Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-12

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Bodrum’da koronavirüs denetimi

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde kontrollü normalleşe adımlarının ardından sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı ilk cumartesi gününde, ‘Dinamik Denetim Modeli’ kapsamında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz başkanlığındaki heyet, ilçe merkezinde denetimler gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bodrum’da da kontrollü normalleşmeye geçilmesinin ardından ‘Dinamik Denetim Modeliö kapsamında Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz öncülüğünde denetimler gerçekleştirildi. Kaymakam Yılmaz ve beraberindeki heyet halkın yoğun olduğu marina bölgesi ve sahil bandındaki işletmeleri ziyaret etti. İşletmecilere koronavirüsle mücadeleye ilişkin uyarılar yapılırken, polis ekipleri de işletmelerde, hijyen, masalar arası mesafe gibi alınan önlemleri kontrol etti.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, yeni bir dönemin başladığını belirterek, kontrollü normalleşmede kurallara uyulmasının önemine dikkat çekti. Ekiplerin hem uyarıda bulunup hem de bilgilendirme yaptığını kaydeden Yılmaz, “İlçemizde bütün yerleşim birimlerinde, bütün sektörleri kapsayacak şekilde rehberlik etme merkezli denetim hizmetleri vermekteyiz. Denetim hizmetleri de usulünce sisteme kaydedilmekte. 3,5 aydır kısıtlı bir dönem yaşadık. Ekonominin canlı tutulabilmesi için hepimize görev ve sorumluluklar düşmekte. Dinamik Denetleme Sistemi içerisinde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, zabıta, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, Şoförler Odası, TÜRSAB ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız görevlerinin başında. Kurumlarımız kendi görev alanlarında rehberlik edici denetim hizmetlerini vermeye başladılar” dedi.

Görüntü dökümü:
-Heyetin incelemelerde bulunması
-Polis ekiplerinin denetim görüntüleri
-Kaymakam Bekir Yılmaz’ın açıklamaları
-Genel ve detay görüntüler

Selçuk AKBAŞ /BODRUM (Muğla) DHA

Reklam Alanı

=========================

Kocaeli’nde vaka sayılarında korkutan artış 

KOCAELİ’nde koronavirüs tedbirleri sürerken vaka sayılarında ki artış dikkat çekti. Kocaeli’nde 100 bin kişide 99.18 olan vaka sayısı 112.25 rakamına ulaştı.  

Kocaeli yüksek riskli konumunda bulunan iller arasında yer alıyor. Geçen hafta verilerine göre 100 bin kişide 99.18 olan oran son açıklanan rakamla 112.25’e yükseldi. Kocaeli’de kafe ve restoranlar açılırken, bugün kısıtlamanın kalkmasıyla vatandaşlar sokaklara akın etti. Bazı vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkat etmedikleri gözlendi.  

‘BÖYLE GİDERSEK BİZ KURTULAMAYACAĞIZ’ 
Vaka sayılarında artış olduğunu söyleyen Olcay Onat, “Yaklaşık serbestleşeli bir hafta oldu ve kafe ve restoranlarda insanlar iç içe dikkat edilmiyor ve böyle devam ederse kurtulamayacağız. Çok yüksek riskin bir altındayız. Durumumuz daha da kötüye gidiyor. Masalarda insanlar dip dibe oturuyor. Bu kadar mı özlediler birbirlerini telefon diye bir şey var. Böyle gidersek biz mahvolduk ve kurtulamayacağız. Allah sonumuzu hayır etsin.” dedi.   

‘ARTIŞLA İLGİLİ ENDİŞELİYİZ’ 
Halk olarak dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Onur Güven, “Artışla ilgili endişeliyiz. Halk olarak dikkat etmeliyiz. Ne yapıyorsak iki katı dikkat etmemiz lazım. Normalleşmeye başladık ama normalleşmeyi kötü tarafa çeviren bizim dikkatsizliğimiz. Bununla ilgili daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Kırmızıya doğru gidebiliriz. Çevre illerimizde de çok fazla kırmızı illerimiz bulunuyor. Bunlara dikkat etmezsek yaşantıız daha da kötü olacak. İnsanlar zaten bir yıldır evlerinde daha çok dikkat etmeliyiz.“ diye konuştu. 

Görüntü Dökümü 
-Kentin kalabalık yerlerinden görüntüler 
-Vatandaşlarla röp 
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)(DHA) 

===========================

Başörtülü öğrenciyi okula almayan öğretmenler açığa alındı

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde, bir öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle okula almadığı iddia edilen ilkokul yöneticisi ve bir öğretmen açığa alındı. Kızının kendi isteğiyle kapandığını söyleyen Sevtap P., “Dün eve geldiğinde üzgündü ama bütün üzüntüsü gitti, her şey normale döndü. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi gerekeni yaptı. Sabahtan beri bizimle ilgilendiler. Kızım eğitimine devam ediyor. Kızım haftaya yine okuluna gidecek. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bayraklı ilçesindeki bir ilkokulda Müdür Yardımcısı Nilay P., dün, iddiaya göre 4’üncü sınıf öğrencisi H.N.H. isimli kız çocuğunu başörtüsü gerekçesiyle okula almadı. Bunun üzerine avukatı aracılığıyla okuldan şikayetçi olan anne Sevtap P., bir video çekerek yaşadıklarını paylaştı. Olayın duyulması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin soruşturma başlattı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımız tarafından söz konusu duruma ilişkin inceleme- soruşturma başlatılmış olup iddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır. Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme- soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kızının kendi isteğiyle başörtüsü takmak istediğini söyleyen anne Sevtap P., “Dün eve geldiğinde üzgündü ama bütün üzüntüsü gitti, her şey normale döndü. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi gerekeni yaptı. Sabahtan beri bizimle ilgilendiler. Kızım eğitimine devam ediyor. Kızım haftaya yine okuluna gidecek. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Anons
-Sevtap Pervin’in çektiği, konuyu anlattığı video
-Okuldan detay görüntüler
-Sevtap Pervin ile röportaj

Haber: Melis KARAKUZULU- Kamera: Nevra UÇKAÇ/İZMİR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!