Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BAKAN PAKDEMİRLİ: ÜRETİCİLERİMİZE BAYRAM ÖNCESİ 1,5 MİLYAR LİRA DESTEK ÖDEMESİ YAPACAĞIZ (2)
1) ENSTİTÜYÜ ZİYARET ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti. Burada yetkililer ile toplantı yapan Bakan Pakdemirli, ardından enstitüde yetiştirilen koyunları inceleyerek, bilgi aldı. Daha sonra Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’ne gelen Bakan Pakdemirli, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile bir araya geldi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Bakan Bekir Pakdemirli’nin enstitüdeki koyunları incelemesi
-Bakan Pakdemirli’nin detay görüntüleri

Haber: Muammer İRTEM-Kamera: Semih ŞAHİN/ BANDIRMA, (Balıkesir), (DHA)

====================================================

2) ASSOS BÖLGESİNDEKİ İŞLETMELER, TURİZM SEZONUNA HAZIRLANIYOR
 
ÇANAKKALE’nin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan, UNESCO Dünya Mirası geçici listesindeki Assos Ören Yeri sahilleri, turizm sezonuna hazırlanıyor. Bölgedeki turistik tesisler, Ramazan Bayramı sonrası açılması düşünülen sezon için koronavirüs önlemleri kapsamında son hazırlıklarını yapıyor. 
Türkiye’deki koronavirüs vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle beraber, Ramazan Bayramı sonrasında atılması planlanan yeni normalleşme adımları kapsamında, Assos bölgesindeki işletmeciler de sezon hazırlıklarına başladı. Turizm tesislerinde dezenfeksiyon çalışmalarıyla beraber, sosyal mesafe kurallarına göre düzenlemeler yapılıyor. Müşterilerine kapılarını açmaya başlayan turistik tesis işletmecileri yaz döneminden umutlu. 
Kaya ıslah çalışmaları nedeniyle kapatılan Assos Antik Limanı dışında kalan turistik tesisler, odalarını ve ortak kullanım alanlarını dezenfekte edip, yemek masaları ile şezlongları sosyal mesafe kuralına göre düzenlemeye başladı. Masa ve şezlonglar arasındaki mesafeler, geçen yaz olduğu gibi bu sezonda da metre ile ölçülerek, koronavirüs tedbirlerine uygun hale getiriliyor.
Assos bölgesindeki tesislerin sezona hazır olduğunu belirten Assos Turizm İşletmecileri ve Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Avcı, “İnşallah güzel bir sezon olacağını ümit ediyoruz. İşletmelerimiz pandemi konusunda gerekli önlemleri bu sezonda da aldı. Güzel bir turizm sezonu bekliyoruz” dedi.
‘KAPANMA SADECE ANTİK LİMAN BÖLGESİNDEKİ TESİSLER İÇİN GEÇERLİ’
Assos Antik Limanı’ndaki turistik tesislerin, kaya ıslahı çalışması nedeniyle kapatılmasının yanlış bir algı oluşturduğunu da belirten Emre Avcı, “Assos Antik Limanı’ndaki tesislerin, AFAD’ın hazırladığı rapor doğrultusunda tehlike oluşturan kayaların ıslahı için bir süre kapalı kalması gerekiyor. Bu geçici bir kapalı kalma süresi, bir sezon gibi öngörülüyor. Ancak sadece antik limandaki tesisler kapalı kalacak. Kamuoyunda bir yanlış algı oluştu. Misafirlerimiz bize geri dönüş yapıyorlar bu konu ile alakalı. Turizm acentelerinden ileri tarihli rezervasyon yapan misafirlerimiz sanki Assos’taki tüm işletmeler kapalıymış gibi konuşmalar yapıyorlar. Böyle bir şey yok. Bu kapanma sadece antik liman bölgesindeki tesisler için geçerli. Orada 8-10 otelimiz ve 7-8 restoran işletmemiz var. Behramköy merkezi, Kadırga, Sivrice, Sokakağzı koyları ve Küçükkuyu yolu üzerindeki turistik işletmelerimiz açık. Bu bölgede de bir kapanma ve tehlike yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla Assos’umuza gelip tatillerini geçirebilirlerö diye konuştu. 
Kadırga Koyu’nda otel işletmeciliği yapan Betül Çiftçi ise, turizm sezonuna hazır olduklarını ifade ederek, “Sabırsızlıkla bayramdan sonraki açılışı bekliyoruz. Güvenli turizm sertifikasyonumuzu da aldık. Genelgede belirtilen bütün maddeleri teker teker uyguladık otelimizde. Belirli ölçülerde dezenfektanlarımızı yapıyoruz. Masa aralıklarımızı 1,5 metre olarak uyguladık. Sahil hazırlıklarımız da bitti. Bayramdan sonra misafirlerimizi inşallah kabul etmeye başlayacağız. Sezonun iyi geçeceğini düşünüyoruz. Bütün temennimiz de bu yöndeö dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Assos Kadırga Koyu’ndan genel görüntü
-Assos bölgesindeki işletmelerin sezona hazırlık çalışmalarından genel ve detay görüntüler
-Assos Turizm İşletmecileri ve Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Avcı ile röp.
-Kadırga Koyu’nda otel işletmeciliği yapan Betül Çiftçi ile röp.

