Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ZABITANIN YAKALADIĞI DİLENCİNİN ÜZERİNE KAYITLI EV VE OTOMOBİL ÇIKTI

MERSİN’de zabıta uygulamasında yakalanan bir kadın dilencinin üzerine kayıtlı bir evi ve otomobili olduğu ortaya çıktı.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnaf ve vatandaşların şikayet ve talebi üzerine cami avlularında, park-meydanlarda, cadde ve sokaklarda dilenip haksız kazanç elde eden ve izin almaksızın kaldırımları işgal ederek satış yapan kişilere yönelik denetim ve uygulama yaptı. Ekipler, dilendikleri tespit edilen iki, izinsiz satış yaparak kaldırım işgaline yol açan bir kadını, yakalayarak Akdeniz Zabıta Müdürlüğü’ne götürdü.

ÜZERİNE KAYITLI EVİ VE OTOMOBİLİ ÇIKTI
Yapılan kimlik tespitinde, dilenenlerden birinin Turgut Reis Mahallesi Müftü Cami civarında vatandaşlardan para toplayan N.Ç. isimli kadın olduğu ortaya çıktı. Zabıta ekiplerinin, yaptığı araştırma sonucunda N.Ç.’nin tapuda üzerinde kayıtlı bir evi ile bir otomobili olduğu ortaya çıkarıldı. Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tutanaklar tutularak, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33’üncü ve 38’inci maddeleri gereği idari işlem yapılan bu 3 kişiye; 204’er lira tutarında para cezası kesildi.

‘İTİBAR ETMEYİN’
Akdeniz Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, vatandaşlara yaptığı çağrıda, insanların dini ve vicdani duygularını kullanarak para toplamaya çalışan, haksız kazan elde eden kişilere itibar edilmemesini istedi. Dilenen bu kişilerin, zabıta ekiplerini fark eder etmez, vatandaşlardan haksızca topladıkları paraları, kendilerini gözetleyen kişiye teslim ettiklerini ve bu kişinin de kaçarak izini kaybettirdiğini belirten Sivaslıoğlu, dilendikleri tespit edilen kişilere yönelik denetimlerin kesintisiz süreceğini ifade etti.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
– Dilencilerin Zabıta Müdürlüğü’ndeki görüntüsü
– Çocuklu dilencilerin görüntüsü
– Dilencilerden genel ve detay
– Dilenciler belge imzalarken
– Dilenciler müdürlükten ayrılırken
– Dilenciler zabıta aracına bindirilirken

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

==============

2- OTOMOBİLİN ATIK KAĞIT TOPLAYICISINA ÇARPTIĞI KAZA KAMERADA 

MERSİN’de yaya geçidinin karşısına geçmeye çalışan bir atık kağıt toplayıcısına otomobil çarptı. Kaza anı, çevredeki iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.
Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesi İstemihan Talay Caddesi’nde 9 Nisan Cuma günü yaya geçidinin karşısına geçmeye çalışan bir atık kağıt toplayıcısına otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce uzağa savrulan atık kağıt toplayıcısına ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. İsmi açıklanmayan atık kağıt toplayıcısı, ihbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————-
-Kaza anı güvenlik kamerası
-Kaza sonrası cep telefonu görüntüsüB
Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)-

=========================

3- SÖKMEYE ÇALIŞTIĞI PREFABRİK EVİN ÇATISINDAN DÜŞEN İŞÇİ, ÖLDÜ

SİVAS’ta, sökmeye çalıştığı prefabrik evin çatısından beton zemine düşen Zekeriya Mutlu Kütükoğlu (31), hayatını kaybetti.
Olay, saat 12.30 sıralarında kent merkezi yakınlarındaki Soğuk Çermik Kaplıcası mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre inşaat işçisi Zekeriya Mutlu Kütükoğlu, kullanım ömrünü tamamlayan bir prefabrik evin sökümü için bölgeye geldi. Çatıya çıkarak söküm yapmaya başlayan Kütükoğlu, bir an dengesini kaybedince yaklaşık 3 metreden beton zemine düştü. Başından ağır yaralanan Kütükoğlu, yanındaki arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kütükoğlu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kütükoğlu’nun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna konuldu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü:
-Olay yerinden görüntüler
-Sökmeye çalıştığı prefabrik ev
-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) 

==============

4- RAMAZAN ÖNCESİ PAZARLARDA HAREKETLİLİK 
 
Antalya’daki semt pazarlarında ramazan öncesinde hareketlilik yaşandı. Meyve ve hurma tezgahları önünde kalabalıklar oluşurken, bazı vatandaşlar ise ramazan öncesine göre fiyatlarda artış olduğunu söyledi.

