Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

(ÖZEL)
1) AMELİYATTA FENALAŞAN DOKTOR, AYAĞINA SERUM TAKTIRARAK OPERASYONU TAMAMLADI
 
BURSA Uludağ Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Basut, 20 yaşındaki bir kızın tükürük bezi tümörü ameliyatı sırasında fenalaşınca ayağına serum taktırarak operasyonu gerçekleştirdi. Zorlu bir ameliyat olduğunu belirten Prof. Dr. Basut, “Benim sorumluluğumda olan ameliyatın sorunsuz şekilde bitmesi gerekiyordu. Serumdan sonra iyi olunca operasyonu başarılı bir şekilde tamamladım” dedi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Basut, perşembe günü 20 yaşında bir genç kızın tükürük bezi tümörü ameliyatına girmeyi planladı. Ameliyattan bir gün önce gıda zehirlenmesi geçiren Prof. Dr. Basut, kendisini iyi hissettiği için ameliyata girme kararı aldı. Ancak Basut, ameliyat sırasında fenalaşınca kendisine serum takılmasını istedi. Ameliyatı yarım bırakamayan Basut, ayağına takılan serumla operasyona devam etti. Operasyon başarıyla sonuçlandı. Ameliyathanedeki bir hemşire Prof. Dr. Basut’un operasyon sırasında ayağındaki serumla fotoğrafını çekti. Basut, fotoğrafı “Pandemi dönemine, tüm sağlık çalışanları gibi her türlü özveri ile çalışmaya devam ediyoruz, ama yorulduk ! Lütfen tüm kurallara uyalım, uyulmasına yardımcı olalım” notuyla sosyal medya hesaplarından paylaştı. Paylaşım kısa sürede çok sayıda beğeni alıp, başta Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz olmak üzere çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.
‘AMELİYATIN SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE BİTMESİ GEREKİYORDU’
Operasyonu ve fotoğrafı anlatan Prof. Dr. Oğuz Basut, şunları söyledi:
“Bizim için rutin bir gündü. Ancak ameliyattan bir gün önce ben bir besin zehirlenmesi geçirdim. Yediğim bir şey dokundu ve o gün aşırı derecede su kaybettim. Hatta o gün de kendime bir serum taktırmıştım. Ertesi gün sabah bir tükürük bezi tümörü olan bir hastamız vardı. Genç bir kız. Planlı bir ameliyatımızdı. Kendimi iyi hissediyordum ama ameliyat başladıktan sonra tansiyonumun düşmeye başladığını hissettim. Ameliyat zorlu bir ameliyattı. Farklı bir tümör ve genç bir kızımızdı. Yüz siniri de vardı işin içinde. Benim sorumluluğumda olan bir ameliyattı. Sorunsuz şekilde o ameliyatın bitmesi gerekiyordu. Aklıma o anda sıvı kaybımın tamamlanabileceği geldi. Ellerim meşgul olduğu için bir ekibe ayağımdan serum takmasını rica ettim. Ayağımdan serumu taktılar. Daha sonra kendime geldim ve ameliyata devam edebildim. Ameliyat sorunsuz tamamlandı. Zaten kendimi devam edemeyecek kadar kötü hissetseydim mutlaka ameliyatı bırakırdım. Devam etmezdim ancak kendimi iyi hissettiğim için ameliyata devam ettim.”
‘KİM OLSA AMELİYATA DEVAM EDERDİ’
Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde çok yorulduğunu belirten Prof. Dr. Basut, “1 yıldan geçkin bir sürede özellikle ön safhada olan yoğun bakımcılarımız, hemşirelerim. Kovit kliniğinde çalışan bütün hekimler, hasta bakıcılar, kısacası tüm sağlık çalışanları gerçekten çok yoruldu. Burada toplumun çok ciddi  şekilde önlemlere uyması lazım. Bize destek olmaları lazım. Çünkü biz bir yere kadar devam edebiliyoruz. Bundan sonra toplumun mutlak desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. Fotoğrafın paylaşımında sonra başta rektör hoca olmak üzere çok sayıda kişi tebrik mesajı gönderdi. Bu bizi oldukça sevindirdi. Burada sadece işimi yapmanın verdiği huzur var. Benim yerimde hangi hekim olsa aynı şekilde ameliyata devam ederdi. Kimse hastasını orada bırakıp gitmezdi” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
-Prof Dr. Oğuz Basut’un odasında konuşmasından detaylar
-Oğuz Basut ile röportaj
-Ameliyathanede çekilen fotoğraf
-Hastaneden dış plan görüntüler

Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

============================================================

2) FRENİ BOŞALAN KAMYON DUVARI YIKIP BAHÇEDE OYNAYAN ÇOCUĞA ÇARPTI

AKSARAY’da sürücüsünün manevra yapmak isterken freni boşalan asfalt yüklü kamyon,  önce park halindeki otomobile, ardından bahçe duvarını yıkıp, bahçe içinde oyun oynayan Can Polat Kartal’a (12) çarptı. Yaralanan Kartal, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Araçtan atlayarak kurtulan sürücü Ayhan Kalkan da (40) ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Kaza, saat  11.00 sıralarında Zafer Mahallesi 6808 Sokak’ta meydana geldi. Ayhan Kalkan  yönetimindeki 68 DV 956 asfalt yüklü kamyonla manevra yapmak istediği sırada freni boşaldı. Yol rampa aşağı olması nedeniyle Kalkan, kamyonu durduramayınca da araç içinden atladı. Kamyonda, önce park halindeki Mürşit Kartal’a ait otomobile ardından Bayram Kartal’ın müstakil evinin bahçe duvarını yıkıp, bahçe içinde oynayan Can Polat Kartal’a çarptı. Yaralanan Can Polat Kartal, ihbar üzerine çağrılan ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Can Polat’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. 
Kamyondan atlayıp kurtulan şoför Ayhan Kalkan da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.  
Park halindeki otomobilin sahibi Müşrik Kartal, kardeşi Bayram Kartal’a misafirliğe geldiğini hatırlatarak, “Pencereden dışarıya bakıyordum. Yeğenim  Can Polat da avlunun içerisinde oynuyordu. Daha sonra deprem olur  gürültü duyduk. O an ne olduğunu bilemedik. Sonra dışarı çıkıp baktığımızda kamyonun evin bahçe duvarına ve yeğenime çarptığını gördük. Yeğenim yaralandı. Ne olduğunu bizde anlayamadık.ö dedi.
Kaza anını gören komşu Kuddusi Çiftçi ise, “Kamyon manevra almaya çalışırken  oldu ve  bahçe duvarına çarptı. Kamyonun yanına giderek stop ettirdim. Altına baktım. Bir çocuğun yaralandığını gördüm. Şoför araçtan atlayarak kurtuldu.” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Kamyonun çarpması sonucu yaralanan çocuğun hastaneye gelişi
– Ambulanstan  inerken görüntüsü
– Bahçe duvarına çarpan kamyonun detaylı görüntüsü
– Kamyonun ön kısımın görüntüsü 
– Kaza anında evin oturma odasından dışarıyı seyreden Müşrit Kartal’ın olayı anlatması
-Komşusu Kuddusi Çiftçi’ın olayı anlatması
– Polis ekiplerinin inceleme yapması