Haber-Kamera: İpek YAVAŞ/AYVACIK (Çanakkale), (DHA) 

====================================================

3) ORGANLARIYLA 5 KİŞİYE UMUT OLDU; AYNI ANDA İKİ BÖBREK NAKLİ YAPILDI
 
BURSA’da avrenizma tedavisi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen K.K. (60) adlı kadının bağışlanan organları 5 kişiye umut oldu. K.K.’nin 2 böbreği, iki hastaya aynı anda nakledildi.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde anevrizma tanısıyla 4 gündür tedavi gören K.K.’nin beyin ölümünün gerçekleşti. K.K.’nin organları ailesinin isteği üzerine bağışlandı. Yapılan operasyonla K.K.’nin iki böbreği, karaciğeri ve korneaları alındı. K.K.’nin böbrekleriyle, aynı hastanede organ bekleyen 2 hastaya aynı anda nakil yapıldı. Kornealar da yine aynı hastanede hastalara nakledildi. Karaciğer ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne nakil bekleyen hastaya kullanılmak üzere gönderildi.
‘BAĞIŞ SAYESİNDE 2 HASTAMIZ SAĞLIĞINA KAVUŞTU’
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murat Öztürk, bağışlanan organların hastalara umut olduğunu söyledi. Böbrek nakillerinin 32 yaşında 6 yıldır diyalize giren ve 24 yaşında 7 yıldır diyalize giren iki hastaya yapıldığını dile getiren Op. Dr. Öztürk, “Uzun süredir diyalize giren kronik böbrek yetmezliği olan bu hastalar için asıl tedavi böbrek transplantasyonudur. Listede bekleyen hastalar bu süreyi diyalizle geçiriyorlar ama asıl organ nakli gerektiği için heyecanlı bekleyişleri de devam ediyor. Biz bağışlanacak organ çıktığı zaman bir gün öncesinde beş veya altı tane nakil bekleyen adayımızı merkezimize çağırıyoruz. En çok organ uyumu olan ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre uyan hastamıza nakil işlemi gerçekleştiriyoruz.  Hastalarımız dediğim gibi biri 6 diğeri 7 senedir diyalize giren ve oldukça genç hastalar ve merhumenin yaptığı bağış sayesinde çok şükür ikisi de sağlığına kavuştular” dedi.
‘HERKESİ ORGANLARINI BAĞIŞLAMAYA DAVET EDİYORUZ’
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Merkezi’nin 3,5 yıldır faaliyet gösteren bir merkez olduğunu söyleyen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kahvecioğlu, “Göreceli olarak genç bir merkez olmamız neticesiyle bekleme listesindeki hasta sayılarımız bayağı düşük. Bu da tabii ki bekleme listesine girme talebi olan kişiler için oldukça avantajlı. Çünkü ne kadar az kişi olursa, sıranın da o kadar çabuk gelme ihtimali olacak. Bundan dolayı aslında son dönem böbrek yetmezliği olan hastalarımızı hastanemiz organ nakli listesine kaydolması için bekliyoruz. Bütün vatandaşlarımızı da burada hafta sonu yaşadığımız mutluluk gibi, hasta ve yakınlarının mutluluğunu sağlamak amacıyla organlarını bağışlamaya davet ediyoruz” diye konuştu.
‘ORGAN BAĞIŞI ÇALIŞMALARINDA BÖLGEMİZ LİDERLİĞİNİ KORUYOR’
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aynı anda yapılan iki böbrek naklinin mutluluk verici olduğunu kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa bölgesinin yapılan çalışmalarla organ bağışına yıllardır öncülük ettiğini vurguladı. Dr. Yavuzyılmaz, “Pandemiye rağmen organ bağışında yapılan çalışmalarla bölgemiz liderliğini koruyor ve bağış bekleyen hastalara umut olmaya devam ediyoruz. Ülkemizde 2020 yılında yapılan toplam böbrek ve karaciğer nakillerinin yüzde 12’si kadavradan yapılırken, bölgemizde ise yapılan toplam böbrek nakillerinin yüzde 50’si, karaciğer nakillerinin ise yüzde 60’ı kadavradan yapıldı” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hastaneden detaylar
-Ameliyattan detaylar
-Doktorların açıklamaları