İlk orucun tutulacağı ramazan ayının ilk günü öncesinde Antalya’daki semt pazarlarında alışveriş hareketliliği yaşandı. Konyaaltı ilçesindeki semt pazarına alışveriş için gelenlere girişte HES Kodu kontrolü yapıldı. Pazarda en çok ilgiyi ise ramazan ayıyla özdeşleşen hurma gördü. Esnaf, önceki haftalara göre hurma satışlarında artış yaşandığını, pazarın ise önceki ramazan aylarına göre daha durgun olduğunu belirtti. Pazarda ise kalabalık yaşandığı görüldü.
Pazar esnaflarından Yusuf Yıldız, “Pazarda ramazan heyecanı yok, fazla bir fark olmadı. Önceki haftalara göre biraz daha hızlı, fark ediyor tabi ama fazla bir gelişme olmadı. Önceki ramazanlara göre çok düşük. İlerleyen günlerde veya akşama doğru biraz daha hareketlenir” dedi.
Pazarda ramazan ayı için alışveriş yapan Metin Suyabakan, “Ramazan için alışverişteyim yarı yarıya bitirdik. Ramazan öncesinde her şey güzel, pazarda her şey var. Ama önceki haftalara göre fiyatlarda artış var. Bazı ürünlerin fiyatlarında küçük küçük farklılıklar var. Ama pazarda her şeyin olması güzel” diye konuştu.
Pazarda alışverişini tamamlayan Sıdıka Güven, “Her zaman aldığımız şeyleri aldık. Ramazan için farklı bir alışveriş yapmadım” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
————–
– Görevlilerin HES kodu sorgularken görüntüleri
– Pazar içinden görüntü
– Vatandaşların alış veriş yaparlarken görüntüsü
– RÖP 1: Yusuf Yıldız
– RÖP 2: Metin Suyabakan
– RÖP 3: Sıdıka Güven
– Tezgahlardan görüntü
– Detaylar
HABER: Semih ERSÖZLER-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA)

=====================

5- EDİRNELİ ÜRETİCİLER ÇELTİKLERİNİ TMO’YA GETİRMEYE BAŞLADI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın pandemi döneminde çiftçilerin elinde kalan patates, soğan ve çeltiklerin alınıp, ücretsiz dağıtılacağını açıklamasının ardından Edirne’de çeltik üreticileri elde kalan ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) getirmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi döneminde çiftçilerin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates, 250 bin ton soğan, 750 bin ton çeltiğin TMO tarafından satın alınacağını ve ihtiyaç sahibi vatandaşa ücretsiz dağıtılacağını açıklamasının ardından Edirneli çeltik alımları başladı. Bugün Uzunköprü ve İpsala ilçelerindeki çeltik üreticileri, ellerinde kalan ürünleri TMO’ya götürerek, teslim etmeye başladı. Uzunköprü TMO Ajans Amirliğine gelerek, aldıkları randevu sırasına göre işlem yaptıran üreticiler, ilk olarak ürün numunesi verdi. Alınan numuneler analiz edilip fiyat belirlendikten sonra TMO depolarına boşaltıldı. Depolarda ise döküm işleminin ardından işçiler tarafından hummalı bir çalışma başlatılıyor. Nem oranı yüksek olan ürünler kurumaya bırakılırken, diğer ürünler ise çuvallara dolduruluyor.

