Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 13

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABA: ÇOCUĞUMU İSTİYORUM

DİYARBAKIR’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, 628’inci günde de kısıtlama nedeniyle eylemlerini kaldıkları otelde sürdürdü. İstanbul’da 5 yıl önce ‘Bana iş buldular, işe gidiyorum’ diyerek, evden çıkıp, dönmeyen oğulları Tuncay (19) için eşi Fatma ile eyleme devam eden Şevket Bingöl, “Ben çocuğumu istiyorum, bunlardan başka bir şey istemiyorum” dedi. 

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın, almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar, eylemine son verdi. Mehmet Akar ise, mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın oğluna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan diğer aileler için de umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 628 gündür devam eden eyleme katılan aile sayısı, 226’ya ulaştı. Eylem süresince Hacire Akar’ın yanı sıra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarına kavuştu.

İstanbul Arnavutköy’de, 5 yıl önce ‘Bana iş buldular, işe gidiyorum’ diyerek, evden çıktıktan sonra bir daha dönmeyen oğulları Tuncay için eşi Fatma ile birlikte oturma eylemini sürdüren Şevket Bingöl, “Ben çocuğumu istiyorum, bunlardan başka bir şey istemiyorum. Buradaki aileler olarak, hepimiz çocuklarımızı istiyoruz. Oğlum beni duyuyorsan veya görüyorsan mutlaka Türk polisi ya da askerini nerede görürsen kaçıp, teslim ol. Ceza ve işkence yok, korkmayın. Kim duyarsa bunu, kaçıp gelsin” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
————
Ailelerden detay
Baba Şevket Bingöl ile röp.
Babalardan detay
Genel ve detay
Haber-Kamera: Burak EMEK-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,(DHA)

Reklam Alanı

==========

SİLAH TİCARETİ YAPAN ÖRGÜTE 8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON: 49 GÖZALTI

*- Afyonkarahisar merkezli 8 ilde silah ticareti yapan örgüt üyelerine yönelik 67 ayrı adrese düzenlenen baskınlarda aralarında 6 emekli polisin de bulunduğu 49 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda tabanca ve tüfek ele geçirildi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından silah ve mühimmat ticareti yapan kişilerin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Fiziki ve teknik takipler sonucunda farklı tarihlerde yapılan ara yakalamalarda 10 ruhsatsız tabanca, 559 tabanca fişeği, 16 şarjör, 5 silah aparatı ele geçirildi.
8 İLDE 67 ADRESE OPERASYON YAPILDI
21 Mayıs günü ise Afyonkarahisar merkezli olarak 8 ilde ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek’, ‘kurulan örgüte üye olmak’, ‘örgüt faaliyeti çerçevesinde silah ve mühimmat ticareti yapmak’ ve ‘suç üstlenmek’ suçlarından haklarında soruşturma yürütülen 6 emekli polis memurunun da aralarında bulunduğu toplamda 52 kişiye ait 67 adrese operasyon yapıldı. 350 polisin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda şüphelilerden 49’u yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda Kalaşnikof saldırı tüfeği, 22 ruhsatsız tabanca, 6608 tabanca fişeği, 40 ruhsatsız av tüfeği, 36 kurusıkı tabanca, 1539 av tüfeği fişeği, 457 kurusıkı tabanca fişeği, 177 şarjör, 71 silah aparatı, 9 kesici-delici alet, 44 farklı kişiye ait tabanca ruhsatı, 13 tarihi eser, polis telsizi, 27 kök kenevir bitkisi, suçtan elde edilen 10 bin lira ele geçirildi. Olayla ilgili firari 3 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Polis ekiplerinin emniyet bahçesinde çıkışı 
– Adreslere yapılan baskınlar,
– Aramalarda bulunan suç aletleri
– Drone görüntüsü
– Toplanan suç aletleri
HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