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA

==============================================================

3) HELYUM GAZI TÜPLERİ PATLADI, MÜSTAKİL EV KULLANILAMAZ HALE GELDİ

ESKİŞEHİR’de, depo olarak kullanılan müstakil evde, uçan balon şişirilen 12 helyum gazı tüpünden 3’ü, henüz belirlenemeyen nedenle patladı. Yan binalara da hasar veren patlamanın ardından evin çatısı çöktü, duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Yeşiltepe Mahallesi’nin muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, patlama sırasında mahallede panik yaşandığını, evde kimse bulunmadığı için yaralanan olmadığını söyledi.
Tepebaşı ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi Çam Sokak’ta Mehmet Ali Şimşek ile arkadaşı Mevlüt Kısa’nın depo olarak kullandıkları müstakil evde, dün patlama meydana geldi. Panik yaşayan çevredekilerin ihbarıyla gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede, uçan balonların şişirildiği 12 helyum gazı tüpünden 3’ünün patladığını ve evde kimsenin olmadığını tespit etti. Patlamanın şiddetiyle ev, kullanılamaz hale gelirken, çatısı da çöktü. Duvarlarında derin çatlakların meydana geldiği ev, yapılan incelemelerin ardından güvenlik şeritleri çekilerek, kapatıldı. Patlama sırasında evde kimse bulunmadığı için yaralanan da olmadı
Yeşiltepe Mahallesi’nin muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, müstakil evin depo olarak kullanıldığını ve patlama sırasında boş olduğunu söyledi. Büyük gürültü nedeniyle mahallede kısa süreli de olsa panik yaşandığını kaydeden Açıkgöz, “Mahallemdeki vatandaşlardan biri, burada uçan balon şişirip, ailesini geçindirmeye çalışıyordu. Dün helyum tüpü patladı. Çevredeki vatandaşların korkmasına ve paniğe sebep oldu. Hepsi bir yana, cana zarar gelmedi. Sadece evde hasar var. Evini geçindirmek zorunda olan bir kardeşimin şu an yaşadığı psikoloji tartışılmaz” dedi. 
Polis ve itfaiye ekiplerinin patlamayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hasarlı bina
-Duvarlardaki çatlaklar
-Mahalle sakini röp.
-Bina içi detaylar
-Muhtar Meryem Kuş Açıkgöz röp.
-Binanın yıkılmış çatısı ve duvarları
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=======================================================

4) SERİNLEMEK İÇİN KANALA GİRDİ, BOĞULDU

ADANA’da, sıcaklıktan bunalıp sulama kanalına giren Suriye uyruklu Yusuf Casim (20), boğuldu.
Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Güzelevler Mahallesi Sümbül Caddesi’nde sıcaktan bunalıp, serinlemek için Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalına giren Yusuf Casim, akıntıya kapıldı. Suda çırpınarak çevredekilerden yardım isteyen Casim, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine polis, sağlık ve Cankur ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen Cankur ekipleri, Casim’i sudan çıkarttı. Sağlık görevlileri ilk müdahalesini yaptığı Casim’i Yüreğir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Doktorların müdahalesine karşın, Casim kurtarılamadı. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Kanal kenarındaki kalabalık
– Sualtı polisinin dalış yapması
– Cesedi sudan çıkarması
– Kanaldan genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA,(DHA)

=======================================================

5) KÖPEĞE ÇARPIP SAVRULDU; O ANLAR KAMERADA

Antalya’nın Alanya ilçesinde motosikletle seyir halindeyken aniden önüne çıkan köpeğe çarpan Ramazan Bekçi (28) yola savruldu. Ramazan Bekçi’nin başından ağır yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. 
Alanya’nın Şekerhane Mahallesi Bostancıpınarı Caddesi’nde saat 08.30 sıralarında meydana gelen kazada, 07 HVL 52 plakalı motosikletiyle ilerleyen Ramazan Bekçi, aniden önüne çıkan köpeğe çarptı. Kazanın etkisiyle motosikletten fırlayan Bekçi, yola düşerek ağır yaralandı. Başında kask bulunmayan Ramazan Bekçi yerde hareketsiz kalırken, kazayı fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler Ramazan Bekçi’ye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla hastaneye götürdü. Hastanede tedaviye alınan sürücünün durumunun ağır olduğu öğrenilirken, çarptığı köpeğin ise olay yerinden kaçtığı belirtildi. 
Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Motosikletten görüntüler
– Kaza yerinden görüntüler (Cep telefonu kamerası)
– Kaza anından güvenlik kamerası görüntüsü

HABER-KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

=======================================================

6) 2 YAŞINDAKİ ÖMER, YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU
 
AKSARAY’da, Ömer Sadık Acar (2), yatağında ölü bulundu.  Çocuğun kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek. 
Olay, saat 09.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi 7516 Sokak’ta 4 katlı binanın 1’inci katında meydana geldi. Ayşe- Ahmet Acar çifti, sabah uyandıklarında çocukları Ömer Sadık Acar’ı yatağında hareketsiz halde buldu. Çift, ardından sağlık görevlilerini arayıp yardım istedi.  İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri çocuğun  yaşamını yitirdiğini belirledi. Ömer Sadık’ın cansız bedeni otopsi için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, kesin ölüm nedeninin de yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.  

Görüntü Dökümü
———————–
– Polis ve 112 ekiplerin görüntüsü
– Olay yeri incele ekiplerinin görüntüsü
– Ayşe Acar’ı polis ekiplerinin sakinleştirmesi
– Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY (DHA)

=======================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!