Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: KAÇ GEL OĞLUM, BAYRAMIMIZ OLSUN

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile evlat nöbetini, eylemlerinin 610’uncu gününde kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, 2015 yılında 17 yaşında fırında çalışırken kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, 25 çocuğun teslim olup ailesine kavuştuğunu hatırlatarak oğluna   “Sen de kaç gel, Türk adaletine teslim ol, bizim de bayramımız olsun” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
‘EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 25 OLDU’
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin, Selma Han’ın oğlu Onur ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Bayram Yetkin’in oğlu Recep’in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 25 oldu.
‘TESLİM OLANLAR ANNE BABALARIYLA KAVUŞTU’
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, 2015’te 17 yaşında fırında çalışırken, kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbeti tutan Abdullah Demir, kısıtlamada bile evlat nöbetinden vazgeçmeyeceklerini ve evlatlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
25 çocuğun teslim olup ailesine kavuştuğunu hatırlatan Demir, oğluna kaçıp teslim olması için seslenerek şöyle konuştu:
“Hastalık demeden, bayram demeden, seyran demeden eylemimizi devam ettiriyoruz. Çocuklarımızı alana kadar eylemimizi terk etmiyoruz. Bu zalimler evlatlarımızı bizden çalıp götürdü. Ne hakları var 16 yaşındaki çocuğu götürüp dağa mahkum ediyorlar, bizden ne istiyorlar. Bunlarda ne din, ne iman, ne de merhamet var. Bunlarda vicdan da yoktur. Her gün ölüyüz. Bu çocuktur, candır, bizden koparıp götürdüler. Ne hastalık, ne koronavirüs, ne de bu kısıtlama etkilemiyor bizi. Allah devletimizden razı olsun, 25 çocuğumuz geldi, hiç kelepçe bile vurmadan anne babalarına teslim etti. Bizim eylemimizin dışında da 300’den fazla çocuk geldi. Bundan daha güzel bir şey var mıdır? Ben anne babalara sesleniyorum, gelsinler evlatlarını istesinler. Oğluma da sesleniyorum, oğlum 25 çocuk geldi, sizi kandırıyorlar diyorlar ki ‘siz dönerseniz cezaevinde çürürsünüz’, devletimiz öyle büyük bir devlettir ki hiç kelepçe vurmadan anne babalara teslim ediyor. Onlar da çocuklarına kavuşup huzur yaşadılar. Sen de kaç gel, Türk adaletine teslim ol, bizim de bayramımız olsun.”

Görüntü Dökümü
——–
Ailelerin bekleyişi
Abdullah Demir’in konuşması
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

Reklam Alanı

============

ÇUKUROVALI TARIM İŞÇİLERİNDEN ARALIKSIZ ‘TAM KAPANMA’ MESAİSİ

ÇUKUROVA bölgesindeki tarım işçileri, ülke genelinde uygulanan tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlamasından muaf oldukları için tarlalarda ve bahçelerdeki mesailerine aralıksız devam ediyor. Mersin Tarsus ilçesinde bugün erkenci nektarin hasadı yaptıklarını belirten işçibaşı Mehmet Taş, “Çalışmalıyız çünkü bu malın ağaçta durma şansı yok. Pandemi değil veba olsa yine de toplamak zorundayızö dedi.

