Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 11

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini eylemlerinin 611’inci gününde kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. 2012 yılında 14 yaşındayken kaçırılan oğlu için eylem yapan Lokman Çiftçi, eylemi asla bırakmayacaklarını belirterek, “Buradan bütün çocuklara sesleniyorum, gelin Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olun. Yuvalarınıza dönün, artık yeter. Bu anne babaların hasreti, bu özlem, bu çile bitsin” dedi.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, iki yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylem başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı.
Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılan 24 aile daha evlatlarına kavuştu.
‘EVLAT NÖBETİNE DEVAM EDECEĞİZ’
2012 yılında lise 1’inci sınıfta okurken kaçırılan oğlu Emircan için Hakkari’den gelerek evlat nöbetini sürdüren Lokman Çiftçi, eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Çiftçi, “Oğlum 2012 yılında HDP tarafından kandırıldı. Daha 14 yaşındaydı. Lise 1’inci sınıfa gidiyordu. Oğlumu kandırıp dağa kaçırdılar. O günden bu yana oğlumun sesini duyamadık. Biz buradayız. Evlat nöbetindeyiz. Evlat nöbetine devam edeceğiz. Çocuklarımız gelmeden, evlatlarımıza kavuşmadan biz bu eylemi asla ve asla bırakmayacağız. Buradan bütün çocuklara sesleniyorum, gelin Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olun. Gelin adalete teslim olun. Yuvalarınıza dönün. Artık yeter. Bu anne babaların hasreti, bu özlem, bu çile bitsin” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————
Otel bahçesinde oturan aileler
Çocuklarının fotoğraflarını tutan babalar
Baba Lokman Çiftçi ile röp.
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

===========

Reklam Alanı

KENDİNİ ‘BM SAVCISI’ OLARAK TANITTI, TUTUKLANDI
 
DENİZLİ’de, kendisini Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nda savcı olarak tanıtıp, sosyal medya hesaplarında da savcı cübbesiyle çekilen fotoğrafını paylaşan Halil Baki Çelen (27), polis tarafından gözaltına alındı. Bazı internet sitelerinde ‘İnek parasıyla okudu. Birleşmiş Milletlerin en genç savcısı oldu’ haberleri de yaptırdığı ortaya çıkan Çelen, tutuklandı.

Acıpayam ilçesinde kendisini savcı olarak tanıtan ve üzerinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kimlik kartı bulunan Halil Baki Çelen, geçen pazartesi günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında kendisini BM savcısı olarak tanıtan Çelen’in konuşmalarından şüphelenen polis, yaptığı incelemede lise mezunu olduğunu, Adalet Meslek Yüksekokuluna başvurduğu ancak kazanamadığını ve bir süre önce İstanbul’da otellerde bulaşıkçılık yaptığını tespit etti. Üzerinde yapılan aramada hakim- savcı kimliği de bulunan Çelen, dün sevk edildiği adliyede unvan gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Çelen’in uydurduğu hayat hikayesini bazı internet sitelerinde haber de yaptırdığı ortaya çıktı. Sitelerde ‘İnek parasıyla okudu. Birleşmiş Milletlerin en genç savcısı oldu’ haberleri yaptırdığı, bazılarında ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdiği, ardından Norveç Oslo Üniversitesi’nde lisansını tamamladığı, Antalya Bölge Adliye Mahkemesinde ise stajını yaptıktan sonra da BM’nin Cenevre ofisinde iltica davalarının takibine ilişkin operasyonları yürütmekle yükümlü ekipte görevlendirilmek üzere tayin edildiğini, buradaki görevinin ardından da son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne bağlı Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nda savcı olarak çalıştığını kendi sözleriyle haber yaptırıp, sosyal medya hesaplarından duyurduğu anlaşıldı.

TANINMIŞ KİŞİLERİ ZİYARET EDİP, FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ

Çelen’in elindeki kimlik ve sosyal medya hesaplarını kullanarak siyasilerden bürokratlara, hakimlerden savcılara kadar çok sayıda kişiye de kendisini bu şekilde tanıttığı ortaya çıktı. Sosyal medya hesaplarında tanınmış siyasetçiler, hukukçular ve bürokratlarla arkadaş olup, arada bir ziyaretler yaparak fotoğraflar çektirdiği ve bu sayede kendisine inandırıcılık kazandırdığı belirlendi.

Çelen’in sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımında, başka bir yayını kopyalayıp ‘Covid-19 salgınında hükümetlerin sığınmacılara karşı uymak zorunda olduğu mevzuata ilişkin yaptığı yorumu’ bile yayınladığı görüldü.

