Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SEYCAN HEMŞİRENİN ÖLDÜĞÜ YERDE YOL YAPIM ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
 
KARAMAN’ın Ermenek ilçesinde, mıcırlı yolda  kontrolden çıkan otomobiliyle 15 metre yükseklikten uçan hemşire Seycan  Alan’ın (26) öldüğü yolda,  yapım çalışması devam ediyor. Kazaya neden olduğu iddia edilen trafiğe kapalı olması gereken yolda herhangi bir önlem alınmadığı görüldü. 

Kaza, geçen cuma günü saat 16.30 sıralarında, Seyran Mahallesi’nde yapım çalışması devam eden ve iddiaya göre, kapalı olması için yeterli önlemin alınmadığı yolda meydana geldi. Ermenek Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Seycan Alan, mesai bitimi 41 GP 401 plakalı otomobiliyle evine gitmek için yola çıktı. Mıcırlı yolda Alan’ın kontrolünden çıkan otomobil, 15 metre yükseklikten uçtuktan sonra evin duvarına çarpıp, ters döndü. Alan, aracın altında kalırken, kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Alan, ekipler tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ağır yaralı olduğu belirlenen Alan, sağlık görevlilerince ambulansla çalıştığı hastaneye kaldırıldı. Buradaki müdahale sonrası Konya’daki hastaneye sevk edilen Alan, yolda hayatını kaybetti.  

BAYRAM SONRASI DÜĞÜN YAPACAKMIŞ
Seycan Alan’ın 1,5 ay önce nikah sonrası eş durumundan Ermenek’e atandığı, uzman çavuş olan Mahmut Alan ile Ramazan Bayramı’ndan sonra da düğün yapmayı planladıkları belirtildi. 
Seycan hemşirenin ölümüne neden yol yapım çalışması devam ettiği trafiğe kapalı olması gereken yolda hala önlem alınmadığı görüldü.

Görüntü Dökümü 
——————
– Kazanının meydana geldiği yolda önlem alınması 
– Yoldan detay
– Otomobilin uçtuğu yerden detay
– Genel ve detay
Haber- Kamera: Ali Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA))

=================================

2)MANİSA’ DA  3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Reklam Alanı

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde, kontrolden çıkıp, yol kenarındaki menfeze çarpan otomobildeki 3 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde otomobilin, hızla gelip, menfeze çarpması yer alıyor.

Görüntü Dökümü
——————-
– Bir işyeri güvenlik kamerasından kaza anı 

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ 

AHMETLİ (Manisa), (DHA)

=================================
3) BOZCAADA’DA TEDBİRLERE UYMAYANLARA 27 BİN LİRA CEZA
 
ÇANAKKALE’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada’da, kısıtlamalara uymayan 19 kişi ile 1 işletme ve maske takma zorunluluğuna uymayan 5 kişiye toplam 27 bin 860 TL idari para cezası uygulandı.

Bozcaada’da son günlerde koronavirüs vakalarında artış yaşanmaya başladı. Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya Çelik, kaymakamlığın sosyal medya hesabından koronavirüs tedbirleri ve yapılan denetimler ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaymakam Çelik, Türkiye genelinde olduğu gibi Covid-19 vakalarının son günlerde Bozcaada’da artış gösterdiğine dikkat çekti. Koronavirüs ile mücadelenin en hassas şekilde yürütüldüğünü ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından gerekli kararların alınarak, uygulamaya geçirildiğini ifade eden Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Alınan kararlara istinaden önleyici tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığının kontrolü, filyasyon ve izolasyon çalışmaları ve izolasyonda bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması Vefa Sosyal Destek Grubu, sağlık çalışanları, kolluk personeli ve diğer kamu personeli tarafından titizlikle yürütülmektedir. Salgının ilçemizde artış göstermeye başladığı 29 Mart 2021 tarihinden bugüne kadar kolluk personeli tarafından yapılan denetimlerde temaslı durumda olan 1 vatandaşımız evinde izolasyonda olması gerekirken, tedbirlere uymadığından dolayı Çanakkale İl Merkezinde öğrenci yurdunda zorunlu izolasyona alınmış, sokağa çıkma yasağına uymayan 19 vatandaşımıza ve 1 işletmeye, maske takma zorunluluğuna uymayan 5 vatandaşımıza toplamda 27.860 TL idari para cezası uygulanmıştır. Bu süreçte herkesin kurallara uyması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