Üreticiler, ellerinde kalan ürünlerin TMO tarafından alınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————————-
-Depoya boşaltılan çeltikler
-Çeltiğin analizi
-,Çeltik dolu aracın kantara çıkması
-Çeltiğin elde gösterilmesi
-İşçilerin depoda çalışması
-Kamyonun depoya çeltiği boşaltması
Haber-Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=====================

6- KURULUŞ KUTLAMASINDA POLİS KORTEJİNİ KAÇIRAN ECEM, EKİP OTOSUYLA TURLADI

HATAY’ın İskenderun ilçesinde polis ekipleri, Türk Polis Teşkilatı’nın 176’ncı kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen kortejin geçişini kaçıran ortopedik engelli Mediha Ecem Atar (12) ile ekip otosunda şehir turu attı. 

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yıl dönümü dolayısıyla emniyet birimlerinin katıldığı, cumartesi günü gerçekleştirilen şehir kortejine halk, yoğun ilgi gösterdi. Muradiye Mahallesi’nde oturan, İsmet İnönü Ortaokulu öğrencisi, ortopedik engelli Mediha Ecem Atar da pencereye çıkıp, izlemek isterken, kortej bölgeden uzaklaşınca üzüldü. Anne Sevda Atar, 112’yi arayarak, ekiplerin bir kez daha geçmesini rica etti. Görevli polis ise Ecem’e ekip otosuyla şehir turu attırabileceklerini aktardı. Bu habere çok sevinen Mediha Ecem Atar, heyecanla kapının önünde polis ekiplerinin gelmesini bekledi.

MEGAFONDAN ‘PANDEMİ’ UYARISI

Kısa süre sonra evin önüne gelen ekipler, Mediha Ecem’i alıp, Yunus biriminin polis otosuna bindirdi. Polis ekipleriyle şehir turu atan Mediha Ecem Atar, megafondan da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için anons yaptı.

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Polis aracının gelişi
– Polislerin apartmana girerek kapıyı çalması
– Anne ve kızın kapıda polislerle konuşması
– Engelli kızın polis otosuna bindirilmesi
– Polis otosunda sosyal mesafe koruyun mesajını Mediha’nın okuması
– Eve dönüşleri ve teşekkür etmeleri

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

====================

7- KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: SUYU TASARRUFLU KULLANALIM

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte su tasarrufuna yönelik uyarıda bulunurken, “Su tasarrufu, Konya’nın en önemli konularından çünkü su fakiri şehirde yaşıyoruz. Buradan çağrıda bulunuyorum; suyu tasarruflu kullanalım” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2020 yılına ilişkin değerlendirme toplantısında, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mevcut su varlığını tasarruflu kullanmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Altay, “Su tasarrufu, Konya’nın en önemli konularından çünkü su fakiri şehirde yaşıyoruz. Buradan çağrıda bulunuyorum; suyu tasarruflu kullanalım. Özellikle iklim değişikliğinden sonra Konya’nın en önemli meselelerinden biri su. Ne kadar dışarıdan su getirirsek getirelim, ne kadar projelendirirsek projelendirelim en önemlisi, mevcut su varlığımızı tasarruflu kullanmak. Bunun için ciddi kampanyalar yürütüyoruz. Hem de kayıp kaçakları azaltmakla ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Sadece 2020’de yaptığımız kayıp kaçak çalışmasıyla 13 milyon metreküp suyun boşa gitmesini önledik” diye konuştu. 

ŞEHİT BURAK GENÇCELEP’İN İSMİ YAŞATILACAK

Öte yandan Türk Yıldızları’na ait uçağın kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in isminin kentte yaşatılacağını belirten Başkan Altay, “Şehit Burak Gençcelep’in isminin yaşatılması ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Henüz nereye vereceğimiz konusunda aileyle konuşma şansımız olmadı. Endişeniz olmasın, tüm şehitlerimizin olduğu gibi şehidimizin ismini de mutlaka bir yerde yaşatacağız” dedi. 

Görüntü dökümü: 
——————————-
-Barajdan drone görüntüsü
-Kurak arajider drone görüntüsü 
-Toplantıdan detay
-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşması

Haber-Kamera:Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA))

====================================================

8- GAZİANTEP’TE ‘DOKU KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI’ BAŞLADI
 
GAZİANTEP’in yöresel kumaşları arasında alan ve ‘Saray Kumaşı’ olarak bilinen ‘Kutnu’nun, markalaşması ve dünyaya tanıtılması için ‘Doku Kumaş Tasarım Yarışması’ tanıtım toplantısı yapıldı.

