Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KERİM CAN 46 SAAT SONRA BULUNDU; JANDARMA ‘OH BE’ DEDİ (2)
1) HASTANEDE KONTROL ALTINDA

Burdur’un Altınyayla ilçesine bağlı Asmabağ köyünde ailesiyle gittiği ormanlık alanda kaybolduktan 46 saat sonra bulunan otizmli ve işitme engelli Kerim Can Güney tedavi ve sağlık kontrolü için Gölhisar Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanede kontrolden geçirilen Kerim Can Güney’e burada serum tedavisi uygulanmaya başladı. Kerim Can Güney’e burada meyve suyu da ikram edildi. Gölhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Öztürk, Kerim Can Güney’in sağlık durumunun iyi olduğunu ve müşahede altında tutulduğunu söyledi. 
Kerim Can Güney’in ailesinin komşusu olan Münire Ertekin, küçük çocuğun hastanedeki tedavi sürecinde yanında yer alırken, “Umudumuzu hiç kaybetmedik. Kerim Can’ın bulunacağını biliyorduk. Allah’a şükür sağ salim bulundu. Aile adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Burdur Valisi Ali Arslantaş da Kerim Can Güney’in bulunmasının ardından ilçeye giderek hem çocuğun babası hem de arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiple bir araya geldi. Vali Arslantaş’ın ‘geçmiş olsun’ dediği baba Adem Güney ise çalışmalara katılan tüm ekiplere ve kendisine teşekkür etti. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Hastane dış plan görüntüsü
– Acil serviste Kerim Can meyve suyu içerken
– RÖP: Münire Ertekin

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=========================================================== 

SERVİS MİDİBÜSÜ, BARİYERLERE ÇARPIP DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 19 YARALI (5)
2) ÖLEN KADININ EŞİ KONUŞTU: HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIM

Reklam Alanı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, kontrolden çıkan servis midibüsünün bariyerlere çarparak, devrildiği kazada hayatını kaybeden evli ve 1 çocuk annesi fabrika işçisi İlknur Pepeç Kaya (25) hayatını kaybetti.  Cenaze işlemlerinin yapıldığı Bursa Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklama yapan ölen kadının eşi Furkan Pepeç, eşiyle aynı fabrikada çalıştığını kaydetti.
Furkan Pepeç, “Rahmetli eşimle aynı fabrikada çalışıyoruz, o 2 aylık hamile olduğu için gündüz çalışıyor, ben de vardiyalı çalışıyorum. O şoföre 2 gün önce klimaların çalışmadığını söyledim o da bana aracın bakım zamanının geldiğini ancak araç sahibinin bakım masrafı yüksek olduğu için bakım yaptırmadığını söyledi. Bir gece önce de Dürdane rampasinda TIR’a çarpmadan son anda kurtulmuş, arkadaşlarım anlattı. Sabah fabrikadaydım, bizim fabrikanın servislerinden birinin kaza yaptığını söylediler korktum, İlknur’u aradım açmadı, defalarca aradım. Yine açmayınca servisteki başka bir arkadaşı aradım o da açmayınca eşimin bulunduğu servisin kaza yaptığını anladım. Hemen olay yerine gittim. Hukuk mücadelesi başlatacağım.” dedi.
SERVİSİN ŞOFÖRÜ: YAĞIŞTAN KONTROLÜMÜ KAYBETTİM ORTA REFÜJE VURDUM
Gemlik Serbest Bölgede meydana gelen, bir kişinin ölümü, 19 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kazada 16 S 2837 plakalı servisin şoförü İbrahim S. ise, hastanedeki tedavisinin ardından Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. 
İlk ifadesinde olayın bir anda geliştiğini, servis midibüsünün kayması sonrasında kontrolünü kaybettiğini, orta refüje vurduktan sonra da aracı toparlayamadığını ve midübüsün yan yattığını ifade eden şoför İbrahim S., hızını fark edemediğini de dile getirdi.
Şoför ve görgü tanıklarının sorguları devam ediyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Adli Tıp Kurumu’ndan detaylar
-Ölen kadının eşinden detaylar

