Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -12

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SAVAŞ NEDENİYLE YOLLARI AYRILAN AFGAN KARDEŞLERİ POLİS KAVUŞTURDU

AFGANİSTAN’da savaş nedeniyle yolları ayrılan İsmetullah (22) ile Abdulkedir (21) Devleti kardeşler, 5 yıl aradan sonra Osmaniye’de birbirlerine kavuştu. Duygusal anların yaşandığı görüşmede İsmetullah, kardeşi Abdulkedir Devleti’ye uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Osmaniye’de polisin uygulama noktasında yakalanan İsmetullah Devleti, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Devleti ifadesinde, Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentinde kaldığını, anne babasının sağ, 4’ü erkek 7 kardeş olduklarını, evli ve eşinin de hamile olduğunu kaydetti. Türkiye’ye çalışmak üzere geldiğini ve kardeşi Abdulkedir Devleti’nin de Türkiye’de olduğunu düşündüğünü belirten İsmetullah Devleti, bulunması için yardım istedi. 

DUYGUSAL ANLAR

İsmetullah Devleti’nin verdiği bilgilerden yola çıkan polis, Afganistan uyruklu kardeşi Abdulkedir Devleti’nin Adana’da bir fabrikada işçi olarak çalıştığını, savaş mağduru olduğu için Adana İl Göç İdaresi tarafından, ‘Uluslararası Koruma Statüsü’ altında geçici kimlik belgesi verildiğini belirledi. 

Reklam Alanı

Araçla bulunduğu yerden alınarak Osmaniye’ye getirilen Abdulkedir Devleti, 5 yıl aradan sonra ağabeyi İsmetullah Devleti ile birbirlerine kavuşturuldu. Devleti kardeşlerin uzun bir süre birbirlerine sarılarak hasret giderdiği anlar, çevredekilere duygusal anlar yaşattı.

YÜRÜYEREK GELMİŞ

Ülkesinden 3 ay önce ayrıldığını ve yaya olarak Van üzerinden Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yaptığını söyleyen İsmetullah Devleti, “Yürüyerek Osmaniye’ye kadar geldim. Sonra polis ekipleri yakaladı. Ülkemdeki savaş nedeniyle buraya geldim. Burada sağ olsunlar yardımcı oldular. Kardeşimi 5 senedir hiç görmedim. Burada gördüm ve çok mutlu oldum. Herkesten Allah razı olsunö dedi.

‘ÇOK MUTLUYUM’

Ağabeyi ile buluşturulan Abdulkedir Devleti ise, şöyle konuştu: “Ağabeyimi uzun bir süredir görmüyordum. Emniyetten arandım ve ağabeyimin Osmaniye’de olduğu bilgisini aldım. Buraya geldim ve ağabeyimle karşılaştım. Çok mutluyum. Polislere, emniyete çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”

Osmaniye İl Göç İdaresi tarafından kardeşlerin beraber kalabilmeleri için ‘Aile Birleşimi Belgesi’ düzenlendiği, Adana İl Göç İdaresi’ne gönderilen göçmen ağabey İsmetullah Devleti’ye daha sonra kimlik belgesi düzenleneceği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Polis tarafından yakalanan İsmetullah Devleti’nin emniyet bahçesinde bekleyişi
-Bankta oturarak kardeşini beklemesi
-Polis aracının gelmesi
-Adana’daki kardeş Abdulkedir Devleti’nin araçtan inmesi
-Afgan kardeşlerin kavuşma anı
-Kardeşlerin birbirlerine uzun süre sarılmaları
-Bankta beraber oturup hasret gidermeleri
-Ağabey İsmetullah Devleti ile röp.
-Kardeş Abdulkedir Devleti ile röp.
-Göç Müdürlüğü önünde kardeşlerin yan yana durmaları

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL /OSMANİYE,(DHA)

==========

HAFIZASI SİLİNMİŞ OLARAK YENİDEN GÖZLERİNİ AÇTI, ANNESİNE EN GÜZEL HEDİYEYİ VERDİ

Bursa’da, 20 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (39), annesi Hale Kabacaoğlu’nun çabalarıyla hafızası silinmiş olarak aylar sonra yeniden gözlerini açtı. Kızına bir bebek gibi bakan, eşyaları tanıyıp unutmaması için üzerlerine ve duvarlarına isimlerini yazan Kabacaoğlu, Anneler Günü’nün mutluluğunu yaşadı. Kabacaoğlu, “İyi ki annemsin.ö diyen kızına, 18 yıl önce yazdığı, “Bu sene de Anneler Günü anlamadan geldi geçti. Belki gelecek yıl elimi öper, hissederek ‘Annem’ diye sarılırsın bana. Benim için hayatın amacı sadece sensin.ö ifadeleri içeren günlüğünü okudu.

