Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Kayseri’ye şehit ateşi düştü (2)
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen ‘Pençe-Yıldırım Harekatı’ kapsamında, havadan ikmal faaliyetinde helikopterden inerken yaralanıp, hastanede şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin (25), memleketi Kayseri’de toprağa verildi.  

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen ‘Pençe-Yıldırım Harekatı’ kapsamında, havadan ikmal faaliyetinde helikopterden inerken yaralanıp, hastanede şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Eyyüp Gergin’in cenazesi Kayseri’nin Bünyan ilçesine getirildi. Bayramlı Camii’nde kılınan cenaze namazına, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Aziz Adalı, şehidin ailesi ve ilçe halkı katıldı. Şehidin babası Murat Gergin ve kardeşi Oğuzhan Gergin güçlükle ayakta durdu. Şehidin babaannesi Mukadder Gergin, torununun fotoğrafını basın mensuplarına göstererek, “Benim aslan oğlumu çekin. Aslan oğlum şehit oldu” dedi. Şehidin yakınları da tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Gergin, Camikebir Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Şehidin baba evinden görüntü
– Şehidin babaannesinin gazetecilere torunun fotoğraf göstermesi
– Tabut başından ağlayan aileden görüntü
– Cenaze namazının kılınması
– Diğer görüntüler

Haber: Yasin DALKILIÇ- Kamera: İlyas KAPLAN -KAYSERİ-DHA

Reklam Alanı

=================

BİNGÖL’DE 28 YIL ÖNCE ŞEHİT EDİLEN 33 ER ANILDI

BİNGÖL’de, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 33 asker, şehadetlerinin 28’inci yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Bingöl-Elazığ karayolundaki Bilaloğlu mevkisinde, 24 Mayıs 1993’te yol kesen PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 33 askerin şehadetlerinin 28’inci yıl dönümü nedeniyle Anıttepe’de anma töreni düzenlendi. Törene Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 49. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Ercan Aygündüz ve kurum temsilcileri, şehit aileleri, gaziler katıldı. Şehitler için saygı duşunda bulunmasının ardın İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Anıttepe’ye şehitler için karanfil bırakıldı.

Törende konuşan İstihbarat Kurmay Binbaşı Ahmet Erbey, halkın canını ve malını korumak vatanın dört bir yanından askere uğurlanan 33 erin şehit edildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Vatanını bayrağını vatandaşlarının canını ve malını korumak için davullarla, zurnalarla ellerine kına yakılarak kutsal görevlerini yapmak üzere yurdun dört bir yanına askere uğurlandığı mert, yiğit ve fedakâr ama silahsız 33 erimiz bu bölgede şehit edilmiştir. Karşı karşıya olduğumuz hainliğin farkında olmayan ve terörün dini, milleti olmadığını görmek istemeyen gözlere de bu hainliği göstermektir. Eli kanlı katillerin hain planları için Bingöl’ü seçmesinin nedeni terörün gerçek yüzünü gören Bingöllüleri diğer illerde yaşayan vatandaşlarımızın gözünde düşman etmektir. Oysa Bingöl halkı güzel ülkemizin dört bir köşesini her türlü düşmana karşı geçmişte olduğu gibi savunmakta ve şehit ya da gazi olmaktadır. Yürekleri sevgiyle dolu Bingöl halkı terörle değil güzellikleriyle, iyilikleriyle ve şanlı kahramanlarıyla anılmak istiyor.”

Görüntü Dökümü
————
Şehitlik anıtına çelek konulması
İstiklal Marşı’nın okunması
Erbey’in konuşması
Şehit 33 er için dualar okunması
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)

========

ADANA’DA ORMAN YANGINI

ADANA’nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
İlçeye bağlı Kaşobası Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 14.30’da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Yükselen dumanların araç içinden çekilen görüntüsü
– Alev alan ağaçlardan detay

Haber-Kamera: ADANA,(DHA)

============

Alkollü sürücünün 1’i polis 3 kişiyi yaraladığı kaza kamerada (2)
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kocaeli’nin Derince ilçesinde polis uygulama noktasına aracıyla dalan alkollü sürücü Erkan Özkol, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Kazada yaralanarak tedavi altına alınan polis memuru ve diğer yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Şüphelinin asayişten çıkarılması
– Detay

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=========

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİ

*- Isparta’daki özel bir okulun öğrenci ve öğretmenleri Burdur Hayvan Barınağı’ndaki sokak hayvanlarını besledi.

Isparta’daki özel bir okulun öğrenci ve öğretmenleri, Burdur’daki Patili Kalpler isimli sokak hayvanı gönüllüleriyle dün bir araya gelerek, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp eşliğinde gittikleri Burdur Belediyesi Hayvan Barınağı ve Burdur çöplüğünde hayvanları besledi.
Kolejin kurucusu Şule Yurcu, “Değerli arkadaşlarımıza destek olmak için öğretmen ve öğrencilerimiz taşın alına elini soksunlar, ayda iki kere destek versinler istedim. Bundan sonra desteğimizi sürdüreceğiz. Hayvanların beslendiğini görmek beni çok mutlu etti” dedi.
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Hayvan sevgisi insan sevgisiyle eşdeğerdir. Bu hayvanlar aç kaldığı sürece toplum için zarar teşkil eder. Bizim hayvanların bakımını sağlayacak tedbirler almamız lazım. Sokak hayvanlarına sadece hayvansever gruplarının değil, tüm toplumun aynı özveriyle sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.
Patili Kalpler Grubu yönetici Özgür Özçelik de sokak hayvanlarını besleme etkinliğine destek verenlere teşekkür etti. Etkinliğe katılanlar getirdikleri mamalarla Burdur Belediyesi Barınağı ile Burdur çöplüğündeki hayvanları besledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Sokak hayvanlarının beslenmesi
– RÖP1: Şule Yurcu
– RÖP2: Ömer Faruk Gündüzalp
– RÖP3: Özgür Özçelik
– Sokak hayvanlarının beslenmesi

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!