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN/ BURSA,(DHA) 

====================================================

4) 4 BİN LİRAYLA ‘BABAMA GİDİYORUM’ DEYİP ÇIKTI, BİR DAHA HABER ALINAMADI
 
ŞANLIURFA’da, 4 bin lira alıp babasına götürmek için evden çıkan 2 çocuk babası İsa Aslan’dan (26) 8 gündür haber alınamıyor. Hacir Aslan, hayatından endişe ettiği oğlu İsa’nın bulunmasını istedi.
Manisa’da kuyu sondaj işinde çalışan İsa Aslan, bayram öncesi izin alarak memleketi Şanlıurfa’ya geldi. Konuklu Mahallesi’ndeki eşi ve çocuklarının yanına giden Aslan, 29 Nisan akşamı saat 20.30 sıralarında ‘babamlara gidiyorum’ diyerek evinden ayrıldı. Yanında 4 bin lira ile evden çıkan Aslan’dan bir daha haber alınamadı. Yakınlarının ihbarı üzerine jandarma, İsa Aslan’ın bulunması için arama çalışması başlattı.
İsa Aslan’ın annesi Hacir Aslan, oğlunun hayatından endişe ettiğini söyledi. Ağabeyi Halil Aslan da kardeşinden 8 gündür haber alamadıklarını ifade ederek, “Jandarmaya kayıp başvurusunda bulunduk. Kendisinin sağ salim bulunmasını arzu ediyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Anne Hacire Aslan kayıp oğlunun fotoğrafını göstermesi
– Kayıp gencin yaşadığı ev
– Kayıp gencin abisi Halil Aslan kardeşinin kaybolduğu yolu göstermesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:ŞANLIURFA – DHA

====================================================

5) VAN’DA İNCİ KEFALİNİN TATLI SULARA GÖÇÜ BAŞLADI
 
VAN’da, bölgenin önemli değerlerinden olan ve Alaska’daki somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek, uçarcasına derelere akın eden inci kefallerinin, tatlı sulara göçü başladı. Muradiye ilçesindeki Bendimahi ile Erçiş’teki Deliçay’a gelen inci kefallerinin görsel şöleninin ilerki günlerde olacağı belirtilirken, balıklar, zaman zaman çevrede toplanan martılar tarafından avlanıyor.
Van Gölü Havzası’nda yaklaşık 15 bin kişinin ekmek kapısı olan ve inci kefallerinin, üremek için tatlı sulara göç yolculuğu başladı. Alaska’daki somon balıkları gibi akıntının tersine yüzerek derelere akın eden inci kefali, göç sırasında boylarını aşan engelleri adeta uçarcasına aşıyor. Göç sırasında görsel şölen sunan inci kefalinin korunması için de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, jandarma ve zabıta ekipleri, 7/24 nöbet tutuyor. Erciş ilçesindeki Deliçay ile Muradiye’deki Bendimahi Çayı’na gelmeye başlayan inci kefalleri, suyun akışının tersine yüzüyor. Tatlı sulara göçün tamamlamasıyla birlikte, inci kefallerinin ilerki günlerde suda görsel şölen sunacağı belirtildi. Her yıl yüzlerce kişinin akın ettiği Deliçay ve Behdimahi’deki inci kefallerinin görsel şölenini bu yıl koronavirüs nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapama nedeniyle kimse izleyemeyecek. Tatlı sulara göç eden inci kefalleri, zaman zaman çevrede toplanan martılar tarafından da avlanıyor.

