Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- ’51 GÜNDÜR KAYIP KIZIM HALASI TARAFINDAN EVLENDİRİLMEK İÇİN KAÇIRILDI’
 
AFYONKARAHİSAR’da oturan Bünyamin Yumuk, 51 gündür haber alınamayan kızı Gülsüm Yumuk’un (15), yıllardır görmediği kız kardeşi tarafından, oğluyla evlendirilmek amacıyla kaçırıldığını iddia etti. Bünyamin Yumuk, “‘Evlendireceğim’ diye uğraşıyormuş oğluyla, ben vermek istemiyorum. Ben çocuğumu okutmak istiyorum” dedi.
Merkeze bağlı Sülün beldesinde oturan Bünyamin Yumuk (48) ve akciğer kanseri rahatsızlığı nedeniyle engelli hale gelen Cennet Yumuk (42) çiftinin, 4 çocuğundan kızları Sevda Yumuk (14) 18 Şubat’ta, Gülsüm Yumuk ise 20 Şubat’ta kayboldu. Yapılan aramalar sonrası Sevda Yumuk, 23 Şubat günü Sinanpaşa ilçesine bağlı Kılıçarslan beldesinde otobüs durağında beklerken bulundu. Bir süre sonra tekrar kaybolan Sevda Yumuk, yeniden bulunup, yurda yerleştirildi. Gülsüm Yumuk’tan ise kaybolduğu günden bu yana haber alınamadı. Bünyamin Yumuk, 51 gündür izine rastlanılamayan kızı Gülsüm’ün, kendi kız kardeşi tarafından evlendirilmek amacıyla kaçırıldığını iddia etti.
‘ÇOCUĞUMU OKUTMAK İSTİYORUM’
Bünyamin Yumuk, “Nereye kaybolduğunu, götürdüklerini de bilemiyorum. Kameradan araştırıyoruz, onu da çekme plakalı araba ile götürmüşler. Kimin götürdüğünü de bilemiyorum. Kız kardeşimden şüpheleniyorum. Her yerde beni kötülemeye çalıştılar. Ben çocuğumu istiyorum. Çocuğumu okutmak istiyorum. Evlendirmek istemiyorum. Benim gibi sürünmesini istemiyorum. Çocuğumun aranmasını istiyorum. Annesi İstanbul Bakırköy Hastanesi’nde yatıyor. Orada tedavisini uyguluyoruz. Hala cevap alamadık çocuğumdan. Hala daha arıyorum, bulunmadı. Jandarmadan, polisten destek istiyorum. Bulunmasını istiyorum çocuğumun. Bana teslim edilmesini istiyorum” dedi.
‘DAHA ÖNCE DE KAÇIRMAYA TEŞEBBÜS ETMİŞ’
Çocuğunu daha önce de kaçırmak için teşebbüste bulunduğu için kız kardeşinden şüphelendiğini vurgulayan Bünyamin Yumuk, “Çocuğumu onun kaçırdığından şüpheleniyorum. Daha önce de burada Çocuk Evleri Sitesi’nden kaçırmaya çalışmış, ondan sonra polisler kovalamış. Burada şahitlerim de var. Çocuk esirgeme yurdundaki arkadaşlar söyledi. Çocuk evlerinden buradaki okula giderken okuldan kaçırmaya çalışmışlar, daha öncesi. Ondan sonra polisler kovalamış. Sonra Sevgi Evine vermişler, çocuk oradan gelsin gitsin demişler” diye konuştu.
‘OĞLUYLA EVLENDİRMEK İÇİN KIZIMI KAÇIRDI’
Kızının, kız kardeşi tarafından evlendirilmek istendiğini öne süren Bünyamin Yumuk, “‘Evlendireceğim’ diye uğraşıyormuş oğluyla, ben vermek istemiyorum. Ben çocuğumu okutmak istiyorum” dedi.

