Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bartın Valisi tedavi altına alınan gemicileri ziyaret etti 

Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Devlet Hastanesi’nde kurtarılan gemi personeliyle görüştü. Tedavi altına alınan gemici büyük bir dalganın gemiyi ikiye ayırdığını belirterek, kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Kurtarılan 6 gemicinin hastanede tedavisi devam ederken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Valinin kurtarılan kişilerle hastanede görüşmesi
Kurtarılan gemicinin konuşması 
HABER-KAMERA: Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)

========================

Yayla yolunda mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı 
 
SAKARYA’nın Taraklı ilçesinde, yayla yolunda araçlarının kara saplanması sonucu mahsur kalan 3 kişi, iş makinesiyle aracın çekilmesi sonucu kurtarıldı. 

İstanbul’da sağlık çalışanı olan M.A. beraberinde M.O. ve M.Y. ile birlikte Akyazı’da bulunan yazlık evinden, Taraklı Karagöl Yaylası’na geçmek isterken yoğun kar nedeniyle mahsur kaldı. Aracın kara saplanması sonucu mahsur kalanlar yardım istedi. Taraklı Kaymakamı Özgür Kaya koordinesinde Mahdumlar Mahallesi Muhtarı olan Harun Gündüz’e ait iş makinesi ile jandarma ekipleri Karagöl mevkiine çıktı. Kara saplanan araç iş makinesiyle çekildi. Araç saplandığı yerden çıkarılarak 3 kişinin ilçeye inmesi sağlandı. 

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
İş makinesi eşliğinde yaylaya çıkılması (Cep telefonu kamerası görüntüsü)

TARAKLI (SAKARYA),(DHA) –  

=========================

Turistler Afyonkarahisar’ı gezdi
 
AFYONKARAHİSAR, Rusya, Ukrayna, Tataristan, Kazakistan’dan gelen misafirlerini ağırladı. Afyonkarahisar’ın misafirleri Ulu Cami, tarihi semtler, konaklar ve Mevlevihane’yi gezdi.

Karlı ve soğuk havanın etkili olduğu Afyonkarahisar’da bu kez de Rusya, Ukrayna, Tataristan, Kazakistan’dan gelen yaklaşık 30 kişilik kafile ağırlandı. Turistler alan kılavuzu Hasan Özpınar tarafından bilgilendirilerek gezdirildi. Ulu Cami, tarihi semtler, konaklar ve Mevlevihane’yi gezen turistler, daha sonra pandemide açık olan esnaflardan alışveriş yaptı.

‘BURADA ÇOK BÜYÜK TARİH VAR’
Afyonkarahisar’da büyük bir tarih olduğunu anlatan tur acentesi çalışanı Leyla Matyrzaeva, “Turistlerimiz çok beğendi. Biz acente olarak 5. kez getiriyoruz. Otellerde kaldık. Termal sulardan çok mutlular. Anlattığımız tepkilerden onlar çok mutlu kaldı, beğendi. Çünkü burada çok büyük tarih var. Türk halkının tarihi bu önemlidir” dedi.

‘AFYONKARAHİSAR DEĞERLER İLE ZİYARETÇİ ÇEKİYOR’
Afyonkarahisar’ın tarihi turistik değerleri ve kültürel değerleri sayesinde hem ülke içi hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden misafirler ağırladığını ifade eden alan kılavuzu Hasan Özpınar da “Afyonkarahisar’ın termal tesisleri, bu kış günlerinde karlı ve hava soğuk olmasına rağmen yine turistleri çekiyor. Bugünkü ziyaretçilerimizde genellikle Rusya, Ukrayna, Tataristan ve Kazakistan gibi ülkelerden gelenlerdi. Afyonkarahisar’ı görmek istediler ve biz de onlara yine Afyonkarahisar’ın tarihi turistik yerlerini, kültürel değerlerini tanıtmaya çalıştık. Ulu Cami, tarihi semtler, konaklar ve şu an bulunmuş olduğumuz Mevlevihane’de yine gezdirdiğimiz anlattığımız yerlerden birisi. Ne mutlu ki Afyonkarahisar yine bu kültürel değerleri ile tarihi turistik değerleri ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın çeşitli yerlerinden ziyaretçi çekmeye devam ediyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Alan Kılavuzu Hasan Özpınar tarafından Kadınana bilgilendirmesi,
– Turistler fotoğraf çektirme
– Kale manzaralı yürüyüş detay
– Tarihi konak merdivenlerinde fotoğraf ve detay,
– Mevlevihane ve Türbe Camii gezisi detay
– Tur acentesi çalışanı Leyla Matyrzaeva konuşma 
– Alan Kılavuzu Hasan Özpınar konuşma
HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

======================

Asansör boşluğuna düşen genç kız yaralandı

KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde, Zeynep A.(16) binanın asansör boşluğuna düşerek yaralandı. İtfaiye tarafından asansör boşluğundan çıkarılan genç kız hastaneye kaldırıldı. 

Olay öğleden sonra Gölcük Değirmendere Topçular Mahallesi’nde meydana geldi. Zeynep A. evlerinin yakınında bulunan yapımı tamamlanmak üzere olan binaya girdi. Zeynep A. binanın asansör boşluğuna düşerek yaralandı. Binada yaşayanların durumu fark ederek haber vermesi üzerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılan Zeynep A., olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Zeynep A.’nın vücudunda kırıklar olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.  

Görüntü Dökümü
-Asansör boşluğuna düşen kızdan görüntü
-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları
-Genç kızın ambulansa bindirilmesi
-Detaylar
Haber-Kamera: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!