DHA YURT BÜLTENİ – 12

dha-yurt-bulteni-12-46ecV9QF.jpg

Yeğenine cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı, tahliye edilince davul zurnayla karşılandı (2)

TECAVÜZÜ ANLATTIKTAN SONRA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ
İsviçre’de yaşayan, tatil için geldiği dedesinin Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki evinde amcası Osman Ç. (30) tarafından 2 gün boyunca cinsel istismara uğradığı öne sürülen Z.Ç.’nin (17) ablası Pervin Ş., yaşadıklarını anlattı. Kız kardeşinin, Mardin’e gittikten sonra amcası Osman Ç. tarafından havalimanından alındığını ve eve götürüldükten sonra defalarca tecavüze uğradığını öne süren Pervin Ş., “Kız kardeşim bu olaydan bir hafta sonra Adana’ya, yanıma geldi. Yemek yemiyordu, sinirli davranıyordu ve tavırları çok değişmişti. 24 Temmuz gecesi, kız kardeşimin cep telefonu çaldı. Ben de ‘Bu saatte seni kim arar?’ diye sordum. Amcamın aradığını söyledi ve ben de ona ‘Amcan kötü biri, daha önce bir kıza tecavüz etti’ dedim. Kız kardeşim bir anda ağlamaya başladı ve diğer odaya geçti. Ben de arkasından gittim ve ona sorular sormaya başladım. Ağlama şiddeti arttı, sürekli terliyordu. Sonra amcamın, kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Şoka girdim ve durumu eşime anlattım. O sırada kız kardeşim banyoya girdi. Kapıyı çaldım ancak ses vermedi. Eşim kapıyı kırıp içeri girdiğinde, kız kardeşimin bileklerini kestiğini ve kanlar içerisinde olduğunu gördümö diye konuştu.

‘DAVUL ZURNAYLA KARŞILANINCA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİM’
Kız kardeşinin tedavisinin ardından amcası Osman Ç.’yi aradığını ve ağzından laf almaya çalıştığını anlatan Pervin Ş. “Osman Ç., hiçbir şekilde cevap vermedi bana. Ben de 28 Temmuz günü Mardin’e giderek şikayetçi oldum. Polis, Osman Ç.’nin evine baskına gitti ancak onu bulamadı. Osman Ç., ertesi gün kendisi gidip teslim olmuş ve ifadesinin ardından serbest bırakılmış. Kız kardeşim bunu öğrenince 40 tane hap içip, intihar girişiminde bulundu 14 Eylül’de Osman Ç.’nin odasındaki yataktan, paspastan, halıdan alınan örneklerin DNA raporunda, kız kardeşime tecavüz edildiği ortaya çıktı. Daha sonra Osman Ç., tutuklandı ve yaklaşık 4 ay tutuklu kaldı. Osman Ç., geçtiğimiz günlerde görülen davanın ardından serbest bırakıldı ve ailesi tarafından davul ve zurnayla, zılgıtlarla karşılandı. Bunu görünce sinir krizi geçirdimö dedi.

‘ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUM’
Adaletin yerini bulmasını ve Osman Ç.’nin tutuklanmasını istediğini kaydeden Pervin Ş., “Verilen bu karar beni ve ailemi çok yıprattı. O gün kız kardeşim, yine intihara kalkıştı. Psikolojisi bitmiş durumda. Odasından çıkmıyor. Annem, kız kardeşim intihar etmesin diye odasının önünde oturuyor. Ortada DNA raporu var. Buna rağmen nasıl serbest bırakılır? Tecavüzlerin son bulmasını, sorumlularının da cezasını çekmesini istiyorumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
– Abla Pervin Şişman ile röportaj
– Şişman’dan genel ve detay görüntüler
Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=========================

Şeyma Nur ameliyat olduktan sonra tedavi gördüğü hastanede öldü
 
KOCAELİ’de, bağırsak yırtılması nedeniyle ameliyat olan Şeyma Nur Çanakçı (13), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şeyma Nur gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Körfez ilçesinde yaşayan Şeyma Nur Çanakçı, 8 Ocak günü rahatsızlanınca Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şeyma Nur Çanakçı, 11 Ocak günü bağırsak yırtılması teşhisiyle ameliyata alındı. Şeyma Nur dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mustafa Çanakçı ve Fatma Çanakçı çiftinin 4 çocuğundan biri olan Şeyma Nur’un cenazesi, bugün Körfez Hacı Teoman Bekiroğlu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kızının ölümünün acısını yaşayan Fatma Çanakçı, “Yoğun bakımdaki doktor kalp krizi geçirdiğini söylüyor” dedi.