Üroloji Uzmanı Ahmet Köse ile Radyoloji Uzmanı Hale Kabacaoğlu’nun tek çocukları olan Neslihan Köse, 2001 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü 2’nci sınıfta okurken yılbaşı tatili için Bursa’da yaşayan ailesinin yanına geldi. Duş almak için banyoya giren Neslihan, içeride uzun süre kalınca, durumdan şüphelenen annesi Dr. Hale Kabacaoğlu içeri girdi. Kızını yerde hareketsiz bulan Dr. Kabacaoğlu, olayın şokunu üzerinden atıp, Neslihan’ın duran kalbini, yaptığı kalp masajıyla yeniden çalıştırdı. Neslihan Köse, çağırılan ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle komaya giren genç kız, önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, buradan da İstanbul Haydarpaşa’daki GATA’ya sevk edildi. GATA’da 2 ay kalan Neslihan, annesinin isteğiyle Ankara Bilkent TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne yatırıldı. Çekilen MR’ında tıpta ‘atrofi’ diye tanımlanan beyin hücrelerinin tamamına yakınının ölü olduğu görüldü. Kızına, ölümü yakıştıramayan Hale Kabacaoğlu, doktorların “Gerekirse organ bağışı yapar mısınız?” teklifini kabul etmedi.

MÜZİK DİNLETİP, KİTAP OKUDU

Eşinden boşanıp mesleğine ara veren Hale Kabacaoğlu, velayeti kendisinde olan kızının tedavisi sürecince hastanede olsa da çocuğunu yalnız bırakmadı. Bitkisel hayattaki çocuğuna, Mozart’ın parçalarını dinletip, kitap okudu, hikayeler anlattı. Yanından ayrılmadığı Neslihan’ın, geceleri uyurken düşmemesi için de kelepçeyle elini eline bağladı. Neslihan aylar sonra, hafızası silinmiş olarak gözlerini açtı, uzun süren tedavinin ardından da taburcu edildi.

Hale Kabacaoğlu, 21 yaşındaki kızını yeni doğan bir bebek gibi 3 sene altını bezledi, ardından da yemek yeme ve tuvaletini giderme gibi temel eğitimler verdi. Fitoterapi, apiterapi, hiridoterapi, bioenerji, 2 kez kök hücre nakli yaptırdı. Sağlığına kavuşması için, Brezilya, Avusturya, Güney Kore’ye götürdü. Verdiği eğitim ve yaptığı tekrarlarla, Neslihan’a okuma ve yazmayı hatırlattı.

EVİNİN DUVARLARINI YIKTI

Hale Kabacaoğlu, kızının yürürken çarptığı evin iç duvarlarını yıktırdı, kapıları kaldırdı. Evin çeşitli noktalarına ayna yerleştiren Hale Kabacaoğlu, kızının odalardaki hareketlerini gözlemlemeye başladı. Kabacaoğlu, Neslihan’ın öğrendiklerini kolay unutması için çareyi, duvarlara yazı yazmakta buldu. Havlu, diş macunu, lavabo, ayna gibi materyallerin üzerine yazılan yazılarla Neslihan’ın bu objelere, hatırlatma ihtiyacı duymadan ulaşmasını sağladı.

ANNELER GÜNÜ DAHA ANLAM KAZANDI

Anne şefkati ile tekrar hayata dönen ve ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşılayan Neslihan Köse, Anneler Günü’nde annesini unutmadı. Aldığı çiçeği elini öptüğü annesine veren Neslihan Köse, “İyi ki benim annemsin.” dedi.