Görüntü Dökümü
———————–
-Muradiye’deki Bendimahi çayı
-Dere yatağından detaylar
-Az sayıda zıplayan balıklar
-Balık avlamak için bekleyen martılar
-Çevreden detay görüntüler

HABER: Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/ VAN, (DHA)

====================================================

6) 7 AYRI SUÇTAN ARANAN ŞÜPHELİ, KORONAVİRÜS DENETİMİNDE YAKALANDI
 
DİYARBAKIR’da sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik yapılan denetimler sırasında 7 ayrı suçtan aranan Y.Ö. yakalandı.
Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle dün gece 5 Nisan Mahallesi’nde denetim yapıldı. Denetimler sırasında polisleri görüp kaçan kişi kovalamacayla yakalandı. Kimlik tespitinde şüphelinin uyuşturucu ticareti yapma, tehdit ve silahla yaralama gibi 7 ayrı suçtan aranan Y.Ö. olduğu tespit edildi. Y.Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Polis ekiplerinin gelişi
-Şahsın getirilmesi
-Adliye binasına götürülmesi
-Adliye binası
-Genel ve detay

Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR /DİYARBAKIR,(DHA)

====================================================

7) KISITLAMADA TURİSTLER PLAJLARA AKIN ETTİ

ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, 17 günlük ‘tam kapanma’dan muaf olan turistler, plajlara akın etti.
Hava sıcaklığının 26 derece, deniz suyu sıcaklığının 22 derece, nem oranının yüzde 59 ölçüldüğü Alanya’da kısıtlamadan muaf olan turistler, ilçenin dünyaca ünlü plajlarına akın etti. Turistler, güzel havanın tadını denize girip güneşlenerek çıkardı. 
Belarus vatandaşı Anna Volkova (30), ilçeyi çok sevdiğini belirterek, “Alanya’ya daha önce de çok kez geldim. Burası çok güzel. Burada hiçbir sorun yok. Burada olduğum için çok mutluyum. Mısır, Londra gibi yerlere gitmeye gerek yok. Burada hiçbir problem yok. Buranın havası çok güzel. Herkes buraya gönül rahatlığıyla gelebilir” dedi. 
Kısıtlama döneminde dışarıda insan olmadığını söyleyen Volkova, “Bu yüzden sokakta sadece turistler var. Bundan dolayı da çok mutluyum. Turistler rahatlıkla gezebiliyor, yemek yiyebiliyor, alışveriş yapabiliyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
– Plajdan genel ve detay görüntüler
– Anna Volkova RÖP

HABER: Engin ANAK- KAMERA: Burcu MUTLU/ALANYA (Antalya), (DHA)

