Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: OĞLUMUN HAYALİ, POLİS VEYA ASKER OLMAKTI

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 224 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 586’ncı günde de sürüyor. 6 yıl önce, 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Özkan için eylemini sürdüren Süleyman Aydın, “Oğlum daha 15 yaşındaydı. Oğlumun hayali polis veya asker olmaktı. Maalesef HDP tarafından dağa gönderildi” dedi. 

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, geçen yıl 21 Ağustos’ta kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül’de HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU

Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

Reklam Alanı

‘EYLEMİMİZDE KARARLIYIZ’

6 yıl önce, 15 yaşındayken, kaçırılan Özkan için evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydın, oğlunun hayalinin polis veya asker olmak olduğunu söyledi. Eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirten Aydın, “HDP milletvekilleri Kürtlerden kaçıyorlar çünkü suçlular. Buradaki eylemimizden bile rahatsızlık duyuyorlar. Biz eylemimizde kararlıyız. Burada terör mağduruyuz, çocuklarımızı kandırıp, götürdüler. Benim oğlum daha 15 yaşındaydı. Oğlumun hayali polis veya asker olmaktı. Kürtçe bile bilmiyordu oğlum ama maalesef HDP tarafından oğlum dağa gönderildi. 6 yıldır oğlumdan haber alamadım. Çocuklarımızı almadan kesinlikle bir yere gitmiyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——————
HDP il binası
Bina girişi
Eylem yapılan çadır
Baba Süleyman Aydın ile röportaj
Kaçırılan çocukların fotoğrafları
Eylem yapan aileler
Genel ve detay

Haber-Kamera: Burak EMEK/DİYARBAKIR,(DHA)-

===================

CİLT KANSERİNDEN YÜZÜNÜ KAYBEDEN BABA: KIZIMI ÖPMEYİ ÇOK ÖZLEDİM
 
KONYA’da burnunda çıkan bir siğilin, zamanla yüzünde çoğalıp, yara oluşturmasının ardından cilt kanseri olduğu anlaşılan Bahattin Yılmaz (43), dudağı, burnu, damağı ve gözlerini kaybetti. Yüzünü sürekli sargıda tutmak zorunda kalan ve aldığı 914 lira engelli maaşının 400 lirasıyla kiraladığı eski bir sanayi sitesindeki dükkanda yaşamını sürdüren Bahattin Yılmaz, “Hastalığımla yüzümü kaybettim. Yüzüm olmadığı için insanlar benden korkup, çekiniyor. 13 yaşındaki kızımla el ele sokakta gezemiyorum. Kızımı öpmeyi çok özledim. Yüzümü yıkamayı özledim.  Şu an tek destekçim 11 yıl önce boşandığım eşim ile kızım” dedi.

Reklam ve tabela tasarımcısı Bahattin Yılmaz’ın 15 yıl önce burnunda siğil çıktı. Zamanla yüzündeki siğil sayısı arttı ve yara oluşturmaya başladı. Bunun üzerine 5 yıl önce gittiği hastanede cilt kanseri teşhisi kondu. Geçen süreçte dudağı, burnu, damağı ve gözlerini kaybeden Yılmaz, şu an 914 lira engelli maaşının 400 lirasıyla kiraladığı eski bir sanayi sitesindeki dükkanda yaşamını sürdürüyor. 

Yüzünü sürekli sargıda tutmak zorunda kalan Yılmaz, şunları söyledi:

“Suratım, burnum, dudaklarım ve damağım yok. Daha önce görebiliyordum, ama şu an sol gözümü de kaybettim. Sağ gözümle de sadece biraz ışığı görebiliyorum. Her zaman Allah’a şükrettim. Kızımı görebildiğim için şükrettim. Ama şu an kızımı da göremiyorum. Görme yeteneğimi de kaybedince psikolojim bozuldu.”

‘ÇAY İÇMEYİ VE YÜZÜMÜ YIKAMAYI ÖZLEDİM’

Kızını öpemediği için üzüldüğünü söyleyen Yılmaz, “Yüzüm olmadığı için insanlar benden korkup, çekiniyor. Kızımla el ele sokakta gezemiyorum. Bir bardak çay içmeyi özledim. Çocuğumun elini tutup gezdiremiyorum. Çatalı bile zor tutuyorum artık. En çok da yüzümü yıkamayı özledim. Bir an önce tedavi olup, eski sağlığıma kavuşmak istiyorum” dedi.

