Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Bakan Pakdemirli: Karadeniz’de hamsi avı ek tedbirlerle başlayacak (2)

ÜRETİCİLERİN ‘5 MİLYON DESTEK’ TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ
Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen Tarım-Orman-Sektör Toplantısı’nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, her zaman üreticiye kulak verdiklerini ifade etti. Pakdemirli, “Eğer bir derdiniz varsa bizim de derdimiz vardır. Böyle il il dolaşarak, üreticimizin taleplerini dinliyoruz. Bugünlerde de gıda fiyatlarıyla ilgili konular konuşuluyor. 2020’de öyle bir yıl yaşadık ki; dünyadaki tüm ülkelerde market rafları boşaldı, ihracatla ilgili kısıtlamalar oldu, ithalatla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Türkiye’de market raflarının boşaldığını görmedik. Çünkü çok ciddi çalışmalar yaptık, ilk vakanın görülmesinden aylar önce sektör toplantısı yaptık ve toplantıda ‘lütfen stoklarınızı artırın’ dedik. İlk vakanın görülmesiyle birlikte raflara hücum başladı ama bunun üstesinden geldik. Türkiye, bu sınavı hakikaten çok iyi verdi. Geçen sene herkes evinde otururken, biz çiftimizin eline diplomatik bir pasaport verdik. ‘Herkes evdeyken, sen çık üretimini yap’ dedik. Bunun neticesinde pandemiye göre cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Geçen yılda meteorolojik bir kuraklık yaşadık. Bu meteorolojik kuraklığın tarımsal kuraklığa dönüşmemesini sağladık. 120 milyon tonla cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıkö dedi.

‘17 BUÇUK MİLYAR LİRA YATIRIM BÜTÇEMİZ VAR’
Son 3 yılda tarımsal desteklerin yüzde 65 arttığını belirten Bakan Pakdemirli, “2020 yılında toplam 24 milyar tarımsal destek verildi, 2021 yılında Bakanlığımızın 17 buçuk milyar lira toplam yatırım bütçesi var. Ormancılık faaliyetleri kapsamında yöre halkına yıllık 2.7 milyon lira ek gelir, 400 bin fidan dikimi yapıyor olacağız. Orman köylülerimize 2 milyon lira ORKÖY kredi ve hibe desteği vereceğizö diye konuştu. Bakan Pakdemirli’nin bu açıklaması üzerine toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ‘Destek 5 milyon lira olsun Bakanım’ dedi. Üreticileri kırmayan Bakan Pakdemirli ise ‘Tamam 5 milyon olsun’ diye cevap verdi. Toplantının sonunda Bakan

Pakdemirli, üreticilerin taleplerini dinledi.

Görüntü Dökümü
———————
-Toplantı salonundan detaylar
-Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklaması
-Detaylar
Haber-Kamera: Hüseyin KALAY- Miraç ŞENTÜRK- Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA)-

Reklam Alanı

=======================

Mersin’de fırında tepki çeken görüntü
 
MERSİN’de ekmek fırınında, bir çalışanın fırına sürülmek üzere hazırlanan ekmek hamurunun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyduğu görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Bu kişinin ekmek hamuruna ilave ettiği dondurma çubuğunu yalayarak, hijyen kurallarını hiçe saydığı anları paylaşan bir kullanıcı, “Ekmek üretimini oyuncağa çevirdiler” ifadelerini kullandı.

Mersin’de bir fırında ekmek yapan kişi, hamurun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyarak videolar çekip, sosyal medyada paylaşmaya başladı. Bir kişi, fırında pişirilmesi için tepsiye dizilen ekmek hamurundan birinin arasını açıp dondurma koydu. Ardından fırından çıkardığı ekmeğin ortasını açıp aldığı dondurma çubuğunu yaladığı anlar da görüntülere yansıdı. Tepki çeken görüntüleri, çok sayıda kullanıcı kendi hesabından paylaştı.

‘OYUNCAĞA ÇEVİRDİLER’
Bir kullanıcı, “Ekmek üretimini oyuncağa çevirip kamu sağlığını tehdit eden bu şahsa dur der misiniz? Bu kişi TikTok üzerinden benzer videolar çekerek halk sağlığını riske atmaktadır. Söz konusu işletmenin tespiti için Mersin Tarım Orman İl Müdürlüğü’nü göreve çağırıyoruz. Şahsa ait TikTok hesabında bu videodaki gıda güvenliği skandalının bir kez değil sürekli tekrarlandığı görülüyor. Şahıs yüz binlerce kişiye ulaşan videolarda pişmemiş ekmeklere hijyen kurallarına aykırı şekilde çeşitli ürünleri ilave ediyor” ifadelerine yer verildi.
Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından inceleme başlatıldığı kaydedildi.

EKMEK KAZANI MÜHÜRLENDİ
Mersin’in Tarsus ilçesinde ekmek fırınında bir çalışanın fırına sürülmek üzere hazırlanan ekmek hamurunun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyduğu ve hamura ilave ettiği dondurma çubuğunu yaladığı tepki çeken görüntüler üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Kırklarsırtı Mahallesi’ndeki işletmeye geldi. Fırının içerisindeki iki hamur kazanı ekipler tarafından mühürlenirken, hijyen kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle 18 bin lira para cezası, 30 gün ise üretimi durdurma cezası uygulandı. İşletmede, ekmek üretimi durduruldu. 

