Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SAĞANAK YAĞIŞ, NAZİLLİ’DE SU BASKININA YOL AÇTII

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde sağanak yağmurun ardından su baskını meydana geldi. Yüksek kesimlerden gelen sel suları nedeniyle dere taştı, evler ve tarlalar su altında kaldı.
Nazilli’ye 18 kilometre mesafede, dağ yamacında yer alan kırsal Bağcıllı Mahallesi, sağanak yağmur nedeniyle yüksek kesimlerden akan yağmur sularının etkisi altında kaldı. Yaklaşık 1 saat süren sağanağın ardından yüksek kesimlerden akan sular, Bağcıllı mahallesinden geçen derenin taşmasına yol açtı. Çamur halinde akan taşkın nedeniyle sokaklardaki parke taşları söküldü, önüne kattığı motosiklet, traktör kasası ve arazi araçlarını sürükledi. Ekili alanlar su altında kalırken, ev ve işlerlerinin zemin katlarını da su baskı. 
Sağanak sırasında evlerinden çıkamayan vatandaşlar, yağmurun dinmesiyle, hayvanlarının, tarlalarının ve araçlarının yanına gitti. Baskının ardından Nazilli Belediyesi ekipleri ve iş makinaları temizlik çalışması başlattı.
Bağcıllı Mahallesi Muhtarı Hasan Güler, ilk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı belirtirken, “Yaklaşık 1 saatlik yağışta, her şey alt üst oldu. Geçen yıl da benzer bir olay yaşadık. Şimdi ne zarar var onu tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinden Arzu Ay ise geçen yıl da su taşkınının yaşandığını belirterek, “Her yağışta sel baskını yaşıyoruz. Bu yıl da yaşandı, can kaybı olmadan bu baskınlara karşı bir önlem alınsın” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——————-
– Su baskınından genel görüntüler
– Sürüklenmiş araçlardan görüntü
-Temizleme çalışmalarından görüntü
– Muhtar Hasan Güler röportaj
– Mahalle sakini Arzu Ay röportaj

Haber – Kamera: Murat GÜRKAN / NAZİLLİ (AYDIN), (DHA)

==========================

2) MARDİN’DE PKK’NIN KATLETTİĞİ 30 KİŞİ ANILDI
 
MARDİN’in Ömerli ilçesine bağlı kırsal Pınarcık Mahallesi’nde, PKK’lı teröristlerin 34 yıl önce öldürdüğü 30 kişi kabirleri başında dualarla anıldı.  Ömerli Kaymakamlığı’nca, Pınarcık Mahallesi’nde, PKK’lı teröristlerin, 20 Haziran 1987’de şehit ettiği 16’sı çocuk, 8’i kadın 30 kişi için anma töreni düzenledi. Pınarcık Mahallesi’ndeki anma törenine, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Ömerli Kaymamamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Piriştine, şehit aileleri ve yakınları katıldı. 
Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreni İlçe Müftüsü Seyfullah Demir’in Kuran’ı Kerim okumasıyla devam etti.
Törende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Vali Mahmut Demirtaş, şunları söyledi:
“Bundan 34 yıl önce çok büyük bir katliam yapılmış. Kundaktaki bebekten yaşlısına kadar vatandaşlarımızı terör örgütü katletmiş. Hakikaten bu çok büyük bir acı. Terör örgütünün amacı bu memlekette birliğimizi, beraberliğimiz bozmaktır. Ancak şunu da açıkça söyleyeyim ki çok şükür 35 yıldan beri 40 yıldan beri bu birlik ve beraberliğimizin gittikçe güçlendiğini görüyorum. Bugün eğer ay yıldızlı bayrağımız burada dalgalanıyorsa, Kuran’ımız çok şükür burada okunuyorsa, ezanlarımız 5 vakit eğer minarelerimizden sesleniyorsa demek ki bu ülkede birlik ve beraberliği çok güzel şekilde sağlamışız. İnşallah bundan sonra ki yapacağımız şey Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu birlik ve beraberliği gittikçe güçlendirip bu ülkeyi daha müreffeh ülke haline getirmektir. İçimizdeki birlik ve beraberlik olduğu müddetçe tüm dünyada üzerimize gelse bu ülkede bu toprakları hür ve bağımsız şekilde kullanacağımızı ve burada yaşayacağımızı herkesin de bilmesini istiyoruz. Pınarcık halkına başsağlığı diliyorum.” 
Konuşmaların ardından Vali Demirtaş ve beraberindekiler kabir ziyaretinde bulunup, dua edip karanfil bıraktı. 

