Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1)MANTI GÜNÜNE KATILAN KADININ TESTİ POZİTİF ÇIKTI; APARTMANDA 35 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

KAHRAMANMARAŞ’ın Afşin ilçesindeki bir apartmanda mantı gününe katılan kadınlardan biri koronavirüse yakalanınca 35 kişi karantinaya alındı. Bu kişilerden 4’nün de testi pozitif çıktı.
Yeşilyurt Mahallesi’ndeki 8 daireli apartmanda kadınlar mantı günü düzenledi. Güne katılanlardan Kırgızistan uyruklu kadının testi pozitif çıktı. Bunun üzerine apartmandaki 8 dairede bulunan 35 kişi karantinaya alındı. Bu kişilerden 4 kişinin de testi pozitif çıktı. Bunaya giriş ve çıkışlar yasaklandı. Önünde jandarmanın beklediği apartmanda filyasyon ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Görüntü Dökümü
—————
– Karantinaya alınan apartman
– Apartman önündeki jandarma aracı
– Apartmandan detay

Haber-Kamera: Sıtkı GÖNEN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=================================================

Baba- oğul evlerinde ölü bulundu(2)
2)BABASINI VURUP İNTİHAR ETMİŞ

Osman P. ile oğlu Seyit Ali P.’nin evde ölü bulunmasıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Baba- oğulun iki gün önce para nedeniyle tartıştığı, dün gece de aynı nedenden tartışma çıktığını değerlendiren polis, Seyit Ali P.’nin kendisine bıçakla saldıran babasını göğsünden tüfekle vurduğunu, ardından doğal gazı açarak yaşamına son verdiğini belirledi.
ANNE İLE 2 KIZININ FERYADI
Acı haberi alıp eve gelen anne Gülten P. ile 2 kızı, sinir krizi geçirdi. Gülten P., “Babası ‘Seyid oğlum’ diye severdi. Ben şimdi şimdi nasıl dayanacağım bu acıya, bu nasıl bir acı” diye gözyaşı döktü. Cenazelerin morga götürülmesi sırasında ise iki kız kardeş cenaze aracına sarılarak, “Gardaşım uyan” diye feryad etti. Baba- oğulun cenazeleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
—————
– Sağlık ekibinin evden çıkışı
– Olay yeri ekibinin evin balkonunda görüntüsü
– Delilerin toplanıp araca konması
– Pompalı tüfeğin kağıt torba içinde görüntüsü
– Cenazelerin evden çıkartılması
– Yakınları kadınların ağlarken görüntüsü
– Cenaze aracının morga gidişi
– Yakınlarının morga giden cenaze aracına sarılmaları
– Polisin müdahale etmesi
– Kız kardeşin yerde oturur ağlarken görüntüsü
HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

=================================================

3)EVİNDE TABANCAYLA BAŞINDAN VURULMUŞ BULUNDU
 
İZMİR’in Bornova ilçesindeki Mecid Babayiğit (42), evinde başından vurulmuş halde bulundu. Babayiğit hastaneye kaldırılırken, polis 2 kişi olduğu belirtilen saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Altındağ Semti 4233/1 Sokak’ta bir evden gelen silah sesini duyan mahalleli, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine adrese giden polis ekibi, gündelik işlerde çalışan Mecid Babayiğit’i başından vurulmuş buldu. İhbar üzerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesini yaptığı Babayiğit, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Babayiğit’in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Olayla ilgili çalışma başlatan, görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, evden çıkıp yaya olarak kaçtığı iddia edilen 2 kişinin kimliğinin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
—————
– Olay yerinden görüntü
– Polislerin çalışmasından görüntü
– Genel ve detay görüntü
Haber: Davut CAN-Kamera: Ahmet Turhan ALTAY/İZMİR, (DHA)

===============================

4)EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE: SİZİ ALMADAN BURADAN GİTMEYECEĞİZ
 
DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 595’inci gününde 226 aile ile sürüyor. 2015 yılında, 18 yaşındayken kaçırılan kızı Fadime için oturma eylemi yapan Hatice Levent, eylemlerinde kararlı olduklarını ifade ederek, “Hastalık, kar, yağmur ve çamur demeden biz buradayız. Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz. Yavrularımızı almadan geri dönüşümüz olmayacak buradan” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

‘YETER ARTIK BİZE ÇEKTİRDİKLERİ EZİYET’
Kütahya’dan gelen Hatice Levent, 18 yaşındayken, 2015 yılında Bitlis’te üniversite öğrencisiyken terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Fadime için 22 Eylül’de oturma eylemine katıldı. Kızı Fadime’ye teslim olması için çağrıda bulunan Hatice Levent, eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Levent, “Kızım, arkadaşlarının elinden tut ve kaçın gelin. Yeter artık bize çektirdikleri eziyet. Bizden ne istediler? 2 seneye yakındır buradayız. Hastalık, kar, yağmur ve çamur demeden biz buradayız. Sizi almadan buradan gitmeyeceğiz. Yavrularımızı almadan geri dönüşümüz olmayacak buradan. İster ölüm ister ne olursa olsun biz evlatlarımızı istiyoruz. Fadime, beni duyuyorsan eğer yavrum, dön geri gel. Ben senin arkandayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Allah razı olsun. Ceza falan vermeyecekler. Ne olursunuz geri dönün yavrum mağaralarda ne yapıyorsunuz. Ne hallerdesiniz acaba dönün geri” dedi.

