Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

UZMAN ÇAVUŞ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ŞEHİT OLDU

PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı (27), 2 gün sonra tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Uzman Çavuş Kırmızı’nın acı haberi, ailesinin yaşadığı Adana’ya ulaştı.

PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı, tedavi gördüğü Ankara’da, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit oldu. Şehidin acı haberi, Ceyhan ilçesi Şanözbilen Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin evinin olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. 

4 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ
Anne Aliye Kırmızı, çocukları Yasemin ve Fehmi ile birlikte şehit oğlunun cenazesini karşılamak için Adana Havalimanı’na gitti. 4 ay önce nişanlandığı belirtilen Mehmet Kırmızı’nın babası Zeynel ile ağabeyi Sedat Kırmızı’nın ise Ankara’da oldukları kaydedildi. KAYMAKAM YILMAZ, ACI HABERİ PAYLAŞTI
Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz, Mehmet Kırmızı’nın şehit olduğu haberini sosyal medya hesabından paylaştı. Kırklareli Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrinde görev yapan şehit Mehmet Kırmızı’nın Hakkari – Otluca bölgesinde görevlendirildiğini kaydeden Yılmaz, “28.04.2021 günü arazide arama tarama sırasında yapılan füze tacizinde ağır yaralanan, aslen Hatay Altınözü’nden, Ceyhan ilçemiz merkez nüfusuna kayıtlı İstihkam Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı, tedavi gördüğü Ankara GATA Hastanesi’nde şehit olmuştur. Allah’ım sonsuz rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Adana Valiliği, şehit Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı’nın cenazesinin, yarın öğlende Ceyhan ilçesinde Asri Mezarlığı şehitliğinde defnedileceğini açıkladı.

Görüntü dökümü
————————–
– Şehidin evinden görüntüler
– Evin önündeki kalabalık
– Şehit Mehmet Kırmızı’nın sağlık fotoğrafları

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)

===========

2019 YILINDAKİ CİNAYETİN ZANLISI MUTFAK DOLABINDAKİ GİZLİ GEÇİTTE BÖYLE YAKALANDI (1)

İZMİR’in Bornova ilçesinde, 16 Haziran 2019 tarihinde tabancayla vurularak öldürülen Veysi Oktay’ın katil zanlısı E.V. (42), saklandığı evin mutfağında dolabın içinden gizli bir geçiş bölümüyle oluşturulan odada yakalandı.

Görüntü Dökümü
———————-
– Zanlının dolaptan çıkarılması
– Emniyetten çıkarılması
– Detaylar

Davud CAN-İZMİR (DHA)

==================

DİYARBAKIR’DA, TAM KAPANMADA SIKI DENETİM

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında, 17 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla Diyarbakır’da denetimler sıklaştırıldı.

Türkiye genelinde 17 Mayıs’a kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günü Diyarbakır’da güvenlik güçleri, sıkı denetim gerçekleştiriyor. Kentin çeşitli noktalarda, trafik uygulamalarında ekiplerce durdurulan araçlardakilerin muafiyet durumu incelendi. Mobil ekipler ise dışarıda olanları durdurarak, izin belgelerini kontrol etti. İzin belgesi bulunmayanlara cezai işlem uygulandı.

Kent sakinleri, cuma namazı için Sur ilçesinde bulunan Ulu Camisi’ne gelirken, belediye ekipleri de sokak hayvanlarına çeşitli noktalarda mama ve su bıraktı. 

Görüntü Dökümü
————
Polis ekiplerinin denetlemesi
İzin belgelerine bakılması
Elektrik işçilerinin çalışması
Caddelerden detay
Yasağı ihlal edenlere ceza yazılması
Zabıta tarafından sokak hayvanlarına yem bırakılması
Kapalı kepenkler
Bekçi ve zabıta ekiplerinin denetim yapması
Tarihi Ulu Cami
Cuma namazı
Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)
========================

KAYSERİ’DE 50 NOKTADA ‘TAM KAPANMA’ DENETİMİ

KAYSERİ’de, tam kapanmanın ilk gününde polis tarafından oluşturulan 50 kontrol noktasında sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi.
Türkiye genelinde kornavirüsle mücadele kapsamında, 17 gün sürecek tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması, dün saat 19.00 itibari ile başladı. Kayseri’de polis kentin 50 noktasında denetim noktası oluşturdu. Ekipler, sürücüleri tek tek durdurup belgelerini kontrol etti. Kısıtlamayı ihlal edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında 3 bin 150 TL para cezası uygulandı. Öte yandan kentte hem sokağa çıkma hem de seyahat kısıtlamasına genel olarak uyulduğu görüldü.