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————–
Tören alanından görüntü
İstiklal Marşı okunması
Duaların okunması
Mezarlığa çiçeklerin bırakılması
Vali Demirtaş’ın köylülerle sohbet etmesi
Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MARDİN,(DHA)

====================================

3) KURYEYE TEKME VE YUMRUKLU SALDIRI KAMERADA

ANTALYA’nın Serik ilçesinde bir restoranda kurye olan Oğuzhan Güner (19), kimliğini bilmediği bir kişinin saldırısına uğradı. Sipariş teslim ettikten sonra yanına yaklaşan ve önce boynuna sarılıp ‘Seninle kardeşçe konuşalım’ diyen saldırganın peş peşe yumruk ve tekmeyle darbettiği Oğuzhan Güner, neye uğradığını şaşırdı. Dişi kırılan, vücudunda morluklar oluşan Oğuzhan Güner, şikayetçi oldu. Polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlatırken, saldırı anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Serik’teki bir restoranda kurye olarak çalışan Oğuzhan Güner, geçen cuma akşamı sipariş teslim etmek üzere yola çıktı. Paketi teslim edip iş yerine dönen Güner’in yanına yaklaşan bir kişi, başını okşayıp elini omzuna atarak yürümeye başladı. Ne olduğunu anlamayan Oğuzhan Güner’in yanında yürüyen kişi, bir anda kendisine yumruk atmaya başladı. Yere düşen Oğuzhan Güner elleriyle başını ve vücudunu korumaya çalışırken, saldırgan ise yumruk ve tekmelerle kendisine vurmayı sürdürdü. Başına ve vücuduna peş peşe tekme ve yumruklar inen Oğuzhan Güner’i saldırganın elinden çevredekiler kurtarmaya çalıştı. Hastaneye götürülen Oğuzhan Güner’e 21 gün iş göremez raporu verilirken, vücudunda morluklar oluştu ve dişi kırıldı. Oğuzhan Güner, kendisine saldıran ve tanımadığını söylediği kişi hakkında polis merkezine giderek şikayette bulundu. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.
‘DİŞİM KIRIK, YÜZÜMDE VE KAFAMDA, KOLLARIMDA YARALAR VAR’
Epilepsi hastası olduğunu ve olaydan sonra çalışamadığını söyleyen Oğuzhan Güner, 2 yıldır kurye olarak çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
“Her zaman olduğu gibi iş yerine bir paket siparişi geldi. Ben de siparişi ulaştırmak için gittim. Paketi ulaştırabilmem için bana verilen numarayı aradım. Numarayı aradığımda bir bayan açtı. Paketi teslim ettim ve iş yerime dönerken, bana saldıran şahsın galiba hasımları varmış. O esnada mahallede dolaşıyormuş. Beni hasımlarına benzetmiş. Daha sonra dükkanın önüne gelmiş, beni sormuş. Ben paketi teslim ederken kendi özel telefonumdan bana ulaştı, yanıma gelir gelmez de ‘Seninle kardeşçe konuşalım’ diyerek elini omzuma koydu, yürümeye başladık. Daha sonra birden tekme ve tokat atmaya başladı, beni yere yatırdı. Sürekli yumruk ve tekme vurdu. Dişim kırık, yüzümde ve kafamda, kollarımda yaralar var. Epilepsi hastalığım da var ve defalarca darbe aldım, o sırada hasta olduğumu söyledim, ‘vurma’ dedim ama beni dinlemedi, sürekli tekme ve yumruk vurdu. O anda 2 kişi geldi ayırmak istedi. O anda bile bana vurdu. Şahıstan şikayetçiyim. Olaydan sonra psikolojim bozuldu. Geceleri uyuyamıyorum.”
‘İŞ YERİNE GELİP ORADA OĞLUMU DÖVMÜŞ’
Anne Ayşe Güner de “Çocuğumdan paket istemişler. Oğlumu döven kişinin yakınlarıymış paket isteyen. Kadın paketi almış. Sonra adam bunu takip etmiş. İş yerine gelip orada oğlumu dövmüş. Bu sırada iş yerinin diğer çalışanı oğlumu sadece seyretmiş, kurtarmamış. Ben döven şahıstan şikayetçiyim” diye konuştu.
Öte yandan saldırı anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Kimliği belirsiz saldırganın önce Oğuzhan Güner’in yanına gelip elini omzuna attığı, ardından da yumruk ve tekmeyle vurmaya başladığı görüntülere yansıdı. Çevreden olayı görüp gelen birkaç kişinin kendisini uzaklaştırmaya çalıştığı görülen saldırganın, Oğuzhan Güner’e peş peşe darbe indirmeye devam ettiği anlar görüntülerde yer aldı.