Haber: Kazım BULUT – Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

===========================================================

(ÖZEL)
3) SARIKEÇİLİ YÖRÜKLERİN 40 GÜN SÜRECEK GÖÇÜ BAŞLADI
 
MERSİN’in Gülnar, Silifke, Mut, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinin kırsal kesimlerinde kış mevsimini çadırlarda geçiren Sarıkeçili Yörükleri, Konya ve Karaman’a 40 gün süreck göç yolculuğuna başladı. Göç havadan da fotoğraflandı.
Kış aylarını Mersin’in sahil kesimlerinde geçiren Sarıkeçili Yörükleri, Karaman ve Konya’a göçe başladı. Yaklaşık 40 gün sürecek göç sırasında bazı Yörükler, deveyle yolculuk yapıyor. Bu kadim kültürü yıllardır sürdüren ailelerden bazıları ise çadır ve eşyalarını traktör ya da kamyonete yükleyerek günlük 5-10 kilometre yol gidip, konaklayarak göç ediyor.
Sarıkeçili Yörüklerinden ‘Kuş Ali’ lakabıyla tanınan Ali Uçar (63), Anadolu’daki yüzlerce yıllık geleneği sürdürerek develerle yolculuk yapıyor. Uçar, keçileri ve develeriyle Bozyazı ilçesinden çıktığı göç yolculuğunu konaklama noktası olan Gülnar ilçesinin yüksek kesimlerindeki Söğüt Yaylası’nda Akdeniz sahilinde, bazen Torosların sarp yamaçlarında, bazen de karayolunda devam ettiriyor. Uçar, dağda oldukları için koronavirüs salgınından pek etkilenmediklerini söylüyor. Yörüklerde koronavirüs vakasına rastlanmadığını kaydeden Uçar, “Bize bir sıkıntı olmadı. Bozyazı’dan yola çıktık, Karaman, Konya’ya kadar gideceğiz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Yörüklerin göçü (drone)
-Yörük çadırı
-Yörük ailesi
-Ali Uçar ile röp

Haber-Kamera: Mustafa GÜMÜŞ /GÜLNAR/(MERSİN), (DHA)

===========================================================

4) YUNAN ORDUSUNUN KARARGAH OLARAK KULLANDIĞI TARİHİ KONAK YIKILMAK ÜZERE
 
DENİZLİ’nin Çivril ilçesinde, Yunan ordusunun işgal sırasında karargah olarak kullandığı 130 yıllık 2 katlı Paltaoğlu Konağı, bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Konağın 100’den fazla hissedarı adına, yapının restore edilip, turizme kazandırılması için kurumlara başvuru yapıldığı belirtildi.
İğdir Mahallesi’nde Hacı İsmail Ağa tarafından 1890 yılında yapıldığı sanılan Paltaoğlu Konağı, yöreye ait Türk mimari yapısıyla dikkat çekiyor. İki ayrı bölümden oluşan ve bir bölümü yıkılmak üzere olan konak, 2001 yılında Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlığı olarak tescil edildi. Yunan ordusunun 1921 yılında bölgeyi işgal etmesinin ardından karargah olarak bir süre kullandığı 2 katlı kerpiçten yapılma konak, bugün bakımsızlıktan dolayı tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İğdir Mahalle Muhtarı Saadettin Özel ve konağın 100’den fazla hissedarı, yıllara meydan okuyan tarihi konağın restore edilip, turizme kazandırılmasını istiyor. Muhtar Özel, Büyükşehir Belediyesi ve Müze Müdürlüğü’ne konağı devlete hibe etmek için dilekçe verdiklerini, incelemenin sürdüğünü söyledi.
Paltaoğlu Konağa hissedarlarından Alaattin Paltaoğlu, tüm hissedarların konağın bağışlanmasını istediğini belirterek, “Dedemin yaptırdığı konağın 130 yıldan fazla geçmişi var. Bakımsızlıktan dolayı bu hale geldi. Konakta yaşayan dedem, Yunan ordusu bu bölgeyi işgal edince gitmişler. İşgalin sona ermesinin ardından geri dönmüş ve bir süre daha burada yaşamış. Biz bütün hissedarlar olarak bu konağın restore edilmesi için devletimize hibe etmeye karar verdik. İmzaları topladık ve gerekli kurumlara verdik. Restore edilip, dedemizin ismi verilse buranın yaşamasını istiyoruz” dedi.  
‘KONAK MAHALLEMİZİN SEMBOLÜ’
İğdir Mahalle Muhtarı Saadettin Özel, konağın tarihi bir geçmişi olduğunu ve ayakta kalmasını istediklerini ifade ederek, “Yunan ordusu bu bölgeyi işgal edince bu konağı da karargah olarak kullanmış. Konağı yaptıran Hacı İsmail Ağa, işgal nedeniyle ailesiyle burayı terk edip, Başmakcı’ya göç ediyor. Hatta konağı terk etmeden önce ahır olarak kullanılan bodrum kata bir teneke altın gömmüş. Yunanlılar burayı karargah olarak kullanırken, atları da bodrum kata koymuşlar. Teneke ortaya çıkmış ama içine bakmamışlar. Yunan ordusunun işgalinden sonra konağına geri dönen İsmail Ağa, sakladığı bir teneke altını tekrar bulunca, onunla cami yaptırıyor. Cami hala ayakta ve ibadet ediliyor. Bu konak bizim mahallemiz sembolüdür. Konağın tüm hissedarları hibe edilmesi için imza verdi. Bizde gerekli kurumlara başvurumuzu yaptık. Restore edilirse bu tarih yok olmaktan kurtulacaktır” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Konağın dışından detaylar
-Konağın içinden detaylar
-Alaattin Paltolu ile röp.
-Muhtar Saadettin Özer ile röp.

