Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Yatakta uygunsuz yakaladığı gelini ile erkeği öldürdü (2)
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yatakta uygunsuz yakaladığı gelini Filiz G. ile Kamil Ç.’yi tabancayla vurarak öldüren ve daha sonra jandarmaya teslim olan Nurettin G., karakoldaki sorgusunun ardından Sandıklı Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastaneye getirilirken kendisini görüntüleyen gazetecilere, “Çekme, adaleti mi sağlayacaksın” diyen Nurettin G., daha sonra jandarma eşliğinde adliyeye götürüldü. Burada da gazetecilere tepki gösteren Nurettin G., “Ne yapabileceksiniz. Çekme. Adaleti mi savunacaksınız bana” diye bağırdı. Nurettin G.’nin adliyedeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Görüntü dökümü
————–
– Nurettin G.’nin hastaneden çıkarılması
– Nurettin G.’nin adliyeye girerken görüntüsü
– Adliye dış plan görüntü

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=============

Reklam Alanı

BABASININ TABANCASIYLA KENDİNİ VURAN MEDİNE TOPRAĞA VERİLDİ, BABASI GÖZALTINDA

ADANA’da 20 Nisan’da tabancayla oynadığı sırada, kazara kendisini vuran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 8 yaşındaki Medine Güçlü toprağa verildi. Medine’nin babası Emrah Güçlü (42) ise bugün gözaltına alındı. Polis merkezindeki ifadesinde, “İl dışındaydım. Çocuk, silahla oynarken kendini vurmuş. Keşke tabancayı evde bırakmasaydım” dediği öğrenilen Güçlü, adliyeye sevk edildi.

Olay, 20 Nisan Salı günü saat 14.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’ndeki 2 katlı evin en üst katında meydana geldi. Mutfakta oturduğu sırada silah sesi duyan Refika Güçlü, salona koştu. Güçlü, kızı Medine’yi kanlar içinde hareketsiz yatarken buldu. Refika Güçlü’nün yardım istediği komşuları, Medine’yi otomobille Yüreğir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan Medine’nin, başından tabancayla vurulduğu belirlendi. Ambulansla sevk edildiği Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilen Medine, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Medine’nin cansız bedeni otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Polis ekiplerinin evde yaptığı incelemede tabanca, boş kovan ve mermi çekirdeği bulundu. Yapılan araştırma sonucu Medine’nin, babası Emrah Güçlü’ye ait ruhsatsız tabancayla oynadığı sırada kazara kendisini vurduğu saptandı. Bunun üzerine polis, baba Emrah Güçlü’nün yakalanması için çalışma başlattı.

TOPRAĞA VERİLDİ
Medine Güçlü’nün cenazesi, yakınları tarafından dün morgdan teslim alındıktan sonra toprağa verildi. Şehir dışında çalıştığı belirlenen babası Emrah Güçlü ise bugün kente gelir gelmez gözaltına alındı.
‘KEŞKE TABANCAYI EVDE BIRAKMASAYDIM’
Polis merkezine götürülen Güçlü’nün, ifadesinde, ruhsatsız tabancayı nereden temin ettiğini söylemediği bildirildi. Güçlü’nün, “İl dışındaydım. Çocuk silahla oynarken kendini vurmuş. Keşke tabancayı evde bırakmasaydım” dediği öğrenildi.
YAKINI, GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
İşlemleri tamamlanan Güçlü, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimi’ne götürüldü. Bu sırada Güçlü’nün yakını olduğu öğrenilen bir kadın, gazetecilere tepki göstererek “Çekme, kırarım kameranı. Gel iç çamaşırımı göstereyim de onu çek” dedi.
Güçlü, daha sonra adliyeye sevk edildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
– Baba Emrah Güçlü’nün adli tıp biriminden çıkarılması
– Güçlü’nün yakınlarının tepki göstermesi
– Adli Tıp Birimi tabelası
*ARŞİV*
– Medine Güçlü’nün ambulanstan indirilmesi
– Medine’nin sedyeyle taşınması
– Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin görüntüsü
– Olayın yaşandığı evin görüntüsü
Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

==================================

FRENİ BOŞAN KAMYONET 5 ARACA ÇARPTI; 2 YARALI

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy ilçesinde yokuş aşağıya inerken freni boşan kamyonetin 5 araca çarparak durabildiği kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi karayolu üzerinde meydana geldi.  Hüseyin K.’nin kullandığı 36 TA 9060 plakalı kamyonet, yokuş aşağıya inerken freni boşaldı. Kamyonet, seyir ve park halinde olan 3 otomobil, bir tanker ve bir hafif ticareti araca çarparak durabildi. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çarpmanın şiddetiyle kamyonet içinde sıkışan sürücü
Hüseyin K. itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Hüseyin K. ile çarptığı araçta yaralanan  bir kişi, ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Trafiğe kapanan yol, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından açıldı. Jandarmanın kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü
——————————–
-Kaza bölgesinden detaylar
-Kazaya karışan araçlar
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-Jandarma ekiplerinin çalışması
-Kaza yerindeki vatandaşlar
-Detaylar
Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- 