Görüntü Dökümü
———————————
– Oğuzhan Güner’den ve vücudundaki yaralardan detay görüntü
– RÖP 1: Oğuzhan Güner 
– RÖP 2: Ayşe Güner
– Güvenlik kamerası görüntüleri

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

====================================

4) ‘BABALAR GÜNÜ’NDE BABA ACISI YAŞADI, ‘BABAM NEREDE ?’ DİYE GÖZYAŞI DÖKTÜ

HATAY’da otomobil ile kamyonun karıştığı trafik kazasında Halit Gençoğlu (45) hayatını kaybetti, İ.M. ile G.M. yaralandı. Babalar Günü’nde babasının yaşamını yitirdiğini öğrenince kaza yerine giden Mehmet Gençoğlu (23), “Babam nerede?” diyerek gözyaşı döktü.
Kaza, saat 12.00 sıralarında Antakya-Reyhanlı Karayolu’unda meydana geldi. Reyhanlı istikametine seyir halinde olan Halit Gençoğlu yönetimindeki 31 ZF 321 plakalı otomobil, virajlı yolda kontrolden çıkınca karşı şeride geçip İ. Mansuroğlu yönetimindeki kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle iki araç da savrulurken, karayolu trafiğe kapandı. Çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hurdaya dönen otomobilden çıkarttığı sürücü Halit Gençoğlu’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Kamyondaki yaralılar İ.M. ile yanındaki G.M. ise sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
BABASININ ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENİNCE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Kazayı haber alan Halit Gençoğlu’nun oğlu Mehmet Gençoğlu (23) olay yerine geldi. Mehmet Gençoğlu, babasının hayatını kaybettiğini öğrenince sinir krizi geçirip, “Babam nerede?” diyerek gözyaşı döktü. Acılı genci kaza yerinde bulunan polis ekipleri sakinleştirdi.
GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ
Kazada hayatını kaybeden Halit Gençoğlu, Antakya Mezarlık Kompleksi’nde kılınan cenaze namazının ardından Narlıca Mahalle Mezarlığı’nda yakınlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Gençoğlu’nun ayakkabı imalatçısı olarak çalıştığı ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Öte yandan kazada yaralanan İ.M. ile G.M. ise hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaza yerinden genel görüntüler
– Mehmet Gençoğlu’nun feryat etmesi
– Hurdaya dönen otomobilden detay
– Kazada ölen Halit Gençoğlu’nun fotoğrafı

Haber-Kamera: İzzet NAZLI/HATAY, (DHA)