Görüntü Dökümü
—————————–
– RÖP: Bünyamin Yumuk Konuşma,
– Bünyamin Yumuk detay
– GULSUM YUMUK (FOTODAKİ)

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

====================================================

2- VAN GÖLÜ’NÜN UZAYDAN FOTOĞRAFI YARIŞMASINDA, NASA’NIN SİTESİ ÇÖKTÜ

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası’ adlı online fotoğraf yarışmasında finale kalan Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı için oy seferberliği başlatılırken, oylama sırasında NASA’nın sitesi yoğunluktan kullanılamaz duruma geldi.
NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan astronotlarca çekilen dünya fotoğraflarından oluşan yarışma başlattı. ‘Dünya Turnuvası’ ismindeki online yarışmada yer alan fotoğraflar arasında Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı da yer aldı. Astronot Kate Rubins’in 12 Eylül 2016’da çektiği fotoğrafla birlikte Van Gölü’nün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de yer verildi. Online yarışmada Van Gölü’nün fotoğrafı, 3 turda 28 fotoğrafı eledi ve yarı finale kaldı. Yarı finallerdeki oylama sonucunda da Van Gölü fotoğrafı yüzde 94 oy aldı. Astronot Kate Rubins’in 12 Eylül 2016’da çektiği Van Gölü fotoğrafı ile Astronot Don Pettit tarafından 2012’de çekilen Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğraf finale kaldı.

Reklam Alanı

‘Van Gölüne oy ver’ hashtag çalışması ile kentte yaşayanlar sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak herkesin oy vermesi için destek isterken bu paylaşımlarıyla Türkiye gündemine de girmeyi başardı. Sadece Van’dan değil Türkiye’nin birçok kentinden ve yurt dışından da destek çığ gibi büyüdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da ile Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlar da Van Gölü’nün uzaydan çekilen fotoğrafı için oy kullanıp, destek istedi. 

Tüm Türkiye’de oylama için seferberlik başlatılırken oylama sırasında ise NASA’nın sitesi çöktü. Van Gölü fotoğrafına oy vermek için siteye giren vatandaşlar “Sorry, earth observatory is not available right now. Please try again in a few minutes. (Üzgünüm, dünya gözlemevi şu anda kullanılamıyor. Lütfen birkaç dakika içinde tekrar deneyin” yazısıyla karşılaştı. Son turdaki oylamalar 12 Nisan’da ABD’de öğle saatlerinde sona erecek.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

VAN (DHA)

==============================================

3- ŞIRNAK’TA ‘KAÇAKÇILIK’ OPERASYONU: 64 GÖZALTI

ŞIRNAK’ta ve Habur Sınır Kapısı’nda, polis ekiplerince düzenlenen kaçakçılıkla mücadele operasyonlarında 64 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 5-11 Nisan’da kent geneli ve Habur Sınır Kapısı’nda kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyonlar düzenlendi. 16,39 gram esrar, 11,42 gram metamfetamin, 2,83 skunk, 2,18 eroin, 1,19 gram bonzai, uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparat, 3 bin 690 paket kaçak sigara, 1172 cep telefonu, 104 şişe kaçak içki, 76 kaçak cep telefonu, 4 dijital bileklik, 4 dijital saat ve 4 dijital çakmaklık ele geçirildiği operasyonlarda 64 şüpheli gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
—————————–
Yakalanan malzmeler
Malzemelerin saklanan yerlerden çıkarılması
ŞÜphelilerin emniyete ve hastaneye götürülmesi
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

==============================================

4- RÖMORKUNDA ÇIKAN YANGINI ÜZÜNTÜYLE İZLEDİ

*- Antalya’da çöplerden geri dönüşüm maddesi toplayan Abdülkadir Muhammet’in kullandığı motosikletin römork kısmında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 

*- Seyir halindeki yangın kısa sürede römorkun her yerini sardı.

*- Yangın, itfaiye ekiplerinin yardımı ile söndürüldü. 

*- Römorkunun yandığına üzülen Muhammet’i olay yerine gelen arkadaşları teselli etti.