Kalacak yeri olmadığı için de engelli maaşıyla tuttuğu dükkanda yaşadığını belirten Yılmaz, şu an kendisine 11 yıl önce boşandığı eşi Şeyma Bayram ile onun yanında kalan kızı Nahide Yılmaz’ın yardım ettiğini söyledi. Yılmaz, “Şeyma ile 10 yıl evli kaldım. Sonra anlaşamadık, boşandık. Ama ben sonradan böyle hastalanınca bana destek oldu. Kızımdan ve ondan başka kimsem de yok. Kızımı çok seviyorum, zaten birkaç sefer intihar etmeye kalkıştım o üzülmesin diye vazgeçtim” dedi.  

BOŞANDIĞI EŞİNE YARDIMCI OLUYOR

Eşinin eski sağlığına kavuşması için yardım isteyen Şeyma Bayram (36), ” Eşimden 11 yıl önce boşandım. Fakat sonradan bu durumunu öğrendim, ona destek olsun diye kızımla görüştürmeye başladım. Sonradan Bahattin gözlerini de kaybetti. Bu sefer de o kızını göremiyor ve üzülüyor. Manevi olarak destek verebiliyorum. Önce Allah’a sonra insanlara saygımız var. O yüzden biz ayrılsak bile medeni olarak çocuklarımızı anne babasından ayrı tutmamalıyız. Kızım, ‘Neden kimse yardım etmiyor’ diye sürekli soruyor” diye konuştu. 

‘BABAMLA EL ELE GEZMEK İSTİYORUM’

Babasını çok sevdiğini belirten 7’nci sınıf öğrencisi Nahide Yılmaz (13) da, “Babamın böyle olmasına üzülüyorum. İnsanların yardımcı olmasını istiyorum ama yardımcı olabilirler mi onu da bilmiyorum. Babamla el ele gezmek isterim. Bu beni mutlu eder” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– 

Hasan DÖNMEZ-Adem YILDIZ/KONYA, (DHA)- 

==========

SAMSUN’DA YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

SAMSUN’un Alaçam ilçesinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oluyor. Ekipler, kış lastiği ve zinciri takılı olmayan sürücülerin geçişlerine izin vermiyor.

Alaçam ilçesine 23 kilometre mesafede bulunan Kızlan Mahallesinde kar yağışı etkili oldu. Deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikteki mahallede kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Kar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Jandarma trafik ekipleri, kar yağışı nedeni ile Kızlan Mahallesi güzergahına gidecek araç sürücülerini zincir takmaları konusunda uyardı. Ekipler, kış lastiği ve zinciri takılı olmayan sürücülerin geçişlerine izin vermedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Sürücülerin yolda kalan bir aracı çekmeye çalışması
-Kar yağışından detaylar

Haber-Kamera: Ayhan AYDEMİR/ ALAÇAM, (SAMSUN), (DHA) – 

===========================

Hurdalıktaki patlamada 6 kişi yaralandı; şoka giren çocuğu polis sakinleştirdi (2)
‘ÇOK ŞÜKÜR DURUMLARI İYİ’ 

Organize sanayi bölgesinde araç hurdalığında meydana gelen ve 6 kişinin yaralandığı patlamadan yara almadan kurtulan işletme sahibi Osman Baykal, “Burada çocuklar geri dönüşüme katkısı olması için çalışırken talihsiz olay yaşandı. çok şükür iyiyiz, canlarında bir şey yok. El, yüz ve saçlarında yanıklar var. Malzemeyi sökerken içeri gaz sızmış, bundan dolayı olmuş olay. Maddiyatta bir şey yok, canlarına bir şey olmasın” dedi.