Şikayetçi olacaklarını söyleyen Şeyma Nur’un dayısı Veysel Uyanık ise, “Hastanede ameliyat oldu çocuğumuz. Kalın bağırsağında yırtık var dedilerö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
-Tabutun cenaze aracından indirilmesi
-Acılı ailenin görüntüsü
-Anne Fatma Çanakçı ile röportaj
-Dayı Veysel Uyanık ile röportaj
-Detaylar

Haber-Kamera: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA)

=========================

Bartın’daki kayıp 3 mürettebat için  uçak ve helikopter ile arama çalışmalarına destek veriliyor 

Bartın’da batan kuru yük gemisinin ardından kayıp mürettebatı arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir uçak ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir helikopter de katıldı. Akşam saatlerinde etkisini azaltan kar yağışının ardından uçak ve helikopter geminin battığı bölgede havadan arama ve kurtarma çalışmalarına destek verdi

Görüntü Dökümü
-Denizin üzerinde uçan uçak
-Helikopterden detay
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA) 

=========================

Karabük’te kayak merkezinde sezon açıldı

KARABÜK’te kar kalınlığının pistlerde 40 santimetreyi bulduğu Keltepe kayak merkezinde, kayak sezonu açıldı.

Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki 2 bin rakımlı Keltepe Dağının zirvesinde yer alan ve geçen yılın başında hizmete giren Keltepe kayak merkezinde kayak sezonu başladı. 2 bin 400, 2 bin 300 ve bin metrelik 3 pist,873 metre uzunluğunda telesiyej, 690 metre uzunluğunda 58 askı sandalyesi bulunan teleski ile babylift sistemlerinin yer aldığı tesis bugün itibari ile günübirlik ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kar kalınlığının pistlerde 40 santime ulaştığı kayak merkezine gelenler kayak yapmanın keyfini çıkardı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kayak merkezinden görüntüler
-Pistlerden görüntü
-Röportaj

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA)

================================

Tüm Yerel-Sen Temsilcisi Hasan Kart: Çanakkale Belediyesi’ndeki üyelerimize baskı yapılıyor
 
ÇANAKKALE Belediyesi tarafından üyelerine baskı yapıldığını öne süren Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) Şube Temsilcisi Hasan Kart, “Üyelerimize yapılan baskıyı kamuoyuna taşımaya devam edeceğiz. Bir an önce bu baskılara son vermelerini istiyoruz” dedi.

Tüm Yerel- Sen Çanakkale Şube Temsilcisi Hasan Kart, düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale Belediyesi’nde görevli iş yeri temsilcisi hakkında belediye idaresince usulsüz olarak soruşturma başlatıldığını belirtti. Aynı çalışanın 2 yılda 7 kez görev yerinin değiştirildiğini ifade eden Kart, CHP’li Çanakkale Belediyesi’nde, üyelerine sistematik olarak baskı yapıldığını öne sürdü. Üyelerine yapılan baskının sona ermesini isteyen Hasan Kart, “Çanakkale Belediyesi’nde görev yapan iş yeri temsilcimiz ve aynı zamanda Balıkesir Şube Örgüt Denetleme Kurulu Üyemiz hakkında usulsüz olarak soruşturma açıldı. Ardından 3 ay açığa alındı. Disiplin cezasını İdare Mahkemesi kanalıyla bozdurduk. Ancak 7 kez görev yeri değiştirildi. Bizim gündeme getirmek istediğimiz hak, hukuk, adalet kavramıyla yola çıkan idarecilerin, adaletten ayrılmamalarını istiyoruz. Üyelerimize yapılan baskıyı kamuoyuna taşımaya devam edeceğiz. Bir an önce bu baskılara son vermelerini istiyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) Şube Temsilcisi Hasan Kart’ın açıklamaları.
-Basın açıklamasına katılanlardan görüntü. 

Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

============================

Konya’da kar yağışı çocukları sevindirdi

KONYA’da öğleden sonra etkili olan kar yağışıyla güzel görüntüler oluştu, çocuklar sevindi. Meram tarihi köprüde kar topu oynayan çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

Kent merkezinde öğleden sonra başlayan kar yağışıyla bölge, beyaza büründü. Kar yağışını sevinçle karşılayan çocuklar, Meram’daki tarihi köprünün üzerinde kar topu oynayarak kar yağışının keyfini çıkardı. Yaklaşık 3 saat süren kar yağışı, şehir merkezinde de güzel görüntüler oluşturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————————-
-Kar yağmasından veçocukların oynamasından detay
-Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA DHA))

=================================== 

Exit mobile version