Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İZMİR’DE DE HDP ÖNÜNDE 2 ANNE ‘EVLAT NÖBETİ’NE BAŞLADI

HDP İzmir İl Başkanlığı binasının önüne gelen 2 anne, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirttikleri oğulları için ‘HDP dağa kaçırdığın evladımı geri ver’ yazılı dövizle ‘evlat nöbetine’ başladı.
Çocuklarının HDP aracılığıyla terör örgütü PKK/YPG’ye götürüldüğünü savunan ailelerin Diyarbakır’da başlattığı ve daha sonra yurdun çeşitli illerine yayılan evlat nöbetine, İzmir’de de 2 aile katıldı. Çankaya Semti’ndeki HDP İl Örgütü binasının önüne gelen Sultan Çakır (48), oğlu Ruhat Çakır (24), Muhbet Alemdar (48) da oğlu Emrah Alemdar (25) için nöbet çadırı kurup,  ‘HDP dağa kaçırdığın evladımı geri ver’ yazılı dövizle beklemeye başladı.

‘OĞLUMU BANA GÖSTERMEDİLER’
Emrah Alemdar’ın annesi Muhbet Alemdar, oğlunun 7 sene önce kaybolduğunu belirterek, “Ben 7 senedir oğlumun arkasında geziyorum. Benim torunum da gitmişti ama onu geri gönderdiler. Oğlum Erzurum’da, Karayazı’ya bağlı Akarsu köyünde çobanlık yapıyordu, oradan dağa gitmiş. Ben oğlumun dağda olduğunu kesin biliyorum. Oğlum bana telefon açtı. ‘Beni Kobani’ye getirdiler, istersen gel beni gör’ dedi. Ben de gittim. Ancak oğlumu bana göstermediler, izin vermediler, ben de geri dönmek zorunda kaldım. Patlama sırasında ben Suruç’taydım. Bunların sebebi kim? Demirtaş. Demirtaş olmasa böyle olmazdı. Mobilya aldı, onun borcunu ödemek için çobanlık yapıyordu. Akşam bana telefon açıp, ‘Ben korkuyorum’ dedi. Neden korktuğunu sorduğumda bir şey söylemedi. Ben yanına geleyim dedim, istemedi. En son 7 sene önce Erzurum’da çobanlık yaparken gördüm, bir daha da göremedim” dedi.

Ruhat Çakır’ın annesi Sultan Çakır ise, oğlunun sağlık lisesinde okuduğunu ve Batman’a üniversite okumak için gitmeyi planladığını belirterek, “Gidemedi. Burada çalışıyordu. Ne olduysa oldu, arkadaşlarıyla bir ara tutuklandı. Geldiler ve evden aldılar. 2-3 yıl içeride kaldı. Sonra mahkemeden serbest kaldı. 2017 yılında, bir süre evde kaldıktan sonra bir sabah, ‘Ben işe gidiyorum’ dedi ve bir daha da görmedik. Evden çıktıktan sonra bir daha da haber alamadım. Babası ve amcası araştırdılar, ‘buralarda değil’ dediler. Türkiye’de olsaydı haberimiz olurdu. Dağda olduğundan emin değilim, nerede olduğunu bilmiyorum. Sağ olsun, sesimizi duysun gelsin. Korkmasın, yeter ki sesimi duysun geri dönsün. Allah’tan tek isteğim bu” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————
– Sultan Çakır ile röp.
– Muhbet Alemdar ile röp.
– Nöbet çadırından görüntü
– Dövizden görüntü
– Genel ve detay görüntü
Haber: Davut CAN – Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

==========================================

Reklam Alanı

2) HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMDE 588’İNCİ GÜN; AİLE SAYISI 226 OLDU

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 588’inci gününde sürüyor. Aile sayısı, 2014’te 24 yaşında memurken Van’dan kaçırılan kız kardeşi Dilan Basir için gelen Hülya Bayar ile 226 oldu. 
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

‘DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU’
2014 yılında 24 yaşında Van 100’üncü Yıl Üniversitesi’nde memur olarak görev yaptığı sırada teröristler tarafından kandırılarak dağa kaçırılan kız kardeşi Dilan Basir için gelen ablası Hülya Bayar’ın HDP il binası önündeki evlat nöbetine katılmasıyla aile sayısı 588’inci günde 226 oldu. Kardeşine teslim olması için çağrı yapan Bayar, “Ben de kız kardeşime kavuşmak istiyorum. Beni görüyorsan ve duyuyorsan lütfen gel. Bir ailen var, annen var. Kapımız sana her zaman açık. Ne olur gel devletine teslim ol. Van’da üniversitede memurdu. Oradan kandırılıp götürüldü. Kız kardeşim nişanlıydı, düğün hazırlıkları yapıyordu. Bir defa iletişime geçtik. Annem onu görmek için kaç defa Irak’a gitti. Göstermediler. En son bir defa gösterdiler. Ben kız kardeşimle konuştum. Ne olur dön evine, gel dedim. ‘Abla beni seviyorsan, bana gel deme’ dedi. Çünkü orada konuşamıyorlar. Tehdit altındalar” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———–
Kardeşi için eyleme katılan Hülya Bayar’ın gelişi
Bayar’ın anneler tarafından karşılanması
Atılan sloganlar
Kardeşi Dilan Basir’in fofoğrafı
HDP İl Binası önünde toplanan aileler
Hülya Bayar’ın konuşması
Ailelerden detay
Genel ve detay
Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