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

=========================================================== 

5) 11’İNCİ KATTAN DÜŞEN YUSUF EYMEN, TOPRAĞA VERİLDİ
 
KAYSERİ’nin Pınarbaşı ilçesinde 11’inci kattaki evlerinin penceresinden düşen 4 yaşındaki Yusuf Eymen Akyol’un cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.
Pınarbaşı ilçesinde Şükran Akyol, dün akşam saatlerinde eşi Alptuğ dışarıdayken, odasında uyuyan oğlu Yusuf Eymen’i bırakıp ekmek almak için markete gitti. Bu sırada uyanan Yusuf Eymen, 11’inci kattaki evlerinde odasının penceresinden aşağıya bakarken dengesini kaybedip düştü. İhbar üzerine adrese sevk edilen sağlık ekipleri, Yusuf Eymen Akyol’un yaşamını yitirdiğini tespit etti.
Yusuf Eymen’in cenazesi, Kayseri Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak bugün öğlende Karslı Camii’ne getirildi. Buradaki cenazede Muay thai milli takım sporcusu Alptuğ Akyol, taziyeleri kabul etti. Bazı yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Yusuf Eymen’in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
GERİYE BABASIYLA BİRLİKTE RİNGTE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI KALDI
Bu arada Yusuf Eymen’den geriye babası ile ringde çekilen fotoğrafları kaldı. Görüntülerde eline boks eldiveni geçiren Yusuf Eymen’in babasıyla boks yaptığı görüldü. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenaze namazından görüntü
– Gözyaşı döken Milli Sporcu görüntü
– Cenazeden genel detaylar
– Milli sporcunun ölen oğlu ile antrenman yapma görüntüsü
– Diğer görüntüler

Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ -KAYSERİ-DHA

===========================================================

6) İSLAHİYE’DE ÖZEL İZİNLE ÇİLEK HASADINA BAŞLANDI
 
GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde, son yıllarda alternatif ürün olarak üretimi yaygınlaşan çilek hasadına başlandı.
Huzurlu Yaylası ile Amanos Dağları’nın eteklerindeki İdilli, Yağızlar, Boğaziçi, Köklü ve Tandır mahallelerindeki 190 dekarlık alanda yetiştirilen doğal çileklerin hasadı için koronavirüs tedbirleri kapsamında özel izinler alındı. İdilli Mahallesi’nde 2 yıl önce çilek üretimine başlayan çiftçilerden Yılmaz Sarıçam, “2 dönüm alanda ürettiğimiz çileğin hasadına başladık. Tam kapanmanın uygulandığı günde özel izinle ailemle birlikte hasat yapıyoruz. Mahallemizde geçtiğimiz yıllarda 6 üretici vardı. Devletin fide dağıtıp özendirmesiyle çilek üreten çiftçi sayısı arttı. Bir dekarda yılda ortalama 10 ton ürün alabiliyoruz. Tamamen doğal olarak yetiştirdiğimiz çileğin kilosunu 10-15 liradan satıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Çilek tarlasında hasat yapılması
– Hasat yapan aile fertleri ile röp.
– Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera:  Kadir ÇELİK- GAZİANTEP-DHA