DIŞARDAN GELENLERE EVDE 10 GÜN İZOLASYON
Salgınla mücadelede hep birlikte hareket edilmesi gerekitğini belirten Kaymakam Çelik, “Salgının kontrol altında tutulabilmesi ve sağlıklı günlere en hızlı şekilde dönülebilmesi için Ada’ya giriş/çıkışların engellenmesinden ziyade her bir vatandaşımızın özverisi, salgın kurallarına riayet etmesi, temaslı durumunda olan kişilerin tespitinde sağlık çalışanlarımıza hızlı ve doğru bilgi verilmesi ve yardımcı olunması daha hızlı ve etkili sonuç verecektir. Bu süreçte vatandaşlarımızın gerekmedikçe Adamızdan ayrılmamalarını, Ada dışından gelişlerde ise başta ailelerini ve Ada halkını korumak ve salgının yayılmasını önlemek için kendilerini kişisel olarak 10 gün boyunca evlerinde izole etmelerinin önemli ve faydalı olacağını hatırlatmak isteriz. Salgının kontrol altına alınabilmesi ve artışın önüne geçilebilmesi için Adamız genelinde denetimler devam etmekte olup, feribotla yapılan seyahatler ve araçlar kontrol edilmektedir” dedi.  

Görüntü Dökümü
——————-
-Bozcaada’dan çekilen arşiv drone görüntüleri
-Bozcaada’da boş sokaklardan çekilen arşiv görüntüler

Haber-Kamera: Serkan İLİK/BOZCAADA, (Çanakkale), (DHA)

=================================

4) HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMDE 587’NCİ GÜN; AİLE SAYISI 225 OLDU

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 587’nci gününde sürüyor. 2014’de 22 yaşında üniversite öğrencisiyken Van’da kaçırılan kızı Şehriban için Gaziantep’ten gelen Besime Altürk ile aile sayısı 225 oldu.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP’nin Diyarbakır’daki binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 24 OLDU
Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, FahrettinMeryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 3 ailenin çocukları ile en son Selma Han’ın oğlu Onur’un da teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 24 oldu.

‘MEZARA GİRMEMİŞ BİR ÖLÜYÜM’
Gaziantep’ten gelen Besime Altürk, Van 100’üncü Yıl Üniversitesinde Tıp Fakültesi 4’üncü sınıfı okurken kaçırılan kızı Şehriban için evlat nöbetine katıldı. Oğlunun düğün hazırlığını yaparken kızının kaçırıldığı anlatan Altürk, şöyle konuştu:
“Ramazan ayıydı, oğlumun düğünü olacaktı. Oğluma heyecanla çeyiz hazırlıyordum. Kızım eve geldi bir hafta kaldıktan sonra ‘Anne biz gönüllü olarak hastanede çalışıyoruz, o nedenle gideceğim, bayrama bir hafta kala gelirim’ dedi. Gidiş o gidiş. Kızımdan bir daha haber alamadım. Yıllardır çaresizce evde bekliyorum, hiçbir şey yapamadım kızım için. Ben kızımı istiyorum HDP ve PKK’dan. Kızım ben, sensiz yaşayamıyorum, mezara girmemiş bir ölüyüm. Ayakta durmak için zorluyorum kendimi. HDP kızımı getirip bana geri versin ne olur. Yapacak hiçbir şeyim yok, çaresizim, acizim, elim kolum bağlı, psikolojik tedavi görüyorum. Ne olur kızım yalvarıyorum bana geri dön. Seni çok özledik, yıllardır seni bekliyoruz.”

Görüntü Dökümü
——————-
-Besime Altürk’ün ailelerle buluşması 
-Besime Altürk’ün konuşması 
-Detaylar 
GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ 
Mehmet Mucahit CEYLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

=================================
5) BOLU DAĞI’NDA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU

BOLU Dağı’nın D-100 Karayolu ve TEM yolu geçişinde kar yağışı ve sis etkili olurken, ulaşımda aksama yaşanmadı. Bölgede yeşil alanlarda kar kalınlığı 20 santimi buldu, Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.  
Bolu Dağı’nda perşembe akşamı başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, bugün de devam etti. Bolu Dağı’nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar küreme çalışması sayesinde yolda kar tutmazken, yeşil alanlar ise beyaz örtüyle kaplandı. Yeşil alanlarda kar kalınlığı 20 santimetreyi aştı. Yağış nedeniyle ulaşımda aksama olmadı. Bölgede ayrıca yer yer sis de etkili oldu. Sis, Bolu Dağı’nın bazı noktalarında görüş mesafesini 20 metreye kadar düşürdü. 

Görüntü Dökümü
——————-
-Yoldan görüntüler 
-Bolu Dağı Tüneli çevresi 
-Detaylar 
Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!