Yangın, öğle saatlerinde Konyaaltı ilçesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Çöplerden geri dönüşüm maddesi toplayan Suriye vatandaşı Abdülkadir Muhammet’in römorkun da dumanlar çıkmaya başladı. Alevler kısa süre içinde bütün römorku sardı. Motosikletini yol kenarına park eden Muhammet, yangını söndürmek istedi. Ancak, çabaları sonuçsuz kalınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından adrese itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa süre içinde belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Römorkunun gözünün önünde yanması yüzünden üzüntü yaşayan Muhammet’i yanına gelen arkadaşları teselli etti. 
Polis, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü
—————————–
– İtfaiyenin müdahalesi
– Yanan römork görüntüsü
– Suriyeli gencin görüntüsü
– İtfaiyenin soğutma çalışmasından görüntü
– Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

==============================================

5- RAMAZAN’IN BEREKETİ BAKKALLARDA YAŞANACAK
 
BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayına özel devreye aldığı sosyal destek paketi, ihtiyaç sahiplerine nefes, pandemi nedeniyle zor günler geçiren mahalle bakkallarına ise can suyu olacak. İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak toplamda 5 milyon TL değerindeki Ramazan çekleri ile sadece mahalle bakkallarından alışveriş yapılabilecek.

Pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında 11 ayın sultanı Ramazan, bu yıl da geleneksel ramazan eğlencelerinden mahrum geçse de Bursa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da paylaşma ve dayanışmayı ön plana çıkaracak sosyal destek paketi devreye aldı. Ramazan’ın manevi iklimine yaraşır şekilde iftar ve sahur programları, teravih buluşmaları gibi etkinliklerin hayata geçirilemeyeceği bu Ramazan’da da sosyal desteklerle gönüller bir olacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan ayına özel devreye aldıkları Kart16 Ramazan Destek Çeki uygulamasını Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Toplantıya Başkan Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, BESOB Başkanvekili Fahrettin Tüccaroğlu, Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs ve bakkal esnafı da katıldı.

200 BİN AİLEYE ULAŞTIK
Geçtiğimiz yıl Mart ayında Türkiye’de görülmeye başlayan korona virüs vakaları ile birlikte pandemiyle mücadele kapsamında önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Aktaş, özellikle ihtiyaç sahiplerini sosyal desteklerle hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını söyledi. Başkan Aktaş, bu süreçte 140 bin adet gıda paketi, 900 bin adet BESAŞ ekmek, 30 bin 500 adet pazar filesi, 31 bin adet temizlik paketi, 72 bin adet sıcak yemek hizmeti, okullarda dağıtılmak üzere 10 bin adet hijyen kiti, karantina altında bulunan kişilere yönelik 6500 adet C vitamini destek paketi dağıtıldığını kaydetti. Sağlık çalışanlarına, emniyet ve jandarma mensuplarına, huzurevleri ve bakım merkezlerine 46 bin adet C vitamini tabağı dağıtımı yapıldığını ifade eden Başkan Aktaş, uzaktan eğitime destek hizmetleri kapsamında üniversite öğrencilerine dizüstü bilgisayar desteği de verildiğini, bu süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak 200 bin aileye ulaştıklarını açıkladı.

100 BİN AİLEYE RAMAZAN DESTEĞİ
Başkan Aktaş, Bursa’da yaşayan ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların gıda, giysi, temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik geçtiğimiz yıl Temmuz ayında devreye aldıkları Kart16 uygulamasından halen 6 bin 30 ailenin yararlandığını hatırlattı. Bu yıl Ramazan ayında pandemi nedeniyle aşevi hizmeti ve gıda paketi dağıtımı planlamadıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Bunun yerine, bir yandan ihtiyaç sahiplerine destek olurken diğer yandan bakkal esnafımızın da faydalanmasını sağlayacak Ramazan’a özel yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. 20 Mayıs’a kadar sürecek olan projemiz ile 100 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımıza “Kart16 Ramazan Sosyal Destek Çeki” vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu çekleri mahallelerindeki bakkallara verdiklerinde rahatlıkla alışveriş yapabilecekler. Proje sonunda duyarlı yardımseverlerimizin de katkılarıyla 5 milyon TL’lik bir alışveriş yapılmış olacak. Tabiri caizse Ramazan’ın bereketini bakkal amcamızla paylaşmış olacağız. Büyükşehir Belediyemiz ile Bursa Bakkallar Odası arasında bir protokol imzalandı. Uygulamadan yararlanmak isteyen esnafımıza Bakkallar Odası tarafından gerekli duyurular yapıldı. Bakkal esnafımızın üyelik işlemleri için bizler gerekli uygulamayı hazırladık. Uygulama ile bakkalımız kendisine gelen çeki anında teyit ederek vatandaşımızın alışveriş yapmasını sağlayacak. Vatandaşlarımız isterlerse bu çeklerle, bakkala olan önceki borçlarını da kapatabilirler. Kart16, banka altyapısı olan bütün bakkallarda kullanılabiliyor” diye konuştu.
Başkan Aktaş, Ramazan ayı boyunca Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığıyla her gün 20 bin adet miktarınca ekmek kuponu dağıtılacağını, vatandaşların bu kuponla dilediği zaman BESAŞ bayilerinden ücretsiz ekmek alabileceklerini de sözlerine ekledi.

