Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Sevgilisi tarafından öldürülen Gamze’nin babası: En ağır cezaları almalarını istiyorum
 
ISPARTA’da Gamze Esgicioğlu’nun (23) kaldığı apartta göğsünden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan sevgilisi Hasan Bölüm (25) ile tutuksuz M.K.’nin yargılandığı davaya devam edildi. Hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis istenen Hasan Bölüm, sevgilisini kasten öldürmediğini belirterek, beraatını talep etti. Savcının mütalaasını verdiği duruşma sonrası konuşan baba Mehmet Esgicioğlu, “En ağır cezaları almalarını istiyorum. Yargıya güvenmekten başka çaremiz yok. Yüce yargıya güveniyoruz” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uluborlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü’nden 2019 yılında mezun olan ve kentte bulunan bir çağrı merkezinde çalışan Gamze Esgicioğlu, 13 Ekim 2020 günü saat 06.00 sıralarında Anadolu Mahallesi’ndeki 4 katlı apartın 3’üncü katındaki dairede, göğsünden bıçaklandı. İhbar üzerine eve gelen polis ve sağlık ekipleri, Esgicioğlu’nun cansız bedeniyle karşılaştı. Polis, olay sırasında evde olan Gamze Esgicioğlu’nun sevgilisi Hasan Bölüm ile M.K., H.Y. ve İ.O.B. adlı erkek şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerden 3’ü serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen Hasan Bölüm, sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ
Gamze Esgicioğlu’na yapılan otopside, vücudunda bıçak izi saptandı. Hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Hasan Bölüm’ün ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu, M.K.’nin ise ‘suç delillerini gizlemeye çalışmak’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi. Olayla ilgili daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan H.Y. ve İ.O.B. hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi

BERAATİNİ İSTEDİ
Davanın ikinci duruşması bugün Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Hasan Bölüm ile tutuksuz sanık M.G., Gamze Esgicioğlu’nun babası Mehmet Esgicioğlu ile tarafların avukatları katıldı. Mahkemede tutuklu sanık Hasan Bölüm, Gamze Esgicioğlu’nu kasten öldürmediğini belirterek, beraatini talep etti. Savcı mütalaasını verirken, duruşma 6 Mayıs tarihine ertelendi. 

‘HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI’
Duruşma sonrası konuşan Esgicioğlu ailesinin avukatı Fatih Durmaz, yargılamada savcılık tarafından mütalaa sunulduğunu ve mütalaanın büyük kısmını kabul etmediklerini söyledi. “Bununla ilgili beyanda bulunacağımıza yönelik süre talebimiz oldu” diyen Durmaz, “Özellikle ikinci sanık yönünden delilleri karartmaya yönelik hareketleri yönünden cezalandırılmasını talep etmiştik. Ancak savcılık bu husustan diğer sanığın delilleri karartmaya yönelik eylemlerine ilişkin beraat mütalaası verdi. Biz buna katılmıyoruz. Çünkü olay sonrasında kanların silinmesi, bıçağın yıkanması, Gamze’nin üzerindeki çamaşırların yıkanmasına yönelik eylemlerin sadece 1 kişi tarafından, yani diğer sanık tarafından yapılması çok da mümkün değil. Hayatın olağan akışına aykırı bir durum. İtirazlarımız da olacak” dedi. 

Reklam Alanı

‘ARTIK KARARI BEKLEYECEĞİZ’
Diğer tutuklu sanık Hasan Bölüm için savcılığın ‘kasten adam öldürme’ uygulanması yönünde mütalaasının bulunduğunu belirten Durmaz, “Yani cezalandırılması noktasında tabii buna çok fazla bir diyeceğimiz yok. Ancak Gamze kızımızın vefat etmesinde bizim diğer sanığın da en azından yetkili makamlara süresinde haber vermemesi noktasında cezalandırılmasına yönelik taleplerimiz bulunmuştu. Maalesef takipsizlik kararları verildi. Savcılık mütalaasından sonra artık karar aşamasına doğru geliyoruz. Sanığın kendisinin cezalandırılmasına yönelik kanun maddelerinden kaçınmak üzere savunmalarına katılmadığımızı beyan ettik. Artık karar bekleyeceğiz. Bizim istemediğimiz şekilde olması durumda hakkımızı sonuna kadar arayacağız” diye konuştu.
Gamze Esgicioğlu’nun babası Mehmet Esgicioğlu da, “Avukatımın dediğine katılıyorum. Ben de en ağır cezaları almalarını istiyorum. Yargıya güvenmekten başka çaremiz yok. Yüce yargıya güveniyoruz” dedi.
Öte yandan davayı Kadın Meclisi temsilcileri de takip etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Avukat Fatih Durmaz’ın açıklamaları
– Baba Mehmet Esgicioğlu’nun açıklamaları
– Detaylar
HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

