Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Kayseri’de muhtarlıkta sıra bekleyen hurdacı öldü
 
KAYSERİ’de muhtarlıkta sıra beklediği sırada düşen hurdacı Süleyman Aslan (42), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay anı ise, muhtarlığın güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay saat 15.00’de Melikgazi ilçesi Kılıçaslan Mahalle muhtarlığında meydana geldi. Sosyal yardımlaşmadan yararlanmak için mahalle muhtarlığına gelen Süleyman Aslan, koltuğa oturarak sırasını beklemeye başladı. Bu sırada fenalaşan Aslan, önce ayağa kalktı, ardından da dengesini kaybederek düştü. Mahalle muhtarı Abdullah Yiğit’in ihbarı sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, Aslan’ı Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. urdacılık yaptığı öğrenilen Aslan, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi nedeniyle öldüğü tahmin edilen Aslan, otopsisi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Muhtarlıkta yaşanan olay ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Süleyman Aslan’ın muhtarlıkta oturduğu sandalyeden ayağa kalktığı sırada yere yığıldığı görüldü. Olayı anlatan Kılıçaslan Mahalle Muhtarı Abdullah Yiğit, “Süleyman, sosyal yardımlaşmadan yararlanmak istediğini belirterek, muhtarlığımıza başvurdu. Bende işlem yaparken kendisine çay ikram ettim. Bir anda dengesini kaybederek yere düştü ve başı kanadı. Ben de müdahale ettim. Sonra ambulans çağırdım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Olay yeri
-Güvenlik kamera görüntüsü
-Muhtar Abdullah Yiğit ile röportaj
-Genel detay

Haber-Kamera:Yasin DALKILIÇ-Melih KAMIŞ/KAYSERİ, (DHA)

===================================

Reklam Alanı

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ADIYAMAN’da hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Kaza akşam saatlerinde Yeni Mahalle’de meydana geldi. Naci Korkmaz yönetimindeki 34 EZ 1690 hafif ticari araç ile Şehmuz Doğan’ın kullandığı 46 HB 500 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada; araçlarda bulunan sürücülerden Şehmuz Doğan ile Rojin Korkmaz, Arık Korkmaz ve Abdurrahman Doğan yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin ihbarıyla gelen ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza ise kavşaktaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Kazanı anı güvenlik kamerası
-Olay yeri
-Sağlık ekipleri
-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi
-Yaralıların ambulansa taşınması
-Kaza yapan otomobiller
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

=============================

AK Parti Mardin 7’nci İl Kongresi yapıldı

AK Parti Mardin 7’nci Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yoluyla yaptığı bağlantıyla gerçekleştirildi. Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, adaletin peşinde olan bir parti olduklarını belirterek, “Dolayısıyla AK Parti’nin duruşu dik ve bu duruşun merkezinde insan var” dedi.

Mardin AK Parti İl Teşkilatı’nın 7’nci Olağan Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle yaptığı bağlantıyla gerçekleşti. Artuklu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, AK Parti milletvekilleri Cengiz Demirkaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Abdullah Ağralı, MKYK üyesi Orhan Miroğlu ve partililer katıldı. 

‘AK PARTİ ADALETİN PEŞİNDE OLAN BİR PARTİDİR’

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, adaletin peşinde olan bir parti olduklarını ifade ederek, “Dolayısıyla AK Parti’nin duruşu dik ve bu duruşun merkezinde insan var. Bu söylemi hep referans aldık. İnsan gibi gözetmeye, hizmet vermeye inandık. AK Parti’nin başarılarının özelliklerinden bir tanesi de merkezinde insana yer vermesidir. İnsan diyoruz. Teşkilat mensubu kardeşlerimize bunu göğsümüzü gere gere ifade edebiliriz. Bizim kimliğimiz muhafazakar ve demokrat bir parti oluşumuzdur. Biz muhafazakar bir partiyiz. Ortak bayrağımıza ve kültürel mirasımıza, örf ile adetlerimize, inançlarımıza önem veren, bu konuda hassasiyet gösteren partiyiz. Ancak hem muhafazakar hem de yenilikçiyiz” diye konuştu. 

Kongrede tek liste halinde seçime giren mevcut başkan Faruk Kılıç, yeniden İl Başkanlığı’na seçildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
Kongre salonundan detay
Protokolden detay
İstiklal Marşı okunması
Hayati Yazıcı’nın konuşması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bağlantısı
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Selim KAYA-Burak EMEK/MARDİN, (DHA)

==================================

Nesli tehlike altında olduğu değerlendirilen arap tavşanı, Şırnak’ta görüntülendi

DÜNYA Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından türünün tehlike altında olmasından endişe duyulduğu gerekçesiyle kırmızı listede yer alan arap tavşanı, Şırnak’ın Uludere ilçesinde görüntülendi. Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Coşkun, bu türün üreme potansiyelinin çok yüksek olmaması nedeniyle IUCN’nin kırmızı listesine girmiş olabileceğini belirterek, “Bu tür biraz gizli bir tür. Geceleri çıkıyor, gündüzleri pek çıkmaz” dedi.

Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinde çobanlık yapan Abdullah Babat, evinin yakınlarında daha önce görmediği ve sonradan Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından türünün tehlike altında olmasından endişe duyulduğu gerekçesiyle kırmızı listede yer alan arap tavşanının fotoğrafını çekti. Ürken tavşan, daha sonra hızlıca uzaklaşarak gözden kayboldu. Daha önce bölgede böyle bir hayvan görmediğini söyleyen Babat, ‘’Evime doğru giderken daha önce buralarda görmediğim farklı bir hayvanın yaklaştığını gördüm. El feneriyle o tarafa bakınca durdu. Hayvanın tavşan gibi kulakları, kanguru gibi ayakları, sincap gibi tüylü kuyruğu ve fareye benzer bir gövdesi vardı. Ben de hemen cep telefonumu çıkarıp fotoğrafını çektim. Fotoğraf çektikten sonra tavşan oradan kaçarak uzaklaştı’’ diye konuştu. 

‘GÜNDÜZLERİ PEK ÇIKMAZ’
Fotoğraflanan arap tavşanı ile ilgili bilgi veren Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Coşkun, bu türün üreme potansiyelinin çok yüksek olmaması nedeniyle IUCN’nin kırmızı listesine girmiş olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu hayvanlar Türkiye’de 3 türle temsil ediliyor. Batı Anadolu’da ‘williamsi’, Orta Anadolu’da bizim de olduğumuz bölgede ‘euphratica’, Iğdır yöresinde de ‘elater’ türlerini kapsıyor. Şırnak’ta bulunan türün ‘euphratica’ olma ihtimali çok yüksek. Bu tür biraz gizli bir tür. Geceleri çıkıyor, gündüzleri pek çıkmaz. Dolayısıyla gündüz rastlama şansımız olmadığı için gececi bir hayvan. Çoğunlukla trafik kazalarında bu hayvanların ölülerine rastlarız. Arabaların ışıklarına maruz kalırlar ve kaçamazlar. Bu durum da arabaların çarpmasıyla sonuçlanır. Üreme potansiyelleri çok yüksek değil. Güney ülkelere doğru indikçe onun yerini başka türler alıyor. Bunların Türkiye’deki popülasyon yoğunlukları konusunda şu an için net bir değerlendirme yapmak mümkün değil”

Görüntü Dökümü
——-
Arap tavşanının fotoğrafı
Prof. Dr. Yüksel Coşkun’un röportajı
Genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN-Nurettin FİDANCAN-Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK-DİYARBAKIR,(DHA)

=================================

Tokat’ta, yayla yolunda kalan araçlar kar ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı

TOKAT’ta, araçlarıyla Topçam Yaylası’na gezmeye giden vatandaşlar kar nedeniyle  yolda mahsur kaldı. Tokat İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla yolda kalanlar kurtarıldı.

Kentteki 1600 rakımlı Topçam Yaylası, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Topçam Yaylası’nda oluşan manzeralı izlemeye ve fotoğraf çekmeye giden meraklılar kar sürgünü ve buzlanma nedeniyle yolda mahsur kaldıl. İhbar üzerine Tokat İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı. Yol tuzlandıktan sonra arçalar kent merkezine indi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Yolda kalan araçlar
-Ekiplerin çalışması

Haber:Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)

=================================

AK Parti’li Şahin: 2023’te Elazığlı kardeşlerimiz bir kez daha bunların kulaklarını çekecek

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin Elazığ’daki 7’nci Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Depremden 1 gün, 1 hafta, 1 ay sonra değil, neredeyse 1 yıl sonra CHP heyeti turistik bir gezi düzenler gibi Elazığ’a geldi. Siz hangi yüzle Elazığ’a geliyorsunuz? Deprem olmuş, üzerinden 1 yıl geçmiş, yaralar sarılmış, eksiklikler giderilmiş, siz elinizi kolunuzu sallayarak Elazığ’a geliyorsunuz. 2023 yılında yapılacak seçimlerde Elazığlı kardeşlerimiz bir kez daha bunların kulaklarını çekecek” dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin Elazığ 7’nci Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere kente geldi. Elazığ Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Şahin, burada başkan Mehmet Ali Dumandağ’dan faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’ndaki gerçekleştirilen kongreye katılan Şahin’e, AK Parti Elazığ milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar ve Zülfü Demirbağ eşlik etti. Kongreye canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Kongrede konuşan Genel Sekter Fatih Şahin, geçtiğimiz günlerde kente gelen CHP’li heyetle ilgili olarak, “Depremden 1 gün, 1 hafta, 1 ay sonra değil, neredeyse 1 yıl sonra CHP heyeti turistik bir gezi düzenler gibi Elazığ’a geldi. Siz hangi yüzle Elazığ’a geliyorsunuz? Deprem olmuş, üzerinden 1 yıl geçmiş, yaralar sarılmış, eksiklikler giderilmiş, siz elinizi kolunuzu sallayarak Elazığ’a geliyorsunuz. Hiç utanmadan Elazığlı milletvekillerimizle ilgili yakışıksız ifadeler kullanıyorlar. Elazığ’ın aziz insanları, her seçimde bunların kulağını çektiler, bundan haberleri yok. 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinde aziz Elazığlı kardeşlerimiz bir kez daha ve çok güçlü bir şekilde bunların kulaklarını çekecekler” diye konuştu. 