18 YIL ÖNCEKİ GÜNLÜĞÜNÜ OKUDU

Kızının Anneler Günü sürprizi karşısında duygulanan Hale Kabacaoğlu, Neslihan’a hastanede tedavi gördüğü 2003 yılındaki Anneler Günü’nün ardından yazdığı günlüğü okudu. Anne Hale Kabacaoğlu, “Seni ben doğurdum yavrum, sadece seni. Sen benden bir parçasın. Bu sene de Anneler Günü anlamadan geldi geçti… Tıpkı geçen sene olduğu gibi… Belki gelecek yıl elimi öper, hissederek ‘Annem’ diye sarılırsın bana. Belki ufak bir hediye kendin alırsın. Maliyeti önemli değil, senin kendinin düşünüp alması önemli. Çok özledim seni yavrum, hasretle sana kavuşmayı bekliyorum. O güne kadar yaşayacağım. Benim için hayatın amacı sadece sensin. Gerisi anlamsız. Sonrası olmasa da olur. Sen ortaya çık. Kendi başına ayakta dur yeter.” ifadelerinin yer aldığı günlüğü okuyan Hale Kabacaoğlu, göz yaşlarına hakim olamadı. Neslihan ise, annesinin okuduğu günlük karşısında duygulandı.

Hale Kabacaoğlu,  arkadaşı olan Doktor Sezen Demirtaş’ın tavsiyesi üzerine başladığı Nano-teknolojisi sayesinde olumlu gelişmeler yaşandığını açıkladı.

Görüntü Dökümü
————————————————-
-Fuat Kars anons
-Neslihan Köse’nin annesine çiçek vermesi
-Hale Kabacıoğlu’nun, kızı Neslihan Köse’ye sarılması
-Hale Kabacıoğlu’nun, kızına 20 yıl önce yazdığı günlüğü okuması
-Hale Kabacıoğlu’nun, kızına eski fotoğraflarını göstermesi
-Hale Kabacıoğlu röportaj 
-Neslihan Köse röportaj

Haber: Fuat KARS
Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

========

FATMA ŞAHİN, ANNELERİ KONU ALAN ŞİİRİ OKURKEN AĞLADI

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anneler Günü’nü, edebiyat dünyasının önemli şairlerinin kaleme aldığı şiirleri okuyarak kutladı. Şahin, şiirleri seslendirdiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anneler Günü dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Anneciğim’, İbrahim Sadri’nin ‘Hoşçakal Anne’, Yavuz Bülent Bakiler’in ‘Analar’ ve Bestami Yazgan’ın ‘Anne Sen Melek misin?’ şiirlerini orkestra eşliğinde seslendirdi. Fatma Şahin’in şiirleri seslendirdiği sırada duygulanarak gözyaşı döktüğü görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Fatma Şahin’in şiir okuması 
– Genel ve detay görüntüler

Haber:-Kamera:-GAZİANTEP-DHA)

==========

OSMANİYE’DE AYAKKABI VE BİSİKLET ÇALAN 2 HIRSIZ, KAMERADAN YAKALANDI

OSMANİYE’de girdikleri apartmandan 2 bisiklet ve 4 çift ayakkabı çalan Ö.A. ve T.C. yakalandı.  

Cumhuriyet Mahallesi Akyar Caddesi üzerindeki bir apartmanda oturan daire sakinleri, kendilerine ait 4 çift ayakkabı ile 2 bisikletin yerlerinde olmadığını fark edince polisi aradı. İhbar üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nce çalışma başlatıldı. Kamera kayıtlarını inceleyen polis, 2 bisiklet ve 4 çift ayakkabıyı çalan iki şüphelinin Ö.A. ve T.C. olduğunu belirledi. Sabah saatlerinde, operasyonla evlerinde yakalanarak gözaltına alınan Ö.A. ve T.C. hakkında, ‘ikametten hırsızlık’ suçundan adli soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————–
-Şüphelinin apartman kapısından içeriye girişleri
-Bisikletleri kontrol etmeleri
-Çaldıkları ayakkabılarla merdivenlerden inmeleri
-Şüphelinin biri dışarı çıkarken diğerinin bisikletleri alması
-Bisikleti dışarıdakine vermesi
-Kilitli olmayan ikinci bisikleti alması, kapıdan çıkışı

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE,(DHA)

================

KALDIĞI PANSİYONDA ÖLÜ BULUNDU

Antalya’da Emin Bayrakçı (52) kaldığı pansiyonda ölü bulundu

*- Bayrakçı’nın 20 gün önce pansiyona yerleştiği ortaya çıktı. 