BESAŞ’TAN RAMAZAN İNDİRİMİ
Geçen yıl 400 gram olan Ramazan pidesinin bu yıl 450 grama çıkarıldığını, fiyatının ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2,50 TL’de sabit bırakıldığını vurgulayan Başkan Aktaş, Ramazan ayı boyunca BESAŞ bayilerinde süt ve süt ürünleri fiyatlarında da yüzde 10 indirim uygulanacağını söyledi.

“GÜZEL GÜNLER BİZİM ELİMİZDE”
İnancın pekiştiği, bedenlerin terbiye edildiği, dostluğun, kardeşliğin ve paylaşmanın tadına varıldığı bir Ramazan ayına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Ramazan ayının şehrimiz, ülkemiz ve İslam âlemi için birliğimizin, dirliğimizin güçlendiği bir ay olmasını diliyorum. Evet; geçtiğimiz yıla kadar, Ramazan’ın ruhuna uygun olarak kendimizi yenilerken; aile bağları, komşuluk, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini daha da güçlendirip; yardımlaşma ve toplumsal huzuru çoğaltma noktasında azami hassasiyet gösteriyorduk. Millet olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularımızda bir değişiklik olmadı lakin araya pandemi girdi. Bir yılı aşkın bir zamandır hayatımız normal akışında seyretmiyor. Ama İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu Ramazan boyunca çok sıkı tedbirler uygulayarak bayramı normal şartlarda idrak edebiliriz. Bu bizim elimizde” dedi.
Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da Ramazan heyecanın kentin dört bir köşesinde yaşandığını belirterek, ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen böyle bir projeye bakkal esnafının da katılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, projeyi hayata geçiren Başkan Aktaş ve ekibine teşekkür etti.

Toplumu yansıtan en önemli kesimin esnaflar olduğunu dile getiren Bursa Milletvekili Refik Özen de alışverişlerini hala mahalle bakkalından yaptığını belirterek, “Hani bir söz vardır; ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’. Ben de diyorum ki ‘Esnafı yaşat ki şehir yaşasın. Bu anlamlı proje için Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyorum” dedi.

BESOB Başkanvekili Fahrettin Tüccaroğlu ile Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs de özellikle pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçen bakkal esnafının bu projeye dahil edilmesi nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile BESOB Başkanvekili Fahrettin Tüccaroğlu ve Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs arasında söz konusu işbirliğine yönelik protokol imzalandı.

Bu arada tanıtım toplantısı öncesinde BURFAŞ Genel Müdürü Furkan Banaz tarafından BESOB ve Bakkallar Odası yönetimi ile projeye katılacak bakkallara sistemin işleyişi hakkında bilgi verildi.

