DHA YURT BÜLTENİ- 13 

dha-yurt-bulteni-13-flWf2flM.jpg

1) KIRMIZI IŞIKTA GEÇEN TAKSİYE ÇARPAN TIR, KALDIRIMDAKİ YAYALARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

İZMİR’in Bergama ilçesinde, kırmızı ışıkta geçtiği ileri sürülen taksiye çarpıp kontrolden çıkan TIR, kaldırımdaki yayaların üzerine devrildi. devrilen TIR’ın altında kalan 2 yaya yaşamını yitirirken, 4’ü kaza yapan araçlardaki, 1’i de tesadüfen olay yerinden geçen ve yaralılara yardım etmek isterken ayağının kayması sonucu düşüp, kolunu kıran 1 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında Kınık – Bergama Karayolu Hastane Kavşağı’nda meydana geldi. Kavşakta kırmızı ışıkta geçtiği ileri sürülen Ramazan Çınar’ın kullandığı 35 AH 010 plakalı taksiye, Kınık’tan Bergama yönüne giden Murat Soydan yönetimindeki 10 ABS 837 plakalı TIR çarptı. Sunta yüklü TIR çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkıp, kaldırımdaki hastaneye gitmekte oldukları öğrenilen 2 yayanın üzerine devrildi.
Üzerlerine TIR devrilen yayalardan restoran işletmecisi Özgür Aydemir (40) ile yanındaki arkadaşı İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama Cemevi gasilhane görevlisi Erol Yılmaz (43) yaşamını yitirdi. Kazada taksi şoförü Ramazan Çınar ile aracındaki yolculardan Zehra Şahinoğlu, kardeşi Numan Şahinoğlu, TIR şoförü Murat Soydan ile tesadüfen olay yerinden geçen ve yaralılara yardım etmek isterken ayağının kayması sonucu düşüp, kolunu kıran Emine Bayer de yaralandı. Yaralılar, yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine gelen ambulanslarla Bergama Necla- Mithat Öztüre Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralılardan Numan Şahinoğlu’nun durumunun ağır olduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Kazada yaşamını yitirenlerden Yılmaz’ın evli, 2 çocuk babası, Aydemir’in ise bekar olduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle 3 saat trafiğe kapanan yolda trafik, araçların çekilmesinden sonra normal seyrine döndü.

Görüntü dökümü
—————————-
-Devrilen TIR’ın görüntüsü
-Yaşamını yitiren Özgür Aydemir ve Erol Yılmaz’ın fotoğrafı
Haber: Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir), (DHA)

===========================================

2) KOZAN’DA SEZONUN İLK BUĞDAY HASADI YAPILDI
 
ADANA’nın Kozan ilçesinde sezonun ilk buğday hasadı yapıldı.

İlçede 10 Kasım 2020’de ekimi yapılan Tekira cinsi buğdayın ilk hasadı, Hacılar Mahallesi’nde yapıldı. Biçerdöverlerle gerçekleştirilen hasatta, dönüm başına 750- 800 kilo ürün elde edildiği bildirildi. Hasat hakkında bilgi veren çiftçi Memiş Coşkun, ektikleri buğday türünün erkenci olması nedeniyle hasada erken başladıklarını kaydetti. Verimden memnun olduklarını dile getiren Coşkun, “Büyük olasılıkla yarın buğday fiyatı açıklanacak. Cumhurbaşkanımız tarafından yüksek bir fiyat sunulmasını bekliyoruz. Bu sene inşallah çiftçilerimizin yüzü gülecek. Girdilerimizi göz önünde bulundurursak devletimizden 2.20 kuruş fiyat bekliyoruz” dedi.

Görüntü dökümü
—————————-
– Buğday hasadından genel ve detaylar
– Çiftçi  Memiş Coşkun ile röp.
Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN,(Adana),(DHA)

==========================================

3) BAYRAMDA DÜZENLENEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

EDİRNE Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nin Keşan ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen kan bağışı kampanyasına yoğun talep oldu.

