Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ER MUSTAFA ÇALIM, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
 
IRAK’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe- Yıldırım Harekatı’nda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım (22), memleketi Osmaniye’de toprağa verildi.
Uçakla Adana Havalimanı’na getirilen ve karayoluyla dün gece saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi morguna konulan şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım’ın cenazesi, helallik alınmak üzere ilk olarak Dumlupınar Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Türk bayrağına sarılı tabutu gören anne Zeynep (49) ve baba İbrahim Çalım (46) ile kardeşleri Asiye (21), Kübra Çalım (11) ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. 
TÖREN DÜZENLENDİ
Silah arkadaşlarının omzunda taşınan şehidin naaşı, ardından törenin yapılacağı Osmaniye Merkez Asri Mezarlık Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Erdinç Yılmaz, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç, milletvekilleri, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Öğle namazına müteakip, İl Müftüsü Ali Çakmak’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, bekar olan şehit Mustafa Çalım’ın askerlerin omzuna alınan cenazesi, defnedilmek üzere Osmaniye Şehitliği’ne götürüldü.
BAKAN YANIK, AİLEYİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI 
Şehidin cenazisi törenin ardından askerlerin omuzunda taşınıp, cenaze aracına konuldu. Bu sırada Şehit Mustafa Çalım’ın annesi ve kız kardeşinin koluna giren Bakan Yanık, başsağlığı dileyip, teselli vermeye çalıştı. Şehit Mustafa Çalım, Osmaniye Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şehidin getirilmesi
– Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık cenaze törenine katılması
– Törenden detay görüntüler
– Bakan yanık’ın şehidin yakınlarını teselli etmesi

Haber-Kamera:İbrahim EMUL/OSMANİYE,(DHA)

==================================================

2) ESKİŞEHİR’DE ÇİFTÇİ İZİN BELGESİ KUYRUĞU
 
ESKİŞEHİR’de 17 günlük ‘tam kapama’ öncesi çiftçiler, izin belgesi almak için ziraat odaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Çalışkan, 2 günde 300 kadar çiftçiye izin belgesi hazırladıklarını ifade ederek, “Yasaklı dönemde de çalışmalarımız devam edecek. Çiftçi tarlada olduğu müddetçe biz de belgeleri için çalışacağız. Onlara randevu sistemi ile hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan ‘tam kapama’ öncesi kısıtlamadan muaf çiftçiler, ziraat odalarına akın etti. Tarla ve bahçelerine gitmek isteyenler izin belgesi alabilmek için sabahın erken saatlerinde Tepebaşı Ziraat Odası önünde sıraya girip, uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafeye uymaları konusunda sık sık uyarılan vatandaşlarla görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.
‘2 GÜNDE 300 KAYIT YAPTIK’
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, tam kapanma kararının açıklanmasının ardından iki günde yaklaşık 300 kişinin izin belgesi aldığını belirterek, “17 günlük yasakla beraber bahçe üreticileri, daha önceden de hafta sonu yasakları olmasına rağmen gelmeyip yasağın 17 güne çıkmasıyla birlikte iki gündür bir yığılma oluşturuyor. İki gündür sosyal mesafeyi korumaya uğraşıyoruz. Gelenler genellikle küçük bahçe üreticilerimiz. Bunlar da tabi ki bahçelerine gitmek için belge almak istiyorlar. Cuma sabahına yetiştirebilmek için vatandaşlar sabahın köründe buraya gelip sıraya girmiş. 2 günde yaklaşık 300 kayıt yaptık. Bunun daha fazla olacağını düşünüyoruz. Yasaklı dönemde de çalışmalarımız devam edecek. Çiftçi tarlada olduğu müddetçe biz de belgeleri için çalışacağız. Onlara randevu sistemi ile hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
‘HOBİ BAHÇELERİ İÇİN GELENLER SİSTEMİ TIKIYOR’
Özellikle hobi bahçesine sahip olanların yaptığı başvuralar nedeniyle sistemin tıkandığı söyleyen Buluşan, “İzin belgesiyle ağaç, fidan ya da hayvancılık gibi bahçelerinde küçük çaplı işlem yapacaklar, yanlarında eşleriyle veya çalışan bir elemanı ile beraber bahçesine gidebiliyor. Şu anda bütün ziraat odalarında bu yoğunluk olduğu için tapu işlemlerinde de bir sıkıntı oluyor ve sistem yavaş ilerliyor. Bu da ertesi güne sarkmaya sebep oluyor. Bu yığılma bundan kaynaklanıyor. Bu başvurular 2 gün önce olmuş olsaydı, hiç kimse sıraya girmeden 5 dakika içerisinde evrakını alırdı. 365 gün geçerli olan bir evrakı vatandaşımız son güne bırakıyor. 330 metre bahçesi olan da 3 bin dönüm tarlası olan da aynı konuma girmiş oluyor. Bunda bir sınırlama yapılması gerekiyor. Bizim amacımız tarım, hobi bahçelerinde kendi tüketeceklerini yetiştiriyorlar ama bu da sistemi tıkıyor” şeklinde konuştu.
‘İZİN VERİLDİĞİNİ BİLMİYORDUK’
İzin belgesi almak için kuyrukta bekleyen Gülten Dinçel, “Küçük bir bahçemiz var. Fideler aldık. Kıştan hazırlamaya başladık. Güzelce gübreledik, yerlerini ayarladık. Şimdi fideleri dikeceğiz. Bu yasaklar da uzun olunca böyle bir yola başvurduk. Böyle bir iznimiz varmış daha önceden bilmiyorduk. Yeni öğrendik. İzni ilk defa alıyoruz. Zaten bahçemiz de ilk defa ekilecek. 17 günde de o fidelere sanki geç kalacakmışız gibi bir intiba oluştu onun için böyle bir telaşa girdik. Kendi ihtiyacımız için domates, biber, salatalık ektik. Torunlarımız var. Yazın gelsinler, koşsunlar. Elleri biraz toprağa değsin amacımız o” diye konuştu.
Ahmet Er de, “Ufak bir bahçem var. Kendime hobi olarak ekiyorum. Çoluğuma çocuğuma yiyecek için. Büyük bir çiftçiliğim yok yani. Çiftçi belgesi almak için geldim” dedi.
Bektaşpınar köyünde çiftçilik yapan Salih Özdamar ise köyde bahçesi, tarlası olduğunu belirterek, “Tarlama yulaf, domates, biber, salatalık, nohut ve mısır ekeceğim. Bu nedenle belge almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kuyrukta bekleyenler
-Çiftçiler detay
-Ziraat odası kapısı
-Çiftçilerle röp.
-Kuyruktan görüntüler
-Süleyman Buluşan ile röp.
-Kayıt işlemleri
-Genel görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)-