=======================================

3) 3 GÜN ÖNCE SATIN ALDIĞI OTOMOBİL, ALEV ALEV YANDI

TOKAT’ta, güvenlik görevlisi Osman Coşkun’un 3 gün önce satın aldığı otomobili seyir halindeyken motor kısmından alev aldı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü araç kullanılamaz hale geldi. 
Olay, saat 12.00 sıralarında Perakende Mahallesi üzerinde yaşandı. Bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalışan Osman Coşkun(39), yeni aldığı 22 AAN 153 plakalı otomobiliyle işe giderken, aracın motor kısmı alev aldı. Yol kenarına çektiği aracından inen Coşkun, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede alev topuna dönen otomobildeki yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi.
Otomobili 3 gün önce galeriden 70 bin liraya satın aldığını söyleyen Osman Coşkun, “Aracımı çalıştırdım işe gidiyordum. Araba bir anda duman aldı. Sonra alev aldı, itfaiyeci arkadaşlar geldi söndürdü. En azından canımızda bir şey yok. Cuma günü aldım. Hafta sonu kısıtlaması vardı, kullanamamıştım. Bugün çalıştırdık ama aracımız yandı” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————
-Otomobilin yanma anı görüntüleri
-Aracın söndürülmüş hali
-Sahibinin konuşması
-Aracın götürülüşü

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) 

==========================================

4) YEDİEMİN OTOPARKINDAKİ ARAÇLAR ÇÜRÜYOR

GAZİANTEP’in Nurdağı ilçesinde, çeşitli nedenlerle koruma altına alınan binlerce araç çürümeye terk ediliyor. Lüks araçların da yer aldığı milyonlarca lira değerindeki araçların bulunduğu yediemin otoparkın işletmecisi Mustafa Çetin, “Yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi.
Fatih Mahallesi’nde 2007 yılından bu yana 12 dönüm alanda hizmet veren yediemin otoparkında, trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda plakasız, çalıntı, hacizli, tescilsiz ve belgeleri eksik olan araçlar bekletiliyor. Eksikleri giderilen araçlar sahiplerince geri alınırken, alınmayan yüzlerce araç ise çürümeye terk ediliyor. Yediemin otoparkında koruma altına alınan motosiklet, otomobil, kamyon, minibüslerin yanı sıra yaklaşık 1500 araç bulunuyor. Trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda bağlanan ve sahiplerinin geri gelmemesiyle kaderine terk edilince, otoparkta araç mezarlığına dönüştü.

12 dönüm alanda 14 yıldır yediemin otoparkı olarak hizmet verdiklerini anlatan Mustafa Çetin, öOtoparkımızda 14 yıldır bekleyen araçlarımız var. Şu an otoparkımızda yaklaşık bini motosiklet olmak üzere milyonlarca lira değerde 1500 araç bulunmaktadır. Ama bu araçların hepsi burada hurdaya atılmış gibi bekliyor. Biz buradaki araçların çürümesi yerine ekonomiye kazandırılması adına yetkililerden yasal düzenlene yapılmasını talep ediyoruzö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
– Yediemin otoparkı (DRON)
– Yediemin otoparkında motosikletler
– Yediemin otoparkında araçlar
– İşletmeci Mustafa Çetin ile röp                                                                                                   
– Genel ve detay görüntüler
 Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

=================================

5) BAHÇEDEKİ KÖPEKTEN KORKAN KURYENİN, AĞACA TIRMANMASI KAMERADA 

SAKARYA’nın Akyazı ilçesinde bir eve paket bırakan kurye, bahçedeki köpekten korkup ağaca tırmandı. Dakikalarca ağaçta bekleyen kurye, köpeğin gitmesinin ardından ağaçtan indi.