KEDİNİN TÜYLERİ DE YANDI
Patlama sırasında hurdalık yakınlarında bulunan bir sokak kedisinin tüyleri de kısmen yandı. Hurdalık civarında şaşkınlık içinde dolaşan kedi objektiflere yansıdı. Patlama sırasında olay yerinde bulunanların tutuşan kıyafetlerini sağa sola fırlattıkları görüldü. 

Görüntü Dökümü:
-Olay yeri 
-İşletme sahibi Osman Baykal’ın konuşması
-Tüyleri yanan kedinin görüntüsü

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN- Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, DHA

========================

BOYNUNDAKİ İPLE KADERİNE TERK EDİLEN KÖPEK İÇİN SEFERBER OLDULAR
 
TOKAT’ta yıllar önce boynuna bağlanan ip nedeniyle boğazından yaralanan sokak köpeği için ihbar üzerine Adana’daki hayvanseverler hareket geçti. Hayvanseverler, gittikleri köyde cami hoparlöründen anons yaptırarak buldukları köpeği tedavisi için Adana’ya getirdi. Köpeğin tedavisini üstlenen Melekler Yaşam Köyü Derneği Başkanı Emir Aydoğan, “Bizim için kilometrelerin bir önemi yok. Nerede olursa olsun yardıma muhtaç bir sokak hayvanı gördüğümüzde hemen arabamıza binip alıp getirip tedavilerine başlıyoruz” dedi.

Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Bayram Hacılı Mahallesi’nde bulunan Melekler Yaşam Köyü Derneği’nin (MEYAKO) sosyal medya hesabına Tokat’taki bir cami imamı tarafından yaralı köpek ihbarı yapıldı. Sokak köpeğinin boynundaki ip yüzünden yıllardır yaralı olduğunun belirtilmesi üzerine dernek yetkilileri harekete geçerek Tokat’a gitti. Bölgeye ulaşan ekipler, cami imamıyla görüşerek köpeği uzun süre aradı, ancak bulamadı.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN ANONS YAPTILAR

Tokat’ın Çat beldesinde 6 gün kalan ekipler, köpeği bulamayınca cami imamıyla birlikte hoparlörden anons yaparak köylüleri uyardı. Yapılan anons sayesinde köpeği bulan köylüler, bulunduğu yeri ekibe bildirdi. Ekipler kısa sürede köpeğin bulunduğu noktaya giderek hayvanı uyuşturucu iğneyle yakalayarak kente getirdi. Tedavisine başlanan ‘Özgür’ ismi verilen yaralı köpeğin boynundaki ip veteriner hekimler tarafından çıkartıldı. Köpeğin 6 yaşında olduğunu belirten veteriner hekim Mert Bahşi, boynundaki ipin 5 yıldır bağlı olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

‘BELKİ DE SON 1 AY ÖMRÜ KALMIŞTI’

Köpeğin boynundan çıkan ipin bıraktığı tahribatın çok kötü olduğunu anlatan Bahşi, “Boyun bölgesi çok fazla yara almış. Boynundaki ip 3-4 santimetre deride yara açmış. Belki de son 1 ay ömrü kalmıştı diyebiliriz. İlk müdahalesini yaptık. Çıkacak sonuçlar neticesinde daha detaylı genel anestezi alıp, güzelce temizledikten sonra dikeceğiz. Daha sonra açık yara tedavisi uyguladıktan sonra iyi olacaktır. Tokat halkı köpeğin bulunması için seferber oldu. Emeği geçen herkese ‘Özgür’ adına teşekkür ediyorum” dedi.

‘BİZİM İÇİN KİLOMETRELERİN BİR ÖNEMİ YOK’

Melekler Yaşam Köyü Derneği Başkanı Emir Aydoğan, köpeği klinik desteğin çok fazla yeterli olmadığı bir bölgede olması nedeniyle Adana’ya getirdiklerini anlatırken, şunları söyledi:

“Veteriner arkadaşlarımızın desteğiyle Özgür’ü sağlığına kavuşturacağız. Tedavisi bittikten sonra derneğimiz bünyesinde yaşayacak. Bizim için kilometrelerin bir önemi yok. Nerede olursa olsun yardıma muhtaç bir sokak hayvanı gördüğümüzde hemen arabamıza binip alıp getirip tedavilerine başlıyoruz. Özgür gibi barınağımızda yaklaşık 150 tane köpeğimiz var. Bundan sonra geriye kalan hayatlarını en konforlu şekilde geçirmeleri için uğraşıyoruz. Çok gururlandığımız bir noktadayız artık.”
Görüntü Dökümü