GAİB hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına; Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Yarışma Koçu Dilek Hanif, Kutnia markası kurucusu Julide Konukoğlu, moda tasarımcılar ile iş insanları katıldı.  Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğü, Tekstil Mühendisleri Odası (TMO) Güney Bölge Şube iş birliği ve Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen ‘Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın tanıtımı yapıldı.

Toplantıya katılan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep her dönemde kendisini bir adım daha yukarı çıkartan bir şehir olduğunu, bu yarışmanın sonucunda Gaziantep ve ülkemiz önemli kazanımlar elde edileceğini söyledi.

‘KUTNU KUMAŞINI UNESCO LİSTESİNDE YER ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Kutnu kumaşının çok özel bir kumaş olduğunu ve geçmiş dönemlerde saray kumaşı olarak kullanıldığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kutnu bizim milli kumaşımız. Fakat şuanda yok oluyor. Kutnu kumaşını işlemesini bilen sadece iki usta kaldı. Onlarda yaşlarından ötürü bu işi yapamıyorlar. Gençlerimizin maalesef kutnu kumaşına karşı hiçbir hevesi ve öğrenmeye karşı niyeti yok. Büyük ustalarımızın elindeki makinalar, el tezgahları ve o iki ustamız vefat ettiğinde bu sektör bitecek. İngiltere’de kumaşlarla ilgili fuara katıldık. Kutnu kumaşının el yapımı olduğunu ve bundan dolayı göz nuru büyük ustalık gerektirdiğini dünyaya anlatabileceğimiz bütün fırsatları değerlendirdik ve bunun sonucunda bir marka çıktı.  Yaşadığımız çağ olarak tasarım zamanındayız. Gençlerin dünyasına kutnu kumaşını yer aldırtmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ‘Kültürel Miras’ adında bir bölüm var. Kutnunun o bölüme girmesini sağladık. Şuan ki hedefimiz Kutnu kumaşını UNESCO listesinde yer almasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZDE KAYBETMEMİZ GEREKEN ÇOK BÜYÜK DEĞERLER VAR’
Ülkemizde çok önemli değerlerin olduğunu ifade eden Yarışma Koçu Dilek Hanif,’ Ürettiğimiz kıyafetlerde İtalyan kumaşı ve Fransız kumaşlarının peşinde koşuyorduk çünkü onları gördük. Arkamıza dönüp kendi ülkemizde hangi kumaşların olduğuna bakmadık.  Ülkemizin her konuda çok büyük değerleri var bu değerleri kaybetmememiz gerek. Gaziantep’e geldiğimiz ve kutnu ile tanışmamız biraz zaman aldı. Çok büyük değerlerimiz var bunları kaybetmemiz gerekiyor. Tasarımcı ile malzemeyi birleştirmek çok önemli. Bu noktada bu yarışmayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.
GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci de dünyada çok büyük yenilik ve değişimin olduğunu, kendilerinin de buna ayak uydurmaya çalıştıklarını kaydetti.
Yarışmanın bölgeye büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Kileci, “Teknik ve artistlik jüri olacak. Yarışmanın kaybedeni olamayacak. En büyük kazananı da sektör, bölge olacak.” dedi.
Yarışmaya başvurular 17 Mayısa kadar dokusundasanatvar.org adresinden yapılabileceği ve yarışma sonucunda birinciye 100 bin lira, ikinciye 50 bin lira, üçüncüye 25 bin lira ödül verilirken ilk üçe giren yarışmacılar uygun görülmesi halinde 2 yıl süreyle uluslararası düzeyde yurt dışındaki eğitim merkezlerinde eğitim görme imkanına sahip olacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Toplantıya katılan katılımcılar
– Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül
– Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin
– Toplantıda konuşan Yarışma Koçu Dilek Hanif
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Mustafa KANLI-Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

=========================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!