Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Serik’te hafriyat kamyonu devrildi
 
ANTALYA’nın Serik ilçesinde dereyi geçmeye çalışan bir hafriyat kamyonu devrildi.

Serik ilçesi Yanköy Mahallesi Hasıraltı mevkiinde bugün öğle saatlerinde dere üzerinden karşıya geçmeye çalışan H.E.’nin kullandığı 07 SF 217 plakalı kamyon, kontrolden çıkarak devrildi. Olayı görenlerin ihbarı üzerine jandarma ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Kamyon şoförü H.E., kazayı yara almadan atlattı. Devrilen kamyon, iş makinesiyle bulunduğu yerden çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Kamyonun devrilmiş halinden görüntü
– Vinç yardımıyla kamyonu kurtarma çalışması
– Detay
HABER-KAMERA:Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) – 

=====================

Maden ocağında göçük: 1 ölü 
 
 ZONGULDAK’ta özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen göçükte işçi Naci Şekerci (51), yaşamını yitirdi.

Reklam Alanı

İnağzı Mahallesi’nde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağında sabah saatlerinde kömür üretimi sırasında göçük meydana geldi. İşçilerden Naci Şekerci, göçük altında kaldı. Mesai arkadaşları tarafından çıkarılan Şekerci, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şekerci, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Şekerci’nin emekli olduktan sonra maden ocağında çalışmaya devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-Hastaneden detaylar
-Ölen madencinin fotoğrafları 
Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)

=====================

41 yıl görev yaptığı cezaevini kütüphane olarak görünce mutluluk yaşadı
 
GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde, 61 yıl faaliyet gösteren cezaevi, geçen yıl restore edilerek kütüphaneye dönüştürüldü. 41 yıl infaz koruma memuru olarak görev yaptığı kütüphaneye dönüştürülen cezaevine gelen İbrahim Kara (72) duygu dolu anlar yaşadı.

Hacıali Öztürk Mahallesi’nde 1958 yılında yaptırılan cezaevi, Adalet Bakanlığı’nın aldığı kararla 2 yıl önce kapatıldı. 61 yıl faaliyette kalan cezaevinin bir koğuş, hücre ve meydanı eski hali korunarak yapılan restorasyonla kütüphaneye dönüştürüldü.

Kitap severlerin ilgi gösterdiği kütüphaneye bugün cezaevi olduğu dönemde 41 yıl başgardiyan ve müdür vekili olarak görev yapan İbrahim Kara da geldi. Cezaevinin kütüphaneye dönüştüğünü görünce mutlu olan İbrahim Kara’nın, eski hali korunan koğuş, meydan ve hücreyi görünce anıları tazelendi. Kitapları görünce mutlu olduğunu belirten Kara, “1973 yılında buraya atandım ve 41 yıl görev yaptıktan sonra 2014 yılında emekli oldum. 7 yıl sonra geldiğimde buranın kütüphaneye çevrildiğini görünce çok sevindim” dedi.

İslahiye’de yaşayan ve daha önce kütüphaneye dönüştürülen cezaevinde 16 ay tutuklu kalan Ömer Durukan da cezaevinin yeni halinin kendisini sevindirdiğini ifade etti. Eski günlerini hatırladığını anlatan Durukan, “Cezaevinde kaldığımız sırada bizler de kitap okuyorduk. O dönemlerde bize babalık yapan başgardiyan İbrahim Kara ile karşılaşınca da sevindim, birlikte eski anılarımızı konuştuk. Penceresinde dışarıya bakmaya çalıştığımız cezaevinin bu hale dönmesi çok sevindirici. Allah hiç kimseyi düşürmesin ve tüm cezaevleri kütüphaneye dönüşsün” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Kütüphaneye dönüşen cezaevi
– Kütüphanede eski haliyle bırakılan koğuş
– Ömer Durukanın koğuşta kitap okuması
– Ömer Durukan ile röp
– İbrahim Kara ile röp
– Genel ve detay görüntüler
 Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA)

=====================

Dublör kullanarak dolandırıcılık yapan çeteye operasyon; 6 gözaltı

MERSİN’de yurt dışında yaşayan kişinin kimlik bilgilerini ele geçirip, kendisine benzeyen A.T.’yi dublör olarak kullanarak, 1 milyon lira değerindeki iki iş yerini üzerlerine geçiren çeteye yönelik 2’nci operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden çeteyi organize ettiği belirlenen Ş.K. ile dublör A.T. tutuklandı, diğerleri ev hapsine çarptırıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 7’ye çıktı.

Yurt dışında yaşayan ismi açıklanmayan bir kişinin kimlik bilgilerini ele geçiren çete, kimlik fotoğrafında kendisine benzeyen A.T.’yi kullanarak, 1 milyon lira değerindeki iki iş yerini üzerine geçirdi. Çeteyi organize eden Ş.K. ile üyeleri arasında para yüzünden kavga çıktı.

Bu olayın ardından kavganın taraflarını hem fiziki hem de teknik takibe alan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 dükkanı usulsüz bir şekilde üzerlerine geçirdiklerini saptadı.

SATMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR
Dükkanları satmaya çalışan çete üyesi 7 kişi, 29 Aralık 2020’de Tapu Müdürlüğü’nde operasyonla suçüstü gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ORGANİZATÖR VE DUBLÖR TUTUKLANDI
Soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, çeteyi organize ettiği öne sürülen Ş.K. ile dublör A.T.’nin de aralarında bulunduğu 6 kişinin yerini tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler, organizatör Ş.T., dublör A.T., O.S., S.S., N.E. ve F.E.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital tapu ile kimlik fotokopileri ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan Ş.K. ile A.T. tutuklanırken, diğer 4 kişi ise ev hapsi ile serbest bırakıldı.
Böylece, soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 7’e yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————
– Şüphelilerin emniyetten çıkartılması
– Şüphelilerin adliyeye götürülmesi
Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!