———————-

-Camiden yapılan anons

-Veteriner Hekim  Mert Bahşi röportaj

-Köpeğin boynundaki ip detayları

-İpin kesilerek çıkartılması

-Emir Aydoğan röportaj

-Veterinerde köpeğe müdahale yapılması

Haber- Kamera: Yusuf KANTARLI- Can ÇELİK/ADANA,(DHA)

=================

ORGANİZE OLAN MAHALLELİLER KAVGA İHBARINA GELEN POLİSLERİ GÜLLER VE ALKIŞLARLA KARŞILADI

Bursa’da kavga ihbarında bulunan mahalle sakinleri, olay yerine gelen polis ekiplerini güllerle ve pastayla karşıladı. Polis teşkilatının 176. yılını yaptıkları sürprizle kutlayan mahalleli sakinlerinden Satılmış Koçak, “Yılbaşından beri bu anı planlıyorduk. Bütün mahalle organize olduk ve böyle bir plan yaptıkö dedi. Polis ekipleri de kendileri için hazırlanan pastayı çocuklara yedirdi.

Merkez Osmangazi ilçesi Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi 10. Gonca Sokak’ta oturan vatandaşlar, polis teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü sebebiyle, görev başındaki polis memurlarına sürpriz yapmak istedi. Yaklaşık 50 kişilik bir pasta yaptıran mahalleli, polis ihbar hattını arayarak sokakta kavga olduğu yönünde ihbarda bulundu. Vatandaş ihbarının ardından sokağa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri ellerinde güllerle bekleyen çocukları görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Alkışlarla sokağa giren ekipler, önce vatandaşa teşekkür etti ardından da kendileri için hazırlanan çardağa geçerek pasta kesti.

KENDİ PASTALARINI ELLERİYLE ÇOCUKLARA YEDİRDİLER

Sürprizi yapan vatandaşlardan Satılmış Koçak, bütün mahallelinin bu sürpriz için organize olduğunu ifade ederek, “Bizler bunu yılbaşından beri planlıyorduk. Şu içerisinde bulunduğumuz pandemiden ötürü polisimize biraz moral olsun istedik. Allah onlardan razı olsun. Bütün mahalle organize olduk ve böyle bir plan yaptıkö dedi.

Ekiplerin kendileri için hazırlanan pastayı mahallelilere dağıtması ve çocuklara kendi elleriyle pasta yedirmesi ise dikkat çekti. Kutlamanın ardından megafonla ekiplere teşekkür eden ekipler, siren çalarak sokaktan ayrıldı.

Görüntü Dökümü
—————————————–
-Satılmış Koçak’ın 155’i arayarak ihbarda bulunması
-Polis ekiplerinin sokağa gelmesi
-Mahallelinin polis ekiplerini karşılaması
-Polis ekiplerine çiçek takdim edilmesi
-Polis ekiplerinin pasta kesmesi
-Polis ekiplerinin vatandaşlara pasta ve içecek dağıtması
-Polisin vatandaşa anonsla teşekkür etmesi
-Kutlama detay
-Satılmış Koçak röportaj

Haber: Derya EVREN – Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

=======================

ADIYAMAN’DA OTOMOBİLİN MOTOSİKLETE ÇARPTIĞI KAZA KAMERADA

ADIYAMAN’da, otomobilin çarptığı motosikletin sürücüsü Kubilay Fil yaralandı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, öğleden sonra Hocaömer Mahallesi’nde meydana geldi. Kadir Duran yönetimindeki 17 ABH 178 plakalı otomobil, Kubilay Fil’in kullandığı 45 RD 435 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletten yola savrulan sürücü Kubilay Fil, çağırılan ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Otomobil sürücüsünün gözaltına alındığı kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Güvenlik kamerası
– Kaza anı
-Sağlık ekipleri
– Yaralının ambulansa taşınması
– Ambulansın gidişi
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!