========

SÜT KAZANINDA BANYO YAPAN 2 İŞÇİ, 15 YIL HAPİS İSTEMİYLE HAKİM KARŞISINDA
 
KONYA’da süt toplama merkezinde, kazanda süt banyosu yaptığı iddia edilen Emre Sayar ile o anları cep telefonuyla kaydedip görüntüleri paylaşan arkadaşı Uğur Turgut’un  ‘içilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek’ suçundan 2’şer yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı. Sanıklar şaka amaçlı video çektiklerini belirterek beraatlerini isterken, mahkeme başkanı, iş yerinde çalışan bir kişinin tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Konya Ticaret Odası’nın sicil kaydına göre 10 Mayıs 2019 tarihinde 100 bin sermayeli iki ortaklı olarak kurulan bir hayvancılık, sanayi ve ticaret limited şirketine ait süt toplama merkezinde, işçilerden Emre Sayar’ın kazanda süt banyosu yaptığı ana ait görüntüler, Uğur Turgut tarafından sosyal medyada paylaşıldı. 6 Kasım’da hızla yayılan görüntülere tepki yağdı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla firmanın Meram Sanayi Sitesi’ndeki süt toplama merkezine giden Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin ve beraberindeki ekip, iş yerini denetledi. Yapılan denetim sonucu iş yerindeki ürünler imha edildi, işletme onay belgesi iptal edilip, faaliyetlerinden menedilerek, mühürlenip kapatıldı. Çalışanların hijyen belgesinin olmaması nedeniyle 2 kişiye bin 700 lira ve 5996 Sayılı Kanunu’n gereği hijyen gerekliliklerini aykırılıktan 13 bin 934 lira para cezası uygulandı. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturmanın ardından gözaltına alınan Emre Sayar ve Uğur Turgut, 7 Kasım’da sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 2 işçi, 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 12 Kasım’da avukatlarının bir üst mahkemeye itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

‘ŞAKA İÇİN YAPTIK’ 
İşçilerden Emre Sayar, ilk ifadesinde görüntüleri olaydan 2 hafta önce çektiklerini ve Uğur Turgut’un kazanın içine girip banyo yapmasını söylemesi üzerine içinde dezenfektan bulunan kazana girip banyo yaptığını, Turgut’un da görüntüleri çektiğini, bu sırada da iç çamaşırının üzerinde olduğunu söyledi. 1 yıldır süt toplama sorumlusu olarak çalıştığını belirten Uğur Turgut da kazanın içindekinin dezenfektan olduğunu, şaka için böyle bir şey yaptıklarını söyledi.
15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ 
Tutuksuz yargılanan 2 işçi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. 
İddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun 185’inci maddesinde yer alan ‘İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilir’ kapsamında yargılanmaları talep edildi. 
İddianamede Emre Sayar’ın, kazan içine bir miktar sıcak su doldurduktan sonra bir miktar da iş yerinde bulunan sütten eklediğinin tespit edildiği belirtildi. Sayar’ın iç çamaşırlarıyla kazana girip Turgut’un da görüntüleri çektiği, ardından kazandaki sıvının boşaltıldığına yer verildi.  
YARGILANMALARINA BAŞLANDI 
Tutuksuz  Emre Sayar ve Uğur Turgut’un 5’inci Ağır Ceza Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına başlandı. Duruşmaya Sayar ve Turgut, taraf avukatları ile Tarım ve Orman Bakanlığı avukatı katıldı. 
TANKTAN SÜT ARTIĞI OLAN SIVIYI EKLEDİK 
Süt toplama merkezinde 3 aydır çalıştığını belirten Emre Sayar, savunmasında olay gününü anlattı. Sayar,  şunları söyledi:
“Öğle üzeri müdürümüz Uğur Turgut, ‘Akşam bir yere kaybolma, video çekeceğiz’ dedi. 
O gün tek ve yoğun çalışıyordum.  Toplama merkezinden çıkış yapılan sütlerin hesaplarında   karışıklık yaptım. Müdürüm Uğur Turgut geldi ve durumu ona anlattım. 1.5 tonluk sütü hesaplarda karışıklık olduğu için bulamadık. Beraber hesaplamaya başladık. Bu sırada bana  sürekli kızıyordu. Daha sonra temizlik teknesinin içerisine girmemi istedi. Temizlediğimiz tanktan süt artığı olan sıvıyı aldık. Tekneye koyduk. 2 maşrapa kadar. Daha sonra sıcak su ekledik. Suçluluk duygusu hissettiğim için ilk başta girmek istemedim. Daha sonra kabul ettim ve ‘Kıyafetlerimle mi gireyim?’ diye sordum. O da  ‘Hayır üzerini çıkar gir’ dedi. Teknenin içine girdikten sonra 1-2 dakikada kadar kaldım. Daha sonra çıktım ve tekne içindeki suyu rögara tahliye ettim. Ama sosyal medya üzerinden paylaşıldığını bilmiyordum. Bizim iş yerindeki çalışanlar arasındaki WhatsApp grubuna attı. Videonun oradan yayıldığını düşünüyorum. 
Biz bu tekneyi tahliye ettik. Ticaret amaçla kullanmadık. Beraatimi istiyorum.” 
‘DETERJANLI SU ATTIK’ 
Uğur Turgut ise savunmasında videoyu şaka amaçlı çektiklerini belirterek, “Emre’nin ifadelerinin hepsi doğru. Attığım mesajda doğru. Ceza amaçlı değil, şaka amaçlı yaptım. Videoyu ‘Tiktok’ta arkasına müzik eklemek için kullandım. Telefonuma kaydettikten sonra hemen sildim. WhatsApp grubuna attım.  Attıktan sonra gruptaki herkese paylaşmamaları için tembihledim. O teknenin içinde sürekli su bekler. Temizlik vakti geldiğinde ise içerisine deterjan koyuyoruz. Makina yardımıyla boşalan süt kazanlarını tazyikli suyla temizliyoruz. Beyaz rengini vermesi için deterjanlı suyu teknenin içine atmıştık’ ‘diye konuştu. 
İfadelerinin ardından mahkeme başkanı, iş yerinde çalışan Mustafa Coşkun’un tanık olarak dinlenmesine, 2 sanık hakkındaki ‘adli kontrol’ kararının kaldırılmasına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Görüntü Dökümü 
—————————-
– Emre Sayar’ın kazanda banyo yapması 
– Tarım İl Müdürlüğü yetkililerin süt toplama merkezini denetlemesi 
Haber: Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA (DHA)