Türkiye genelinde 29 Nisan saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs saat 05.00’te sona erecek olan tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması sürerken, bu kısıtlamadan muaf olan sektörlerin çalışanları ise mesailerini sürdürüyor. Bu kategoriye giren tarım işçileri de kısıtlamaya rağmen sabahın ilk ışıklarıyla birlikte soluğu tarla ve bahçelerde alıyor. Çukurova bölgesindeki tarım işçileri şu sıralar şeftali, nektarin, erik, patates gibi ürünlerin hasadını gerçekleştiriyor. Mersin’in Tarsus ilçesinde ise erkenci nektarin hasadı yapan işçiler kısıtlamalarda çalıştıkları için memnun olduklarını söyledi.
‘VEBA OLSA YİNE DURMAYIZ’
Koronavirüs salgınının başından itibaren aralıksız çalıştıklarını belirten işçibaşı Mehmet Taş, salgın tedbirlerini alarak işlerini sürdürdüklerini kaydetti. Çalışırken ellerinden geldiğince maske ve sosyal mesafe kuralına uymaya çalıştıklarını söyleyen Taş, “İşçilerimi her zaman uyarıyorum. Eve döndüğünüz zaman komşu ziyareti yapmayın diyorum. Önlemlerimizi alıyoruz. Kısıtlama sürecinin sonuna kadar işimizin başındayız. Çalışmalıyız çünkü bu malın ağaçta durma şansı yok. Pandemi değil veba olsa yine de toplamak zorundayızö diye konuştu.
‘İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ’
Sabahın 6’sında işçilerle birlikte bahçelere gelerek işbaşı yaptıklarını belirten üretici Sedat Oktay (33) ise zorlu süreçte insanların sofrasına meyve-sebze ulaştırdıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, “Sağlık çalışanları, güvenlik güçleri gibi bizler de bu süreçte işimizin başında mücadelemizi sürdürüyoruzö dedi.
Kısıtlama sürecinde işlerinin başında olmanın iyi hissettirdiğini ifade eden tarım işçisi Perihan Dede (29) ise en kısa zamanda bugünlerin geçmesini beklediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü
—————————-
– Muhabir Can Çelik’in anonsu 
– İşçibaşı Mehmet Taş ile röportaj 
– Üretici Sedat Oktay ile röportaj 
– Tarım işçisi Perihan Dede ile röportaj 
– İşçilerin ağaçlardan nektarin toplaması 
– İşçilerin ürünleri taşıması ve sepetlere dökmesi 
– Genel ve detay görüntüler 
Haber: Can ÇELİK Kamera: Eser PAZARBAŞI/MERSİN, (DHA) 

==========

3 YIL ÖNCE ‘ÖLDÜ’ SÖYLENTİSİ YAPILAN MUHTAR, YARDIM KOLİSİ GÖTÜRÜRKEN YAŞAMINI YİTİRDİ

ADIYAMAN’da yardım kolisi dağıtırken dengesini kaybederek düşen mahalle muhtarı Mahmut Göksu (59) hayatını kaybetti. Muhtar Göksu, daha önce hakkında öldü söylentileri ile sosyal medyada gündeme gelmişti.
Kentte yaklaşık 3 yıl önce hakkında sosyal medya üzerinden ölüm ilanı verilen, 7 yıldır Eskisaray Mahalle Muhtarlığı yapan 3 çocuk babası Mahmut Göksu, dün ihtiyaç sahibi aileye yardım kolisi götürürken dengesini kaybederek düştü. Durumu görenlerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Göksu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ölümü ile yakınlarını üzen Göksu için bugün Yeni mezarlık Camii’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Göksu, aile mezarlığına defnedildi.

Görüntü dökümü
———————————–
– Yeni Mezarlık Cami
– Cenaze namazı kılınması
– Toplanan vatandaşlar
– Göksu’nun cenazesi götürülmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

========

YIKIM SIRASINDA BİTİŞİKTEKİ EVİN DUVARI DELİNDİ, YATAK ODASI MOLOZLA DOLDU
 
RİZE’de devam eden kentsel dönüşüm çalışması sırasında yıkımı yapılan binadan kopan beton parçaları, bitişikteki apartmanın duvarlarının delinmesine neden oldu. Yatak odasının içi molozla dolarken, yıkım sırasındaki  sarsıntılar bina sakinlerini korkuttu. Evlerine giremeyenler, günü sokakta geçirmeye başladı.