Görüntü Dökümü
——————-
-Şüpheli Halil Baki Çelen’in adliyeye çıkarılması
-Adliyeden detay
-Acıpayam emniyet Müdürlüğünden dış detay
-Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımların fotoğrafları

Haber : Ramazan ÇETİN – Kamera : Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)

===========================================

FİLYASYON GÖREVLİSİ DİYE GİRDİĞİ EVLERDEN HIRSIZLIK YAPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

SAMSUN’da cezaevinden yeni çıkan ve kendisini filyasyon ekibinden bir görevli gibi tanıtıp girdiği evlerde hırsızlık yapan Yılmaz T. (45), polis tarafından yakalandı. Şüphelinin bir vatandaşın, evine girme ve çıkma anları ise çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.
İlkadım ilçesinde kendisini filyasyon ekibi personeli olarak tanıtan Yılmaz T., pazarda alışveriş yapan Zülfü Görmez’in (91) yanına yanaştı, sebze aldığı esnafın koronavirüslü olduğunu belirterek, yardım etmeye çalıştı. Aldığı sebze ve meyvelerin yıkanması gerektiğini söyleyen şüpheli daha sonra yaşlı kadınla beraber evine gitti, yatak odasında bulunan 500 lirayı alarak kaçtı. Durumu fark eden yaşlı kadın polise başvurarak şikayetçi oldu.

AYNI YÖNTEMLE 2 BİN LİRA ÇALDI
Şüpheli, bir diğer olayda ise kendisini yine filyasyon ekibi görevlisi olarak tanıtarak Sait Göksel’in evine girdi. Şüpheli, ev sahibi Göksel’e eve hemşirelerin geleceğini belirterek, üstünü değişmesini istedi. Üstünden gömleğini çıkartan adamın cebinde bulunan 2 bin TL’yi alan şüpheli daha sonra evden kaçtı.

KAMERAYA YAKALANDI
Zülfü Görmez’in evine girerek, hırsızlık yapan şüphelinin eve giriş ve çıkış anları ise çevredeki güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Şikayetler üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, ifadeler ve güvenlik kameralarından kimliğini belirlediği şüpheliyi İlkadım ilçesinde yaya olarak gezerken yakaladı. İşlemleri tamamlanan Yılmaz T., adliyeye sevk edildi.

MAĞDUR PARAYI HELAL ETTİ AMA BELA OKUDU
Olay esnasında çok korktuğunu söyleyen Zülfü Görmez, “Beni kandırdı ve evime girdi. Ben yalnız yaşıyorum. Çok korktum. Çaldığı parayı helal ettim ama Allah onun belasını versin” dedi.

Görüntü dökümü
—————
-Güvenlik kamerası görüntüler
-Detaylar
-Zülfü Görmez röportaj
-Yılmaz T.’nin adliye’ye sevk edildiği görüntüler 

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

=============

SÜS HAVUZUNA GİREN ÇOCUKLAR POLİSİ GÖRÜNCE SAKLANDI

İZMİT’te, parkta bulunan süs havuzuna girip serinlemek isteyen biri çıplak 3 çocuk, polisi görünce saklandı. Çocukların polisten kaçma ve saklanma anı kameralara yansıdı.

Olay öğle saatlerinde İzmit Kent Meydanı’nda bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda meydana geldi. Sıcak havada sokağa çıkma kısıtlamasına ve havuzdaki elektrik akımı tehlikesine aldırış etmeyen biri çıplak 3 çocuk havuza girerek serinlemek istedi. Havuzun içerisinde vakit geçiren çocuklar, o sırada parkın yanından geçen bir motosikletli polis ekibini görünce saklandı. Çocuklar polis ekibinin gitmesinin ardından elbiselerini alarak kaçarken, o anlar görüntülendi.

Görüntü Dökümü
-Havuza giren çocukların görüntüsü
-Çocukların polisi görünce saklanması
-Çocukların elbiselerini alarak kaçması
-Detaylar
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