Görüntü  Dökümü
———————–
– Kazanda hamurun yoğurulması
– Fırının dış görüntüsü
– Ekmeğin içine çikolata ve kek katması
– Eğmeği bölmesi
– Çikolatanın ekmekten akması
Haber:Okan ÇALIŞKAN-Kamera:MERSİN,(DHA)

=======================

Apartmanın 8’inci katından düşen Ayşe Özgecan öldü, erkek arkadaşı gözaltında(2)

ADLİYEYE EVK EDİLDİ
Zonguldak’ta, apartmanın 8’inci katından atlayarak hayatını kaybettiği iddia edilen Ayşe Özgecan (33) Usta’nın olay anında evde olan erkek arkadaşı Bartu Can A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
-Şüphelinin adliyeye çıkarılışı
-Adliyeden detay
Haber-Kamera: Aytaç ÖZTÜRK/ZONGULDAK,(DHA)

=======================

Kış eriğinin kilosu 800 lira

ANTALYA’da yeşil erik üreticisi Cengiz Avcı, ilk hasat için gün sayıyor. Ay sonunda gerçekleşecek hasatta yeşil eriğin kilosu, 800 liradan satışa sunulacak. 
Anne adaylarının aşerdiği ve özellikle kış mevsiminde yetiştirilmediği için gramla ya da taneyle satılan yeşil erikler, Antalya’da şubat ayı sonunda hasat edilecek. Kepez ilçesindeki serada yeşil erik yetiştiren Cengiz Avcı, ağaçlarına özel bir teknik uygulayarak yılda iki defa ürün alabiliyor. İklimlendirme sistemi uyguladığı ağaçlarının tamamı çiçek açan Avcı, ilk hasadı heyecanla bekliyor.
Şubat ayı sonunda gerçekleşecek ilk hasat için şimdiden siparişlerin geldiğini belirten Avcı, ilk hasatta 100 kilo ürün alacağını, bunun tamamını yurt dışına göndereceğini belirtti. Avcı, “İlk hasatta biraz para kazanmayı amaçlıyorum. Kilosu 800 liradan yurt dışına gönderiyorum. 100 kilo ürün alacağım. Asıl hasat ikinci üründe, mart ayı ortalarında gerçekleşecek. O zaman biraz daha fazla ürün alacağım ama fiyatı daha düşük olacaktır” dedi.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Erik ağacından detaylar
-Çiçek açan kısımlarından detaylar
-Arının yapraklara konması detay
-Cengiz Avcı RÖP
-Cengiz Avcı ağaçlar içinde detaylar
-Çiçek ağaçlarından yakın plan görüntü
-Genel ve detaylar
Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

=============================

Manavgat’ta Pitbull dehşeti

Antalya’nın Manavgat ilçesinde sahibi Eray Manav tarafından yürüyüşe çıkarılan Cokker cinsi Lucky adlı köpek, ırmak kenarında sahibi tarafından tasmasız dolaştırılan Pitbull cinsi başka bir köpeğin saldırısına uğradı. Pitbull’un ayağından ısırdığı köpek, 3 kişi tarafındanh güçlükle kurtarıldı.  

Olay geçen çarşamba günü saat 12.00 sıralarında, Manavgat’ın Aşağı Hisar Mahallesi ırmak kenarında meydana geldi. Çocuklarıyla birlikte köpeğini gezdiren Eray Manav, evlerinin yakınındaki Kaledibi mevkiine geldi. Bu sırada sahibi tarafından tasmasız dolaştırılan Pitbull Terrier cinsi köpek, yanına geldiği Lucky’ye saldırarak, ayağına dişlerini geçirdi. Her iki köpek sahibi Lucky’i Pitbull’un ağzından kurtarmak istese de başarılı olamadı. Irmak kenarından gelen bir vatandaşın müdahalesi sonucu Lucky kurtarılırken, Eray Manav köpeğini veterinere götürdü. Olay sırasında Eray Manav’ın biri 11, diğeri 7 yaşındaki iki çocuğu, korkudan ne yapacaklarını bilemedi. 
‘BİR ŞEY OLMAZ  BEN RAHATIM, SEN DE RAHAT OL’ 
Her zaman olduğu gibi çocuklarıyla köpeklerini gezdirmeye çıkardığını anlatan Eray Manav, “İnsanları uyarıyoruz. Bunları herkes uyarmış, 10 kez ben uyardım. ‘Tut köpeğini’ dedim. ‘Bir şey olmaz ben rahatım, sen de rahat ol’ dedi. Yanımda 2 çocuğum var, çocuklara saldırsaydı ne olacaktı?” diye konuştu. 
Çocuklarının o sırada çok korktuğunu anlatan Manav, “Çocuklar kendilerini yerden yere vuruyor, çantayı atıyor, şapkasını çıkarıyor. Kız bir tarafa, oğlan bir tarafa koşuyor. Allah korusun çocuklara da saldırabilirdi” dedi. Eray Manav, köpeğin sahiplerinden pazartesi günü şikayetçi olacağını söyledi.
GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ
Saldırı anı, yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde köpeğin saldırması, vatandaşların çabaları, çocukların korku ve çaresizlik içerisinde koşuşturmaları yer alıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Köpeğin saldırması, ayırmaya çalışmaları (Güvenlik kamerası)
– Eray Manav’ın açıklaması
– Olayın olduğu yer
HABER-KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!