Görüntü Dökümü
—————————–
-Programdan detaylar
-Alinur Aktaş’ın açıklamaları
Haber-Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

===============================================

6- TAHİR BÜYÜKAKIN: EN ÇOK ESER ÜRETEN BELEDİYE OLDUK

KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, görevde geçirdiği 2 yılı değerlendirerek, “Onca fırtınaya rağmen gururla ifade ediyorum ki Türkiye’nin göreceli olarak en çok eser ve hizmet üreten belediyesi olduk. 2 yıl boyunca toplam harcama değeri 2,3 milyar TL olan toplam 226 eser ve hizmeti hayata geçirmeyi başardık” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen program ile görevde geçirdiği 2 yılı değerlendirdi. Tahir Büyükakın, 2 yıllık süre içerisinde 2,3 milyar TL yatırım ile gerçekleştirdikleri 226 projenin sunumunu yaptı.
Kentin üstyapısından önce altyapısına yatırım yaptıklarına dikkat çeken Büyükakın, şunları söyledi:
“Gerçekten fırtınalı bir ortamdan geçtik ve özellikle geçtiğimiz 1 yıl son derece zor bir yıl oldu. Ama gerçek kaptan fırtınalı denizde belli olur, derler. Onca fırtınaya rağmen gururla ifade ediyorum ki Türkiye’nin göreceli olarak en çok eser ve hizmet üreten belediyesi olduk. Bunu da iddialı bir şekilde söylüyorum. Gururluyuz, çünkü geçtiğimiz 2 yıl boyunca toplam harcama değeri 2.3 milyar TL olan toplam 226 eser ve hizmeti hayata geçirmeyi başardık. Aşağı yukarı her 3 günde 1 hizmet gibi düşünebiliriz. Üstelik bu rakamlar şişirilmiş rakamlar da değil. Tersine, oldukça da muhafazakar davrandık. Rakamları, ‘Şunu da katalım. Bunu da bitmiş sayalım’ diye düşünüp yukarı çıkarma gayretinde olmadık. Neyse o, sadece olanı söyledik. Daha da önemlisi bunu yaparken çalışan sayımızı artırmamayı hatta bir miktar azaltmayı da başardık. Mesela biz göreve geldiğimizde personel sayımız 11 bin 65 idi. Tüm belediyeyi, iştirakleri ve bağlı kuruluşları saydığımızda 11 bin 65 personelimiz vardı. Şu an 10 bin 863 personelimiz var. Yani kadroları şişirmedik. Popülizm yapmadık. Mali disiplinimizi güçlendirmeyi başardık. Popülizmin cazibesine de kapılmadık. Yani yatırımları durduralım, yatırımcıları yavaşlatalım, yerin altına yatırımdan ziyade yerin üstüne makyaj yapalım gibi bir kaygı içerisinde olmadık. Çünkü bu şehre, evlatlarımıza borcumuz var. Normalde altyapıya yatırım yapan belediye başkanları çok akıllı başkanlar olarak anılmazlar. Çünkü altyapıya yatırım yapmanın bedelleri vardır. Ama biz altyapıya da girdik. Şehrin can damarlarında çalışmayı da göze aldık. Yani popülizme teslim olmadık.”

‘YAKLAŞIK 1 MİLYAR TL BORÇ ÖDEDİK’
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yuvacık Barajı dışında bir borcunun kalmadığını belirten Başkan Büyükakın, şöyle devam etti:
“Şu anda Yuvacık Barajı’nı ayrı tuttuğumuzda bizim hiçbir borcumuz yok. Ne vergi borcumuz, ne sigorta borcumuz, ne de müteahhit borcumuz yok. Belli aralıklarla da, mesela yılbaşı, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi dönemlerde piyasaya yapılacak olan ödemeleri de ödüyoruz. Mesela bu Ramazan Bayramı’nda tüm alacakları kuruşu kuruşuna sıfırlarız. Kurban Bayramı’nda yine yaparız, yılbaşında yine yaparız. Böylelikle piyasanın canlanmasına da katkı sağlarız. Mesela 31 Mart 2019’da büyükşehir belediyemizin 6 milyar 249 milyon TL borcu vardı. Bu borcun yaklaşık 300 milyon TL kadarlık kısmı piyasa borcuydu. Geri kalanı Yuvacık borcuydu. 2019’da 305 milyon TL, 2020’de 645 milyon TL, yani toplam 950 milyon TL de bu arada, bu hengamenin içerisinde borç ödedik. Mali disiplin derken atmıyorum. Rakamlarla konuşuyorum. Yaklaşık 1 milyar TL borç ödedik. Kalan 5 milyar 299 milyon TL borç ise tamamıyla Yuvacık borcudur. Bunu da ayda 22 milyon TL civarında ödüyoruz.”