Akyazı Yunus Emre Mahallesi’nde bir eve kargo getiren kurye, evin kapısına yaklaştığı sırada köpeğin havlamasını duyunca paketi atıp geri gitmeye başladı. Bu sırada köpeğin kendisine doğru geldiğini fark eden kurye, bahçede bulunan ağaca tırmandı. Dakikalarca havlayan köpek daha sonra bahçenin dışına çıkarak uzaklaşınca kurye çıktığı ağaçtan inerek arabasına binip uzaklaştı. Yaşanan bu anlar ise evin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————
Kuryenin paketi getirmesi
Paketi atması
Ağaca tırmanması
Köpeğin havlaması
Ağaçtan inme
HABER: Ramiz Kaan OKTAR/AKYAZI (Sakarya),(DHA)

========================================

6) VALİYE MEKTUP YAZDI, İLKOKULUNUN YAYA GEÇİDİ KIRMIZIYA BOYANDI
 
ÇANAKKALE’de Mustafa Kemal İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Eren Aktepe (8), Vali İlhami Aktaş ile İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’a yazdığı mektup ile okullarının önündeki yaya geçidinin kırmızıya boyanmasını istedi. Bu isteği yerine getirilen öğrenci, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında, trafik polisleri ve  sınıf arkadaşları ile okulun önündeki yaya çizgisini kırmızıya boyadı.  
Türkiye’de trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında Çanakkale’de trafiğin yoğunluğun olduğu bazı bölgelerdeki yaya çizgileri geçtiğimiz günlerde kırmızıya boyandı. Uygulamayı duyan Mustafa Kemal İlkokulu 2-D sınıfı öğrencisi Mehmet Eren Aktepe, Vali İlhami Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’a mektup yazarak, ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında okullarını önündeki yaya geçidinin bir şeridinin de kırmızıya boyanmasını istedi. Aktepe’nin bu isteği bugün yerinde getirildi. Çanakkale Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yasin Pala’nın katılımıyla okulun önündeki yaya geçidi, Mehmet Eren Aktepe ve sınıf arkadaşları tarafından kırmızıya boyandı. Daha sonra Aktepe ve sınıf arkadaşları kırmızıya boyanan yaya geçidi üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca öğrencilere ekipler tarafından maske, şapka, düdük dağıtıldı.

Çanakkale Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yasin Pala, “Mehmet Eren Aktepe, mektup yazarak okulun önündeki yaya geçidinin de proje kapsamında kırmızıya boyanmasını istedi. Sayın valimiz ve sayın emniyet müdürümüz de bu konu üzerinde çok hassas durarak bizleri görevlendirdi. Biz de hem bu etkinliği yapalım hem de bu kırmızı çizgiyi çocuklarımıza boyatmayı istedikö diye konuştu.  Mehmet Eren Aktepe ise, “Yaya geçidine araba park etmesinler. Okulun önünden yavaş geçsinler. Okul çıkışında sıkışıyoruz. Sosyal mesafe kalmıyor” dedi.

Görüntü Dökümü
———————
-Yaya geçidindeki polis ekipleri ve öğrencilerden görüntüler. 
-Çanakkale Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yasin Pala röp. 
-Mehmet Eren Aktepe  röp.
-Yaya geçidinin kırmızıya boyanmasından görüntü.
-Öğrencilerin polis ekiplerinin motosikletine binmesinden görüntü
-Öğrencilere şapka, maske ve düdük dağıtılmasından görüntü.
Haber-Kamera: Cemhan ŞEN-Nedim BAYHAN/ÇANAKKALE, (DHA)

======================================

7) BURDUR’DA BOMBA İMHA TATBİKATI

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bomba imha tatbikatı kapsamında, bahçeye bırakılan çanta fünyeyle etkisiz hale getirildi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bomba imha tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryoya göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesine bir çanta içerisinde bomba bırakıldığı ihbarı yapıldı. Bunun üzerine müdürlük personeli dışarı çıkartıldı ve polise haber verildi. Olay yerine asayiş, trafik, AFAD, UMKE, itfaiye ve bomba imha ekipleri sevk edildi. Çevre güvenliğinin alınmasından sonra özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanının fünyeyle patlattığı çantanın boş olduğu anlaşıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Tatbikatlar gerçeğin aynısı olursa anlam ifade eder. Gerçeğine benzer bir planlama yapılmış. Bugün burada Afet ve Acil Durum yönetiminin hazırlık aşaması kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü Afet ve Acil Durum planımız dahilinde şüpheli paket/bomba tatbikatı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Amacımız gelişebilecek her türlü afet ve acil durumlarda hızlı bir şekilde mobilize olup, uygun ve etkin müdahalede bulunmak, müdürlüğümüze gelen ziyaretçi ve çalışanlarımızın can güvenliğini sağlamak, müdürlüğümüzün fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı olup olmadığını tespit etmektir” dedi. 
     
Görüntü Dökümü
———————
– İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası
– Şüpheli paket
– Bomba imha uzmanının giyinmesi
– Fünye ile patlatılması
– Detay
HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!