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi’, Keşan Şehitlik Parkı’ndaki çadırda Ramazan bayramı nedeniyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Koronavirüs nedeniyle tam kapanmada uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından kan bağışçıları muaf tutuldu. Öğle saatlerinde başlayan kampanyaya ilgi yoğun oldu.
‘BAYRAMDA DA HİÇ ARA VERMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’
Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde görevli Dr. Erhan Aksoy, her yıl ramazan ayında kan bağışında yaşanan düşüşleri önlemek için iftar sonrası düzenlenen kampanyalarla bağış sayısını yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Aksoy, “Bizler Ramazan ayında da çeşitli kampanyalarla kan stoklarının kırmızı çizginin altına düşürmemek için elimizden geleni yaptık. Halkımızda bu konuda duyarlılığını gösterdi. Ama hala stoklarımızda azalmalar var. Pandemi süreci ve tam kapanma bağış oranlarımızı etkiledi. Maalesef hastalarımızın kan ihtiyacı azalmıyor, giderek artıyor. Bu nedenle de halkımızı kan bağışına davet ediyoruz. Tam kapanma süresince kan vermek, sokağa çıkma yasağından muafiyet getiriyor. Kan bağışı yapmak isteyenler kolluk kuvvetlerine bunu belirterek, bize gelebilirler. Burada da biz kan bağışçılarına muafiyet belgesi veriyoruz. Bu sayede gönül rahatlığıyla da evlerine dönebilirler. Çalışma gün sayımızı hep yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bayramda da hiç ara vermeden çalışmaya devam ediyoruz. Çadırlarımızda da kan verilirken tüm tedbirleri alıyoruz. Riski minimuma indirmek için elimizden geleni yapıyoruzö dedi.
‘KAN BAĞIŞI YAPALIM, HAYAT KURTARALIM’
Kan bağışında bulunan Seçim Çakal da, “Bu günlerde kan bağışına çok ihtiyaç var. Kan bağışı yapalım, hayat kurtaralım. Özellikle pandemi döneminde bu çok önemli. Bayram olmasına rağmen izinli olarak çıkarak, kan bağışında bulundum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kan bağışı çadırı
-Çadır önünde form dolduranlar
-Kan bağışında bulunanlar
-Kan bağışı için sıra bekleyenler
-Kan bağışı için gelenlerin sağlık kontrolünden geçirilmesi
-Kızılay’da görevli Dr. Erhan Aksoy röp.
-Kan bağışında bulunan Seçim Çakal röp.
-Detaylar
Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

===========================================

4) EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: SİZLER GELENE KADAR BİZ BURADAYIZ
 
DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 626’ncı gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. 6 yıl önce 19 yaşındayken kaçırılan oğlu Doğan için eyleme katılan Hacı Göger, oğluna teslim olması yönünde çağrı yaparak, “Ölümüne de olsa biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sizler gelene kadar biz buradayız” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
Şu an sayıları 226’ya ulaşan aileler, eylemlerinin 626’inci gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. Annelerin eylemleri süresince Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarına kavuştu.
‘ÖLÜMÜNE DE OLSA BİZ BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’
6 yıl önce Diyarbakır’da kaçırılan oğlu Doğan için evlat nöbetini sürdüren Hacı Göger, “Oğlum, 2015’te HDP tarafından kaçırıldı, dağa gönderildi. 6 yıldır onun peşindeyim. Ben ve buradaki anne babaların bayramı bayram değil, gecemiz gece değil, gündüzümüz gündüz değil. Sürekli çocuklarımızı düşünüyoruz. Hepsinin HDP tarafından kandırılıp, dağa götürüldüğünü iyi ve net olarak artık biliyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Oğlum tek değil, bütün çocuklara çağrım, gelip güvenlik güçlerine teslim olmaları. Cezaevine atılmayacaklar, Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın teminatıdır. Ölümüne de olsa biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sizler gelene kadar biz buradayız” diye konuştu.  

Görüntü Dökümü
————
Ailelerden detay
Çocukların fotoğrafları
Baba Hacı Güger ile röp.
Oturma eylemi
Genel ve detay
Haber-Kamera: Emrah KIZIL-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

Exit mobile version