=======================================

1400 LİTRE SÜTTEN ÜRETTİĞİ 56 KİLOLUK GRAVYER PEYNİRİNİ SATIŞA ÇIKARDI
 

KARS’ta geçen yıl üretilen 56 kiloluk Gravyer peyniri, parçalara ayrılıp vakumlandıktan sonra raflardaki yerini aldı. Mahmut Bilgir, 1400 litre süt kullanarak yaptığı 56 kiloluk Gravyer peynirin kilosunu 100 ile 120 TL arasında satacağını söyledi.

Atatürk Caddesi’ndeki iş yerinde dev Gravyer peynirini satışa sunan Mahmut Bilgir, down sendromlu oğlu Muhammet Efe Bilgir (15) ile birlikte kesti. Bilgir, 1 kilo Gravyer peynirin 25 litre sütten elde edildiğini belirterek, 1400 litre sütten yaptığı 56 kiloluk Gravyer peynirinin kilosunu 100 ile 120 TL arasında satacağını belirtti. Gravyer peynirinin eski kaşar olarak da nitelendirildiğini söyleyen Mahmur Bilgir, bu peynirin birçok işlemden geçerek mayalandıktan sonra dinlenmeye alındığını söyledi. Şekil itibariyle genelde yuvarlak teker şeklinde yapıldığını belirten Bilgir, üzerinin sert bir kabukla kaplandığını, içinin ise yarı sert olduğunu söyledi. Gravyerin kesilmesiyle içinde deliklerin bulunmasının, renginin ise parlak olmasının gravyerin özelliklerinden olduğunu kaydeden Bilgir, “Peynirin olgunlaşma süresinden dolayı güçlü aromatik bir tadı var. Gravyerin kendine özgü tadını Kars bölgesinin bin bir çeşit bitki örtüsüyle beslenen ineklerin sütünden alır. Peynirlerin şahı olan gravyer hileyi asla kabul etmez. Onun bu peynirini herkes güvenerek alabilir” diye konuştu.

Görüntü dökümü
-Gravyerin tartılması
-Mahmut Bilgir’in konuşması
-Peynirin kesilmesi
-Parçalara ayrılması
-Vakumlanması
-Detaylar

Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)- 

=================

GGC’DEN ‘YEŞİL ŞEHİRLER, HUZURLU NESİLLER’ PROTOKOLÜ
 
GAZİANTEP’te ‘Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller’ projesi kapsamında Gazeteciler Cemiyeti, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında fidan dikimi için protokol imzalandı.

Protokol kapsamında gelecek nesillere daha yeşil bir kent bırakmak için kent merkezinde belirlenecek bir noktada önümüzdeki günlerde fidan dikimi yapılacak.
Kentte Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde yetişkin ağaç dikimi için tören düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentin ağaçlandırılmasında her kurumun aynı özveri ile yardımcı olduğunu söyleyerek,”Bugün gazeteci arkadaşlarımızla daha yeşil Gaziantep için bir protokol yapacağız. Gaziantep ruhu dediğimiz şey de aslında budur.  Söz konusu kent olunca herkes elini taşın altına koyuyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  geleceğe ve çocuklara daha güzel bir dünya bırakmak istediklerini belirterek, her kurum ve kuruluşun ağaçlandırma konusundaki gayretini taktir ettiklerini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından protokolünü imzaladı, ağaçların dikimi gerçekleştirildi.

Görüntü dökümü
—————————-
– Programa katılanlar
– Ağaç dikilmesi
– Davut Gül’ün konuşması
– Fatma Şahin’in konuşması
– Protokol imzalanması
– Genel ve detay görüntüler
Haber:-Kamera:Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA) 

============

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!