====================================================

8) KAPI KAPI GEZİP, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE İFTAR YEMEĞİ ULAŞTIRIYORLAR
 
SİVAS’ta, ‘Masum Umutlar’ isimli gönüllü topluluk üyeleri, ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere iftar yemeği dağıtıyor. Gönüllüler, pandemi dolayısıyla aynı sofrada ağırlayamadıkları ailelere, yemekleri kendileri ulaştırıyor.
Kent merkezinde ‘Masum Umutlar’ isimli gönüllü topluluk tarafından ihtiyaç sahibi aileler için iftar yemeği dağıtımı yapılıyor. Sivas’ta her gün belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını çalan gönüllüler, çorba, salata ve ana yemekten oluşan paketleri ailelere ulaştırıyor. Gönüllüler, koronavirüs salgını sürecinde sofralarını ihtiyaç sahipleriyle paylaştığını belirtiyor.
Her ramazanda ihtiyaç sahibi ailelere günlük iftar yemeği dağıtımı yaptıklarını belirten gönüllülerden Halil Kaya (42), “Yemek dağıtımı yaptığımız ailelerimizi biliyoruz ve tanıyoruz. Emeklerini esirgemeyen yardımsever vatandaşlarımızın talebiyle küçük esnaftan yemek talebinde bulunuyorum. Günlük minimum 15-20, maksimum 350 yemek dağıtımı oluyor. Ramazan sofralarında yalnız kalmadıklarını hissetmeleri için herkese nefes olmaya çalışıyoruz. Tabiri caizse hayatlara dokunmaya çalışıyoruz. Evin içindeki insanlar kapıyı açıp karşılarında bizi görünce ‘Halil ağabey geldi’ deyip mutlu oluyorlar. Son 5 yıldır gönüllü olarak çalıştığım yardım ve faaliyetlerde her ramazan ayında ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruzö dedi.
Gönüllü topluluğun kurucusu Beyza Nur Kaya (21) ise “Bugün ihtiyaçlı, öksüz ve yetim 200 ailemize sıcak yemek yardımı yaptık. Daha önceki ramazanlarda ailelerimizle birlikte aynı sofrada iftar açmıştık; fakat bu yıl koronavirüsten dolayı gidemediğimiz için onların yanına biz gidip yemek ikram ettik. Çok mutlu ve gururluyum. 200 kişilik yemeğimizi ‘Masum Umutlar’ olarak hep birlikte yaptıkö diye konuştu.
‘SOFRAMIZA DAVET EDEMEDİK, SOFRAMIZI GÖTÜRDÜK’
200 aileye kendi yaptıkları yemekleri gönderen Birgül Kaya ise “‘Masum Umutlar’, kızımın bir projesiydi. Onunla birlikte Sivas’taki bütün çocuklara şimdiye kadar kıyafet, ayakkabı, oyuncak götürüyorduk. Ramazanın gelmesiyle ailelere yemek yapıp götürelim, istedik. Peygamber efendimizin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisi ile yola çıktık. Yemeklerimizin hepsini kendi ellerimizle yaptık. Ailelerimizi soframıza davet edemedik. O yüzden soframızı onlara götürdük” dedi. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Yemeklerin hazırlanması ve paketlenmesi
-Kapı kapı dolaşarak ailelere ulaştırılması
-Halil Kaya’nın açıklaması
-Beyza Nur Kaya’nın açıklaması
-Yemekleri hazırlayan Birgül Kaya’nın açıklaması
-Detaylar

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ /SİVAS, (DHA)

====================================================

9) KIZILAY EKİPLERİNE KEMANLI TEŞEKKÜR
 
TÜRK Kızılay Menteşe Şubesi tarafından pandemi nedeniyle çalışamayan Roman Kültür ve Sahne Emekçileri Derneği üyelerine, gıda kolisi yardımında bulunuldu. Müzisyenlerden Halil Samanlıoğlu, oğlu Çağrı’yla keman ve darbuka çalarak Kızılay ekiplerine teşekkür etti.
Türk Kızılay Menteşe Şubesi gönüllüleri, Menteşe ilçesinin Karamehmet, Hacırüstem, Camikebir, Orhaniye, Muslihittin ve Karşıyaka mahallelerinde yaşayan Roman müzisyenler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan ayı nedeniyle gıda kolisi, kavurma konserve ile hijyen paketi dağıttı. Roman müzisyen Halil Samanlıoğlu ve oğlu Çağrı, gecesini- gündüzüne katarak çalışan Kızılay ekiplerine keman çalarak teşekkür etti.
Halil Samanlıoğlu, Kızılay ekiplerinin pandemi sürecinde Roman müzisyenlere ve sahne emekçilerine sürekli destek verdiğini anlatarak, “Bir müzisyen olarak bu zor günlerimizde bizleri yalnız bırakmayan Türk Kızılay görevlilerine kemanımızla teşekkür etmek istedik. Çaldığım eserleri fedakarca görev yapan tüm Kızılay ekiplerine hediye ediyorum” dedi.
Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz ise Ramazan’ın insani yardım kuruluşları açısından bir seferberlik ayı olduğunu belirterek, “Bu yıl da Ramazan kampanyasını ‘Hilal Olsun Türkiye’ sloganıyla sürdüreceğiz. Ramazan ayı bitmeden Menteşe ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi 500 aileye gıda paketi, kavurma, nakit yardımı ve hijyen paketleri ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Kızılay ekiplerinin yardım kolilerini Kızılay dağıtım aracına yüklemesi
-Kızılay ekiplerinin yardıma muhtaç ailelere yardım kolisi dağıtması
-Müzisyen Halil Samanlıoğlu’nun oğlu Çağrı ile keman ve darbuka çalması
-Müzisyen Halil Samanlıoğlu ile röp.

Haber – Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA

====================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!