=========

VAN’DA, FİRARİ SİLAHLI SALDIRI ŞÜPHELİSİ BABA- OĞUL YAKALANDI

VAN’da, arsa satışındaki anlaşmazlık nedeniyle Ş.G.’yi dövüp, tabancayla ağır yaraladıktan sonra kaçan S.B. ve oğlu F.B., polis operasyonuyla yakalandı. Adliyeye sevk edilen S.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, oğlu ise adli kontrolle serbest kaldı. 
Olay, çarşamba günü, merkez İpekyolu ilçesinde meydana geldi. S.B. ile oğlu F.B., arsa satışındaki anlaşmazlık nedeniyle Ş.G.’yi dövüp, tabancayla ağır yaraladı. Ş.G., kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise olay sonrası kaçan S.B. ve F.B.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Silahı kullandığı belirtilen S.B. ve yanındaki oğlu, Başkale ilçesine düzenlenen operasyonla yakalanıp, gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen S.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, F.B. ise adli kontrolle serbest kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-2 kişinin Asayiş Şube’den çıkarılşı
-Detaylar
-Araçlara bindirilmeleri

VAN, (DHA)- 
==================

BEYTÜŞŞEBAP’IN SU SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediye arasında imzalanan protokolle, ilçenin su sorunu çözüme kavuşacak.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yıllardır musluktan akan çamurlu su sorunu, DSİ ve belediye arasında imzalanan protokolle, çözüme kavuşacak. Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, imzalanan protokolle, projenin çalışmasına önümüzdeki günlerde başlanacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Habip Aşan, ilçe halkına verdiği sözü yerine getirmenin gururunu yaşadığını ifade ederek, “Verdiğim sözlerden en önemli olanını, yerine getirdim. Artık ölsem de gam yemem. Bugün Beytüşşebap için tarihi bir gündür. İki yıllık çalışmalar sonuç verdi. Projemiz sonrası, inşallah ilçe temiz suya kavuşacak. Bununla beraber hem Zümrüt Kaplıcası hem de Singever Deresi’nde, dere ıslah çalışması ile köprüler yapacağız. Yüz yıllık sorununu çözmüş bulunmaktayız. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak.”
Görüntü Dökümü
—————
Belediye binasında devlet su işleriyle su şebeke hattını yapma protokol imzalatma
Belediye başkanı ve beraber arazileri gezme ve keşif görüntüleri
Yapılacak projelerin yerlerini tespit etme görüntüleri
Belediye başkanı ile röportaj
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/ BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak),(DHA)

=======

DERE TAŞINCA TESİSTEKİ YAVRU ALABALIKLAR TELEF OLDU

HAKKARİ’de Sümbül Dağı’ndaki karların erimesi sonucu taşan dere üzerindeki tesiste yaklaşık 1 ton yavru alabalık telef oldu. Tesis sahibi İdris Sofioğlu Çallı, zararlarının büyük olduğunu, yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

Kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin deresi, 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı’nın zirvesindeki karların erimesi ile birlikte taştı. Taşan dere, yılda ortalama 250 bin ton üretim yapan alabalık tesisine de zarar verdi. Tesis sahibi Çallı, derenin taşmasıyla birlikte tesisi besleyen suyun kesildiğini söyledi. Balıkların yaklaşık 10 saat susuz kaldığını belirten Çallı, bu nedenle yaklaşık 1 ton yavru alabalığın telef olduğunu belirterek, “Eriyen kardan dolayı sular yükseldi ve derenin taşmasına neden oldu. Her yıl benzer bir sorun yaşıyoruz. Bugün de yaklaşık bir ton balığımız telef oldu. Balıklar yenecek durumda değil. Sorunun giderilmesi için yaklaşık 350 metre uzunluğunda boru döşememiz lazım. Ama imkanımız olmadığı için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————
– Taşan derede çalışma yapan tesis sahipleri
– Telef olan balıkların havuzdan çıkarılması
– Telef olan balıklar
– Tesis hibi İdris Sofioğlu Çallı röpörtajı
– Tesisde çalışan Kamuran Çallı konuşması
– Havuzdan genel görüntü
– Genel detay

HAKKARİ DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!