=====================

Gaziantep Valisi Gül: Rehavete kapılırsak kazanımlarımızı kaybederiz (2)

‘DENETİMLERİMİZ DAHA ÇOK REHBERLİK AMAÇLI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR’
Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı, kent merkezinde Ali Nadi Ünver Bulvarı’nda esnafı ziyaret ederek salgına karşı alınan tedbirleri kontrol etti. Vali Davut Gül, ziyarette maske, mesafe ve hijyen hususlarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Gaziantep’te gerçekleştirilen dinamik denetim modelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının el birliği ile rehberlik hizmeti sunduğunu söyleyen Vali Gül, “İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde Türkiye’de denetimler devam ediyor. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla da Gaziantep’te şu anda 7 bin kişi denetimde. Bu denetimlerde kolluk kuvvetleri var, belediyelerin ekipleri var, sivil toplum kuruluşları var, odalarımız var. Denetimlerimiz daha çok rehberlik amaçlı gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımızın özellikle de esnaflarımızın kurallara uyduğunu görüyoruz. Yeme içme mekanları Gaziantep’te çok fazla. Masalar arasındaki mesafede yüzde 50 şartına uyduklarını görüyoruz. Denetimlerimiz her gün devam edecek. İşletmelerimiz her hafta denetlenecek. Bu süreçte belediyelerimizin, odalarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın gayreti kadar esnafımızın ve vatandaşımızın da gayretleri çok önemli. Memnuniyetle gördük ki esnafımız bu bilinçte ve kendi tedbirlerini almışlar” dedi.

‘DİNAMİK DENETİM MODELİ İLE 7 GÜN 24 SAAT DENETİM YAPILACAK’
Vali Davut Gül, dinamik denetim modeli ile 7 gün 24 saat usulüyle denetim yapılacağını kaydederek, şunları söyledi.
“Dinamik denetim modellerinin mantığı her gün çok sayıda denetim olmasıdır. 7 gün 24 saat usulü ile denetimler yapılacak. Şehrimizin mavide olması sorunun ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Bugün mavidesiniz kurallara uyulmazsa 20i gün sonra kırmızıya yükselebiliriz. Hastalık yok olana kadar özellikle aşılama artana kadar bu disiplini muhafaza edeceğiz. Aşılanma oranlarımız Türkiye ortalaması gibi. Her geçen gün de artıyor. 65 yaş altı ve öğretmenlerimizin de tamamı aşılandığında daha da rahatlamış olacağız.”

‘AMACIMIZ CEZA YAZMAKTAN ZİYADE VATANDAŞIMIZI VE ESNAFIMIZI BİLİNÇLENDİRMEK’
Belediye olarak denetim ekiplerinin sayısının arttırıldığını, amaçlarının toplum sağlına karşı daha fazla duyarlılık oluşturmak olduğunu belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Denetim ekiplerimizin sayısını arttırdık. Amacımız burada ceza yazmaktan ziyade vatandaşlarımızı bilinçlendirmek. Esnafımızın ve vatandaşımızın bu konuda daha duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yaklaşık bir yıldır tüm sektörler sıkıntı çekti. Yeniden bir sıkıntıya girmemek adına bu hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Vali ile röp
– Rıdvan Fadıloğlu ile röp
– Vali Gül’ün esnafarı denetimi
– Vali Gül’ün HES kodu okutup restorantlara girişi
– Yolda karşılaşılan vatandaşlar ile konuşması
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera: Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA)

=====================
Evleri yanan yaşlı çifti alevlerin arasından mahalle bekçileri kurtardı

KAHRAMANMARAŞ’ta bir evde çıkan yangında mahsur kalan Hamza Uzun (58) ile Bedriye Uzun (57) çiftini mahalle bekçileri kurtardı.