Görüntü Dökümü
———
Ailelerin bekleyişi
Hatice Levent’in konuşması
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Burak EMEK-Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,(DHA)

====================

5)YARDIM SÖYLENTİSİYLE KUYRUĞA GİRDİLER, UYARI İLE DAĞILDILAR
 
AKSARAY’da Kızılay önünde, geçmiş ramazanlarda olduğu gibi bu yıl da yardım dağıtılacağını düşünen çok sayıda kişi, kalabalık oluşturdu. Kızılay yetkilileri, henüz dağıtım olmadığını olursa da pandemi nedeniyle yardım alacak kişilerin adreslerine teslim edileceğini belirterek, kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Sosyal mesafeyi de unutan kalabalık, polisin megafonla anons yapması sonrası dağıldı.  
Kızılay Aksaray Şubesi önünde sabah erken saatlerde toplanan, çoğunluğu kadınlardan oluşan kabalalık, geçmiş ramazanlarda olduğu gibi bu yıl da yardım dağıtılacağı düşüncesiyle beklemeye başladı. Yaklaşık 300 metreyi bulan sırada bekleyen kalabalık, sosyal mesafe kuralını da hiçe saydı. Kalabalığı gören yetkililer, şu anda herhangi bir dağıtım olmadığını, olması halinde pandemi nedeniyle yardım alacak kişilerin adreslerine teslim edileceğini söyledi. Açıklamaya rağmen bina önünde ayrılmayan kalabalık, çağrılan polisin megafonla yardım yapılmayacağı yönündeki anonsu sonrası dağıldı. 

Bölgede taksicilik yapan Haydar Mutlu, “Kızılay’ın, bu yıl salgın nedeniyle yardımları, evlere teslim ettiğini söyleyip beklememeleri konusunda bilgilendirip, yardımcı olmaya çalıştım. Ama inanmadılar ve yaklaşık 300 metre kuyruk oluştu. Gerçekten çok yazık. Bu şekilde kalabalıklar oluşturmamamız lazım. Bu dönemde tam korunmamız gerekir. Herkes kendini korumazsa bu salgından kurtulamayız” dedi.

Görüntü Dökümü
—————–
– Kızılay önündeki oturup bekleyen  kalabalığın görüntüsü
-Polis ekiplerin vatandaşlara yardım dağıtılmayacağını söylemesi 
 – Polis ekiplerinin megafonla vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyarması
– Polis ekiplerinin kalabalığı dağıtması 
– Taksici esnafı Haydar Mutlu ‘un açıklaması
Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))

================================

6)KONYA’DA KISITLAMADA EĞLENCEYE 302 BİN LİRA CEZA

KONYA’da düzenlenen operasyonda, 2’si mühürlü 3 alkollü eğlence mekanındaki 48 kişiye, sosyal mesafe ve kısıtlamayı ihlalden 302 bin 400 lira ceza uygulandı. İş yerlerinin sahipleri hakkında da adli işlem başlatıldı. 
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, merkez Selçuklu ilçesinde, 2’si kural ihlali nedeniyle daha önceden mühürlenmiş 3 eğlence mekanının açık olduğu bilgisini aldı. Tespit edilen adreslere yapılan baskınlarda içerideki 48 kişiye, sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafeyi ihlalden toplam 302 bin 400 lira para cezası uygulandı. İş yeri sahipleri K.Y., İ.A. ve L.T.’ye ‘Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak’ suçlarından adli işlem başlatıldı. Ayrıca K.Y. ve İ.A.’ya ‘mühür bozma’ suçundan da adli işlem başlatılıp, iş yerleri zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. 

Görüntü Dökümü 
—————–
– Eğlence mekanlarına polisin baskını 
Haber: Adem YILDIZ KONYA (DHA)

================================

7)KIZILAY’DAN RAMAZAN’DA DA YARDIMLARINI SÜRDÜRECEK
 
TÜRK Kızılayı, ‘Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye’ projesi kapsamında İzmir’de çeşitli desteklerde bulunacak.
Yurt genelinde başlatılan ‘Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye’ kampanyası kapsamında, İzmir’de de gerçek ihtiyaç sahiplerine gıda, erzak ve maddi yardım yapılacak. Şube Başkanı Kerem Baykalmış, çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir’de 30 bin hanenin kapısını çalacaklarını belirten Baykalmış, “12 bin aileye 500 TL nakdi yardım, 9 bin aileye 150 TL’lik, konteyner kentte yaşayan 267 depremzede aileye 1200 TL’lik gıda kartı yardımı yapılacak. Öte yandan gıda kolisi, kapalı çorba ve meyve suyu dağıtımımız günlük olarak devam ediyor” dedi. Devletten aldıkları herhangi bir bütçenin olmadığını belirten Baykalmış, bir yardım kuruluşu olduklarını belirterek, “Bize ne kadar destek verilirse biz de o kadar çok kişiye ulaşabiliriz. İhtiyaç sahibi insanların gereksinimini karşılamakla mükellefiz. Bizden desteğini esirgemeyen vatandaşlarımızın yaptığı bağışlarla bunları sürdürüyoruz” dedi. Baykalmış, diğer illerdeki şubelerle de dayanışma içinde bulunduklarını vurguladı. Öte yandan kan stoklarıyla ilgili bir çağrı da yapan Baykalmış, “Stoklar günlük 200’lere kadar düştü. İzmir Şube en başarılı ikinci kan merkezidir. Türk Kızılay’ının kan alma birimleri bizim evlerimizden daha temiz. Günde üç kere salgın hastalıklardan korunmak amacıyla temizlenmektedir. Bu konuda kan bağışı yapacak kişilerin içi rahat olsun. Kan demek hayat demek” dedi.

Görüntü Dökümü  
—————–
-Kerem Baykalmış açıklaması
-Basın toplantısından genel detay görüntü

Haber: Hande NAYMAN- Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İzmir, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!