==========================================================

3) ÇANAKKALE’DE OTOMOBİL TAKLA ATTI; SÜRÜCÜ ÖLDÜ, EŞİ AĞIR YARALI
 
ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü Hasan Akgün (52) yaşamını yitirdi, eşi Meliha Akgün (47) ise ağır yaralandı.
Kaza, Bayramiç ilçesine bağlı Sarıot mevkisinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Köyde yaşayan Hasan Akgün, eşi Meliha Akgün ile ilçede kurulan halk pazarına alışverişe gitmek için 17 TP 753 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Köy çıkışında iddiaya göre, direksiyon hakimiyetini kaybeden Hasan Akgün’ün kullandığı otomobil takla atarak, 10 metre sürüklendi. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri geldi. Tüm müdahalelere rağmen sürücü Akgün olay yerinde hayatını kaybetti, eşi ise ağır yaralı olarak Bayramiç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Meliha Akgün, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kaza sonucu hayatını kaybeden  Hasan Akgün’e sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapılırken çekilen görüntüler.
-Ağır yaralanan Meliha Akgün, ambulansla hastaneye getirilmesinden görüntüler. 

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

==========================================================

4) ISPARTA’DA TARİHİ ESER OPERASYONU: 7 GÖZALTI
 
ISPARTA’da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi. Olayla ilgili 7 şüpheli gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Antalya’da yaşayan H.S., Y.A., Ş.Y., A.I., R.D., H.G. ve M.N.’nin ellerinde bulundurdukları tarihi eserleri satmak için Isparta’ya gelecekleri bilgisini aldı. Tarihi eserleri satmak üzere buluştukları esnada 7 şüpheli suçüstü yakalandı. Yapılan aramada poşet içerisinde Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 38 sikke, 7-20 cm uzunluklarında 6 metal heykel, 9 metal obje ve bakır tas ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler polis merkezindeki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen tarihi eserler ise müzeye teslim edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin adliyeye çıkarılması
– Ele geçirilen malzemelerin fotoğrafı

HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

==========================================================

5) BOLU’DA AYI HEYKELİ YERİNE YAPILAN GEYİK HEYKELLERİ MEYDANA KONULDU
 
BOLU’da, boz ayı heykeli yapımı, halkın tepkisi üzerine iptal edilirken, kızıl geyik heykelleri Demokrasi Meydanı’na yerleştirildi. Bolulular, ayı yerine geyik heykeli yapılmasını olumlu karşıladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şubat ayında kente 10 metre boyunda boz ayı heykeli yapacaklarını söyledi. Ayının Bolu’nun simgesi olduğunu söyleyen Başkan Özcan’ın ayı heykeli fikri, kentte yaşayanların bazılarından tepki gördü. Ayı heykelinin kendilerine hakaret olduğunu söyleyenler Başkan Özcan’a tepki gösterdi. Kamuoyu tepkisinin ardından Başkan Özcan, ayı heykelinden vazgeçerek kızıl geyik heykeli yapılmasına karar verdi. Kentin en işlek meydanı olan Demokrasi Meydanı’na kızıl geyik heykelleri yerleştirildi. Halk, kızıl geyikleri beğendiklerini ifade etti. Demokrasi Meydanı’nda oturarak gününü geçirenlerden bazıları ayı yerine geyik heykeli yapılmasını olumlu karşılarken, bazıları da ayı heykelinin de yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığını söyledi. 
Siyami Karaduman, “Çok güzel olmuş. Çevre düzenlemesi de çok güzel oldu. Bolumuz ormanlık bölge. Sahamız geniş olsa yavrularıyla birlikte ayı da olabilir” dedi.
Veli Şişli, “Çok güzel oldu. Benim de çok sevdiğim bir hayvan. Ayı da olabilirdi. O da hayvan. Geyiklerin görüntüsü daha güzel” diye konuştu.
‘BOLU’NUN AYISI DERLERDİ’
Akif Seven, “Ayı iyi olmazdı. Bolu’nun ayısı derlerdi. O vahşi hayvan. Bolu ayısı dediklerinde adamın zoruna gider. Bu sıfat insana da söylenir” dedi. Cengiz Aydın ise, “Benim gençliğimde Ankara’da hayvanat bahçesinde Bolu ayısını gördükleri zaman bizle dalga geçerlerdi. Ayı yapılmaması iyi oldu. Bu iyi oldu” diye konuştu.

Görüntü dökümü
————————
-Heykellerin görüntüsü
-Meydandan detaylar
-Vatandaş röportajları
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!