Görüntü dökümü:
– Cumhuriyet meydanından polis kontrol noktasından görüntü
– Polislerin araçları durdurarak yaptığı incelemelerden görüntü
– Diğer görüntüler

Haber – Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)

====================

KİLİS’TE KISITLAMADA SIKI DENETİM

KİLİS’te, tam kapanma sürecinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Tam kapanmanın ilk gününde kentte polis ekipleri de denetimlerini sıklaştırdı.
Ekipler kentin özellikle işlek bölgelerinde oluşturdukları kontrol noktalarında vatandaşların muafiyet kapsamında yer alıp almadıklarına ilişkin kontrollerini gerçekleştirdi. Kilis İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Kilis il jandarma komutanı Ersin Aslan da denetimlere katılarak sokağa çıkma yasağından muaf esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe uyarılarında bulundu..

Görüntü dökümü
———————————-
 – Denetimlerden görüntü
– Emniyet müdürü ve Alay komutanı denetim yaparken
–  Bir esnafın faryat eden konuşması
– Röportajlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==================

Sendikadan belediyeye siyah çelenk
 
HAK-İŞ Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne ‘648 gündür grevdeyiz. Bayramımız zehir oldu’ yazılı siyah çelenk bıraktı. Kan, “2 yıldır bizlere zehir edilen bu bayramı artık Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da en güzel şekilde kutlamayı hak ettiklerini düşünüyoruz. Muhittin Böcek’e sesleniyoruz. Gel toplu iş sözleşmesini imzalayalım, işçimizin maaşlarını hak ettiği noktaya getirelim, sürmüş olduğunuz işçileri asıl iş yerlerine geri döndürelim” dedi.
Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde açıklamalarda bulundu. 648 gündür grev yaptıklarını vurgulayan Kandil, tarihte en uzun süren grevin Muhittin Böcek’in başkanlığı döneminde gerçekleştiğini anlattı. Emek, barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için toplu iş sözleşmesinin imzalatılması gerektiğini aktaran Muhammed Talha Kandil, işçinin üzerindeki karabulutların kaldırılmasını istediklerini söyledi.
‘EN UZUN GREV’
Muhammed Talha Kandil, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 1 yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs salgını nedeniyle emekçilerle omuz omuza alanlarda olamadıklarını aktardı. Tüm emekçiler için istek ve taleplerini anlatan Kandil, 648 gündür Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde devam eden grevin toplu iş sözleşmesi imzalayarak sona ermesini istediklerini vurguladı. Kandil, “Sürgünlerle ailelerinden ayrılmaya mahkum bırakılmanın artık son bulmasını istiyoruz. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi işçileri olarak tarihin en uzun süren grevinin Muhittin Böcek’in belediye başkanlığında gerçekleştiğini tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. 2 yıldır bizlere zehir edilen bu bayramı artık Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da en güzel şekilde kutlamayı hak ettiklerini düşünüyoruz” dedi.
‘SÖZLEŞMEYİ İMZALAYALIM’
Toplu iş sözleşmesinin imzalatılması için Başkan Muhittin Böcek’e seslendiklerini belirten Muhammed Talha Kandil, “Gel toplu iş sözleşmesini imzalayalım, işçimizin maaşını hak ettiği noktaya getirelim, sürmüş olduğun işçileri asıl iş yerlerine geri döndürelim, üzerimize sardığın bu karanlığı aydınlığa çevirelim” diye konuştu.
Kandil, açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin önüne ‘648 gündür grevdeyiz. Bayramımız zehir oldu’ yazılı siyah çelenk bıraktı.
TEK KİŞİLİK GREV
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında belediye önündeki grev hakkında bilgi veren Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer, “İdarelerce işçi statüsüne geçirilen ve işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak toplu iş sözleşmesi hükümleri uygulandığı için Hizmet-İş Sendikası tarafından grev kararı alınmış, sadece 2 işçi greve katılmıştı. Hatta 1 personel bu süreçte 8 Ocak 2020’de emekli olduğu için sadece 1 personel greve devam etmişti. Belediye binası önünde ‘Grev vardır’ yazısı hala durmaktadır. Toplu bir grev niteliği taşımadığı, bireysel bir eylem niteliğinde olması sebebiyle grev kararının kaldırılmasına karar verildi. Bu karar sebebiyle şu anda yetki konusunda bir netlik olmadığı için sendikalar yasal sürecin tamamlanmasını beklemektedir. Karar alınınca yetki alan sendikalarla toplu iş görüşmelerine başlayacağız” diyerek açıklamalarda bulunmuştu.

Görüntü dökümü:
————————–
– Antalya Büyükşehir Belediyesi dış plan
– Hak-iş’in belediye önündeki grev alanından genel görüntü
– 648 gündür grevdeyiz yazısından detay
– Bu iş yerinde grev vardır yazısından detay
– Grev yapan kişilerden detaylar
– Hak-iş Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil’in açıklamaları
– Siyah çelek ve grev yapan kişilerin çeleği taşıma görüntüsü
– Büyükşehir Belediyesi ve önüne bırakılan siyah çelenkten görüntü
– Siyah çelengin üzerindeki ‘648 gündür grevdeyiz Bayramımız zehir oldu’ yazısından detay

HABER-KAMERA: Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!