‘YUNANİSTAN BAŞPİSKOPOSU DİNİMİZLE İLGİLİ HADSİZ İFADELERDE BULUNDU’
Yunanistan başpiskoposu Leronimos’un İslam’ın bir din olmadığını ve Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu söyleme cüretinde bulunduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:
“Bu, Avrupa’da yükselen İslam düşmanlığını gösteren vahim bir hadisedir. Yunanistan başpiskoposuna şunları söylüyoruz; Eğer dönüp tarihine bakarsan, ‘Konstantinopolis’te Latin külahı görmektense Türk sarığı görmeyi yeğlerim’ sözünün ne anlama geldiğini bir araştırsın. İşte o zaman İslam’ın izzetini, şerefini, Müslümanların yüksek adaletini görmüş olur.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
Fatih Şahin’in Ticaret Borsası ziyareti
Kongreden detay
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bağlantısı
Fatih Şahin’in konuşması
Genel ve detay

Haber-Kamera: Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ,(DHA)

==================================

Binali Yıldırım, Manisa Valisi Karadeniz’i ziyaret etti(2)

BİNALİ YILDIRIM’DAN, MANİSA’DA ZİYARET TRAFİĞİ

TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Manisa İl kongresi için geldiği kentte bir dizi ziyarette bulundu. Yıldırım’ın ilk ziyareti Manisa Valiliği oldu. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret eden Yıldırım, daha sonra Ege Bölgesi’nin en büyük tarih, kültür ve eğlence parkı olan Şehzadelerpark’ı ziyaret etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadelerpark hakkında Yıldırım’a bilgi vererek, parktaki eserleri tanıttı. Miniaşehzadeler, Diaromik Mesir Müzesi, Şehzade Figürleri ve Masal Park gibi dört ayrı temanın yer aldığı Şehzadelerpark’ı gezen Yıldırım, Başkan Çelik ve Manisa Milletvekillerine vatandaşa verilen hizmet için şükranlarını sundu. Yıldırım, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı da ziyaret etti. Ardından Yıldırım, ilçede turşu, hazır yemek, salamura yaprak ve haşlama bakliyatlar gibi alanda faaliyet gösteren işletme sahibi İlhan Albayrak’ı ziyaret etti. İşletmede incelemelerde bulunan Yıldırım, son olarak Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz’ü ziyaret ederek, kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ziyaretlerinden detay

Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA, (DHA)

================================

Muş’ta AK Parti İl Başkanlığı 7’nci Olağan Kongresi yapıldı

MUŞ’ta, AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği 7’nci Olağan Kongresine AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da video-konferans aracılığıyla katıldı. İl Başkanlığı’na İbrahim Avcı seçildi.

Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Avcı, ilçe ile belde belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bir konuşma yaptı. Yavuz, “Bu davanın tek lideri olan Cumhurbaşkanımız, başkaları gibi davranmıyor. Birileri ‘Avrupa, batı ne der diyor. Öyle olsa ne olur böyle olsa ne olur’ diyor ve siyasetini ona göre belirliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Allah, millet ne der’ diyor. Allah’ın rızası, milletin teveccühü söz konusuysa ölümü göze alıyor ve İstikbale doğru yürüyor. Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdığı en önemli şey özgüvendir. Eski halimizi düşünün. Artık Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra bu toprağın insanları daha özgüvenli olacak. Allah başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.
Yavuz’un konuşmasının ardından kongrede, Muş Milletvekili Mehmet Emim Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve görevi Rahmetullah Yaktı’dan devralan AK Parti’nin yeni İl Başkanı İbrahim Avcı birer konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında video-konferans katılımı ardından tek listeyle gidilen kongrede, delegeler oy kullandı. İbrahim Avcı, AK Parti Muş İl Başkanlığı’na seçildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Kongreden detay
-Ali İhsan Yavuz’un konuşması
-Kongreden detay

Haber-Kamera: Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!