===========================================================

7) ANTALYA’DA SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN ‘SEMT PAZARLARI AÇILSIN’ TALEBİ
 
ANTALYA’daki sebze ve meyve sektörü temsilcileri ve üreticiler, tam kapanma sürecinde semt pazarları kapanınca ürün satamadıklarını belirterek, pandemi önlemleri alınarak pazarların açılması talebinde bulundu.
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, semt pazarlarının tam kısıtlama döneminde haftanın 1 ya da 2 günü tedbirler alınarak açılmasını önerirken, aksi takdirde vatandaşların marketlerden yüksek fiyatlara meyve sebze almak zorunda kalacağını söyledi. 
Kısıtlama sürecinde semt pazarları da kapatılınca sebze ve meyve üretim merkezi Antalya’daki üreticilerin ürünleri elde kaldı. Toptancı halleri de kapalı olduğu için büyük market ve manavlar dışında ürün satışı yapamayan üreticiler ellerinde kalan ürün için çözüm beklemeye başladı. Bazı üreticiler ise ellerinde kalan ürünleri satamayınca döktü.
‘DÜŞEN ÜRÜN FİYATLARINA RAĞMEN ALICI YOK’
Serik ilçesinde hal esnafı Hasan Ali Topçu, “37 yıldır bu mesleği yapıyorum. Pazar yerlerinin kapalı olması nedeniyle ürünlerin fiyatı çok düştü. Bu haldeyken bile alan satan yok. Gelen malların çoğunu üreticiye geri gönderdik. Şu anda bibere 1 lira bedel biçildi ama 1 lira toplama parasını bile kurtarmaz. Domates 50 kuruş, 1 lira, 3-4 gün önce 3,5-4 liraya satıyorduk. Pazar yerlerinin açılmaması nedeniyle Antalya bölgesindeki çiftçilerin durumu çok kötü. Devlet büyüklerinden yardım istiyoruz” dedi.
Sebze ve meyve komisyoncusu Mesut Koç, “Esnaf olarak pazar yerlerinin açılmasını istiyoruz. Hijyen ve mesafe kurallarına uyularak pazar yerlerinin açılması ürünlerimizi daha kolay satacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, semt pazarlarının tam kısıtlama döneminde haftanın 1 ya da 2 günü tedbirler alınarak açılmasını önerirken, aksi takdirde vatandaşların marketlerden yüksek fiyatlara meyve sebze almak zorunda kalacağını söyledi. Göktepe, “Tüketiciler açısından baktığımızda da şöyle bir durum var; bugün pazar yerlerinde 2,5 TL’ye tüketebilecekleri domatesi, salatalığı, patlıcanı zincir marketlerde hem de Covid-19 tedbirlerinin daha da riskli olduğu durumda 6-8 TL arasında tüketiyorlar. Bugün biz bu domates salatalığın hasadını yapmazsak yarın bu ağacımız da dalında çürüyecek. Üretici kesmek durumunda kalacak” diye konuştu.
‘TÜKETİCİYE TAZE ÜRÜNLER GİTMİYOR’
Finike Toptancı Hal Dernek Başkanı İsmail Karataş da tam kapanmanın seradaki sebzelerin hasat edilme dönemine denk geldiğini belirterek, şöyle dedi: “Pazar yerleri kapalı olduğu için üreticiden tüketiciye taze ürünler gitmiyor. Sadece marketler alıyor. Ancak marketler bizim üreticimizin ürettiği ürünleri kaldıramıyor. Bizim yetkililerden talebimiz HES kodu ile emniyet ve jandarma birimlerinin gözetiminde pazar yerlerinin kontrollü bir şekilde biran önce faaliyete geçmesidir.” 

Görüntü Dökümü
———————–
– Biberleri döken üreticinin görüntüsü (Cep telefonu)
– Sebze ve meyveleri döken üreticilerden görüntü (Cep telefonu)
– RÖP 1: Hasan Ali Topçu
– Alanya Toptancı Hali’nden görüntü 
– RÖP 2: Tahir Göktepe
– Finike Toptancı Hali’nden görüntü
– RÖP 3: İsmail Karataş

HABER-KAMERA: Engin ANAK- Burcu MUTLU- Namık Kemal KILINÇ/ANTALYA, (DHA)-

=========================================================== 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!