==============================================

5) SULAMA KANALINA DÜŞEN ÇOCUK YAŞAMANI YİTİRDİ

MANİSA’nın Alaşehir ilçesinde, üzüm bağında sulama havuzuna düşen 2.5 yaşındaki Mustafa Burak Evren, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Evren’in cenazesi, Kozluca Mahallesi Camii’nde kılınan namazın ardından Alaşehir Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Alaşehir’in kırsal Kozluca Mahallesi’nde yaşayan Murat Evren (40) ve eşi Ümmü Evren, dün saat 18.30 sıralarında oğulları Mustafa Burak Evren’i de alarak Bağarası mevkisindeki üzüm bağına gitti. Bağda çalışan Evren çifti, bir ara oğulları Mustafa Burak’ın ortadan kaybolduğunu fark edip, aramaya çıktı. Murat Evren, bağdaki 1.5 metre derinliğindeki içi su dolu havuzda oğlunun çırpındığını fark etti. Hemen suya atlayan Evren, oğlunu sudan çıkardı. Ailesi tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi’ne götürülen çocuk buradaki ilk müdahalenin ardından çok su yuttuğu ve durumunun ağır olduğu gerekçesiyle Manisa Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Talihsiz Mustafa, burada doktorların müdahalesine rağmen bugün sabaha karşı yaşamanı yitirdi. Jandarma, Mustafa Burak Evran’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.
TOPRAĞA VERİLDİ
Evren’in yakınlarına teslim edilen Mustafa Burak Evren ‘in cenazesi ilk olarak Kozluca Mahallesi’ndeki evlerinin önüne getirildi. Burada helallik alınmasının ardından çocuğun cenazesi, Kozluca Mahallesi Camii’ne götürüldü. Cenaze töreninde baba Murat Evren ve anne Ümmü Evren güçlükle ayakta durabildi. Evren’in cenazesi, ikindi vakti Alaşehir Yeni Mezarlığa götürülüp, toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
——————–
-Yaşamını yitiren Mustafa Burak Evren’in fotoğrafı
-Yaşamını yitiren Evren’in baba evinden görüntü
-Helallik alınmasından görüntü
-Evren’in boş kalan salıncağından görüntü
-Cenaze namazının kılınmasından görüntü
-Baba murat Evren ve anne Ümmü Evren’in görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

 Haber – Kamera: Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

============================================

6) ÖLEN OĞLU İÇİN ‘YANINA GELECEĞİM’ DİYEREK AĞIT YAKTI, ‘BABALAR GÜNÜ’NDE HAYATINI KAYBETTİ (2)
 
TOPRAĞA VERİLDİ
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde, 18 gün önce otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 4 yaşındaki oğlu Zafer Ceylan’ın cenazesinde “Ben de yakında yanına geleceğim oğlum” diyerek gözyaşı döken ve Babalar Günü’nde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Yılmaz Ceylan (72) için cenaze töreni düzenlendi. Helallik için ilçedeki evine götürülen baba Ceylan’ın cenazesi, Güzelyurt köyünde oğlunun kabri yanında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
-Cenaze görüntüleri

HABER KAMERA: GİRESUN-DHA
====================================

7) NEMRUT DAĞI’NDA UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Nemrut Dağı’nda uçurtma şenliği düzenlendi.
Altınşehir Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen telafi eğitimi kapsamında haftanın 4 günü akademik olarak yoğunlaştırılmış eğitimlerin yanında gezi ve etkinliklerle öğrenciler geleceğe hazırlanıyor. Okul yönetimi tarafından 50 kişilik öğrenci grupla bir günlük gezi planlamasıyla Cendere Köprüsü, Arsemia, Eski Kahta Kalesi ve Nemrut Dağı’na gezi düzenlendi. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’na çıkan öğrenciler getirdikleri uçurtmaları gök yüzüyle buluşturdular.
Gezi hakkında bir açıklama yapan Altınşehir Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Uslu,”Altınşehir Anadolu Lisesi olarak pandemi sürecinin öğrencilerimizde bıraktığı akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olumsuz etkileri gidermek amacıyla Milli Eğitim Bakanınınız Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamalardan esinlenerek düzenlediğimiz telafi eğitimi kapsamında haftanın 4 günü akademik olarak yoğunlaştırılmış eğitimlerin yanında düzenlediğimiz gezi ve etkinliklerle öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Programımız kapsamında düzenlediğimiz spor müsabakalarından sonra kadim medeniyet mirası Nemrut Dağı’nda uçurtma şenliği düzenlemek amacıyla 50 kişilik bir ekiple bir günlük gezi planlamasıyla önce Cendere Köprüsü, Arsemia ve Eski Kahta Kalesi’ni gezdikten sonra günbatımında uçurtmalarımızla Nemrut Dağı’na çıktık. Yerli ve yabancı turistlerin ilk defa gördükleri Nemrut Dağı’nda uçurtma şenliği düzenlemek doğal güzelliklere ayrı bir renk kattı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Uçurtmaların hazırlanışı
– Uçurtmaların uçurulması
– Uçurtmaların görüntüsü
– Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: -ADIYAMAN-DHA)

====================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!