
-Barınakta yaralı köpek ve pitbull cinsi köpekten görüntü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ-Muammer İRTEM/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

=================================

4) OTOMOBİL YOL KENARINDAKİ MENFEZE ÇARPTI: 3 ÖLÜ

MANİSA’nın Ahmetli ilçesinde, kontrolden çıkarak yol kenarındaki menfeze çarpan otomobildeki 1’i kadın 3 kişi, yaşamını yitirdi.

Kaza, bugün saat 09.30 sıralarında İzmir – Ankara Karayolu, Matderesi mevkii yakınlarında meydana geldi. Manisa’dan Salihli yönüne giden Ahmet Doğan Sarıkaya (39) kullandığı 41 NH 802 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Kontrolden çıkan otomobil savrularak, yol kenarındaki menfeze çarptı. Otomobil sürücüsü Sarıkaya ile yanındaki Nuri Palabıyık (39) ve Oya Palabıyık (36) sıkıştı. yoldan geçen diğer araç sürücüleri durumu sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobildeki 3 kişiyi sıkıştıkları yerden güçlükle çıkardı. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolden 3 kişinin de yaşamını yitirdiğini tespit edildi.

Ölen 3 kişinin cesetleri, güvenlik güçleri ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat süreyle tek şeritten verilen trafik, kaza yapan otomobilinin çekici yardımıyla aldırılmasını ardından normal seyrine dördü.
Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kaza yerinden görüntü
-Otomobilin görüntüsü
-Ölen 3 kişinin opağı
Haber – Kamera: Doğan ÇİZMECİ / AHMETLİ (Manisa), (DHA)-

================================

5) NİSAN’DA KAYAK KEYFİ

ERZURUM Palandöken Kayak Merkezi’nde ilbahar gelmesine rağmen kayak keyfi devam ediyor. Cuma günü saaat 21.00’da başlayan 56 saatlik sokağa çıkama kısıtlamasında Palandöken’e giden kayakseverler gün boyu kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken’in pistlerinde 1.5 metreyi bulan kar nedeniyle Nisan’ın ortalarına gelinmesine rağmen kayak sezonu devam ediyor. Türkiye’nin dört bir tarafından Palandöken’e gelerek kayak yapan yerli ve yabancı turistler, yazın da kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Otelde konaklayan ya da sporcuların doldorduğu pistler kısıtlamada rengarenk görüntülere sahne oldu. Yaşlısıyla, genciyle pistleri dolduran kayakseverlerden Dilşat Özak, “Kayak için ailece Tarbzon’dan geldik. Kısa bir kayak tatili yapmak istedik. Cok keyif alıyoruz. Her pist açık olmasada burası çok güzel. Ben kayakta çok acemiyim ama öğrenerek halletmeye çalışıyorum. bu mevsimde kayak yapmak çok keyfili oluyor” diye konuştu.
Palandöken’de kayak öğretmenliği yapan Yavuz Kıyıcı ise “Nisan’ın 15’ine kadar kayak sezonu devam edecek. Pistlerin onarımı için iki gün ara verildikten sonra tekrar açılacak ve mayıs ayında da kayak yapılabilecek. Yani Palandöken’de yazında kayak yapabileceğiz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kayakçılardan detay görüntü
-Dilşad Özak ile röp
-Pistte kayan kayakçılardan genel görüntü
-Yavuz Kıyıcı ile röp
-Nehir Ayyıldız ile röp
-Telesiyejle piste çıkan kayakçılardan detay
-Pistten inen kayakçılardan detay
Haber: Turgay İPEK / Kamera: Şifanur Tavus / ERZURUM, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!