===============

YARALI FLAMİNGOYA PROTEZ BACAK YAPTI

MANİSA’nın Salihli ilçesinde ayakları yanmış halde boş arazide bulunan flamingo, emekli sınıf öğretmeni İsmail Kocamaz tarafından yapılan protez bacak sayesinde tekrar hayata tutundu.
Salihli’deki Tuana Tatil Köyü yakınlarında yürüyemez halde bulunan ve ayaklarının elektrik tellerine değmesi sonucu yandığı düşünülen flamingo, hayvanseverlerin sayesinde ayağa kalktı. Bitkin halde bulunduktan sonra otel işletmecisi Şahin Toker tarafından korumaya alınan flamingo için emekli sınıf öğretmeni aparat geliştirdi. Aparat, flamingonun bacağına monte edildikten sonra uyum sürecini başarıyla tamamladı.
Bitkin haldeki flamingonun protez ayak uyum sürecini başarıyla tamamladığını belirten Kocamaz, “Yumuşak bir hortumdan ayak yapısına uygun perdeli bir aparat geliştirdik ve monte ettik” dedi. Otel işletmecisi Şahin Toker ise “Flamingo bize ilk getirildiğinde çok kötü ve bitkin haldeydi. Muhtemelen yüksek gerilim hattına değmesi sonucu yanmış. Otelimizde hazırladığımız bölümde beslemeye başladık. Beslenme sonucu biraz toparladı. Sonra da emekli sınıf öğretmenimiz ile birlikte protez bacak yaptık. Flamingo sorunsuz bir şekilde yürüyor” dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

===================

GEÇEN YIL ÇÜRÜYEN ÇİÇEKLERE İLGİ BU YIL 2 KATI ARTTI

*- Antalya’dan Avrupalı annelere 70 milyon dal çiçek gönderilip 7 milyon dolarlık gelir elde edildi. 

*- Geçen yıl ilgi görmediği için çürüyen saksı çiçeklere ise bu yıl ilgi 2 katı arttı.

Turizm kadar kesme çiçek üretimiyle adından söz ettiren Antalya’da bugünlerde hareketli günler yaşanıyor. Çiçek seralarından toplanan karanfiller, tamamı kadınlardan oluşan çalışanlar tarafından depolarda tasnif edildikten sonra desteler halinde ambalajlanıyor. Geçen yıl anneler günü için Antalya’dan 35 milyon dal çiçek Avrupalı annelere gönderilmiş ve bunun karşılığında 3 buçuk milyon dolarlık döviz girdisi sağlanmıştı. Bu yıl bu rakam 2’ye katlandı. 7 milyon dolarlık 70 milyon dal çiçek ihraç edilen Avrupa ülkelerinin ilk tercihi yine kırmızı renk oldu. Avrupa’nın en büyük çiçek mezadının kurulduğu Hollanda’ya dahi çiçek ihraç eden Antalya’dan İngiltere, Almanya ve Türki Cumhuriyetlere son sevkiyatlar yapılıyor.
TIR ve uçak kargolarla gönderilen çiçeklerin bu yıl üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirten Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, “İnsanlar pandemi nedeniyle evlerine kapanınca çiçek sektörüne ve çiçeğe yöneldi. Avrupalı anneler için Antalya’dan 70 milyon dal karanfil gönderdik. 7 milyon dolarlık gelir sağladık. Sevkiyatların sonuna geldik. Geçen yıl bu rakamların yarısını göndermiştik. 35 milyon dal çiçek ve 3 buçuk milyon dolar gelir sağlanmıştı” dedi.
GEÇEN YIL ÇÖPE GİTMİŞTİ
İç piyasada ise bu yıl saksı çiçek büyük ilgi gördü. Saksılarda birbirinden renkli ve güzellikte yetiştirilen çiçekler geçen yıl anneler gününde yeteri kadar ilgi görmeyip elde kalınca çürümüştü. Üretici ise çürüyen çiçekleri kasa kasa çöpe dökmüştü. Saksısı 10 ile 25 lira arasında değişen bu çiçeklere bu yıl ilgi 2 katı arttı.
Saksı çiçek üreticisi Veral Ağıl, 30 dönüm alanda çiçek ürettiklerini söyledi. Geçen yıl çiçeklere ilgi azlığı nedeniyle ürünlerinin ellerinde kaldığını belirten Ağıl, “Bu yıl insanlar evlerinde çiçekle vakit geçirmek stres atmak için saksı çiçeklere yöneldi. Anneler günü için alanlarda oldu. Geçen yıl çöpe attığımız, çürüyen çiçekler bu yıl iki katı ilgi gördü” dedi.
Üreticiler, perakende çiçek satan işletmelerin en azından belirli saatlerde de olsa açılmasını talep etti.

Görüntü dökümü
————–
– Çiçek serasından görüntüler
– Çiçeklerden yakın plan çeşit çeşit detaylar
– Çalışan kadının çiçekle birlikte görüntüsü
– Seradan geniş ve yakın planlı detaylar
– İsmail Yılmaz RÖP
– Veral Ağıl RÖP
– Çiçeklerin paketlenmesi
– Çiçeklerin ayrıştırılması
– İşçilerden detaylar
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR’ın sera içerisinden anonsu
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR’ın çiçeklerin paketlendiği yerden anonsu
– Paketlenen yerden genel ve detaylar

HABER: Alparslan ÇINAR-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!