Yangın, gece saatlerinde Şehit Evliya Mahallesi’ndeki 2 katlı bir evde çıktı. Evden yükselen dumanları görenler itfaiye ve sağlık ekiplerini aradı. O sırada devriyede olan mahalle bekçileri, yanan evde bulunan Bedriye Uzun ile eşi Hamza Uzun’u alevlerine arasına girerek kurtardı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen ev kullanılamaz hale geldi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye götürülerek Yanık Ünitesi’nde tedaviye alınan yaşlı çiftten Bedriye Uzun’un durumunun ağır olduğu belirtildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Evden yükselen alevler
– İtfaiyenin söndüre çalışması
– Yaralının taşınması
Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=====================

Kocaeli’de uyuşturucu satıcılarına operasyon

KOCAELİ’de polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi  adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda kentin işlek cadde ve sokaklarında uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen aralarında kadınların da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. 8 kişi emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-Şüphelilerin adliyeye çıkarılması
-Detaylar
Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=====================

Alanya’da koronavirüs denetimleri yapıldı

Tüm Türkiye’de kontrollü normalleşme dönemine geçiş sonrasında bugün itibarıyla dinamik denetim uygulamasına başlandı. Antalya’nın Alanya ilçesinde de Kaymakam Fatih Ürkemezer ile birlikte denetim gerçekleştirildi. 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle bugün itibarıyla dinamik denetim uygulaması yapılmaya başlandı. Denetime Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Sahil Güvenlik Komutan vekili Kıdemli Üsteğmen Hakan Uçlu katıldı. Restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler denetlenirken, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. 
‘AMACIMIZ ALANYA’MIZI SARIYA VE MAVİYE TAŞIMAK’
Denetim sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Ürkmezer, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da emniyet, jandarma, sahil güvenlik başta olmak üzere kurduğumuz denetim birimleriyle denetimler yapıyoruz. Amacımız yaptığımız denetimlerde öncelikli hedefiz kırmızıya geçmemek ve mümkünse sarıya geçmek. Bizim kırmızıya düşmemiz halinde kaybedecek çok şeyimiz var. Bunun için de hepimize çok büyük görev düşüyor. Burada en olumsuz etkilenecek kişiler başta esnafımız ve Alanya ekonomisi olacak. Bütün amacımız vatandaşlarımızın esnafımızın kurallara uyulmasını sağlamak. Bütün amacımız sarıya ve mavi kategoriye Alanya’mızı taşımak. Önümüzde de turizm sezonu var. Avrupa’daki hedef kitlemiz olanlar yüz binde 35 hedefi koyuyorlar. Bizim Antalya’da bunu geçmemiz gerekiyor. Antalya ve ülke turizmine büyük yeri olan Alanya’da bunu başarmamız gerekiyor. Bunu hep beraber başaracağız” dedi. 
‘KURALLARA UYMAYANLARA CEZA KESMEKTEN İMTİNA ETMEYECEĞİZ’
Kontrollü normalleşme sürecinden dolayı esnafların mutlu olduğunu dile getiren Ürkmezer, “Bugün bütün esnafımız mutlu. HES koduna uyalım. Yüzde 50 kuralına uyalım. Vatandaşlar olarak esnafı zor durumda bırakacak taleplerde bulunmayalım. İnşallah Alanya’mız daha da canlanarak, bu dönemi atlatacak. Amacımız rehberlik ama kurallara uymamada ısrar edenlere ve tekrar edenlere biz ceza uygulamada imtina etmeyeceğiz. Cezaya devam ediyoruz. Sadece geçen hafta 700 bin liranın üzerinde ceza uyguladık. Bunu uygulamak istemiyoruz. Lütfen herkes kurallara uysun” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Denetimlerden genel ve detay görüntüler
– Kaymakam Fatih Ürkmezer RÖP.
HABER- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA,(Antalya)(DHA)

=====================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!