‘BİZ BU ŞEHRE 1 YIL RAHAT RAHAT BAKARIZ’
Yapılan tüm yatırımlara ve ödemelere rağmen para biriktirmeyi de başardıklarını söyleyen Başkan Büyükakın,  “Bütün bunlara rağmen şu ana kadar 550 milyon TL biriktirmeyi de başardık. Kasamızda 550 milyon TL de para var. Önümüzdeki 2 yıl zarfında yapılacak işler için sigortamızdır. Eğer her şey çok ters giderse, pandemi çok kötü bir yere giderse, ‘Her şeyi durdurur, vatandaşa harcarım’ diyorum ya. Orada da boş konuşmuyorum. Yani biz bu şehre 1 yıl rahat rahat bakarız. Kimse merak etmesin. Mali yapımız o kadar güçlü ki, hem önümüzdeki 2021 ve 2022’de devam edecek büyük yatırımların bütçemizin finansman dengesini bozmasın diye sigortadır bu para, hem de her şey çok ters gidip büyük afetlerle yüz yüze gelmemiz durumunda da şehrimizin sigortası büyükşehir belediyesidir.” 

Görüntü Dökümü
—————————–
– Programdan görüntüler
– Tahir Büyükakın’ın konuşması
– Sunumdan detaylar
HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)
==============================================

7- ŞANLIURFA’NIN KURTULUŞ FİNALİ, MEHTERANLA SON BULDU

ŞANLIURFA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü kutlamaları, finali Jandarma Genel Komutanlığının mehteran birliğinin konseri ve ışık gösterisi ile son buldu.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümü münasebeti ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çok çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamaların son gününde, Jandarma Genel Komutanlığı mehteran birliği tarafından Balıklıgöl’deki amfi alanında konser düzenlendi. Marşların yankılandığı balıklıgölde vatandaşlar mehteran takımını ilgiyle izledi.

Gecede vatandaşlara seslenen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise “Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalıların zaferinin 101. yıldönümü kutlu olsun. 3 güne yayılan dolu dolu etkinliklerle dedelerimizin fedakârlıklarını ve ortaya koydukları cesareti hatırlatmak ve anmak için dolu dolu etkinlikler gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen bütün ekibe teşekkür ediyorumö şeklinde konuştu.

Şanlıurfalıların kurtuluş gününü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bu güzel gecede beraberiz. Bundan 101 yıl önce binlerce kilometre öteden Fransızlar Şanlıurfa’ya gelmişlerdi ama sizler sizlerin dedesi onlara burayı mezar ettiler. Mehteran takımımız bizleri geçmişe götürdü, geçmişi ve dedelerimizi, koca yürekli insanları minnetle anıyoruz ve yine dünyaya mesaj veriyoruz, biz Şanlıurfalılar hürriyetlerine düşkün insanlarız binlerce yıl hür yaşadık ve hür yaşamaya devam edeceğiz. Kimse bizim medeniyetimizi, yaşayışımızı ve hayat tarzımızı değiştirmeyi denemesin, kimse bu topraklara göz dikmesin, bu topraklar için harekete geçmesin çünkü burada Şanlıurfalılar varö şeklinde konuştu.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte son olarak tarihi Urfa Kalesinde ışıklı lazer gösterisinin yapılmasıyla kurtuluş etkinlikleri son buldu. Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve eşi Betül Beyazgül, Şanlıurfa 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ve vatandaşlar katıldı.

Görüntü Dökümü
—————————–
– Kurtuluş etkinliklerinde sahne alan jandarma mehteran takımı
– Solo Türk pilotlarının gösterisi
– Jandarma Helikopteriyle üzüm salkımı gösterisi yapılması
– Balıklıgölde düzenlenen mehteran etkinliklerine katılan vatandaşlar
– Urfa Kalesinde ışıklı lazer gösterisi
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ali LEYLAK -ŞANLIURFA – DHA)

==============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!