Olay, saat 13.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Tahılpazarı mahallesi 461 sokak üzerindeki bir pansiyonda meydana geldi. Yaklaşık 20 gün önce Antalya’ya gelip pansiyonda kalmaya başlayan Emin Bayrakçı’nın odasından çıkmaması üzerine pansiyon görevlisi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, Bayrakçı’nın 3 gün önce öldüğü belirlenirken, Olay Yeri İnceleme ekibinin yaptığı çalışmanın ardından cenaze Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Sağlık ekiplerinden görüntü 
– Polis ekiplerinden görüntü
– Pansiyondan genel görüntü
– Resmi ekip arabasından görüntü

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

==============

EDİRNE’DE ÇİÇEKÇİLERİN ‘ANNELER GÜNÜ’ MESAİSİ

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Anneler Günü nedeniyle hazırlıklarını tamamlayan çiçekçiler, bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Çiçek siparişlerini adreslerine ulaştıran taksiciler de işlerinin arttığını söyledi.  

Keşan’da, Anneler Günü nedeniyle stoklarını tamamlayan çiçekçiler, birçok çiçek çeşidiyle vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Her yıl mayıs ayının 2’nci haftası pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl da koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanacak. Kısıtlamalara denk gelen Anneler Günü’nde hediye olarak en çok çiçek tercih ediliyor. Tam kapanma tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalardan bugün ve yarın, 10.00-17.00 saatleri arasında muaf olan çiçekçiler işlerinin artacak olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

‘ANNELERİMİZİN ÇİÇEK BEĞENİLERİ KUŞAKTAN KUŞAĞA DEĞİŞİYOR’

Çiçekçi Murat Yıkılmaz, Anneler Günü nedeniyle iş yerlerini bugün açtıklarını belirterek, “Eve siparişler oldukça yoğun. İş yerinden alışverişte özellikle yarın daha yoğun olacaktır. Annelerimizi çok seviyoruz. Onlar bizim en kıymetlilerimiz. Küçük bir demet çiçekle onları mutlu edebiliriz. Annelerimizin çiçek beğenileri kuşaktan kuşağa değişiyor. Daha yaş almış annelerimiz saksıda çiçekleri seviyorlar. Menekşe, begonya tercih ediyorlar. Daha genç annelerimiz de kesme çiçekten yana. Vazolarına koyarak evlerini güzelleştiriyorlar. Fiyatlarımızın da geçen seneyle pek bir farkı yok. İthal ürünlerin haricinde yerli ürünler oldukça makul fiyatlarda. İnşallah önümüzdeki yıl Anneler Günü’nü maskesiz, mesafesiz annelerimize sarılabilirizö dedi.

‘DAHA ÇOK SİPARİŞ ÜZERİNE GÖTÜRÜYORUZ’

Emine Dayı da, Anneler Günü nedeniyle hizmet verdiklerini ifade ederek, “Annelerimizi mutlu etmek için biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Koronavirüs nedeniyle eski Anneler Günü tadı yok. Daha çok bahçe çiçekleri ve orkide tercih ediliyor. Bütçeye göre değişiyor. Siparişlerimizi alıyoruz. Keşan halkı da bu tarz etkinliklere önem veriyor. Market ihtiyaçları için çıkanlar geçerken alıyor. Ama daha çok sipariş üzerine götürüyoruzö diye konuştu.  

‘ÇİÇEK SİPARİŞLERİNİ ANNELERİMİZE ULAŞTIRIYORUZ’

Taksici Zafer Aslan da, Anneler Günü’nde çiçek siparişleri nedeniyle işlerinin arttığını dile getirerek, “Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz. Bizler de taksiciler olarak çiçek siparişlerini annelerimize ulaştırıyoruz. Bugün yoğunluk başladı. Hızlı ve titiz şekilde çiçeklerimizi götürüyoruz. Yarın da hizmet vermeye devam edeceğizö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Çiçekçilerin hazırlıkları
-Çiçek buketi yapan çiçekçi
-Annesine çiçek alan kadın
-İş yeri önlerindeki renk renk çiçekler
-Çiçek alanlar
-Çiçekler siparişi götüren taksici
-Çiçekleri taksiye koyması
-Çiçekçi Murat Yıkılmaz röp.
-Çiçekçi Emine Dayı röp.
-Taksici Zafer Aslan röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!