Yeniköy Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışması sırasında yıkımı yapılan binalarda süren çalışmalar, bitişik binada yaşayanlara korku dolu anlar yaşatıyor. 10 katlı 35 daireli Yenibirlik Apartmanı sakinleri, 4 gündür devam eden yıkım çalışması sırasında her kepçe darbesini evlerinde hissediyor. Yıkım sırasında kopan beton parçaları apartmanda 2 ayrı daireye zarar verdi. Yıkımda kopan bir beton kütlesi birinci katta oturan Demircan ailesinin yatak odasının duvarını delerek odaya girdi. Gürültünün ardından odaya giren aile karşılaştıkları manzara karşısında şaşırdı. Apartman sakinlerinin çoğu ise günü dışarıda geçirmeyi tercih ediyor.
‘BİNA SALLANIYOR, EVDE DURAMIYORUZ’
Yıkım sırasında evde duramadıklarını söyleyen Seher Bulut, “Yıkım devam ederken evde duramıyorum, çok korkuyorum, bina sallanıyor. Evlerden sabah çıkıyoruz, sonra mecbur girmek zorunda kalıyoruz. 4 gündür bunu yaşıyoruz. Yıkımı devam eden binada çökmeler oldukça bizim ev yıkılıyor zannediyoruz. Bu binanın ardından bir bina daha yıkılacak. Keşke yıkım başlamadan bizim apartmanda yaşayanları tahliye etseydiler, bu korkuyu da yaşamazdık” dedi.
‘KORKU YAŞIYORUZ’
Süleyla Uluçay (62) ise, “4 gündür bu korkuyu yaşıyoruz. İş makinesi saat 08.00’da geliyor, biz binadan çıkıyoruz. 12.00’de tekrar girip biraz işlerimizi hallediyoruz. 14.00-15.00 gibi tekrar eve giriyoruz, iftarlıklarımızı hazırlıyoruz. Ev çok fazla sallanıyor, yan taraftaki bina yıkıldıkça evin içine giriyor zannediyoruz. Çok korkuyoruz. Hemen önümüzdeki bina da yıkılacak, biz bu apartmanda nasıl duracağız” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
-Yıkımdan detaylar
-Evin içerisine giren betonlar
-Yıkılan duvardan detay
-Olayın hemen ardından cep telefonu görüntüsü
-Dışarda bekleyenler
-Röportajlar 
-Muhabir anonsu (Arzu Erbaş) 

HABER: ARZU ERBAŞ KAMERA: EMİRHAN PEKLİVAN/RİZE-DHA
========

KAYSERİ’DE 120 KÜÇÜKBAŞ HIRSIZLIĞINA 1 TUTUKLAMA

KAYSERİ’nin Yahyalı ilçesinde besici C.Y.’ye ait 120 adet küçükbaşı çaldıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alınırken, 1’i mahkemece tutuklandı. Adana’nın Yüreğir ilçesinde bulunan hayvanlar ise sahibine teslim edildi.
Yukarı Mahallesinde besici C.Y.’ye ait 120 küçükbaş, geçen 30 Nisan’da kimliği belirsiz kişiler tarafından TIR’a yüklenerek götürüldü. Hayvanların çalınması ardından Suriye uyruklu çoban da ortadan kayboldu. Sabah ahıra geldiğinde durumu fark eden C.Y. jandarmaya ihbarda bulundu.  İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi ekipleri, çoban ve hayvanların bulunması için çalışma başlattı. İlçedeki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin B.G. ve M.A. olduğunu belirledi. Adana’nın Yüreğir ilçesine gittiği belirlenen şüpheliler, polis ile yapılan çalışma sonucu gözaltına alındı. Çalınan 120 küçükbaş hayvan da çiftlikte ele geçirildi. Kayseri’ye getirilen şüphelilerden B.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, M.A. ise serbest bırakıldı. Olayın ardından kaçan çoban ise aranıyor.  

Görüntü Dökümü:
-Küçükbaş hayvanlardan görüntü
-Genel detay

Haber:Olcay DÜZGÜN-Kamera:KAYSERİ,(DHA)

========

ELEKTRİK DİREĞİNE YUVA KURAN LEYLEK MAHALLENİN SİMGESİ OLDU

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesine bağlı Kalaycık Mahallesi’nde elektrik direğine yuva kuran leylek mahallenin sembolü haline geldi.
İlçe merkezine 12  kilometre uzaklıkta bulunan Kalaycık Mahallesinde elektrik direğinin üzerine yuva kuran leylek mahalleyle anılır oldu. İlk kez 2011 yılında mahalleye gelen leylek, elektrik direğine ağaç dallarını kullanarak yuva yapıyor. Son 10 yıldır aksatmadan her ilkbaharda gelen leylek, burada yavrularını büyütüp sonbaharla birlikte göç ediyor.
Görenlerin bol bol fotoğraf çektirdiği leyleğin mahallenin simgesi olduğunu anlatan Ramazan Taş, “10 yıldır her yıl konuk ettiğimiz leylek, burada yavrularını büyütüp sonbaharda tekrar göç ediyor. Her yıl aynı yere geldiği için biz de aynı leylek olduğunu düşünüyoruz. Mahallemizin simgesi haline gelen leyleği koruyoruz” dedi.

Görüntü dökümü
——————————-
– Kalaycık Mahallesi
– Elektirk direği üzerinde leylek yuvası
– Yuvada Leylek
– Ramazan Taş ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!